meandmyrestlesssoul.blogg.se

Nu är det jul igen!

Kategori:

Igår ställde jag fram alla julsaker som va kvar från förra året på jobbet. Fanns mycket fint och julstämning börjar krypa fram. Men jag får nog vänta 1 månad till innan jag får börja plocka fram julsakerna hemma så smått. 
Ser i a f fram emot helgen då jag får åka hem o rensa lite bland mina julsaker. De har ju varit nerpackade sen julen 2012 nu. Har många röda tomtar som inte passar in i min inredning men tänkte att det går ju spraya dem i vitt, silver och guld så behöver jag inte köpa nytt. Även om det kanske blir nåt nytt oxå. Finns dock några gamla tomtar som får vara som de är för att de har alltid varit med sen barnsben och ska alltid vara där på julen. 

 

Är du lycklig nu?

Kategori:

Letade i min bokhylla efter en ny bok att läsa häromdagen då den jag läst va slut. 
Då hittade jag en bok som heter "är du lycklig nu? "
Började att läsa den som är uppbyggd på 10 punkter (kapitel) om hur man ska kunna känna sig lycklig. 
Efter 3 kapitel har jag redan kunnat utöva dessa tankar/övningar. 

Första kapitlet handlade om att acceptera det som är. 
Saker och ting händer och vi har inte alltid kontroll över det. Det vi kan kontrollera är hur vi ser på det. 
Antingen kan vi se på saker negativt eller positivt. 
Tex när vi va ute med jobbet i lördags ville vi ut o dansa men stället vi kom till hade jättetråkig musik. I vanliga fall hade jag troligtvis blivit snål, bitter o negativ.
"Jaha så har jag betalat för att gå på det här stället o så blir det inte bättre än såhär. Hade lika bra kunnat gå hem o lagt mig"
Istället kunde jag tänka. 
"Jaha det blev ju inte som vi tänkt oss men nu när vi är här får vi göra det bästa situationen och jag är ju här med ett gäng roliga människor"
Så vi försökte dansa en stund och hade roligt tillsammans. 

Nr 2 va att önska oss det vi redan har och inte jämföra oss med massa andra och va de har. 
Visst jag är inte helt nöjd med tillvaron. MEN jag har accepterat att situationen är som den är nu. Jag har i a f ett jobb, en lägenhet jag trivs i, fina vänner (inte bara i Sverige utan utomlands oxå) en härlig familj (som jag saknar men snart få träffa) Dessutom har jag en resa till Berlin bokad som jag verkligen ser fram emot. Jo jag får nog säga att jag önskar mig det jag har just nu. 

Nr 3 handlade om att vara ärlig mot sig själv och inte bara tänka på alla andra. I detta kapitlet handlade det även om att man inte ska vara konflikträdd. 
Detta använde jag idag. 
Fick min första lön från lamphuset i går. Hade inte fått reda på min timlön men såg på specen att den va hela 8 kr lägre än va jag har haft på gina o non. 
I vanliga fall skulle jag va orolig för att ta upp det och dra på det tills det till slut bara känns fånigt. Nu va det det första jag tog upp på morgonen och jag stod på mig. Så hon lovade att titta på det ikväll. Hon har inget att komma med om de ska följa handels (vilket hon säger att de gör). Jag har 8 års branchvana o tom 3 års erfarenhet av lampförsäljning. 
Kände mig jättenöjd efteråt :)

Ser fram emot vad mer jag kan lära mig. 

Middag och dans med non

Kategori:

Igår va jag ute på middag med ett av mina jobb, netonnet. Tvingade på mig en kjol o strumpbyxor som jag inte användt på länge men kände mig i a f ganska bekväm. 
 
Vi åt på Wok Göteborg. De hade buffé. Jag gillar ju mongolisk bbq men kön va lång. Efter 20 min fick jag min mat. 
Andra rundan åt jag av den färdiga maten. Inte alls så god. Så 3:e gången plockade jag eget igen för det inte va nån kö. Men då blev det inte alls lika gott som första gången. Men men det va gratis ;)  
Efter våra 2 gratis drinkar gick jag, Anna o Basse till Vasastan där vi träffade resten av non gänget som hade valt att ha en egen middag. 
Vi gick sedan ut för att dansa på nef. 
Musiken va väldigt dålig och enformig. Men några av oss försökte göra det bästa av situationen. Men till slut gav vi upp. 
Kul att få komma ut lite i a f. 

Nu blir det några timmars jobb innan det blir pysseleftermiddag :)

Berlin

Kategori: resa

Då va en liten snabbvisit till Berlin inbokad :)
 
 
Så skönt när jag fick mitt schema för november och kunde planera in en resa. Det betyder att jag klarar mitt resemål detta året oxå :)
Det blir en söndag kväll till tisdagkväll.
 
Mike från London har tagit ledigt så att han ska komma dit och möta mig för en 48 timmars upptäcksfärd. Vi är båda intresserade av att upptäcka nya saker, se nya områden och konst. Under mitt år i London gick vi ofta på långa promenader på platser vi inte hade sett och gick på muséer och utställningar så jag tror att vi kommer ha kul och få mycket gjort. Blir väl några besök på puben också.
Han har dock inte rest på väldigt länge då han är flygrädd och har haft dåligt med pengar. Men har nu bättre ställt ekonomiskt och vill ut i Europa. Han är dock osäker på hur man bokar flygbiljetter så vi får se om det verkligen blir av. Annars klara jag mig själv. 
 
Jag har redan skrivit en lång lista på vad jag vill se och göra.
 
Givetvis blir det alla turistgrejer.
Men har även fått tips om guidade turer i tunnlar under Berlin som jag är nyfiken på.
Och ett mysigt område som heter Hackescher Markt.
Fick även se att de har ett Primark :) Så max en timma får jag spendera därinne :)
 
Ser verkligen fram emot att komma iväg. En resa är något jag har längtat efter i över ett år. Nu har jag äntligen en fast inkomst i några månader så det gäller att passa på.

energi

Kategori:

Har på några dagar fått kommentaren "va mycket energi du har" och jag måste säga att jag känner av det själv. Hinner på nåt sätt med mer nu när jag jobbar fulltid (plus lite till) än innan när jag bara har jobbat ibland. 
Är väl helt enkelt lättare att planera nu när man har ett schema och kan skapa rutiner. 

Först sa Maria att hon skulle kunna offra sin högra arm för att få min energi då jag både bakade paj och lagade biffar härom kvällen. Sa snällt att utan höger arm skulle hon inte kunna göra hälften av allt jag gör;) 

Och idag kommenterade en jobbarkompis, som har varit sjukskriven i 4 månader pga utbrändhet, att oj va mycket energi du har!

Baka baka liten kaka

Kategori:

Idag hade jag lite tid över så jag bakade pumpapaj. Nåt jag åt i USA vid thanksgiving. Jag kommer inte ihåg hur det smakar men när jag såg ett recept va jag tvungen att prova. Det va gott! Luktar pepparkaka i köket nu.
 
Sen fick jag för mig att göra köttbullar men eftersom de aldrig blir runda blev det biffar ist. La i soltorkade tomater och ricotta..mums!
 
 

resa, resa, resa

Kategori: resa

Nu snurrar mitt huvud av reseplaner.
 
-Satt och jobbade på min scrapbook igår samtidigt som jag såg bilder från London som Virre och Sofie la upp på fb.
Blev så sugen på att åka tillbaka!
Har sagt till Sherwin som spelar i the Harlots att säga till när deras nästa gig är så att jag förhoppningsvis kan åka över o se det.
 
 
-I scrapbooken har jag kommit till Clara och Malins besök. Nämnde dem på instagram och de vill åka nånstans till våren. Jättekul tycker jag! Både Australien/Nya Zeeland och vår helg i London. Oss tre tillsammans är små duracellkaniner med massa energi :)
 
-Snackade lite om 30 årsdagar med Måns och funderade på om man skulle ta och åka iväg när jag fyller år i sommar. Han ställer upp som resesällskap.
 
- Häromdagen kom Mike och jag fram till att vi kunde ses nånstans i Europa. På så sätt kan vi slå ihop lite planer. Han vill komma o hälsa på här, jag vill hälsa på i London, jag vill resa till en ny plats och han vill åka till Europa och gå på museum. Planen va att mötas i Berlin i november.
Jag fick idag mitt schema för november och vi kunde inte få ihop någon helg.
 
- Så nu har jag hittat en billig resa till Berlin i slutet av november som jag ska försöka genomföra :)
 
- Sen har vi fortfarande Skottland till våren med Maria.
 
- Och USA till hösten med Mia, Jennifer och Emelie.
 
 

Fler USA planer

Kategori: resa

Satte mig ner härom kvällen och skulle kolla lite på vår planerade USA resa nästa höst. Tänkte att jag skulle markera ut lite platser på kartan som jag vill åka till för att lättare kunna hitta en bra rutt att köra. Det blev jättemånga markeringar.
 
Men det blir ju inte till alla punkter på en och samma resa.
 
Efter obbet igår åkte jag till Mia.
 
Hon bjöd på mat och snacks.
 
Då fortsatte vi diskutera om USA resan. Det finns så mycket olika saker man vill se så det kommer inte bli lätt att få ihop 4 tjejers viljor till en roadtrip.

Rensa upp i livet

Kategori:

Har tänkt att skriva länge men har prioriterat andra saker.
 
Jag har valt att ta tag i mitt liv, att resna upp mitt liv.
Har varit hängig och nere och har skjutit upp allt "tills jag får ett jobb".
Men nånstans på vägen tänkte jag att jag inte kan gå o vänta. Som jag har skrivit innan känns det som om jag har pausat livet lite, är i viloläge.
Har tänkt på det länge men för nån vecka sen slog det mig verkligen att jag måste själv göra nåt om jag vill ha en förändring. Jag kan inte sitta och vänta på att det ska bli bättre.
Läste bla detta:
 
Så jag började med att bestämma att jag ska göra det jag gillar.
-Så förra helgen va jag ju ute och fotograferade med människor jag gillar.
-Sedan en morgon när jag vaknade vid 7 satte jag mig ner och målade i 2 timmar. Ha velat det länge men saknat inspirationen. Så nu satte jag mig ner och tvingade mig själv.
-Jag har även tagit tag i min scrapbook som jag gör från London. Har kommit långt på bara 2 dagar.
Måla och scrapbookan har jag ro till att göra nu oxå då jag känner mig väldigt nöjd med mitt hem som jag har lagt mycket fokus på sen jag flyttade till Gbg.
Det sista blev klart i söndags kväll efter ett besök på Gekås. Sovrummet blev som jag ville ha det :)
 
 
Jag har även valt att plocka bort sånt som jag får ångest av i mitt liv.
-Till att börja med sa jag upp mig från Gina tricot.
Det har ända sen jag börjat varit en stor stress. Att anmäla vilka dagar jag kan jobba och sedan vara tillgänglig då och inte få säga nej. Därav inte kunna planera något. Först vid 11 på lediga dagar har jag kunnat hitta på nåt ifall de skulle höra av sig.
-Jag har även "sagt upp mig"  från friskis. Jag har ju varit receptionsvärd där varje måndagkväll 20-22.
Det började som en kul grej medans jag inte jobbade så mycket men med tiden har det blivit ett måste tyvärr.
 
Nu ska jag även jobba heltid på Lamphuset. Det är ett vikariat fram till februari. Känns skönt att veta att man har ett jobb i några månader nu. 
Det är nog även pga att jag har fått det här vikariatet som jag kan ta ett steg framåt.
 
Jag ska även va kvar på netonnet ifall jag får tid över. Chefen är förstående och jag får säga nej.
 
Så tanken nu är att jobba så mycket jag kan och orkar, med undantag för vissa helger då jag har planer, och spara ihop massa pengar så att jag i slutet av året kan betala tillbaka skulden till både mamma och mig själv.
Och för att få lite energi (och för att uppnå mitt mål med minst 2 resor om året) ska jag försöka komma iväg på en weekend innan året är slut. Helst så snart som möjligt.
 
Idag va jag även hos optikern och betällde nya glasögon :)
 
Så i måndags morgon när jag vaknade, hela lägenheten va färdigstädad sen kvällen innan och jag hade tagit några viktiga beslut kände jag mig redan mer harmonisk :)
 
Hösten må va kall och mörk men jag ska ge järnet!

Solig helg

Kategori: Foto

I helgen har jag njutit av det soliga vädret.
Jag har insett att jag under en längre tid har pausat livet på nåt sätt. Jag skjuter upp saker tills "jag får ett jobb". Tänker att då blir allt bättre. Men har nu insett att jag måste ta tag i livet innan jag får ett jobb. (Även om jag kanske redan har fått ett jobb, återkommer med mer info när jag vet mer)  
Så i går tog jag med mig kameran och tog en timmes promenad i Slottskogen. Övade på motljus då det är nåt jag verkligen vill komma på hur man gör.
Fotografering är något jag verkligen gillar så det ska jag försöka göra mer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan bakade jag bullar eftersom det va kanelbullens dag.
 
Ville inte sitta inne när det va så fint väder ute så jag åkte till Näckrosdammen bakom Götaplatsen som är en park jag har tänkt att jag vill besöka länge. Tyvärr va den inte alls vad jag hade förväntat mig men nu vet jag det i a f.
 
 
Hem och äta en sen lunch innan jag åkte och träffade Mia som jag skulle ta lite bilder på.
Vi sågs vi Backaplan och gick till Ramberget. Hade en bild i huvudet som jag ville försöka fånga men det gick inte så bra. Men fick massa andra fina bilder på Mia. Hon blev typ bra på alla bilder!
Men först fikade vi lite.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter det åkte vi hem till Sara, en kompis till Mia som jag oxå har lärt känna genom henne, där vi fick äppelpaj och spelade brainstorm.
 
Idag va en ny solig dag.
Jag och Henke åkte ner till Långedrag för att gå längsrt med vattnen tillbaka till stan.
Tyvärr gick det inte gå längst med vattnen. Men vi gick igenom många fina villaområden.
Jag hade även med mig picknick idag så vi satt på klipporna i solen och tittade på båtar och fikade. Då tänkte jag att mamma skulle varit stolt över oss för att hon alltid har fika med sig :)
Vi tog båten tillbaka till Henke från Rosenlund och lagade tacos och såg på film innan jag åkte hem igen.
 
 
 
 
 
 
Allt som allt har det varit en härlig helg då jag har fått umgås med människor jag gillar och gjort saker jag gillar och varit ute och fått både motion, frisk luft och sol!