meandmyrestlesssoul.blogg.se

Halloween special

Kategori:

I går kväll va det Halloween tema på pubquizet.A
Adam och hans medhjälpare hade klätt ur sig och det va bara frågor om halloween, skräckfilmer, sjukdomar och annat elände.
 
 
I den första smak rundan så skulle vi smaka på drinkar och säga vilka ingridienser som va i.
Man får lov att säga att de va väldigt uppfinningsrika.
Vad sägs om Vampire Kiss
Mummy brains (som va banan och jordgubbssmak på) och hade blinkande ögon.
 
Goul Soup (annanas och kokos smak)
Petri surprise
 
I en rond hade Adam totalförstört en nalle och lagt i  "inälvor" som 4 olika personer fick gräva efter.
 
 
Sista ronden skulle man lyssna på klipp från sräckfilmer men jag hade inte sett någon av alternativet. Däremot hade Aisha sett alla, några gånger om så vi fick full pott på sista ronden.
Vi slutade på en 3:e plats.
 
 
Igår kom mina reflexskärmar som jag beställde billigt på Amazon. Lyckades väckla upp den men tänkte inte på att jag inte hade en aning om hur man får i hop den. Den skruvas ihop på nåt konstigt sätt och blir 4 gånger mindre. Smidig och lätt. Längtar till jag får gå ut och prova denna :)
 
Va och handlade lite efter jobbet idag och hade svårt att motstå Ben & Jerry's som bara kostade £2 men jag klarade det!
 

Sunset

Kategori: Foto

Efter min lilla fotostund med Margot, så åkte jag hem och åt lunch, värmde mig med lite te och laddade mobilen. Solen sken fortfarande ute och jag hade inga planer så jag åkte ner till Embankment för att se solnedgången. Traskade mot St Pauls där jag mötte Mike. Vi åkte sedan upp i One New Change.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helt plötsligt va det iskallt! Vi gick till Café Rouge där vi mötte Margot för en kopp kaffe. Sen kom även Haris så då tog jag ett glas vin och de andra varsin öl.
Vi hade en trevlig pratstund innan det va dags att ta tunnelbanan hem.
 
 
 
 

Bilder på Margot i Hampstead Heath

Kategori: Foto

Idag va min lediga dag och jag hade sett att det skulle bli bra väder så jag bestämde med Margot att vi skulle åka till Hampstead Heath och ta lite bilder.
Vi bestämde 10.30 och jag kollade med henne kl 9.30 att det va en bra tid.
Jag hade problem med transporten. Hoppade på en buss men hoppade av efter några hållplatser för att jag trodde det va fel buss (fast det va rätt buss). Gick till overground stationen.
Stod i kö för att fylla på mitt resekort men kunde inte betala med kort. Missade därför precis tåget och fick vänta 20 min på nästa.
När jag kom fram sa Margot att hon kommer om 15min. Väntade utanför stationen och tog bilder på duvor för att fördriva tiden.
Efter 40 min frågade jag va hon va. Jag åker snart, kommer om 40 min. då blev jag irriterad. Kunde hon inte säga det på direkten. Blir irriterad när andra slösar på min tid.
 
 
 
Tog därför en sväng i parken. Nu hade solen gått i moln och jag va lagom irriterad. Va även lite besviken på att löven inte alls va så gula/oranga/röda som jag hade hoppats på.
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter 40min gick jag tillbaka till ststionen för att hämta Margot. Solen började komma fram mer och mer och jag tog massa kort. Jag hade läst på om hur man ska ta porträtt i motljus så det övade jag på. Alla blev ju givetvis inte bra men några bjussar jag på här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och här kommer favoriterna:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är jag frisk igen :)

Kategori:

Idag tog jag min sista tablett an antibiotikan :) Nu slipper jag sätta klockan på 3 varje natt för att vakna och ta en tablett.

Storm

Kategori:

Inatt har det varit storm.
Redan i går på förmiddagen på jobbet pratade de om stormen som ska komma. Fattade inget eftersom solen sken när jag åkte till jobbet.
Men i natt så blåste det så att det vibrerade i fönster och väggar. Lite läskigt men när jag vaknade va det inte så farligt.
Tog bussen till Holland Park för att få lite bilder i solen men parken va stängd. Hittade en liten passage bredvid parken jag gick ist. Fick ducka under 2 fallna träd. 
 
 
 
 
  
När jag sen gick till tunnelbanan låg det ytterligare träd på vägen.
 
Jobb 12-21. På rasten gick jag ut och köpte en Subway macka (som va så sjukt god). Då va jag ledsen att jag jobbade. Ljuset va så sjukt snyggt! Hade velat va ute och fotat istället! Liknande som jag såg förra sommaren i Nkpg.
 
 Ljuset över Nkpg
 

Ansvarig dag

Kategori:

I dag kunde jag äntligen vara utan plåster under armarna och kunde använda en t-shirt på jobbet.
Jobb 11-20.
Kände inte alls för att jobba och känner redan att jag har tappat motivationen lite. Men det gock bra idag.
Först fick jag öppna alla 17 kassor på alla 3 våningar.
Sen gick jag och chefen igenom dagsschemat och placerade alla där de ska va och planera in deras luncher.
Tex måste vi alltid ha nån i kassan, omklädningsrummen och längst fram i butiken för att kunna heja och hjälpa kunder.
Sedan så sa hon till mig att nu är det upp till dig att se till att alla vet vad de ska göra och se till att de håller sig till sina områden och se till att alla går på lunch vid rätt tid.
Och det gjorde jag. Så mycket roligare att ha ansvar! Hon frågade mig hur det gick några gånger men annars lät hon mig ta hand om "golvet" själv. Och alla kom till mig när de behövde hjälp :)
Sen vid 17 när hon gick hem va jag själv att ta hand om allt. Det gick utmärkt fram till stängning kl 18.30 och hemgång 20.
Men idag va det ju bara hon och jag som va "ansvariga". I vanliga fall är vi ju 1 manager, 1 supervisor och minst 2 seniors. Då blir det ju inte alls samma ansvar.
 
 

Skattjakt

Kategori:

Idag tog jag ledigt för att gå på skattjakt. Det är Adam som har hand om pubquizet som annordnar en treasure hunt den sista lördagen varje månad. Idag va den sista för i år.
Vi började på en pub i Hammersmith vid 12 då vi fick 3 gåtor/pussel att lösa för att få fram 3 olika platser på en karta över området.


Sedan gick vi till dessa 3 platser för att genomföra 3 olika uppdrag för att få fram 3 olika siffror.
På vägen skulle vi hålla utkik efter bilder som vi hade fått på papper.


Efter 3 uppdrag va det lunch på en annan pub innan vi fick 3 nya frågor för 3 nya platser på väg tillbaka till pub 1.
Tex skulle vi räkna alla S, N och D in en text på en staty.




När vi sedan kom tillbaka hade vi fått fram 3 siffror för att låsa upp skattkistan.




Skatten bestod av massa godis!
Det va en trevlig och annorlunda dag även om det regnade lite på vägen.

Oct. 26, 2013

Kategori:

Kvällspromenad

Kategori:

Jobb 12-21 idag.
HAde genomgång med min chef om min utvecklingsplan för att bli supervisor. Men jag kände mig bara mer förvirrad efter det.
Sen berättade Mike att Pria som jobbade som visual merchandiser i islington butiken ska sluta om 2 veckor och att hennes tjänst på 40h kommer bli ledig. Det är ju percis det jag vill jobba med men då får jag gå tillbaka till samma skitlön igen och det går inte. 
Efter jobbet skulle jag träffa Mike men han mådde inte bra så jag gick bara en liten detour till tunnelbanan. 
De har hängt upp dekorationer inför julen på Oxford Street nu.
 
Sen gick jag längst med Carnaby Street till Piccadilly Circus och tog tunnelbanan hem därifrån.
 
 
PÅ vägen hem köpte jag Ben & Jerry's. Är det fredagsmys så är det ;)
 

Ekonomi

Kategori:

Idag på morgonen ville jag gå ut och fotografera innan jobbet men det är grått, blåsigt och regnet hänger i luften så jag får hitta på nåt annat ist.
 
Kolla för säkerhets skull upp mitt konto så att jag fortfarande har pengar kvar til hyra och resekort.
Vi får ju lön var 4:e vecka så denna månaden fick vi lön den 11 oktober vilket betyder att man måste spara pengar till hyran som ska betalas i slutet av månaden.
När jag fick lönen beräknade jag att det skulle precis räcka men när jag tittade idag igen har jag redan överskridit den gränsen. Jag har i a f tillräckligt för att betala hyran. Resekortet får bli på svenska kontot.
Jag hoppas verkligen att min lön den 8 nov blir bättre än de jag brukar få. Då blir det min första lön från Oxford Circus. Då ska jag ha råd med en helg i Oslo. Och sen ska ju mobilen betalas av (tack snälla mamma som lånade mig pengar)
Det är vid dessa tillfällen man bara vill åka hem och tjäna pengar och slippa snåla och tänka på vad man köper.

På bättringsväg

Kategori:

Jobbade 7-16 igår. Va orolig över min svullande arm hela dagen. Funderade över om jag skulle behöva gå till doktorn igen.
Lade massa is på det och somnade tidigt. Jag kunde äntligen sova på sidan inatt. Med betoning på SOVA :)
Och kl 3 ringde klockan och det va dags att ta sin tablett.
Idag kändes armen mycket bättre och svullnaden hade gått ner.
Kunde jobba (nästan) som vanligt idag 10-19. Men efter lunch när jag hade burit kläder hela förmiddagen kändes det lite aj aj i armarna så jag avslutade dagen i kassan.
Annars tar jag en dag i taget nu medans jag går på medicin. Hoppas bara på att bli bättre.
 
Idag har alla kommenterat min fläta. Kunder som medarbetare,
Det va så soligt och fint när jag gick till tunnelbanan. Ville helst ha stannat hemma och ta en sväng ute med kameran istället för att jobba.

fotoidéer

Kategori: Foto

Jag har googlat lite höstbilder. Vill göra en fotografering med Margot i en park med massa höstlöv och härliga färger. Här är lite inspirationsbilder som jag har hittat på nätet.
 
 
 
 
 
 
 
Och här är min modell, Margot. Snygg, sexig och väldigt fransk :)
 
 
Så när min armar är tillbaka till normalt och vi får en solig höstdag så ska jag kidnappa Margot.
 
 
 
 
 
 

aj aj aj

Kategori:

När jag va hos doktorn igår så tipsade han om att lägga is under amarna för att dämpa svullnaden. Men vi hade ingen is så jag la 2 flaskor med vatten i frysen och lät dem frysa. Sedan stoppade jag flaskorna under armarna. 
Det va svårt att sova även i natt. Jag har ont och eftersom jag inte är van vid att sova på rygg har jag även fått ont i ryggen.
Idag gick jag till apoteket och köpt värktabletter, massa plåster och asolspeit.
När jag kom hem tyckte jag att armbågen va lite öm.När jag tog av mig tröjan insåg jag varför. Armen är svullen ner till mitten av underarmen. Så nu är det is i både armhålorna och i armvecket.

Infektion

Kategori:

I lördags va det jobb 11-20. 
Efter jobbet åkte jag till Angel och träffade Nikki, Tom och hans flatmate Bryony. Vi gick till en pub. Margot kom lite senare. När de stängde hamnade vi på en cocktailbar där det va Tom som började prata med massa killar somhan sedan lämnade över till oss.
Helt plötsligt va kl 4 och en del mojitos hade druckits.
Buss hem. Gjorde allt jag kunde för att inte somna. Runt 5 tiden va jag hemma.
 
Söndag= ingen bra dag. Va väldigt bakis. Hade ju inte ätit nåt sen lunch på lördagen heller.
Låg mest i sängen. Kollade på lite Homeland och film.
Tog mig till slut ut för att köpa handdukar på Primark och lite pizza och snacks för att sedan gå tillbaka till ryggläge.
 
Varning för känsliga läsare!
När jag rakade mig under armarna förra veckan fick jag små finnar under armarna. Jag gillar ju att klämma finnar vilket inte gjorde saken bättre. De har växt och igår när jag vaknade va de stora och ömma. I går kväll när jag skulle gå o lägga mig gjorde hela överarmarna ont plus att jag fick feber. Så jag har inte sovit något i natt. Upp kl 5.30 för att vara på jobbet kl 7. Aj aj i armarna. Fick sluta tidigare för att gå till farbror doktorn, typ vårdcentralen. Fick då reda på att jag måste registrera mig och vänta 2 veckor innan jag kan få en tid med läkare. Då kom nästan tårarna. MEN jag blev tipsad om ett drop in sjukhus, typ akuten som jag åkte till. Efter att ha väntat i ca 2 timmar så tittade de lite snabbt på mina bölder och skrev ut antibiotika till mig.Jag har helt enkelt fått en infektion i båda armhålorna. Så nu ska det knapras piller var 6:e timme i 7 dagar.
 
Ska stanna hemma från jobbet i morgon oxå. Ingen idé att jobba när man inte kan använda armarna.

starstruck

Kategori:

Jobb 10-19 idag. På lunchen skulle jag gå till den andra gap butiken på Oxford Street för att leta efter ett par jeans. Men jag kom bara halvvägs. Fastnade i en folkmassa och hade inte en aning om va som hände. Helt plötsligt klev Paul McCartney ur en bil och in i en skivaffär (tro det eller ej men de finns fortfarande här) Jag kom aldrig till gap men det är ju inte varje dag man ser Paul McCartney på sin lunch;)
Efter jobbet va jag o Mike på Byron och åt innan vi gick o såg Rush. En bra film. Jag va helt nervös i slutet. Men filmer som lämnar en känsla är bra.
Efter det blev det en pint på en pub innan jag åkte hem.

ny mobil

Kategori:

Igår hade jag en ledig dag. Hämtade min mobil på morgonen, fixade ett nytt simkort och handlade.
Sen satt jag hemma och lekte med min nya fina Samsung S4 mini :)
Efter lite städning, tvättning och matlagning tog jag en sväng till Oxford Street och provade massa kläder på GAP. Måste köpa ny uniform.
 
På kvällen gick jag till pubquizet som igår va väldigt populärt. Sander, John, Aisha, Caitlin, jag, Margot, Haris och Alex. Dock vann vi inte men vi hade kul och vi vann det ena tröstpriset. Så det blev choklad och lite bubbelvin som Sander hade med sig från den (ända) gången vi vann.
Jag provade kameran på min mobil. Kul med kamera på båda sidorna:)

Sen åkte jag, Margot och Haris till Notting Hill Arts club där vi lyssnade på the Harlots. Jag fotade även lite.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag när jag vaknade fattaade jag inte varför min mobil inte va färdigladdad. När jag sedan skulle tända lampan gick inte det. Vi hade ingen ström i hela lägenheten. Jag fick göra mig klar för jobbet i mörker. Det gick bra fram till sminkningen. Men hade batteri i laptopen så jag tog fram en ljus bild och sminkade mig framför datorn med en liten fickspegel som hjälp.
Jobb 7-4. När jag kom till jobbet såg det ut som ett bombnedslag så det va bara att börja städa fram till öppning,
Efter jobbet gick jag till GAP på Regent Street för att kolla om de hade en t-shirt jag gillar på rean i min storlek vilket de hade :)
Sen hade jag fått tips av högsta chefen i min butik att vi säljer ett par jeans jag har tittat på väldigt länge för £9.99. Tog reda på att de skulle finnas i min storlek i den andra GAP butiken på Oxford Street så jag gick dit. MEN de fanns inte där. De skulle ha fått 7 idag så troligtvis ligger de kvar i nån box. Får försöka i morgon igen, och lör, och sön....tills de kommer ut på golet ;)
 
Ikväll gick jag en lång promenad i det varma höstvädret.

Strömavbrott

Kategori:

Igår va det lite stressigt på jobbet. Kl 11 när jag kom till butiken va den stängd. Strömmen hade gått. Därför fick jag gå till Flagship store för att jobba tills strömmen kom tillbaka. Jag och en tjej till fick jobba på lagret i 30 minuter innan strömmen kom tillbaka och vi fick traska tillbaka.
Sen va det full fart med att tömma butiken på alla boxar som hade kommit under natten och som inte hade blivit uppackade pga strömmavbrottet.
Efter en timme, kl13, kunde vi öppna butiken.
Men efter 30 minuter slutade våra kassor fungera. Endast 2 av ca 20 kassor fungerade vilket skapade kaos.
När de sedan hoppade igång va det full fart till det va dags att gå hem kl 20.
Under hela dagen hade jag även väldigt ont i ryggen så när jag kom hem va det ryggläge.
 
I morgon ska min mobil komma som jag har beställt på amazon.com.
Passade på att gå o handla idag för att kunna vara hemma i morgon när paketet kommer. MEN de va här och skulle lämna mobilen idag när jag va ute och handlade. Suck. Så i morgon ska jag gå och hämta den. Så excited!
Beställde även ett displayskydd som kom häromdagen. Men istället för att få 1 skydd så kom det 12st. Så nu har jag några chanser att få till det bra ;)
 
Idag va det jobb 14-23.

Roadtrip

Kategori: sightseeing

Idag hyrde vi en bil och körde söder ut mot Knole House som är ett gammalt slott.
Det va jag, Nikki, Mike och Tom.
Nikki va chaufför och jag kan väl säga att jag är glad att jag lever ;) Hon va en ganska, inte våldsam bilist men lite ostadig kanske.
Det gick fort och jag va lite rädd några gången men vi över levde ;)
 
 
Det va kallt och regnigt tyvärr. Efter att ha kört nån timme stannade vi i ett litet samhälle på en pub och åt en sunday roast. Maten va god, stämningen vänlig och vi hade roligt tillsammans.
Sedan körde vi vidare till Knole house där vi gick in i utställningen. Vi hittade ett frågeformulär också (som är för barn) som vi löste medans vi gick runt i slottet.De hade inte direkt nån värme inne i slottet så jag va totalt genomfrusen när vi kom ut. Då va det dags för en promenad i parken där det springer runt rådjur/hjortar fritt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta träd såg ut som en hjort.
 
Tillbaka till bilen va klockan redan 5 så vi bestämde oss för att åka tillbaka till London trötta och frusna.
Lämnade tillbaka bilen och tog en pint på Hollywood Arms som sedan blev till 2 pints innan vi sa hej då.
Jag följde Mike till tunnelbanestationen men va tvungen att stanna på en pub och gå på toaletten. När jag kom tillbaka ut hade Mike köpt en till pint så vi satt kvar en stund till och pratade.
 
En trevlig dag. Va roligt att få komma ut ur London även om det va regnigt och kallt. 
 
 
 

Spamalot

Kategori:

I går morgon va jag lite tung i huvudet. Så för att få lite frisk luft gick jag till Westfield. Stannade i Notting Hill på vägen för att köpa en kaffe och croassaint. Kollade efter ett par skor och en väska som jag fortfarande behöver men hittade inget.
Åkte sen till Embankment för att träffa Margot.Vi gick förbi teatern där musikalen Spamalot spelas så vi kom på idén att gå på musikal. Margot ville se Wicked och för mig kvittade det vad vi såg. Vi gick över bron till Southbank och då träffade jag Emelie som jag jobbade med på IKEA i  Jönköping och som jag sedan har träffat i Stockholm eftersom hon bodde med Malin.Galet att springa på någon man känner i en så stor stad som London.
Efter en promenad i Southbank åkte vi till Liecester Sq dä rman kan köpa billiga biljetter. Såg några duktiga dansare på vägen.
 
 
Biljetterna till Wicked va dyra däremot va billjetterna till Spamalot billiga så vi köpte varsin biljett och gick och tog en kaffe. Efter en sväng hemma för att byta om gick vi o såg Spamalot.
Fruktansvärt rolig. Kunnde inte föreställa mig hur kul den skulle vara. 
Och allra bäst va Wawvick Davis, en dvärg som va riktigt rolig.
 
Efter showen gick vi till italiensk restaurang och åt innan vi åkt hem.

Birthday drinks

Kategori:

I fredags så va vi ute och firade Sherwin som fyllde år. Han ville gå till 12 pubar i Camden och dricka 1 pint på varje pub. Vi kom till pub nr 6 sen gav de flesta upp.
Innan det va jag och Mike och åt på en diner. Vi åt köttfärslimpa med potatismos och brunsås. Det va nästan som en söndagsmiddag hemma hos mamma. Mums!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TGIF

Kategori:

Idag är det äntligen fredag! Bara 8 timmars jobb kvar och sen har jag ännu en ledig helg :)
Idag är det även payday :)
Ikväll blir det födelsedagsfirande och i helgen ska jag träffa Margot, titta på gamla slott med Nikki, Tom och Mike och förhoppningsvis gå ut en sväng på lördag :)
 
 
 

kassavana

Kategori:

Idag jobbade jag 11-20 ist f 14.30-23.30.
Innan lunch blev det 4 timmar i kassan på damavdelningen eftersom de hade 3 personer som inte dök upp när de skulle börja kl 11. Full rulle hela tiden.
Efter lunchen stog jag i kassan på min avdelning. Så man kan säga att jag har fått in vanan nu jämfört med innan då jag stog i kassan max 8 timmar per månad.
Tyvärr har jag haft lite småhuvudvärk hela dagen.

Sen ankomst

Kategori:

Då är 3 dagar på nya jobbet genomförda.
Igår jobbade jag 9-18 och lyckades komma för sent. Inte jättebra andra dagen på ett nytt jobb kanske.
Va lite sen till tunnelbanan men skulle fortfarande hinna OM det inte hade varit för att tåget stannade på en station och sa att vi vet inte när vi kan fortsätta köra så det är bättre om ni hittar alternativa färdmedel.
Sprang upp på gatan och började leta efter en buss. Samtidigt skulle jag ringa och säga att jag blir sen. 
Men eftersom jag inte har en fungerande mobil så:
Nr 1: Kunde jag inte kolla på kartan var jag va och vart jag skulle.
Nr 2: Hitta vilken buss jag kunde åka med.
Nr 3: Googla fram numret till GAP.
 
Hittade till slut va jag va, läste mig till vilken buss jag kunde ta och ringde till min gamla butik för att få numret till min nya butik.
Väl på bussen ringde jag 3 ggr men utan svar. Sprang in 20 min för sent och hade inte en aning om vem jag skulle prata med eller vad rutinerna för morgonen är. Herravdelningen va helt tom så jag fortsatte upp på damernas där alla hade samlats och just skulle börja med en lek. Detta är något alla GAP brukar göra på morgonmötet för att få en bra sammanhållning i gruppen.
Sen 9.30 öppnande vi butiken och det va fortfarande ingen som hade sagt nåt om att jag va sen.
Vid lunch sa jag till högsta chefen att mitt anställningsnummer inte fungerade i stämpelklockan(datorn).
Så på så sätt är dte ingen som kunde se att jag hade stämplat in 20 min sent eftersom det inte hade fungerat på morgonen heler.
SÅ i slutändan klarade jag mig att komma för sent men det är ju inget jag vill fortsätta göra. Får så dåligt samvete när sånt händer.
 
Utöver den sena ankomsten igår hade jag lite problem med vår supervisor. Hon har en attityd som jag inte uppskattar vilket gör att jag sätter taggarna utåt på direkten.
Men när jag berättade detta för Mike så sa han nåt väldigt klokt.
"De ger dig 1 vecka att anpassa dig i din nya tjänst vilket betyder att du måste ge de andra en vecka att anpassa sig till dig".
Vilket är sant. Jag ska ge henne en chans innan jag dömer henne.
Idag va hon i a f ledig :) Jobb 14-23 vilket jag inte är van vid så jag blev ganska trött mot slutet.
 
Igår efter jobbet va jag och Nikki på ett ställe som heter Ping Pong och åt mumsig mat och drack gott.
 
Igår beställde jag även en ny mobil:) Tack till mamma som jag får låna pengar av :)
Det blev en Samsung S4 mini i vitt (för den va billigast)
Denna mobil kommer levereras på onsdag då jag för övrigt är ledig :)
Jag är även ledig hela helgen igen. Denna gång är Nikki hemma, Mike ledig på söndag och Margot tillbaka i London så forhoppningsvis ska jag inte behöva ha tråkigt. Det är även löning på fredag :)
 

Same same but different

Kategori:

Idag va första dagen på det nya jobbet. Och det har gått så bra. Det ända negativa med dagen va att jag glömde stämpla in och ut vid lunch och hemgång eftersom jag är van vid att stämpelklockan (som är en dator) sitter precis innanför dörren och att det va sjukt varmt och jag hade för mycket kläder på mig vilket resulterade i att jag köpte en t-shirt på lunchen och bytte om.
Har annars idag provat på det mesta. Varit i kassan, omklädningsrummen, på golvet, kollat efter saker på lagret mm.
Allt har kännts som vanligt men ändå så annorlunda. Same same but different.
Och alla har varit snälla. Slapp tom min första lunch som oftast brukar vara i pinsam tystnad. En tysk kille började prata med mig och han va jättetrevlig och lätt att prata med.
Jag trodde jag skulle vara den ända senior sales associaten men det visade sig att de redan har 4st på herravdelningen. Vilket i o för sig är bra. Träffade 2 av dem idag och de va jättesnälla och hjälpsamma. De är oxå på en plan för att bli supervisors.
Jag kommer nu ha 1-2 veckor att "känna in" mig i den nya butiken innan de börjar ge mig mer ansvar. Men jag har redan fått reda på att jag kommer va ansvarig för mens bottoms (byxor, shorts förutom jeans som är en egen stor grupp) Jag kommer varje vecka få en lista med hur försäljningen går på mitt område och utifrån det se vad som går bra och vad som behöver förbättras. Ska även se till att det alltid är påfyllt från lagret och snyggt och städat.
 
 

12 bar club

Kategori: Foto

Igår kväll åkte jag en sväng till 12 bar club där jag träffade Enda som skulle sjunga. Han brukar vara där första söndagen varje månad då de har öppen mick så vem som får anmäla sig och spela och sjunga.
Jag hade med mig kameran så jag tog några bilder medans han spelade.
 
 
 
Han bytte sin profilbild på facebook på direkten till denna.
 
Förutom Enda så lyssnade vi på ca 10 andra killar och tjejer oxå. VIssa bra andra riktigt tråkiga.
Bla en kille som gick loss på Ukulele
 
Och en tjej som va jätteduktig på att spela gitarr och hade väldigt spännande röst.
 

På promenad

Kategori: Foto

Idag åkte jag till Old Street station för att ta mig till Columbia Road flower market. Vilken upplevelse! Massa blommor och knallar som ropade ut sina erbjudande och priser. Att solen sken från en klarblå himmel gjorde ju inte saken sämre :)
(Lite streetart på väg till marknaden)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hörde jazzmusik från en gränd och där satt ett litet jazzband och spelade.
 Gick sedan ner till kanalen och följde den till Themsen. Stannade till på några ställen på vägen. Bla Victoria park och Mile End park.
 
 
 
 
 
 
 
Kom fram till Limehouse där jag hittade detta moderna hus innan jag tog DLR till Cutty Sark.
6.5km blev denna sträckan
 
När jag kom till Cutty Sark kunde jag inte bestämma mig för om jag ville ta båten, tunnelbanan eller gå tillbaka. Hittade en skylt som sa 4 miles till Tower bridge.
Det är ju inte så långt tänkte jag och började traska.
 
 
Sprang på Surrey Docks Farm där man kunde se massa djur. Ett litet minizoo helt enkelt.
 
 
Alltså en så här stor gris har jag aldrig sett!
Trodde aldrig jag skulle se Tower Bridge men till slut efter ca 2 timmars promenad kunde jag ta tunnelbanan hem.
 
 
 
Denna sträcka blev ca 1 mil.
 
Sen jag kom hem har jag bara slappat. Kollat på ett Homeland avsnitt, städat och tvättat lite.

Ledig lördag

Kategori: Foto

Igår bestämde Mike och jag att vi skulle ses kl 11 på Paddington ststionen eftersom hans mobil inte fungerar.
Jag väntade i 40 min innan han kom. 1 minut innan han kom så lyssnade jag på ett röstmeddelande som han hade lämnat 10.50 (från jobbet) att han skulle bli sen för att han hämtade sin laddare på jobbet. Jag tog lite foton medans jag väntade.
 
Vi gick till Serpentine gallery eftersom det va stängt sist vi va där. Tyvärr va det inte så intressant.
 
 
 
 
Traskade vidare genom Kensington Gardens. Förskte fånga en ekorre ståendes på bakbenen men varje gång jag skulle ta en bild sprang den iväg.
 
 
Och när jag fångade honom så blev det en suddig bild.
 
Tog sedan tunnelbanan till Brixton där det ska finnas en bra marknad. Jag blev besviken. Som tur va hade de en internationell matmarknad denna helgen. Det blev både quesadillas och crepes :)
 
 
 
Efter Brixton tog vi bussen/tunnelbanan till Moorgate. Vi tänkte gå till Spitafields Market. Båda visste ungefär va den låg men när vi kom fram insåg vi båda att vi hade tänkt på helt fel marknad. Smithfields ist f Spitafields.
Åkte till Covent garden ist för att ta en fika på Bageriet som Mike ville prova. Tyvärr är det väldigt litet och de har bara 8 sittplatser så det va fullt.
Ist gick vi till en restaurang och drack kaffe. 
 
 
 
 
Sedan gick vi ner till Embankment och vidare längst med Southbank för att se solnedgången.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi träffades idag insåg vi att vi båda hade svarta och vinröda kläder på oss. Jag hade en röd tröja och svart kjol med svarta strumbyxor och Mike hade en svart tröja med röda byxor. Vi har skrattat åt det hela dagen och innan vi delade på oss va vi tvungna att ta en bild. Framför Westminster Abbay blev det.
 
 

Sista dagen på GAP Islington

Kategori: Foto

I torsdags va det jobb 12-21.30. Vi skulle ha ett besök från massa chefer på fredagen så vi va tvungna att se till att allt va perfekt. Så jag började i ena hörnet med att göra allt perfekt men insåg att jag va för nog för att hinna göra klart hela avdelningen. Sen i slutet fick jag stressa.
 
I går va min sista dag på GAP i Islington. Exakt 7 månader på datumet har jag jobbat där. Kände inget särskillt. Som en vanlig dag. Gjorde ingen stor grej av det heller. Jag har ju träffat många människor på jobbet men eftersom jag alltid är ensam i källaren så har jag aldrig "lärt känna" någon riktigt,
Det är bara några få jag kommer att sakna. 
Josie som är en italiensk 50+ kvinna som är supervisor. Hon har hjälpt mig så mycket och hon är en så snäll, genomgod och rolig människa.
Jordan som är en ung svart kille som är hur söt som helst. Man vill bara nypa honom i kinderna. Hade han inte haft en flickvän hade jag varit dödskär i honom ;)
Isabella som också är italienare och jobbar som visual merchandiser på herravdelningen. Vi har haft många diskutioner och mycket skratt när vi har jobbet tillsammans. Jag har hennes nummer så vi kommer nog ses igen.
Sherwin som jag har kommit närmre p g a att jag brukar gå på deras gig. Men det kommer jag ju fortsätta med.
Mike givetvis. Han har hjälpt mig så mycket med intervjuer, information, semestrar, schema mm mm. Men vi kommer ju fortfarande ses. Bara inte varje dag.
 
Nu har jag helgen ledig och sen börjar jag i Oxford Circus på måndag. Fick mitt schema för nästa vecka:
Måndag: 11-20
Tisdag: 9-16
Onsdag: 14-23
Torsdag: 14.30-23.30
Fredag: 11-20
Lite andra tider än vad jag är van vid. Men det ska bli kul att testa något nytt nu.
Fick även höra från en tjej som just har flyttat från Oxford Circus till Islington att när man stänger kassorna på kvällen så måste 1 person stänga alla 17st kassor på alla 3 avdelningar. Ops. Jag är van vid att stänga 6st. Och van är inte rätt ord heller för jag har bara gjort det typ 5 gånger. Men som sagt va jag ser fram emot nya utmaningar.
 
I går va det ju kanelbullens dag vilket jag läste mig till på FB. Dels att Tessa skrev att hon skulle äta bullar men även Londonsvenskar hade lagt upp en bild från ett svenskt bageri här i London.
Jag blev sugen och tänkte att jag tar en tur i London med kameran innan jobbet och stannar och köper en bulle på vägen. Gillar Kilburn Park station. Fin byggnad.
Åkte till Trafalgar Square och när jag kom upp från tunnelbanan regnade det. Suck. Hade ingen väska eller paraply så gjorde mitt bästa för att skydda kameran.
HIttade bageriet utan problem. Litet mysigt med massa svenska kakor, bullar och mackor. Tjejen i kassan va svensk. Kändes sjukt konstigt att prata svenska helt plötsligt. Men jag köpte mig en bulle i a f. Tryckte ner den i fickan för att förtäras senare.
 
Fortsatte gå mot Liecester Square och regnet avtog. Tog lite bilder vid en fontän.
 
Va inne i M&M store där det va en liten dvärg som välkomnade mig. Gulligt.
 
 
Passerade Piccadilly Circus på väg ner till Buckingham Palace via the Ritz.
 
Tänkte se vaktavlösningen men när jag kom till slottet 11.30 så va det inget alls. Insåg att det är bara på sommaren de har det varje dag.
Inte så många som anväde dessa solstolar längre. Hösten är här.
 
 
 
Traskade vidare tillbaka till Trafalgar Square och hittade några vakter i björnskinnsmössa. Det va roligt för den enas mössa hade kanat ner över ögonen så han kan inte ha sett något. Men troligtvis får han inte röra på sig så att han kan rätta till den.
 
 
 
 
 
Tillbaka hemma fikade jag med min goda kanelbulle. Ska absolut gå tillbaka till Bageriet och fika fler gånger.
 
Efter jobbet igår gick jag och Mike till en pub och åt nachos och drack några pints.
På vägen hem somnade jag på tunnelbanan (måste sluta med detta) så jag åkte 5 stationer för långt.
Som tur va hade inte det sista tåget tillbaka gått än så jag kom hem till slut.
Ganska ensamt på tåget hem.
 
 
 
 

Pubquiz

Kategori:

Igår fick jag jobba 8-17 ist för 12-21 vilket betydde att jag kunde gå på quizet. MEN Nikki är i Marocco, Sander i Italien och John i Hong kong (snacka om Non Londoners som vårt lag heter)
Men jag fick med mig Mike.
Vi fick de bästa platserna i 2 nedsuttna men bekväma fåtöljer. Åt mumsig burgare och drack kaffe vilket förvånade bartendern när jag beställde. Hm...brukar inte du dricka cider??
Konstigt nog kom vi på en delad andraplats. Vi va riktigt duktiga och vann en box Maltesers som jag gillar!
 
Idag är det näst sista dagen på jobbet :)

bakis

Kategori:

En seg morgon. Vaknade kvart i 6 vilket va tur eftersom jag inte hade ställt klockan. 
Bakis :(
Va ute med Enda, en kille som Malin, Clara och jag träffade när de va här och helt plötsligt ville han ses. Och eftersom jag är desperat efter lite nya vänner va vi ute på en pub igår. Trevligt att bara sitta och prata med någon man inte känner.
 
Efter en dusch och lite frukost mår jag nu bättre och ska ge mig iväg till jobbet.

Baka och laga

Kategori:

Idag har jag bakat muffins.
Men jag fuskade lite ;)
Gjorde även lite tacopaj.