meandmyrestlesssoul.blogg.se

Förkylning och egobilder

Kategori: Foto

Hade jättesvårt att sova inatt. Tänkte mycket på min framtid men oxå på att fota då jag hade läst massa fototips innan jag gick och la mig.
Jobb 8-12. Kände mig helt slut efter jobbet men snuva, halsont och huvudvärk så jag åkte hen och la mig och såg på en film, the big wedding. Blev besviken.Trodden den skulle vara mycket bättre eftersom det är så många kända skådespelare med.
Efter filmen va jag trött på att sitta hemma. Tog nässpray och en alvedon och åkte till Hampstead Heath med kameran. Hade ju legat och funderat på hur jag kan prova nya inställningar hela natten. Plus att solen sken. Men eftersom jag inte har nån som vill modella så fick jag göra det själv.
 
 
 
Har vridit foten på ett väldigt konstigt sätt på detta fotot.
Och på den här bilden ser jag mest arg ut.
 
 
 
Tog massa bilder i den här klykan men fick inte till fokus. Och så hade jag glömt min fjärrkontroll till kameran så jag fick springa fram och tillbaka vilket resulterade i att jag slog i huvudet i en av grenarna.
 
 
Provade lite bilder i mitt vita rum oxå
 
Jag har verkligen 2 olika ögon. Ett är "tröttare" än det andra
 
 
Nu är jag trött igen så det blir en lugn kväll. I helgen blir dte jobb och på söndag efter jobbet ska vi ha kick off. Då ska jag tydligen agera modell :)
 
 

Vänner?

Kategori:

Chattade just med en av grekerna som vi träffade i somras. Han undrade vem jag umgicks med nu när Margot inte bor här i London längre. Insåg då att jag inte har så många vänner här. Nikki och jag hinner aldrig ses numera. Kanske 1 gång varannan vecka. Sen har jag ju hängt med Mike en del. Innan umgicks jag med Danny men sen han flyttade ut har vi inte setts alls. Förutom dom så är det bara några bekanta som jag aldrig skulle höra av mig till.
Annars är det ju bara dem på jobbet jag pratar med. Kändes lite tragiskt att säga att jag umgås mest med mig själv:-/

Misstag på jobbet

Kategori:

Gjorde en ny frisyr idag.
 
Jobb idag 12-21. Trodde de skulle ringa från Oxford Circus idag eftersom de inte gjorde det igår men icke.
Mike frågade om jag ville ringa dom. Vilket jag kanske borde men har de sagt att de ska ringa ska ju inte jag behöva jaga dem.
Kat kommer gå i taket i morgon och ringa dem.
 
Gjorde bort mig lite idag oxå. Det va massa säkerhetsgubbar på besök och en av dem kom och pratade med mig lite o sa att han bara skulle ta med sig lite kläder upp till damernas. Tänkte att han ska väl testa nåt där uppe.
Sedan kom de tillbaka ner tillsammans med Mike och så frågade samma kille om han kunde prova det han hade plockat åt sig. Visst sa jag, provrummet är där, och pekade mot ena hörnet. I samma ögonblick jag sa det såg jag på Mikes ansiktsutryck att detta va ett test och jag klarade det inte.
Det de ville att jag skulle göra va att räkna hur många plagg han hade med sig och visat honom till ett rum. Nu hade han "gömt" en T-shirt i ett par byxor för att se om jag skulle märka det. Istället gjorde jag inget alls.
Vilket dåligt samvete jag hade. Jag tänkte ju att han jobbar med oss, han kanske bara behövde lite nya kläder.
Men när jag pratade med Mike senare så skyllde han inte på mig även att jag gjorde fel.
Vi är ju bara 1 på herrarnas förrutom på helgen och jag kan inte både stå i provrummet och räkna allt som går in och ut samtidigt som jag ska ha en överblick på golvet samtidigt som jag ska hjälpa kunder.
De ska se över timmarna på herrarnas avdelning.

Telefon intervju...eller inte

Kategori:

Igår va jag ledig.
Åkte in till Oxford Street och provade massa kläder på GAP. Har aldrig tid att göra det i våran butik plus att vi inte har så många storlekar av allt.
Sen handlade jag lite, tvättade och städade.
Sen äntligen gick jag en långpromenad. Min vanliga sträcka runt Kensington Gardens och Hyde Park på ca 1 mil. Det va skönt att röra på sig efter helgen då det har blivit godis, choklad, chips, onyttig mat och alkohol.
På kvällen åkte jag och Sean till Earl's court och träffade Nikki, hennes bror Tom och hans fru Vivian på en vinbar som heter the Troubadour. Lite senare kom även en annan Tom som Nikki jobbar med.
Vi satt ute på bakgården, en liten mysig trädgård med träd som hängde som tak över gården och massa ljusslingor och växter.
Först fattade jag ingen ting när de började prata med varandra på australienska om australienska saker. Men till slut kom vi in på lite mer allmäna saker.
 
Idag jobb 12-21.
Hade fått ett röstmedelande från Oxford Circus butiken på lunchen så jag ringde upp och bestämde tid för en telefonintervju ca 21.15. Se till att inte sitta på tunnelbanan då sa hon. Eftersom det inte finns nån teckning där.
Sen fick jag papper av Kat som jag fick sitta med för att förbereda mig. Sen gav både Mike och Kat tips för intervjun.
Kl 21 slutade jag och började gå emot Kings Cross där jag brukar byta tunnelbana.
Ställde mig på en tyst gata 21.15 och väntade på att de skulle ringa. 21.45 hade de fortfarande inte ringt så då gav jag upp. Gick till stationen men fortfarande inget samtal. 22 tog jag till slut tunnelbanan hem. Trött, hungrig och med halsont.
Förstår att hon troligtvis hade fullt upp med att stänga deras butik men säger man att man ska ringa så ska man.
 
Får se om de ringer i morgon ist. 
 

karneval

Kategori:

Så igår va det äntligen dags för Notting Hill Carnival med parad och allt annat som hör till.
Jag hade turen att paraden startade precis utanför mitt hus så jag kunde sitta i mitt fönster och titta hela dagen.
Solen sken:)
Det va lastbil efter lastbil med hög musik, ättklädda människor med fjädrar och bling bling, synkroniserad dans och vissa mindre bra deltagande.
 
 
 
 
  
Några vinkade till mig uppe i fönstret
 
 
 
 
Mycket naken hud
 
 
Ett gäng med trummisar som hördes högt och tydligt
 
 
 
 
Denna dam såg bara uttråkad ut. 
Och så skakades det rumpa
 
 
 
 
 
Manliga, svarta änglar
 O så skakas det rumpa igen
 
Även gamla tanter fick vara med och dansa
 
 
 
Panik när alla fjädrar måste av vid toabesöket
 
 
 Jag trodde att paraden va slut när det helt plötsligt blev fullt med folk som följde paraden men sen fortsatte den igen.
 
Kl 17 tog jag mig ut på Notting Hills gator och jag kände på direkten att jag va glad att jag kunde sitta hemma och titta. Det va fullt med folk överallt och sjukt mycket skräp på gatorna. 
Överallt fanns det mat och dryck att köpa. Det fanns även vissa gator där de hade ställt upp stora ljudsystem.
Notting Hill va som en ända stor dansklubb.
Jag mötte upp Mike vid tunnelbanan och sen försökte vi ta oss igenom folkmassorna. Det slutade med att vi försökte gå runtomkring det hela ist.
Poliser som stoppar folk som ville åka tunnelbana. Man kunde bara gå av här, inte gå på.
Människor, matos och sol.
Stora högar skräp på gatorna
Portobello Road
Ladbroke Grove. Lastbilarna på rad tillhör paraden och de kör sakta fram bland alla människor.
Försökte lära Mike ta kort med min kamera men utan större framgång. Men han lyckades få till 1 bild i a f.
 
Riktigt snuskiga gator.
 
 Nu så har jag upplevt karnevalen. MEN jag behöver inte göra det igen ;)
 
 
 
 

Ösregn, karneval och inventering

Kategori:

Igår skulle jag träffa Mike på Kings Cross vid 2 tiden men han missade sitt tåg så jag passade på att se mig om.
Hittade en stor staty av ett par som omfamnar varandra. På själva platån den står på va det massa små 3D skulpturer av resande människor på olika sätt. Riktigt snyggt!
 
 
 
 
 
 
Sen gick jag o Mike till Opera gallery. Det va inte så stort men hade några riktigt coola tavlor och skulpturer. 
Båda bara stod och stirrade på dem innan vi började titta närmre och se hur de va gjorda. Mike har ju en 
degree i art så han höll på mycket med skulpturer förr. Och jag är alltid intresserad av hur tavlor är gjorda för att lära mig nåt nytt.
Regnet öste ner men vi trotsade det och gick till Carnaby Street som är en liten shoppinggata. Vi gick in i varje affär för att slippa vara ute i regnet. Till slut va vi ändå genomblöta så vi försökte hitta ett ställe att äta på. Hittade en bar där vi0 åt jättegod pizza. Men det va lite högljutt för det va ca 5 olika möhippor där. Tydligen ett populärt ställe. 
Sedan gick vi till Waxy O'Connor för att ta en dryck men de höjde ljudet så mycket att vi inte kunde prata.
Vi bestämde oss för att gå till Gordons. På vägen gick vi förbi Trafalgar Square där vi fulade oss och tog massa kort i ösregnet.
 
När vi kom till Gordons va det fler än vi som hade samma tanke om att gå dit. Det va t o m fullt på uteserveringen under parasollen.
Till slut hittade vi en annan pub. Men vi va blöta och kalla så vi åkte hem till mig och tittade på film och åt godis ist :)
Eller rättare sagt, Mike såg på film och jag sov.
 
I dag tittade jag nyfiket ut på förberedelserna inför karnevalen. Bla kom det massa poliser gåendes.
 
Jag hade några timmar innan jag skulle jobba kl 2 så jag och Mike åkte till Westfield för att inse att det är söndag så det öppnar inte förräns kl 12. Vi åt frukost på Costa medans vi väntade.
Här va Mike snabb att ta bild på mig när jag smakade på grädden i min mocca.
 
Sen köpte Mike skor innan vi åkte tillbaka till mig för jag skulle byta om innan jobbet.
Lättare sagt än gjort att komma hem. För det första fick man inte gå ut i den vanliga utgången så vi fick gå runt typ 2 kvarter innan vi kom tillbaka till "min" gata. Sen fick vi gå hela gatan upp för att kunna gå över till andra sidan. Sen fick vi följa paraden tillbaka för att kunna gå in till mitt hus. MEN där stod det 2 vakter som vägrade släppa in mig för att jag inte hade med mig något bevis på att jag bor just här. Efter mycket om och men släppte hon till slut in mig. Men följde efter för att se att jag verkligen skulle gå upp i den trappuppgången jag sa jag bodde.
Jag va stressad för att jag skulle bli sen till jobbet. Och eftersom tunnelbanestationen va stängd fick vi gå till Queensway och ta tunnelbanan därifrån. Ringde till jobbet och förvarnade att jag skulle bli sen så när jag kom dit 15min för sent tyckte de mest synd om mig när jag berättade om mitt äventyr.
Sen ikväll har jag förberett för inventering. Vi hade ett team som har kannat alla produkter och sen fick vi gå och dubbelkolla vissa sektioner så att de hade räknat rätt.
Slutade kl 23. Va lite orolig att det skulle va fest och massa ljud och musik när jag kom hem men på min promenad hem från Queensway va det bara lite enstaka människor och sopgubbar ute.
Att folk har skräpat ner! Men där de hade städat upp syntes det inte ett spår av karnevalen.
Nu är det nästan tystare här än vanligt eftersom gatan är avstängd så det går inga bilar eller bussar utanför. 
 
 
 

förberedelser

Kategori:

I helgen är det Notting Hill carneval. Det ska tydligen vara något speciellt med parad och massa folk. Så i ca 2 veckor har de hållt på att sätta upp staket överallt i Notting Hill. Igår hittade jag knappt in till mitt hus eftersom de har spärrat av alla uppgångar. Detta är på min bakgård.
Idag satte de upp bajamajor utanför mitt hus.
Och ännu mer kravallstaket.
Kl 10 på måndag morgon börjar paraden precis här utanför mitt fönster. Man kan säga att jag har första parkett :)
Jag har ledigt på måndag. Tänkte sitta i fönstret och ta bilder på paraden för att sedan gå runt i vimmlet.

We're the Millers & The Harlots

Kategori:

Igår jobbade jag 7-11 på morgonen. Lite lagom :)
Sen åkte jag till Paddingto och hämtade moster som hade checkat ut från sitt vandrarhem.
Vi åkte till Westfield där vi först köpte biljetter till "We're the Millers" innan vi sprang ner till foodcourten och köpte varsin burrito att smaska på under filmen.
 Både jag och moster va positivt överraskade till filmen. Jag tänkte att det är väl ytterligare en komedi i mängden men vi skrattade så gott och jag va nöjd och glad efter filmen.
Hittade denna utanför bion oxå. Jag gillar ju inte "Despicable me" men jag vet att många runt omkring mig gör det så jag tog en bild tillsammans med denna gula varelse.
 
Efter filmen åkte vi till Liverpool Street Station där jag sa hej då till moster.
Hon verkade väldigt nöjd med sin Londonresa och hon har hunnit med massor!
Både hon och jag tyckte att våra 2 1/2 dag tillsammans va lite lagom sällskap ;)
 
Sedan åkte jag hem och skickade mitt cv till chefen som ska skicka det vidare till Oxford Circus butiken så att jag förhoppningsvis kan få en intervju nästa vecka.
 
Bytte om innan jag åkte till Angel för att möta Mike. Vi käkade på O'Neills innan vi gick till Rattlesnake där the Harlots spelade. De är så bra. Blir glad av att lyssna på deras framträdande.
 
 
Sen gick vi vidare till Slim Jims med Sherwin och hans flickvän. En bar vi har varit på innan. Där de har bh:ar hängandes i taket.
 
Sedan gick vi till Kicgs Cross där ett par frågade om jag kunde ta en bild på dem. Givetvis tyckte de att jag och Mike skulle vara med på en bild oxå.
 
På bussen hem somnade jag till några gånger och insåg att jag la mig på axeln på killen bredvid mig. Som tur va sov han oxå så han märkte inget :P
 
Idag öser regnet ner. Jag hade tagit ledigt för att åka till Brighton men nu blir det inget med det.
Ist blir det nog en runda på lite muséer. De är gratis och inomhus :) Passar perfekt för mig en regnig dag.

Feedback från intervjun

Kategori:

Idag har jag äntligen fått svar från Banana Republic.
Jag fick inte jobbet, vilket jag redan hade listat ut.
MEN de hade sagt att det älskade mig och min intervju. Att jag va positiv och glad, klädde mig rätt, uppförde mig rätt.
Det jag föll på va att jag inte pratade om vad jag har för erfarenheter från GAP och vilka resultat jag har nått där.
Jag använde ju ist erfarenheter från netonnet.
Hade jag däremot inte jobbat på GAP utan kommit utifrån hade jag fått jobbet. Men jag tycker det är en konstig tankegång. Jag tycker att min erfarenhet från GAP vore vara nåt positivt, en bonus om de ändå tyckte att jag va rätt för jobbet.
Men jag är lika glad för det. Ville ju ändå inte ha jobbet. Och feedbacken va ju ändå positiv :)
 
Kat, min varuhuschef, tyckte därför att vi skulle lägga upp en 3 månaders plan för hur jag kan förbereda mig för en ny intervju.
När jag snällt sa att jag har inga pengar kvar så om jag inte får ett nytt jobb inom ca 1 månad måste jag åka tillbaka till Sverige började jag få lite fart på henne. Först frågade hon om jag kunde tänka mig att bli senior sales på barnavdelningen på 32h. Dock får man bara £7 i timmen som senior (jämfört med mina £6.60) plus att jag redan jobbar minst 32 timmar i veckan så det känns inte värt det. Det ända jag får är en annan titel. Plus att barnavdelningen är ju ingen plats jag strävar efter att få komma till.
 
Nämnde ist tjänsten som supervisor på GAP i Oxford Circus. Hon ringde direkt och fixade (nästan) en intervju åt mig på direkten. Måste bara få ett samtal tillbaka för att bekräfta en tid.
Fick även reda på att det är supervisor för herravdelningen :)
Så nu håller jag alla tummar och hoppas att alla ni kan göra det oxå att jag ska få ett nytt jobb och boende inom 1 månad.
Visst vill jag hem till Sverige också men på mina vilkor. Jag vill åka hem när jag VILL åka hem och inte när jag MÅSTE.
 
HIttade en round of applause som jag fick av Sherwin för några veckor sen.
"Always a smile and positive demeanour ensuring great customer service. Bravo!"
 
Tråkigt nog blir dte nog inget Brighton på lördag. Som det ser ut nu ska det ösregna :(
Jag som hade sett fram emot att åka dit och ta massa fina bilder på stranden i solen.

Backstreet boys

Kategori:

Kände för att måla lite idag på morgonen. Min handled tyckte inte det va lika kul:(
Men det blev en enkel, sne och vinn teckning av killarna (eller kanske mer korrekt männen) i Backstreet boys
 
 
 
 
 

Hemlös

Kategori:

F r o m den 16 september är jag hemlös.
Jag sa till hyresvärden att jag inte vill förlänga mitt kontrakt en gång till eftersom rummet är för dyrt för mig.
Jag la ju ut en annons i går och har redan fått massa svar om boende. Kanske inga bra ställen än men det finns ju valmöjligheter. Jag har ju tyvärr blivit lite bortskämd med läget jag bor nu. Så helst vill jag hitta ett liknande ställe nära en tunnelbanestation och bra nattbussar.
I annat fall kanske jag helt enkelt kommer hem.

Besök på jobbet

Kategori:

Jobb 12-21.
Försökte prata med chefen idag men hon hade fullt upp. Får vänta tills i morgon.
På lunchen kom Cathy till jobbet och hälsade på mig så vi satte oss ute i solstolarna de har ställt upp utanför shoppingcentret och åt och pratade.
Annars har det varit stendött idag. Har haft så långtråkigt fram till typ 18.30 då de berättade att vi ska få besök i morgon så allt måste vara perfekt när vi slutar. Då fick jag ju lite att göra. Och mitt i allt detta stressande dök moster upp och ville se hur jag jobbar. Kunde hon inte kommit på de andra 6 1/2 timmarna jag hade tråkigt ;)
 
 
Idga fick jag ett mail av min hyresvärd. Han vill veta om jag ska stanna kvar i rummet längre än till 16 sept då mitt kontrakt går ut. Ska sova på saken. Hade bestämt mig för att stanna kvar men jag har fått massa svar idag på boende så jag tror inte dte ska vara svårt att hitta nåt nytt och billigare. Dock får jag offra läget som jag gillar med denna lägenhet.

Planera framtiden...

Kategori:

I går berättade Sean att han ska flytta han oxå. Han hade hittat ett rum som är större än dom vi har för £500. Då började jag fundera på om det är min lösning. Hitta ett billigare rum bara helt enkelt.
Jag la i a f ut en annons att jag söker ett billigare rum på spareroom.co.uk så får vi se om någon svarar.
 
Jag sitter även och söker jobb nu.
Hittills har det blivit till en resebyrå här i London och som flygvärdinna i Göteborg.
Jag har även skickat ett mail till säljchefen på Netonnet. Såg att de sökte varuhuschef till Göteborgsbutiken men är även intresserad av att vara med i etableringsgruppen.
 
Och nu kollade jag på GAPs hemsida och ser att de söker en supervisor igen i den butiken jag fick intervju men aldrig fick gå på intervju. OM jag ska prata med butikschefen idag. Ansökan ska skickas idag! Denna gång ska jag inte missa det bara för att jag ansökte på fel sätt.

Dag 2 med moster

Kategori:

Jobb 8-12 idag.
Efter jobbet åkte jag till Bogough market där jag träffade moster.
Hon åt grillad gris och jag åt paj med potatismos. Mumma!
 
Sedan gick vi mot Tower Bridge och sprang på Hays Galleria
 
När vi kom upp på bron va det broöppning.
 
 
På andra sidan bron stannade vi på Starbucks för en svalkande dryck i solen. Satt länge och pratade innan vi gick vidare.
Förbi Tower of London
 
Med solen och the Shard på andra sidan Temsen.
 
Sedan passerade vi Trinity House. Gillar hur moster smälter in i murens linjer med kjolens kant, midjan och bysten.
Utanför fanns ett monument för alla soldater som dog till havs under andra världskriget.
 
Lite udda form på denna nya byggnad.
Och så en sväng till St Pauls.
 
Och givetvis One new change
Moster ville se statyn på taket av The crime court. Hade vi bara kollat upp lite hade vi inte behövt gå en omväg på ca 15 min när vi gick förbi den redan efter 5 min. 
Sen ville vi gå på afternoon tea. Googlade fram ett ställe i Covent Garden som hade öppet till kl 19. Vi tog bussen dit och sprang på en liten mysig gränd.
Sen blev det te. Synd bara att vi båda åt väldigt fort. Vistelsen varade inte så länge.
Moster provade macarons.
 
Ikväll ville moster gå på IMAX så jag hämtade mitt godis och åkte hem och passade på att tvätta, äta godis, äta popcorn och titta på Svenska hollywoodfruar.
 

Moster på besök

Kategori:

Igår va det jobb 9-18. Jag fick en hel vagn för mig själv på tunnelbanan.
Ytterligare en långtråkig dag med lite kunder. Troligtvis pga att tunnelbanan va avstängd.
 
Efter jobbet åkte jag till Mike. Det va tacomys och film kväll :) Precis vad jag behövde efter en deppig helg. Vi såg filmen "We bought a zoo" som va bra men eftersom jag va trött somnade jag till lite under filmen.
Är dock fortfarande lite deppig över att jag va för trött för att äta glassen vi hade köpt :P
 
Idag mötte jag upp moster på Liverpool Street station. Hon ska vara här tills på fredag och vill se massa inspelningsplatser. Vi började med att gå o titta på nån byggnad som är med i filmen Skyfall.
Efter det blev det lunch på samma pub som vi åt på när mamma & co först kom hit.
Efter det tog vi tunnelbanan till Paddington där moster skulle bo ((med en liten detour till Royal Oak stationen för att jag är så van att åka hem så jag glömde att vi skulle gå av vid Paddington). Ett vandrarhem ovanför en pub. Det verkade jättebra. Hon hade t o m tv, pentry och badrum på rummet. Dock delar hon det ju med 3 andra men det verkade vara ett bra ställe med trevlig personal.
Efter det åkte vi hem till mig.
Sedan åkte vi vidare till Baker Street och tog en sväng genom Regents park.
 
 
 
 
 
 
 
Efter det va det dags att se en annan inspelningsplats innan vi tog tunnelbanan till Embankment.
Där traskade vi runt i Southbank.
Traskade förbi ett gäng skottkärror. Moster slog sig ner.
 
 
 
 
Kollade på London eye och Big Ben innan vi tog tunnelbanan till Leicester Square där vi åt i Chinatown.
Efter en promenad förbi Piccadilly Circus tog vi bussen till Primark men insåg att vi båda va trötta och åkte hem ist.
 
 
 

Not so happy days

Kategori:

Jobb 12-21 igår. Seg dag med mycket tankar.
Va ute och åt på Nando's med Mike efter jobbet.
 
Idag jobb 10-19. Det har varit väldigt lugnt så det va en långtråkig dag.
Efter jobbet träffades vi på en pub för att säga hej då till Emma som har fått jobb som frontsångeska i en show på ett kryssningsfartyg i Karibien.
Kände mig verkligen inte på humör. Det är inget roligt nu tyvärr. Så jag åkte hem och åt glass och tittar på film ist.
Och som grädde på moset har jag så ont i handleden att jag knappt kan röra den.
 
Jag har hittat några jobb jag ska söka, både i Sverige och här i London. Måste bara få lite ledigt.
 
Blev i a f glad när jag läste mosters blogg och hittade denna bild:
 
 

Lönefredag...suck

Kategori:

Jobb 12-21 igår. Provade lite nya kläder på lunchen. Behöver lite nya överdelar att jobba i men istället blev jag kär i ett par jeans med hög midja. Slutade med att jag inte köpte nåt.
 
Löning idag. Alltid lika tragisk att inse hur lite pengar man får. Känns som jag får mindre och mindre lön varje månad fast jag jobbar fler o fler timmar. Denna månad blev väl lite sämre för att jag hade semester.
Efter betalning av hyra och buss/tube kort så ligger jag redan på -£11 denna månaden. 
Tack o lov för sparkontot från Sverige. Men det är inte många tusenlappar kvar på det. Har satt en gräns som jag inte får gå under. Vill ju ha lite kvar när jag kommer hem till Sverige oxå.
Så när jag når den gränsen får jag åka hem. 
Eller bara hitta ett jobb som betalar mig lite mer.
Hittade ett jobb som Nanny i en svensk/engelsk familj. Bara det skulle betala mig £400 i veckan. Det skulle vara dubbelt så mycket jag får nu. Man blir ju lite sugen på en sån grej.
 
Men det är ju en erfarenhet att leva snålt oxå. Dock inget jag vill fortsätta med i all evighet.
 

Planerar

Kategori:

Igår morgon åkte jag tillbaka till Primark. Kom ju på att jag kunde byta det jag ville lämna tillbaka till nåt annat. På så sätt behövde jag ju inte använda Mias kort.
Den ena klänningen gillade jag ändå så jag bytte den till en mindre storlek bara. Sen bytte jag Mias klänning (som va likadan som min) mot en kjol.
 
Jobb 12-21.
Hjälpte Izabella, en liten tjej från Italien som jobbar som visual merchandiser på herravdelningen, med att placera ut nya kläder och omorganisera lite.
Hon är i samma sits som mig. Vet inte om hon vill stanna kvar i London eller åka tillbaka till Italien så vi har mycket att prata om. Och hennes skratt smittar verkligen av sig!
 
Efter jobbet gick jag och Mike till Kings Cross där vi hängde på Starbucks några timmar och pratade om allt mellan himmel och jord.
Vi planerar att åka till Brighton, som är en kuststad, nästa lördag. Jag har ingen aning om vad man kan göra där men vet att de har en pir och nåt stort gammalt, fint hus.
 
 
Idag letar jag nya jobb. Men det finns så mycket att välja på så man vet inte var man ska börja titta. 
Hittade en supervisor position på GAP i Whiteleys som är ett shoppingcenter som bara ligger en 10 minuters promenad från var jag bor.
Ska säga till chefen idag att jag är intresserad av den om jag inte får det andra jobbet.
Borde få svar idag eller i morgon från Banana Republic.

Shopping

Kategori:

Det har blivit en hel del shopping i helgen. Nu har kvoten för ett halvår (med tanke på va jag tjänar i månaden) gjorts åt.
 
Det började med 2 linnen i lördags i Camden. 4 för £10 gav oss 2 var.
Linnet med ugglan på har jag tittat på många gånger. Gillar texten: It's not about how you look it's about how you see
 
På Primark blev det en del oxå. 2 toppar (varav den ena ville jag lämna tillbaka men kom på att jag kanske kan byta den mot nåt annat eftersom jag inte kunde få pengarna tillbaka eftersom Mia betalade med sitt kort och hon är inte kvar) en kjol, en klänning, en ny svart kofta och lite underkläder.
 
 
 
 
 
Sen blev det 2 nya skor man faktiskt kan gå i och som jag kan använda på jobbet. Sak bara töja de lite. De va på gränsen till för små men eftersom de inte hade några 40 och 41 va alderles för stora så fick det bli så.
 
Provade även lite nya kläder på GAP.
Nöjde mig med ett mörkt linne till att börja med.
 
 
 

En helg med Mia

Kategori: Foto

I fredags jobbade jag 12-21. 
Sedan åkte jag hem och väntade på att Mia skulle komma.
Kl 00.30 åkte jag in till Marble Arch för att möta upp henne. Tyvärr va hennes buss sen så jag fick sitta och vänta på henne i 45 minuter.
Till slut kom hon fram och jag fick då reda på att busschaffören hade kört fel så att passagerarna fick hjälpa till och guida henne rätt igen.
Vi åkte hem och la oss.
 
LÖRDAG
I lördags morgon gick vi längst kanalen hela vägen till Camden.
Vi tog massa fina bilder :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi pausade vid Laville och åt frukost. Solen började titta fram.
 
 
 
Sedan gick vi vidare och hittade en trevlig trappa vi tog massa bilder i. Alla blev väl inte bra direkt :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi stannade till vid Primrose Hill
 
 
 
 
 
 
Framme i Camden
 
 
Och så va det dags att se Swan Lake Reloaded. En nyproducerad version av den svenska dansaren Fredrik Rydman. Istället för ballet så va det modern dans och breakdance. Den va väldigt mörk och tragisk på sina ställen men gladare lite då och då med mycket duktiga dansare.
Vi hade köpt de billigaste biljetterna längst upp med eftersom det inte va fullsatt fick vi chans att flytta ner så vi satt längst fram på balkongen. Såg jättebra! 
 
 
Efter föreställningen gick vi förbi Trafalgar Square
 
 
 
 
 
Sedan blev det lite shopping på Oxford Street innan vi åkte hem och lagade mat och gjorde iordning oss för kvällen.
Vi skulle åka till Camden för att fira Cathy som fyllde år.
 
 
 
Vi va på Lockside Lounge. De spelade 80 och 90-tals rap. Inte jättebra direkt. Stället va även varmt och svettigt. Vi dansade lite med de andra men höll oss mest i andra delen av rummet där det va lite svalare.
Vi tittade på alla lustiga människor som va där. Bla va det ett gäng som va utklädda till karaktärer i Alice i underlandet. Vissa trodde vi va utklädda men insåg sedan att det va helt enkelt så de klär sig.
Vi pratade även med några killar, 20 och 22 år, som inte kunde förstå att vi va 28 år.
När vi skulle åka hem va det 16 minuter till bussen skulle gå så vi började gå hemmåt. När bussen sedan till slut kom ifatt oss så stannade den och släppte av folk men de öppnade inte för oss så att vi kunde gå på. Då blev jag sur.
Som tur va kom det en till buss efter 5 minuter.
 
SÖNDAG
I söndags började vi dagen i Dominion theatre (där de spelar we will rock you) där en stor församling som kallas Hillsong har möten varje söndag. Mia har varit där innan och ville gå dit igen.
Det va fullsatt och mycket musik. Kändes som om man va på konsert.
 
Efter det traskade vi ner mot Covent garden där vi hittade ett matställe. 2 för 1. Vi valde en pizza och en hamburgare och så delade vi på dem. Tyvärr va maten inte alls god.
 
Sen blev det starbucks och buss till Brick Lane market.
 
 
Fast vi gjorde ett stopp i One new change där vi sprang upp en sväng på taket för att se den fina utsikten.
 
På Brick Lane träffade vi Nikki
 
 
Vi provade en Avocado/Mango/apelsin juice.
 
 
Sedan åkte vi ner till Embankment för att gå på Gordons Wine Bar. Men uteserveringen va full så vi satt i parken ett tag bara.
Sedan gick vi över till Southbank innan vi tog tunnelbanan hem.
 
 
 
Hittade denna lilla coffeeshop utanför Waterloo stationen.
 
På kvällen gjorde vi köttfärspaj. Blev visst lite mycket. Varsin portion till oss och 6 matlådor. Sen blev det film, Pitch perfect på datorn.
 
MÅNDAG
Igår började vi dagen på Primark. Shoppade en del :P
Vi traskade sedan Oxford Street ner med lite stopp lite här och där. Jag köpte bla ett nytt linne till jobbet på GAP.
Målet va en skoaffär jag har varit i några ggr och köpt billiga skor. Givetvis va den stängd för ommålning när vi kom fram. Vi gick till Covent garden istället där Mia köpte te och en ipad mini.
Hittade denna snygging på vägen :)
Ok, båda kassarna va INTE mina. Men eftersom jag är en så bra vän hjälpte jag Mia bära hennes.
Covent Garden
 
Mia, lycklig ägare av en ipad.
 
Sedan va vi hungriga. Det blev afternoon tea på ett ställe som heter Secret Tea Room. Jag hade läst att det skulle vara ett mysigt 40-tals ställe. Men får nog säga att jag blev besviken. De som jobbade där hade inte klätt upp sig, det va ingen 40-tals musik, det va inte inrätt i 40-tals stil. Det ända som va mysigt va att det va lite udda gamla möbler och udda porslin. Men det va mysigt ändå. Mia provade ett te från Japan med popcorn i. Mycket spännande.
 
 
 
 
Efter det gick vi till en 6 våning stor sportaffär i Piccadilly Circus där jag köpte 2 nya par skor.
Vi skulle sen ta tunnelbanan hem och vila lite innan kvällen men vi kom bara till Baker Street där det va förseningar så vi fick ta bussen istället. Hann bara hem och byta om innan vi åkte in till TGI Fridays för middag.
Vi började med en drink i baren.
Till våra nachos fick vi roliga våtservetter
Vi valde båda varsin burgare till huvudrätt. Båda va trötta och konstigt nog blev vi mätta alltför fort. Jag som aldrig lämnar mat kunde inte äta upp.
 
Efteråt gick vi till O'Neills för lite live musik och dans men den våningen va stängd :( Istället spelade ett band med en skrikig tjej på 2:a våningen. Inte alls bra så vi åkte hem.
 
Idag gick vi en sväng på Portobello Road, köpte varsin cupcake på Hummingbird bakery, som jag har velat gå till länge, en kaffe på Starbucks och satte oss i Kensington Gardens.
 
 
 
 
Efter sökande av ett fodral till Mias ipad åkte vi till Marble Arch där Mia tog bussen till flygplatsen och jag gick till Primark.
Jag skulle lämna tillbaka 2 klänningar (Mia och jag köpte likadana men ångrade oss) och en topp jag inte ville behålla. MEN Mia hade betalat med sitt kort så jag fick inte lämna tillbaka det. Så är det nån som vill ha en ny klänning så säg till ;)
I eftermiddag har jag slappat och sett the Lone Ranger och plockat iordning i mitt rum. Det är inte riktigt gjort för 2 pers så det har hunnit bli ganska stökigt på 4 dagar.
 
Hade tänkt gå på tisdagsbion men tvättade och sprang en sväng istället. 
Såg sedan klart Fast and furious 6 som jag började se för några veckor sen. Med tanke på slutet så kommer det ju helt klart en nr 7.
 
 

Uppdatering kommer inom kort

Kategori:

Uppdatering kommer i morgon. 
Mia är på besök så det har varit fullt upp!

Borough Market

Kategori:

Idag åkte jag till London Bridge där jag gick på Borough market som är en matmarknad. 
På vägen hittade jag denna staty med the Shard i bakgrunden.
Sylt i massor
Jättemaränger
Massa godsaker
Grönsaker
Frukt
Gillade hur solen sken igenom taket på dessa tomater
Samma sak här. Ljuset va så snyggt
Fudge
Fin choklad
Pimms
Gick vidare ner till Temsen och sprang på detta skepp.
Gick in i en väldigt fin och stor vinbutik
Några grabbar som spelade klassisk musik i en tunnel
Härlig blandning av arkitektur
Shakespears teater "the Globe"
Mannen utan huvud
Och så blåstes det såpbubblor
2 riktigt duktiga killar som spelade dragspel och "trumma" och sjöng
Sen hamnade jag visst vid St Pauls igen
 
Här va alla träd blåa
 
Snygga färger runt solen
 
 
När jag kom hem lagade jag lite mat innan jag åkte till Holland park och satte mig ner och försökte måla. Gick sådär. Men en fågel strosade runt mig i parken. När solen gick i moln gick jag hem.
 
Hade tänkt gå ut och springa ikväll men det känns som jag har gått hela dagen så jag sparar det tills i morgon bitti.
Så nu blir det chips och film istället :)

Intervju-check :)

Kategori:

I går va äntligen dagen kommen då jag hade intervjun som jag har oroat mig för i 1 vecka.
Va mycket lugnare än jag trodde jag skulle va.
Mötte upp butikschefen för One new change och även butikschefen från butiken i Chelsea. De va bra kompisar vilket hjälpte mig under intervjun.
De började med att säga att vi skulle ha en avslappnad intervju.
Sen såg jag att de hade precis samma papper att gå efter som Mike hade gett mig så jag visste vilka frågor som skulle komma. Då kände jag mig ännu lugnare eftersom jag hade pluggat på svar till de frågorna.
Under intervjun svarade jag ibland väldigt kort på nån fråga men så började de andra 2 diskutera va de har varit med om och jag kunde bara hålla med :) Man kan säga att de svarade på frågorna själva.
Jag är i a f nöjd med min insats. Jag gjorde mitt bästa och försökte säga det jag visste att de ville höra.
Nu får jag vänta 1 vecka på svar. De hade 3 personer till de skulle intervjua igår.
 
Efter intervjun gick jag upp på taket på One new change. Solen sken så det va skönt att bara titta på utsikten lite och känna mig nöjd över att intervjun va över.
 
Utsikten från hissen som är i glas
 
Sen gick jag och träffade Nikki på ett mysigt café där vi åt lunch.
Väl hemma så tvättade jag för första gången sen jag kom tillbaka från Sverige. Äntligen är vattenpumpen i köket ersatt!
Gick sedan på en promenad längst med kanalen. Snacka om algblomning! Vattnet va helt grönt. 
 
Det såg ut som en stor gräsmatta.
 
Det finns så många fina/coola platser längst med kanalen så jag ska ta med Mia och kameran i helgen och ta lite fina
bilder.
 
Sprang på en jättestor solros oxå.
 
Efter promenaden gick jag o handlade eftersom vi nu kan laga mat i köket.
När jag kom ut från affären på Portobello Road höll de på att plocka ihop grönsaksstånden så jag köpte 2 liter jordgubbar för £1.30. Åt jordgubbar med mjölk på direkten 
 
På kvällen va det dags för quiz igen. Tyvärr va vi inte lika bra denna veckan.
Det va väldigt varmt i puben så vi gick ut och satte oss på uteserveringen bredvid kanalen när quizet va slut.
 
När de stängde Union gick jag och Mike till Metrepolitan som hade öppet 1 timme längre.
 
Idag har jag ytterligare 1 dag ledigt. Har inga planer men solen skiner så jag ska nog ta med kameran och gå på upptäckningsfärd. Kanske besöka Borough market och äta nåt konstig till lunch ;)
 

Lite klokare

Kategori:

Min berg-o-dal-bana fortsätter. Igår va en bra dag. Jobb 12-21.
Vi fick massa nya kläder igår som skulle packas upp och placeras i butiken så de 4 första timmarna fram till lunch gick jättefort. 
Och så va Kat tillbaka från semestern och pratade bara gott om killen som ska intervjua mig i morgon. Att han är jätterolig och om hur bra han trivs på Banana Republic, att de inte behöver alls mycket personal på helgerna för att det är så lugnt då så man behöver inte jobba många helger mm.
Kände mig genast bättre och hoppades nästan lite på att jag skulle få jobbet som jag har varit så tveksam till.
Nu på morgonen läser jag igenom alla papper jag har fått av Mike och kollar igenom deras hemsida och förbereder svar på frågor jag kan tänkas få.
 
Ibland tror jag att jag måste hamna på botten för att kunna ta mig i kragen och ta tag i mitt liv. Nu är jag beslutsam över att hitta ett nytt jobb. Sen om det är här eller i Sverige är en annan sak. Men ska börja söka massa jobb i a f. Började igår med att söka som visual merchandiser på H&M i Oxford Circus (6 våningar=jättestor)
Förhoppningsvis kan jag hitta nåt nytt snart. Antingen här i London och i så fall sa jag hitta nån annanstans att bo.
Eller i Sverige och då åker jag tillbaka hem.

Berg-o-dal-bana

Kategori:

Att nu är det rena rama berg-o-dal-banan i mitt liv. Ena dagen mår jag toppen, andra dagen vill jag bara krypa ner under täcket och gömma mig.
Jobb 9-18 igår. Fick va med och öppna kassorna. Sen började Mike gå igenom massa saker med mig som kan va bra och veta för intervjun. Han är så hjälpsam och jag känner att jag inte har energin att ta till mig all infornation så jag blir irriterad på mig själv och till slut tog jag ut allt på Mike. Stackarn hade det inte lätt på jobbet igår ;)
Va han än sa så högg jag på direkten. Inte för att jag vill utan för att jag är så stressad/orolig/nervös/förvirrad över denna intervju på onsdag att jag bara mådde dåligt och va irriterad helt enkelt. Va nära till tårar flera gånger under dagen. Men det va även Mike för att han såg hur dåligt jag mådde. 
Stängde kassorna helt ensam hur enkelt som helst i a f:)
Efter jobbet så tog jag och Mike en promenad. Han sa att jag fick prata om hur jag mår eller bara prata om nåt helt annat.
Det blev en 2 timmar lång promenad från jobbet till Piccadilly Circus.
Vi gick bla förbi Banana Republic butiken där jag har min intervju på onsdag.
Men det blev en hel del skratt och lite diskussion om intervjun oxå. Jag mådde i a f bättre när jag åkte hem.
Sen skypade jag med mamma och nu ska jag bara fokusera på att gå dit på onsdag och göra intervjun så gott jag kan. Försöka att inte tänka och oroa mig för mycket för vad jag vill och inte vill. För jag vet ändå inte det ;)
 
Sen till helgen är jag ledig och då kommer Mia och umgås med mig :) Det ska bli så kul. Längtar!

Nya kunskaper

Kategori:

Om igår va en nära döden upplevelse så va idag rena rama himmelriket (med risk för att överdriva)
Jobb 12-21.
Jag fick jobba på herravdelningen med Cathy. Båda va på gott humör och kunderna va glada.
Vi hade även ett "hemligt" besök (som inte va så hemligt för han hade sagt att han skulle komma någon gång under veckan) av nån chef på högre position idag. Han va jättenöjd med herravdelningen (som alltid) och det jobbet vi har gjort.
Idag fick jag även lära mig lite nya funktioner i kassan och stängde alla kassor i slutet av dagen. Allt för att förbereda mig för intervjun på onsdag.

Be prepared!

Kategori:

Igår hade jag en nära döden upplevelse. Ok, det kanske inte va så farligt men trodde jag skulle dö av uttråkning.
Jag jopbbade 10-19 på damernas. Och i början gick det bra. Stog i kassan och det är kul eftersom jag inte gör det så ofta. SEN kom domen. De ställde mig i entrén för att heja på alla kunder som kom in. Just den uppgiften hade jag inga problem med MEN det va just bara det jag skulle gör i ca 5 timmar. Blir ju galen om jag inte har något att pyssla med med händerna. Till slut gick jag och hämtade högar med kläder lite här o var i butiken och stog i entrén och vek om och snyggade till. Men dagen blev SÅ lång.
 
Fick massa papper om Banana Republic från Mike också. Och så gav han mig tips om vad jag ska tänka på på intervjun. Jag ska även få göra en veckoanalys (på siffrorna) på herrarnas i morgon. Han är fast besluten om att jag ska få jobbet som supervisor. Jag önskar bara att jag kunde ha energin till att tro det. För tillfället känns det som jag redan har gett upp, jag kommer ändå inte få jobbet.
Nu har jag 4 dagar att försöka få fram lite energi och motivation. 
Om jag har tänkt att det är erfarenhet som har drivit mig nu de senaste 6 månaderna så är det dags att tänka på pengar eftersom jag är i stort behov av det. Tänk va många skor jag kan köpa om jag får mer i lön!
 
 
Efter jobbet igår åkte jag till Victoria och träffade Nikki och hennes jobbarkompisar på en bar där. Va jag kände mig missplacerad. Det va bara massa bank/kontorsnissar i kostym och fina klänningar och så kom jag in i jeans, ett knallrosa linne och fake converse.
Men jag hade roligt. Vi diskuterade om både det ena och det andra. En kille, Paul, som stannade kvar med mig och Nikki när alla andra hade gått, berättade om sin 3 månaders hajk i Anderna helt ensam. Spännande historia.
Vid 12 tiden när de stängde va vi hungriga. Jag hade inte ätit sen min sallad vid kl 14. Tyvärr va allt stängt så det blev en burgare på burger king på en bänk på Victoria Station innan vi åkte hem.
 
 

Nya hyresgäster

Kategori:

Jobb 12-21 idag. Årets varmaste dag! Va uppe på 34 grader sa någon. Jag hade tur att vara i den svala källaren. På övervångingen måste det ha varit närmre 30 grader.
När jag slutade kl 9 idag va det fortfarande 30 grader ute.
 
Idag flyttade den sista nya hyresgästen in. En fransk tjej som heter Lucy. Så nu är det ingen kvar av de som bodde här när jag flyttade in. Sean är ju fortfarande kvar men han jobbar 16h per dag/ 5 dagar i veckan så honom ser man aldrig. (När man talar om trollen dök han uppnu på sin lediga dag och pratade lite och uppdatera hur den senaste månaden har varit)
Det är tråkigt att Margot åkte tillbaka till Frankrike. Den senaste veckan innan jag åkte hem gjorde vi mycket ihop och kom varandra lite närmre.
De andra 3 hyresgästerna är italienare, en kille och 2 tjejer. Vet inte äns vad de heter. Bryr mig i o för sig inte direkt heller ;)
 
 

We are the champions

Kategori:

Det blev inte så mycket gjort igår. Stannade i mitt rum mest hela dagen.
Såg på Mean girls 2.
Sen började jag måla lite. Fick för mig att måla pinuppor eftersom jag vill öva på att måla kroppar.
 
Ansikten, händer och fötter är inte min starka sida.
Målade även denna efter en bild jag har hittat på internet.
 
På kvällen va det dags för pubquiz. ÄNTLIGNEN! Har ju inte kunnat va med på länge.
Det va bara jag och Sander från vårt original lag. Sen va det 2 jobbarkompisar till Sander, John och Dima, en kompis till John, Aisha och mina vänner Mike och Sjoerd.
Tillsammans va vi det vinnande teamet. Alla bidrog med nåt. Även jag kunde saker ingen annan kunde :)
Tasting rounden va te. Passande då jag gillar te :)
 
Till slut gick vi o vann :) Första gången sen vi började gå på quizet :)
 
Efter vinsten åkte jag, Mike och Sjoerd till Notting Hill Arts Club där vi träffade Cathy och Regina.
The Harlots spelade. Bra som alltid :)
 
Sen gick jag hem igenom Notting Hill i den ljuma sommarnatten. Väldigt nöjd med kvällen :)