meandmyrestlesssoul.blogg.se

Pocknick och solbränna

Kategori:

Vid lunch träffade jag Malin och Clara för picknick i Slottsskogen. Himlen va blå och solen va varm. Härligt att bara va i några timmar.






Tur att jag har samma form på klänningen till bröllopet i morgon som jag hade på klänningen idag.

Ny kamera

Kategori:

Plutten hämtade mig på flygplatsen och efter att ha bytt en stol på IKEA va det dags för kamerajakt. Hade sett att de hade Nikon D3200 kamerahus på MediaMarkt för 3890kr. Den fanns varken i Göteborg, Borås eller Jönköping som han oxå kollade åt mig.
Googlade lite och hittade D3200 med standard objektiv på Elgiganten för 3990kr. Åkte dit och hittade ett fynd för 3790kr. Den fick det bli.
Kunde även lämna in mitt trasiga kamerahus där utan kvittot. Om den går att laga säljer jag den annars ska jag försöka få lite pengar från försäkringsbolaget.
Kul att ha en kamera igen i a f:-)

Att flyga

Kategori:

Jag älskar att flyga!
Känslan när jag idag lyfte från ett kallt och dimmigt London, till att komma upp över molnen och se solen, till att flyga in över Danmark och se massa fält i olika gröna och gula färger, till att se solen spegla sig i havet till att flyga in över ett grönskande Sverige gjorde mig lycklig.


På flygplatsen

Kategori:

Så min tidsberäkning kanske inte va 100%. Kl ringde 2.30. Kollade när bussen skulle gå. Om 30 min. Perfekt! Helt plötsligt va det bara 4 min kvar till bussen skulle gå. 2.45 satt jag på bussen till bussen. Räknade med att den skulle ta 30 min som vanligt men den tog bara 15 min. Så ist f att ta bussen till flygplatsen 3.38 blev det 3.08. Detta betyder att jag kom till flygplatsen väldigt tidigt. Jag har nu varit här i 1 timme och har 2 timmar kvar till planet lyfter. Men med en kaffe och en Nicholas Sparks bok klarar jag mig fin fint.


En sak jag glömde skriva igår. Vi hade besök av Visual cheferna på jobbet igår. De är jättenöjda med hur herravdelningen ser ut och tycker vi (jag och Cathy) gör ett superbra jobb. MEN i o med detta är det troligt att de flyttar oss till en avdelning som behöver "rustas upp". Hörde det i förbifarten så jag vet inte om de menar inom butiken eller till andra butiker. Spännande!

Klar för avfärd

Kategori:

I dag när jag kom till jobbet undrade de va jag gjorde där. Amy som bad mig jobba extra idag hade inte skrivit in mig i schemat. Jobbade lite på damernas under förmiddagen och efter lunchen på herrarnas lager. Så skönt att få några timmar att jobba därinne. Har sett massa saker som behövdes göra där under veckan men har inte haft tid.
Sedan frågade jag hur mitt schema ser ut för nästa vecka. Det va mest tisdag jag undrade över eftersom jag kommer hem sent på måndag kväll/natt. När bossen sa att jag jobbar 10-19 på lördag fick jag säga emot lite. Jag har ju faktiskt ansökt om semester nästa helg eftersom det är min födelsedag och fått det bekräftat. MEN jag behöver ju alla timmar jag kan få plus att vi hade tänkt ha picknick och det ska regna. Kan lika bra jobba. MEN jag va noga med att söndagen ska jag va bakis så då tänker jag INTE jobba.
 
Väl hemma började packa. Kom på att jag va tvungen att checka in och därmed skriva ut boardinpasset. Skit också! Jag har ju ingen skrivare. Så då fick jag springa ner till ett internet café som tack och lov va öppet för att skriva ut det.
Väskan är nu färdigpackad, 10kg, och jag ska försöka sova 3 timmar innan det är dags att ta bussen till bussen som åker till flygplatsen.
Kl 6.55 lyfter jag och 9.50 landar jag i Götet. Helgen är fullpackad och det ska bli så roligt att träffa familj och vänner! 
Godnatt!

Sen shopping

Kategori:

Jobb 10-19 idag. 
 
När jag kom hem började jag packa lite. Hade tänkt göra det i morgon men fick ett extra pass 10-19 i morgon.
Insåg att jag inte hade "något" att ta med mig. Passade på att åka till Primark innan de stängde vid 22. Köpte en t-shirt och en tröja som jag behövde.
 
Fick ett mail av min hyresvärd idag. Han frågade om jag ville förnya mitt hyreskontrakt. Svarade honom "som jag sa för ca 2 veckor sen så vill jag förlänga 3 månader till". Han har verkligen noll koll.
 
 

En smula irriterad

Kategori:

Idag har jag jobbat 10-19. Har inte varit mycket folk men jag har haft fullt upp ändå med massa annat. En rolig dag.
Har hela dagen, eller rättare sagt veckan, sett fram emot att gå och se Hangover III ikväll. På tisdagar kostar ju bara filmerna £3.50 på Coronet cinema. Sa till Danny att ringa och boka när de öppnar vid 13 eftersom det troligtvis kommer säljas slut ganska fort p g a att den hade premiär förra veckan. Jag jobbade så jag kunde inte boka.
När jag kom hem vid 20 tiden så hade han ju givetvis inte bokat.
Jag åkte dit och det va slutsålt. Lite irriterad åkte jag hem igen.
Jag hoppas jag är ledig nästa tisdag. Som tur va visas den även då. Då ska jag ringa och boka själv!
 
Nu får jag väl leta reda på nån annan film att titta på i sängen ist.

3 månadersjubileum

Kategori:

Idag är det spring bank holiday här i England. Britterna gillar bank holidays. Ingen högtid eller nåt, bara en dag ledigt.
Jag började dagen med en promenad i Hyde park. Det va varmt och skönt i solen men lite kalla vindar.
 
Kl 11 träffade jag Nikki på Jamie Olivers café Recipease i Notting hill gate. Vi beställde brunch men jag blev lite besviken på min brödbit, skål med äggröra och 2 bitar bacon. Lite lite :( Men gott i a f.
 
 
Idag har jag pimpat mitt rum. Framkallade ju lite bilder som kom i lördags men har inte hunnit hänga upp dem förräns idag.
Det blev en vägg med lite vänner.
En vägg med familj.
Och på garderoben hamnade mina "round of applause"
 
Idag har jag jobbat på GAP i 3 månader. Det betyder att min provanställning avslutas idag. Hoppas de vill behålla mig;) Ikväll jobb 16-20.

Söndag i Hyde Park

Kategori:

Idag har jag jobbat 12-16. 
Efter jobbet köpte jag lite nya jobbkläder. Alltså det här med att ha 50% och 60% rabatt är ju farligt. 
Köpte en ljus jeansskjorta och ett par ljusa jeans.
 
Efter jobbet åkte jag till Hyde Park där jag träffade danny, Margot, Gottfried och Dannys dejt som jag inte minns namnet på.
Kände inte alls för att åka först med övertalade mig själv att det är bättre att ge sig ut och träffa folk än att sitta hemma jämt.
Vi satt i solen och snackade, drack öl, kollade på folk och spelade lite kort.
 
 
 
 
 
 

Helg

Kategori:

I fredags så ringde de in mig till jobbet så att jag fick jobba 10-19 ist för 15-19.
Planerade att gå på afterwork som Lily på jobbet hade ordnat. Men hon ville stanna kvar till 21 så då gjorde jag det också.
Efter lite mat gick vi till en cocktailbar. De va seriösa med deras cocktail. Tog ju längre tid att blanda en än att dricka upp den.
 
 
Trodde vi skulle träffa fler där men det visade sig att det bara va hon och jag. Så bra känner jag inte henne så det blev lite pinsamt. Men vi träffade några killar som vi dansade med ett tag. Vid 12 kom en annan tjej från jobbet så då smet jag för att hinna med sista tåget hem.
Hade jag vetat att det bara skulle bli jag och Lily hade jag åkt hem kl 19. Men men...lätt att va efterklok.
 
Igår jobbade jag 11-20. Roligt pass eftersom både jag och Cathy jobbade på herravdelningen :)
 
På vägen hem skrev Nikki och frågade om jag ville ta en drink. Va trött men tänkte att det är ju spontankvällarna som blir roliga så jag åkte till Covent Garden och träffade Nikki och hennes kompis Laura. Vi gick först till Lamb & Flag.
 
Sen gick jag och Nikki till Waxy O´Connors. När de stände ville vi bara gå på toaletten men alla pubar verkade stänga eller ta inträde så vi hamnade på en bar som hette Chukka. Vi tog en drink när vi ändå va där. Dubbelt så dyr som på puben. Vi såg oss omkring och insåg att det va nog en "dyrare" bar för rika människor. Men vi dansade lite (och jag spanade, läs stirrade, på DJ:n som va typ den finaste kille jag sett på länge) innan de stängde.
Vi åkte hem från Piccadilly Circus där fotbollsfans firade kvällens vinst.
 

Plan B...eller kanske Plan A?

Kategori:

Jag har funderat lite och kommit fram till en plan B. Känner mig lugnare än va jag har gjort på länge nu. Känner mig inte alls så förvirrad som för nån vecka sen.
Plan B är att stanna i London fram till mitten av september, om inga förändringar på jobbet sker innan dess, och då flytta hem till Sverige. Då har jag jobbat 6 månader på GAP plus att mitt nuvarande hyreskontrakt upphör.
Väl hemma i Sverige så blir det Göteborg. Vill inte flytta tillbaka till Norrköping och i Jönköping känner jag ingen längre (förutom familjen). Stockholm gillar jag inte men Göteborg trivs jag i. Plus att bror min just har flyttat dit och massa andra goa vänner bor där. Och så är det ju fortfarande inte långt hem till de Småländska skogarna.
Australien lägger jag på hyllan ett tag. Känner inte till 100% att jag vill åka dit just nu. Jag har fortfarande 2 år kvar innan jag fyller 30 (efter 30 kan man inte få work and holiday visum längre) och kan därmed ändra mig. Får även lite tid att spara lite pengar hemma i Sverige om man nu hittar nåt jobb. Men jag har båda mina gamla arbetsgivare på plats i Göteborg, IKEA och Netonnet.
 
Idag har det varit en lugn förmiddag.
Jobb 15-21.30. Skulle bara jobbat 15-19 men blev förlängd för att lära mig att stänga kassorna.
Amy som jag pratade med härom dagen angående om att jag vill ha en högre position har redan pratat med den nya butikschefen och hon tycker det är jättekul att de anställda vill klättra i företaget så de satte mig på att lära mig att stänga kassorna på direkten.
Det va i stort sätt samma sak som vi gjorde på Netonnet fast lite mer oldschool. Man fick räkna allt för hand istället för att låta en maskin väga allt och skriva kassarapporterna i en kassabok istället för direkt i datorn. Sammanlagt har vi 6 kassor som skulle stängas.
Jag blir galen på alla dessa mynt som skulle räknas! 1penny, 2 pennies, 5 pennies, 10 pennies, 20 pennies, 50 pennies, 1 pund och 2 pund. 8 olika mynt! Jag tycker att våra 3 mynt i Sverige räcker gott och väl.
Hur som helst va det kul att lära sig nåt nytt och det va inte jättesvårt. Många olika steg men efter 1 övning till ska jag nog klara det själv. Och jag fick beröm för att jag lärde mig så fort. 
Så min plan B kanske inte behövs...än. 
Hur som helst känner jag mig nöjd med det jag har nu och att jag typ har en plan för framtiden :) Är inte ett dugg orolig för tillfället:)

Tröstpris:) Extrajobb??

Kategori:

Idag va det dags för pubquiz igen efter ca 1 månads uppehåll.
Det va roligt och svårt. Vi kom inte ens i topp 5 men vi vann ett av de 2 tröstprisen:)
 
Jag fick Tobleronen och kinderägget, en liten plastälg som numera är vår maskot :)
 
Jag har ett tag funderat över att söka ett "extra" jobb på The Union Tavern där vi går på pubquizet. Först denna veckan har jag kännt mig allderles för rastlös för att bara sitta hemma när jag inte jobbar. Så idag frågade jag om de hade några lediga tjänster och det hade de. Så jag lämnade mitt CV och sa att jag kan jobba som servitris/diskplockare och att jag inte skulle vara så bekväm i baren. Förhoppningsvis ringer de så att jag får provjobba nån dag. Tanken är att kunna jobba där 1-2 dagar i veckan för att ha nåt att göra på min fritid plus tjäna lite extra pengar.
Håll tummarna nu! 

4 timmar kan gå snabbt när man har massa inspiration

Kategori:

Satte mig ner och målade lite i eftermiddag. Jag bara spottade ut teckningar :) Vissa bättre än andra.
 

National History Museum

Kategori:

Idag blev det Natural History Museum.
Äntligen ett museum med lite logik. Här fanns det enkla "vägar" att följa.
Entrén va stor och mycket vacker. Det blir defenifivt ett besök dit när jag har en ny systemkamera.





 
 
 
 
 
 

Måla måla måla

Kategori:

Idag är jag så sugen på att måla. Men jag har ju inte riktigt platsen att måla på nån stor canvas här :(
Gogglade massa inspiration i a f. Tänk va jag ska måla den dagen jag flyttar hem igen.
Ska försöka mig på nåt med tusch eller blyerts i a f.
 
Här är lite inspirationsbilder jag hittade.



 
 
 
 
 

Ledig dag

Kategori:

Idag är jag ledig.
Började med att gå till Queensway för jag ville framkalla lite kort på familjer och vänner och hänga upp på mina tomma väggar. Började klicka i vilka kort jag ville ha från minneskortet och så att det blev inte billigt. Hade bara valt typ 10 kort o det skulle kosta över £5. Nja...det va kanske lite mer än jag räknat med.
Gick och kollade på lite vykort istället men hittade inga :(
Hittade i a f rätt storlek på det linnet jag köpte förra veckan på GAP men som va för stort. Äntligen efter att ha kollat i typ 5 olika GAP butiker.
 
Väl hemma hittade jag en hemsida där jag beställde lite kort ist. 22 kort plus 3 collage för £1.70. Bättre pris för mig :) Däremot får jag ju vänta lite längre på dem.
 
Efter det bar det av till Westfield där jag lämnade tillbaka det linnet som va för stort (eftersom jag inte hade med mig det när jag hittade den mindre storleken).
Jag hittade även några vykort och äntligen en mobilhållare till armen som jag kan ha när jag är ute och springer. Jag har letat efter en sådan länge. Dessutom va det 50% på den :)
Gillar taket på Westfield!
 
Provade den på direkten under en löprunda och den fungerar utmärkt :)
När jag kom hem blev det lite mellanmål. Viktigt att äta efter man har tränat.

IKEA besök

Kategori:

Jag har nu hunnit komma in i vardagen här. Det är inte lika spännande att "upptäcka London längre. Och absolut inte nu när jag inte har nån kamera. Detta gör att jag blir lite uttråkad och rastlös när jag är ledig.
Så igår åkte jag till ikea. Jag behövde egentligen bara några galgar men eftersom det tar typ 1 timme dit tänkte jag att det kunde bli en utflykt.
När jag kom in delade de ut svenska flaggor till barnen. Jag frågade givetvis om jag kunde få en :)
Strosade runt lite på övervåningen och funderade över hur mitt nya hem skulle kunna se ut. Fick lite idéer och gick vidare ner. Plockade på mig färgglada plastglas på barnens (för de va billigast) och vinglas till lägenheten. Galgar, krokar och en handduk till mig. Sen blev det skorpor och godissnören, korv, pommes och lingondricka i Bistron.
Efter det blev det bussen hem igen.
 
Jobb 17.30-21.30 (fast vi slutade 20.50 för vi va klara)

Bio - The Great Gatsby

Kategori:

Idag va det jobb 12-16.
Efter ett matstopp hemma (lagade jättegod kycklingpaj) så åkte jag till Westfield där jag träffade Nikki. 
Vi gick och såg The great Gatsby med bla Leonardo DiCaprio. 
Kanske inte den bästa film jag har sett men helt okej och vackert gjord med många effekter. Lite magisk. Och jag gillar allas kläder!
 
 

Eurovision song contest

Kategori:

Ikväll har jag varit på Whits med Nikki. Det är Londons 9:e bästa restaurang enligt trip adviser. Det va dyrt och gott...men 9:e plats??? Jag  åt en stek med pommes, sallad och bea.
Efter det gick vi till en bar. Där visade de eurovision vilket passade mig utmärkt. Nikki va inte helt ointresserad heller.
Folk kom och gick och vi pratade med flera stycken. Vi blev bla bjudna på varsin drink av en man från USA som har skapat en app (typ wrapp) där man kan skicka drinkar till varandra på olika barer.
Vi pratade även med en gammal man som pratade eurovision och politik. Han bjöd mig även på en öl när Nikki hade gått hem och jag fortfarande väntade på min buss.
Grattis till Danmark som vann!
 

Ett steg på vägen

Kategori:

Hittade klänningen jag ville ha i min storlek så nu är den min :)
Jobb 17.3-21.30. När jag sedan kom till jobbet så såg jag att vi också hade fått in den klänningen.
Jag fick stå i kassan. Kul med lite omväxling.
I går kväll spelade vi kort igen när jag kom hem.
 
Idag jobb 12-16. Tog på mig mina rosa byxor och mitt nya polka dot linne.
 
Tack vare att Cathy (som alltid pushar/hjälper mig) har jag idag pratat med Amy, som är en av cheferna på jobbet, om att jag vill göra mer än bara va en säljare. Hon tycker absolut att jag ska försöka söka som senior eller supervisor. Alltså ett steg under cheferna. Hon och Cathy trodde jag skulle passa som operation supervisor vilket innebär att ha koll på leveranserna, lagret och kassorna i stort sett. Inte mig emot.
Amy skulle i a f prata med de andra cheferna och även med den nya butikschefen som börjar inom kort.
Samtidigt sa de båda att man måste själv pusha på cheferna, annars händer det inget.
Amy ska också se till att jag är nr 1 om de behöver ringa in folk.
Ett litet steg på vägen i a f.
 
Idag fick jag en ny round of applause. Denna gång från Barry som är visual supervisor.
"I love that you hit the floor running! You have a great work ethic and you strive for results - Naturally"
 
 

Vardag

Kategori:

Igår va det jobb 10-19. Troligtvis mitt sista 8 timmarsskift på ett tag. Har kommit på varför jag fick så lite timmar nästa vecka. Det är pga att vi har tagit in 2 killar från Piccadilly Circus butiken som ska renoveras. Och den ena killen ska vara på herrarnas och han har 32h jämfört med mina 16h :( Alltså kommer han få de flesta heldagarna.
Rensade på lagret (som ingen annan verkar bry sig om mellan gångerna jag är där) den sista timmen och tyckte att kl va 18.50 väldigt länge. Det visade sig att batteriet i klockan va dåligt så det blev jobb 20 min extra.
När jag kom hem började jag titta på Eurovision semi 2 men efter en stund frågade Lea och Sean om jag ville spela kort med dem. Jag offrade mig. Kan ju inte sitta instängd i rummet jämt.
Det va ganska trevligt faktiskt.
 
Idag blev det en morgonpromenad och sen åkte jag till Camden market i hopp om att hitta en ny billig klocka att ha på jobbet. Hitta några fina och billiga som jag har tittat på innan men när jag började titta närmre på dem va de lite trasiga och blekta och man vet inte hur länge batteriet har suttit i så jag hoppade det.
 
Provade lite skor oxå men va duktig och inte köpte några. Lämnade ist in mina andra skor på reparation igen. De höll inte ens 1 gång. "It has never happend before". Re Do på den. Tänker inte betala för reparation varje gång jag använder dem. Hoppas de håller bättre efter denna gång.
 
Ska ta mig ner en sväng på Oxford Street nu och försöka byta ett linne jag köpte på GAP men som va lite för stort. Ska även kolla efter en fin jeansklänning som vi inte har i våran butik.
 
Ikväll blir det jobb.

Nya jobbkläder

Kategori:

För er som blev oroliga efter att ha läst mitt inlägg igår så behöver ni inte vara det.
Idag mår jag bättre:)
Började dagen på National Gallary vid Trafalgar Square.
Detta va ett sådats slags museum som jag har svårt för precis som V & A muséet. Det finns liksom ingen naturlig väg att gå för att se allt. Och här va det ännu fler och mindre rum. Vissa rum va jag i både 1, 2 och 3 gånger medans jag inte såg vissa alls. Och hela tiden kom jag ut i en av entréns 3 dörrar så att jag fick "börja om". Men visst fanns det många fina tavlor. Många såg dock likadana ut i mina ögon. Monet och van Gogh stack ut lite dock.
 
Åkte och handlade lite, lagade lunch och sen va det bara att vänta på att få åka till jobbet.
Läste lite. Har börjat göra det mycket nu. Har redan läst 2 av de böckerna som jag beställde och fick för 2 veckor sen.
Det är så härligt att läsa när man har en bra bok. Nu är jag inne på en ny Nicholas Sparks bok. Hoppas han släpper en ny bok snart för snart har jag läst alla hans böcker.
 
Innan jobbet köpte jag lite nya färgglada kläder till jobbet. En skjorta och 3 linnen.

Snålänningen i mig blir överlycklig när rabatten är större än totalsumman :) Bara skjortan kostar £29 ordinarie pris så man kan ju säga att jag fick alla 3 linnen på köpet ;)
 
 

Because I had a bad day

Kategori:

Idag jobbade jag 10-19.
Jag håller på en bok av Nicholas Sparks nu på tunnelbanan och den är så sorglig så jag va lite sorgsen redan när jag kom till jobbet. Sen såg jag schemat för nästa vecka när jag började. BARA 20 timmar! Genast börjar tankarna snurra.
Ska jag stanna kvar i London? Ska jag stanna kvar på GAP? Kommer jag tjäna tillräckligt denna månaden? 
Dagen va förstörd. Blev på dåligt humör. Det hjälpte ju inte att jag har haft ont i ryggen sen i söndags.
Chefen frågade om jag mådde bra. Han tyckte jag va kort i tonen.
Senare försökte han retas lite med mig. Jag brukar va snabb på att retas tillbaka men inte idag. Va mest irriterad. Fick dåligt samvete att jag tog ut det på honom. Tänkte be om ursäkt men när jag skulle gå hem gav han en spydig kommentar och jag kände att jag började få tårar i ögonen. Vände på klacken snabbt och gick utan ett ord. 
Jag kan verkligen svänga på humöret från dag till dag. Häromdagen va jag världens lyckligaste och idag trodde jag världens skulle gå under.
 
Men efter lite (kladd)kaka och semifinalen i Eurovision Song Contest känns det bättre (om det inte hade varit för den hemskt irriterande Petra Mede)
 

Lazy monday

Kategori:

Idag har jag verkligen bara latat mig. Eller nästan i a f.
Började dagen med att se the Bodyguard. Tyckte inte den va så speciell som många verkar tycka.
(Såg förresten Sune i Grekland i går kväll. Riktigt besviken. Visst är Morgan Alling bra men han är ju inte den riktiga pappa Rudolf. Och killarna som spelade Sune och Håkan va inte alls bra. Storyn va sådär också och jag hade väntat mig mer skratt) 
Efter film och frukost gick jag ut och sprang en liten sväng.
Sen åkte jag till banken för att få igång internet och mobil banken.
Alex som är min roliga bankman va inte där så det va en tjej som hjälpte mig. Gillade henne inte alls men nu kan jag i a f komma åt mitt konto på internet och mobil.
När jag kom hem la jag mig och läste men somnade.
Vaknade och kände att jag behövde göra nåt så jag bakade en kladdkaka men den blev mer som en sockerkaka.
Nu är kl halv 7 och jag är lätt uttråkad.
 
 
 

Camden market

Kategori:

Planerna för dagen va picknick i Hyde Park men eftersom vädret inte var på vår sida försökte vi hitta på nåt annat.
Vi tog bussen till Camden istället. Det småregnade lite och va kallt. Jag och Sean köpte burritos som va svåra att äta medans vi gick runt på marknaden samtidigt som det började regna mer.
Vi strosade runt lite innan Danny och Margot (som vi hela dagen har kallat för Margarita) köpte mat. Då va jag totalt gemonkall.



Roliga sittplatser
 
När de ätit upp gick vi in i värmen på en pub. Vi hittade plats i stora soffor och jag köpte en te.
Lägg märke till pappegojan i bakgrunden. Sällskapet lämnade 6 helt fulla glas och 5 halvfulla glas när de gick.
Där satt vi i nån timme och bara slöade och småpratade innan vi tog bussen hem.
Väl hemma igen ville de andra spela kort. Jag, som är van att va ensam mycket, kände att nu har jag umgåtts länge nog. Det blir film för mig istället. Men det är skönt att stämningen i huset är bättre även om Lea fortfarande inte passar in. Men jag tror hon mår ganska dåligt över det. Men jag försöker vara trevlig mot henne i a f.

Bakis söndag

Kategori:

Igår va det fest här och jag kunde äntligen vara med. Det va vi i huset, Nikki plus några spanska kompisar till Danny.
 
 
 
 
Vi tog bussen till GAY late där vi dansade till de stängde.
Blev bjuden på Tequila.
 
När de stängde gick vi till Heaven. Tequilan gav mig en liten minneslucka för just den promenaden ;)
När vi kom in på Heaven hade jag inte tillräckligt med kontanter så jag va tvungen att gå ut och hämta pengar.
När jag kom tillbaka tyckte vakten att jag skulle gå och ta en kaffe istället för att komma in.
Visst va jag berusad men inte så full.
Jag valde att åka hem istället. Nåt som tog mig väldigt lång tid.
Tog bussen till Oxford Circus där jag va tvungen att byta buss. När jag klev av började jag gå åt helt fel håll. Hamnade långt ner på Regents Street istället för att gå mot Marble Arch. Gick tillbaka till Oxford Street och insåg att det va nästan 20 min till nästa buss skulle gå. Fortsatte att gå en bit innan jag satte mig och väntade på bussen. Kom hem kl 6.30. Det finns ju kanske en anledning till varför jag inte går ut så ofta längre ;) Men det va roligt så länge det varade.
 
Idag har vi bakissöndag. Alla sitter i köket med sina datorer. 

Round of applause

Kategori:

Igår gick jag och la mig med huvudvärk och idag när jag vaknade hade jag fortfarande huvudvärk. Det är ingen hit men efter en värktablett blev det lite bättre.
Jobb 12-16. Hann med väldigt mycket på de 4 timmarna.
Fick en round of applause idag. Det va på tiden tänkte jag ;) Så hårt som jag har jobbat denna veckan.
"Thank you for your hard work this week. You did a fantastic job delivering the mens stockroom to a high standard and getting stock to the salesfloor."
 
Idag när jag kom hem satt de 2 nya hyresgästerna och pratade i köket. Jag snackade med dem medans jag lagade mat och satt t o m i köket och åt. Väldigt trevliga. Känner att huset kommer bli "roligare" nu än innan. Vi kom överäns om att vi måste städa lägenheten också så jag städade köket idag.
 
Ikväll ska vi ha förfest hos oss och sen gå ut.

The Bodyguard

Kategori:

Sagt och gjort. Somnade en stund innan jag åkte iväg för att träffa de andra. Jag hade bokat bord på en fransk restaurang men va osäker på om de skulle gilla den. Jag hade bara läst att den va på plats 168 av typ 11000 av alla restauranger i London vilket är ett bra betyg.
De hade en set menu vilket är vanligt på restauranger här. Man får 4 olika förrätter, huvudrätter och efterrätter att välja på till ett bra pris.
Till förrätt blev det kräftsallad för Carina, morotssoppa för Jeanette och avokadosallad för mig.
Huvudrätt blev rosa lövbiff med pommes till de andra och panerad kyckling med potatismos till mig.
Efterrätt blev frysta bär med vit chokladsås till de andra och créme caramel till mig.
Allt va supergott. 
Mätta och nöjda begav vi oss till Adelphi teatre för att gå o se musikalen The Bodyguard. Vi hade platser längst upp men såg ändå hyfsat bra.
 
 
Jag kommer inte ihåg att jag sett filmen, eller så såg jag den när jag va väldigt liten för jag känge inte igen något.
Tjejen som spelade huvudrollen sjöng jättebra. Hennes röst liknade Whitney Hustons väldigt mycket.
Scenen och alla effekter va riktigt bra. De kunde förändra scenen på så många olika sätt med väggar och golv som de kunde flytta. Det blev jag imponerad av.
Man kände igen en hel del låtar också. När hon på slutet sjöng I will always love you så fick man ståpäls även att det va sjukt varmt inne i teatern.
De hade även några scener där de "pausade" mitt i allt och spelade i slow motion i bara några sekunder för att sedan fortsätta nån menut för att sedan "pausa" igen. Tillsammans med ljuset va det riktigt bra.
Nu ska jag bara se filmen :)
 
I wanna dance with somebody...
 


 

Middag hos Jamie

Kategori:

I onsdags va jag ute o sprang på morgonen. Sen åkte jag till GAP på Oxford Street för att prova ut lite nya jobbkläder. Sommarkollektionen är ju här nu och det mesta av de kläder jag köpte när jag började har nu reats ut så att vi inte säljer dem mer. Alltså måste jag uppdatera mina jobbkkläder. Vi har fått en lista på de produkter vi har 60% på. SÅ jag hade listan med mig och gick o provad ei några omgångar.
Hittade ett par jeans och några t-shirts som va mycket billiga. Ska köa dem i morgon tror jag.
Jag slappade hemma tills det va dags för jobb 17.30-21.30.
 
Igår va det jobb 10-19. Kl 17.30 sa chefen att jag fick gå hem men ändå få fullt betalt till 19. Tack sa jag men jag vill stanna. Då blev han lite snopen. Men jag hade ju bestämt träff med Carina och Jeanette på GAP kl 19 när jag slutade och jag ville ju inte bara göra inget i 1 1/2 timme.
Pga att det va kaos på lagret fick jag lite tid därinne att fixa och dona. Men det behövdes ju mer tid att få iordning så jag la fram lite fint att jag kunde komma in idag på morgonen och göra klart det. Visst :) 4 timmar mer till mig.
Kl 19 kom som bestämt Carina och Jeanette och så gick vi till en av Jamie Olivers italienska restauranger.
Vi beställde vin och lite bröd innan vi fick varmrätten.
 Jag beställde kyckling och en sallad till det. Snopet när de kom in med ett halvt sallads huvud på ett fat.
 
 
 
Efterrätten va helt underbar. Rabarber kompott med nån citronsås, vanilj och maräng på toppen.
 
 
Efter denna goda middag gick vi till en pub i närheten och tog ett glas vin innan vi åkte hem.
Men jag kunde verkligen inte somna. Tänkte på alla lådor jag skulle ta hand om i dag. Hur ska jag börja? Vad går snabbast? Kommer jag hinna alla lådor? Mm...
Fick nog 4 timmars sömn innan kl ringde på 6.30.
På jobbet gick det bra och jag hann med att tömma alla lådor.
När jag slutade kl 11 åkte jag till Piccadilly Circus och träffade Carina och Jeanette. Vi köpte biljetter till musikalen The Bodyguard och åt lunch på O'Nellies i Leicester Square innan de shoppade vidare och jag åkte hem. Gjorde ett litet stopp i en butik för att köpa en klänning till Tessa som hon ska ha på semifinalen i Bingolotto.
 
Nu ska jag vila lite innan det blir middag och musikal...och om det inte blir för sent, möhippa.

Mitt hår

Kategori:

Idag tänkte jag på hur långt mitt hår har blivit sen sist jag klippte mig.
Men jag saknar verkligen mitt långa hår. Så som det va innan jag fick för mig att klippa av det.
 
 
Sen fick jag för mig att klippa mig kort förra påsken. Trodde jag skulle se äldre ut och känna mig mer vuxen men jag tycker inte det fungerade.
 
Det växte ju ganska fort så i slutet av sommaren klippte jag det ännu kortare.
 
 
Innan jag åkte till London klippte jag mig igen. Inte så kort denna gång.
 
Och nu har det växt till sig igen.

En bra dag

Kategori:

Det finns bra och dåliga dagar. Idag va en bra dag :)
Idag har jag jobbat 10-19. Det har varit jättelite kunder men efter ombyggnaden och en stökig dag igår då det va röd dag här i England så fanns det myckat att göra för att få en hög standard.
Jag spenderade dagen med att hänga/lägga allt i storleksordning, vika om, rulla upp ärmar/ben.
Det går väl fort tänker kanske många men icke. Jag hann inte ens klart hela avdelningen.
Men det va så rofyllt och jag hade bara trevlig kunder emellanåt. Och eftersom personalrummet ligger på samma våning som herravdelningen så småpratade jag lite med alla som gick upp och ner.
Skrattade även så att tårarna rann på lunchen.
Kunde även byta bort mitt fredagpass så att jag kan äta middag med faster Carina och kusin Jeanette på fredag kväll.
Jobbar i morgon kväll ist.
Jag bokade även bord på en av Jamie Olivers restauranger nära mitt jobb till på torsdag med Jeanette och Carina :)
Och jag är ledig på söndag vilket betyder att jag kan äntligen gå ut en lördag. Och denna helg är Elin från Nkpg här så det ska bli kul.
En bra dag hel enkelt. "Firade" med lite hemmagjord pizza och vin som Nikki hade lämnat här i lördags.
 
Idag flyttar de 2 nya hyresgästerna in.
En kille från Australien som verkar helt okej och som Danny redan har fått över på "vår" sida.
Tjejen som ska bo bredvid mig är fransk och så fort hon kom in började hon och Lea prata franska (hatar numera franska.) Danny och Lea kommer fajtas om henne nu. Haha...
 

Nationalparker

Kategori:

Sitter och drömmer mig bort till USA. Nästa resa blir nog till nationalparkerna i väst.
 
 Yosmite national park
Kings canyon national park
Death valley national park
Joshua tree national park
G
Grand Canyon national park
Bryce national park
Zion national park
Arches national park
Yellowstone national park

 
 
 

Långpromenad

Kategori:

Idag sov jag till 12. Solen sken och det va ca 20 grader ute så jag bestämde mig för en lång promenad.
Det blev runt Kensington Gardens och Hyde Park.
Eftersom det är en röd dag idag och fint väder så va det fullt av folk i parkerna.
 
Totalt blev det nästan 1 mil på 1 timme och 14 minuter.
Blev t o m lite springsugen medans jag gick. Kände mig lätt som en fjäder så jag ville springa...en stund. Sen blev jag trött och återgick till gångläge.
I eftermiddags la jag mig i solen på innergården ett tag innan jag gick in och somnade en stund.
 
Nu har jag fått bilder från Malin från deras besök här så jag har uppdaterat några inlägg.
 
 

V & A Museum

Kategori:

Igår va jag riktigt tung och seg i huvudet. Kände mig bakis fast jag inte hade druckit en droppe alkohol på hela helgen.
Men jag tog mig till Victoria & Albert Museum som är ett konst och design museum.
Det fanns mycket att titta på men jag tycker att vissa museum kan bli lite röriga. Det va massa smä rum men ingen direkt ordning eller bra väg för att kunna se allt. 
Det jag helst ville se va fashion och det hittade jag till slut. Men då va jag så trött att jag inte orkade engagera mig. Kollade bara lite snabbt. Men det finns ju kvar :)
 
Lite enkla skisser av Lennon och Bowie



Massa skulpturer
 
Masker och kostymer från musikaler/teatrar
 
jag hittade även 2 svenska brudkronor
 
Massa juveler
 
Och givetvis klänningarna
 
De gjorde så fina kläder förr i tiden.
 
Tänk att gå runt i en sån här hemma, 
 
Efter en tupplur blev det jobb igen.
Klädde bla av alla barn kläderna inatt. 
 

Grattis Excess

Kategori:

Grattis Excess som gick vidare till semifinal.

Syrran i TV

Kategori:

Jag tackar Malin för att hon i sista sekund ville Skypa med mig så att jag fick se Excess uppträdande i Bingolotto ikväll.
Nu håller jag tummarna för att alla röstar så att de går vidare till semifinal!

R.I.P D3100

Kategori:

I går efter att ha sovit några timmar åkte jag till Highgate Cemetery där jag träffade Nikki och Sander. Det är en stor kyrkogård delad i west och east. West ska va den större, finare där man bara kan gå en guidad tur. Tyvärr fanns det inga platser kvar till den turen så vi gick till east som är lite mindre. Vi såg bla Karl Marx grav.

Här va en ung pojkes grav

Många av stenarna stod huller om buller inne i skogar och snår.
Murgröna växte överallt
 
Efter en kopp te på en bar åkte jag hem och vilade lite inför natten. Såg denna underbara solnedgång från mitt fönster. 
 
Inne på kyrkogården skulle jag ta bilder med min systemkamer men då blev alla bilder bara svarta. När jag kom hem fick jag ett felmeddelande. Det går troligtvis inte att laga kamera :( Det blir till att köpa ny när jag kommer hem till Sverige om en månad. Får klara mig utan tills dess. Kanske ska försöka hitta en bättre kompaktkamera tills dess.
 
 Innan jag åkte till jobbet hann jag träffa de nya hyresgästerna. En kille från Australien, Sean, och en tjej från Frankrike, Margot. De hade utflyttning/inflytningsfest. Men givetvis när vi alla har fest här i huset så jobbar jag natt. 
 

Jobbnatt

Kategori:

I natt har jag jobbat 22-7. Ganska kul natt med stora förändringar och mycket nya fina kläder. Klarade mig ganska bra från tröttheten också.
Jag lyckades med 4 timmars sömn idag på morgonen. Ska försöka få nån mer timme senare innan nästa arbetspass ikväll igen.

Platser från filmen Notting Hill

Kategori: sightseeing

Idag har jag haft en "bara jag" dag.
Kände att jag behövde lite ensamtid efter mycket jobb och många besök.
Jag började med en promenad i Notting Hill. Hade läst om lite olika platser som är med i filmen Notting Hill som jag tänke leta upp.
Gick till den blåa dörren som jag har gått förbi så många gånger att det är pinsamt att jag inte har sett den förrut. Precis vid Portobello Road dit jag kommer från "min" gata. Dörren va röd ett tag men nu har de målat den till blå igen.
Där är även hörnet som de båda springer in i varandra när Hugh Grant spiller juice på Julia Roberts. Men det ser inte alls ut som i filmen.
 
 
Sen gick jag till husen där de har middag hos Williams syster.
 
 
Och givetvis tog jag en svän förbi trädgården där de hoppar över staketet.

 
 
 
Och så en sväng förbi hans travel bookshop. Numera säljer de skor där.
 
 
Efter frukost åkte jag till Hampstead Heath, parken där jag och Nikki va för nån vecka sen, och la mig o läste i några timmar. Det va så skönt att bara vara och inte ha nån tid att passa eller nån annan att tänka på.
 
Sedan promenerade jag igenom hela parken. Jättestor och mysig! Mycket bättre än Hyde Park och inte alls så fullt med människor utan mer lugnt.
Målet va Kenwood House. Den är också med i Notting Hill. Det stora huset där Anna Scott spelar in en gammal film.
När jag kom fram så höll de givetvis på att renovera och hade klätt in hela huset i ställningar. Men va stor och fin trädgård det va framför och det va så varmt och skönt. 
 
 
 
 
Sen gick jag en sväng till Camden där jag lämnade tillbaka ett par byxor och åt lite lunch.
Vidare till Oxford Street där jag handlade lite för nattens jobb och (ops) 2 par skor. Ett par att ha på jobbet och ett par som inte har så hög klack som jag faktiskt kan använda.
 
Har haft en underbar ensam dag och nu ska jag försöka sova lite innan jag ska jobba ikväll.
 

Nya böcker

Kategori:

Eftersom jag fick packa ur mina böcker jag tänkte ta med mig pga övervikt och läste ut min bok jag hade med mig ganska fort så behövde jag några nya böcker. Jag har köpt några billiga böcker sen jag kom hit som jag har börjat i men inte orkat fortsätta på eftersom de inte har varit bra. Senast nu läste jag en bok om Michael Jacksons liv. Den är jätteintressant. Men texten är liten och jag läser bara på tunnelbanan till o från jobbet så jag kom ingenstans. Han sjunger fortfarande i Jackson 5 och har inte ens blivit vit än ;)
Med inspiration från moster gick jag in på Amazon och beställde en hel hög med Nicholas Sparks böcker och 1 Danielle Steel bok.
Enligt Amazon skulle böckerna komma mellan 9 och 15 maj. I går kom den ena och idag kom resten :) Nu ska läsas! Förhoppningsvis är det bra väder i morgon. Då ska jag åka till en park och bara ta det lugnt och läsa :) Behöver lite egentid nu efter mycket jobb och många besök.
 
Här är måndagens skörd från Primark.
Och gårdagens:
Och en klänning jag tänka ha på bröllopet.

Bye bye

Kategori:

Efter bara 4 timmars sömn så va det dags för Primark igen. Nu är jag så trött på Primark, efter jag vet inte hur många gånger jag har varit där de senaste 3 veckorna, så jag vill inte se det på några veckor.
Vid 11 tiden ringde de från jobbet och sa att de va desperata! Snälla kan du jobba! Jag svarar som vanligt YES!
Efter lite lunch sa jag hej då till Malin och Clara och skyndade hem för att byta om innan jag åkte till jobbet vid 14.
Idag fick jag stå i kassan. Roligt med lite omväxling. Kl 18 fick jag gå hem. 
Ikväll har jag deklarerat, tvättat, städat, lagat mat.
Trött ska jag nu sova.

Heldag med de bästa

Kategori:

Igår skulle vi ses på tjejernas hostel kl 9.15. Kl 9.30 kommer Malin utspringande "Vi vaknade just".
Så jag satte mig i deras rum och läste lite medans de gjorde sig iordning.
Sen tog vi tunnelbanan till Brick Lane.
Men först va vi ju tvugna att äta frukost eftersom de inte hade hunnit äta frukosten på hostelet. Solen sken och vi gick förbi en park så vi bestämde oss för att ha en picknick. Så det blev kaffe/te/frappechino och macka på Starbucks och frukt från Tesco.







 
 
 
 
 
Efter det blev det en trip på Brick Lane. Kollade lite på grafittin, scarfsar och avslutade på Blitz, en second hand/vintige affär.
 
 
 
 
 

 
 
 Jag provade en polishatt inne på Blitz.
Sen blev det en sväng inne på Old Spitafields Market innan vi gick till One New Change vid St Pauls Cathedral.
Där har de en stor uteterass på taket med fin utsikt.
 
 
Jag hatar när man frågar någon om de vill ta kort på en och så tar de bara på halva motivet i bakgrunden.
 

 
 
Efter lite mat gick vi sen ner till Temsen men det hade börjat blåsa kallt så vi gick snabbt upp igen.
 
 
Jag tog bussen till jobbet och de andra fortsatte shoppa plus gick på musikalen Jersey Boys.
Vi hade bestämt träff kl 22 på en irländsk pub. Men jag fick sluta tidigare så jag fick sitta där o vänta på de andra en stund. De stängde kl 23. Då gick vi till en gaybar som heter just G.A.Y. Drinkarna kostade £1.70 så det slank ner några. Det va rolig musik så vi började dansa lite.
Kl 12 stängde de. Då tänkte vi gå till en bar som skulle ha billiga mojitos men de hade stängt. Så vi gick till den stora irländska puben på Leicester Square för de har öppet till kl 2.
Vi dansade loss och det va först några italienare som hakade på.
 
 
Sen bytte vi våning och då träffade vi en kille från Sydafrika, som just hade kommit till London efter 5 månader i Stockholm, och en irländare.
 

Kl 2 när de stängde tog vi bussen hem efter en promenad förbi Piccadilly Circus.