meandmyrestlesssoul.blogg.se

Nytt pass

Kategori:

Idag vaknade jag väldigt tidigt och kunde inte somna om. Jag slår på nyhetsmorgon på tv tänkte jag. MEN det va så tidigt att det inte hade börjat än. Kl va inte äns 06.00.
Efter en timme halvsovandes till Nanny gick jag upp.
Dagen bestod av att packa, packa, packa.
Tog en paus och hälsade på Jennifer.
Sen hämtade jag ut mitt nya pass. Ser ganska arg ut på bilden då de sa "le inte, va neutral " när jag fotades. Och på det nya passet finns givetvis bilden med hela 3 ggr.


Ikväll va jag o hälsade på John, Nico och barnen. Hade inte sett dem på länge. Och barnen träffade jag senast nyår 2011-2012. Va rädd att de inte skulle komma ihåg mig men efter bara några minuter kröp Ebba upp bredvid mig i soffan.
Hon tyckte bestämt att jag inte skulle åka till det där England utan följa med dem till Turkiet i sommar. Sötis!

Sista dagen på jobbet

Kategori:

Som rubriken lyder så jobbade jag min sista dag på netonnet i Linköping idag. Hur det kändes? Som vilken dag som helst. Tycker själv att jag fick mycket gjort:-)
På morgonmötet fick jag en present bestående av 6 olika engelska ölsorter, ett paraply och en turistbok om London. Jag som ikte dricker öl har nu några dagar på mig att öva;-)


Sen bjöds det på både dumlekaka och citronkaka som jag bakade igår.


Inte äns när jag lämnade ifrån mig nycklar och passerkort kändes det nåt speciellt. Tror det kommer om några dagar när jag inser att jag inte behöver gå tillbaka igen.
Nu är det nerpackning av lägenhet resten av veckan och på lördag åker jag hem till mamma och tar 1 veckas semester och träffar familj, släkt och vänner innan jag åker. Det är jag värd!

Mer om CV:t... va så nöjd att jag va färdig med det. Men så ville Nick läsa det innan jag skrev ut det. Och eftersom han är brittisk tänkte jag att det vore bra även om jag tycker det är pinsamt att visa mitt CV för de jag känner. Han ändrade det ytterligare en gång, till snäppet bättre fast lämnade lite tomma hål som jag nu måste redigera igen. Känns som om jag aldrig blir klar med det. Men när det väl blir klart kommer det ju bli toppen.

CV

Kategori:

Idag har jag suttit halva dagen med mitt engelska CV framför mig.
Tyvärr har jag ju inte jobbat på det hela tiden. Eftersom jag har varit allmänt seg (vissa kallar det bakis) så har jag slötittat på lite filmer och halvsovit lite också. Men nu börjar jag nå slutet. Har fått lite tips av både Nick och Andy om hur man ska uttrycka sig bäst på engelska.
Och nu har jag skickat mitt "färdiga" CV till Andy så att han kan läsa det och rätta mig om jag har gjort fel.
Tycker egentligen inte alls om att visa mitt CV för sånna jag känner. Tycker det känns lite pinsamt. Men det kan nog vara bra denna gång så att man får ett så korrekt CV som möjligt.
 
Nu är det bara 2 dagar kvar på jobbet :)

Hemma från en utekväll

Kategori:

Idag har jag mest förberett för kvällen. Skulle ha fest o Henke o Maria skulle komma.
Började med att vakna kl 6 helt i onödan.
Städade, handlade, packade lite o förberedde maten innan jag tog en promenad.
Givetvis sålde de ut nagellack o läppglans när jag va på Willys o handlade. Köpte 1 nagellack och 1 läppglans.

Efterspm jag hade äggvita kvar bakadr jag. några maränger.


Ikväll har lite kompisar varit här på hej då fest. Det va lyckat o många skrev i min gästbok
Srn åkte vi till Hugos o efter ett tag blrjade alla dra hem så jag blev lite ledsen. Danne fick mig på bättre humör när han följde mig hem.
Gillar i a f mina USAskor även om jag får ont i fötterna av dem.


Jan. 25, 2013

Kategori:

Ikväll skulle jag gått till Manesa o ätit med Erika, Elin o Virre men både Elin o Virre va sjuka så jag o Erika åt middag o drack vin hos henne.

Innan det tog jag en sväng på stan o hämtade min locktång från Remington som äntligen hade anlänt.
Provade lite o det blev bra lockar av den.


Gick även förbi en stor skål med nagellack med skylten 1 för 10:- 5 för 20:-. Jag plockade åt mig 10st men gav 4st till Erika.

Det visade sig att jag redan hade massa nagellack :-P

Och jag som precis hade valt ut vilka nagellack som skulle få följa med till London.


Köpte en ny ring på rea oxå :-)

Sista jobbkvällen

Kategori:

Glömde skriva att jag har jobbat min sista kväll idag. Nu är det bara 3st 8-17 dagar kvar på Netonnet.
Snart slipper jag smurfkläderna ;-)


Flyg bokat!

Kategori:

Nu har jag äntligen bokat flyg:-) Den 10:e februari beger jag mig till London för nya utmaningar. Ska bli så spännande! Kan inte fatta att jag äntligen vågar ta klivet.
Jag känner ingen, har ingenstans att bo och inget jobb. Det är både läskigt och spännande. Ibland blir jag rädd att jag inte ska hitta nåt men samtidigt vet jag att saker alltid löser sig. Det är ingen idé att oroa sig.

Idag har jag skapat allmänt kaos i lägenheten. Kom på att Henke och Maria får ta med sig lite av mina kläder o skor som jag kanske vill ha under min Londontid när de kommer hit på lördag. Det betyder att jag måste packa vilket jag inte hade börjat med.
Kl 7 va jag uppe idag och började tvätta och packa. Helt plötsligt va klädkammaren inte alls så full. Det började t o m eka.


Däremot så blev det fullt på golvet i vardagsrummet.


Inte nog med detta så fick jag för mig att plocka ur tvätten innan den hade centrifugerats. Ingen bra idé. Jag ville ju bara att det skulle gå lite fortare. Tyvärr kommer det ta mycket längre tid att torka de dyngsura kläderna.



Va ska jag ha på mig?!

Kategori:

Försöker plocka ut vilka kläder jag ska ta med mig till London och inte.
Vad som ska med till mamma och vad som ska packas upp på vinden. Det är verkligen inte lätt.

Idag har jag beställt adressändring :)

Idag på morgonen va jag ute i soluppgången och tog lite fina bilder.

6 jobbdagar kvar

Kategori:

Idag började jag på mitt CV...igen. Men det blev bara några ord innan jag gav upp. Skyllde på att jag va tvungen att åka till jobbet.
Lämnade in andrahandskontraktet först.
Lämnade även in allt jag har rensat ut och som inte såldes på loppisen. 2 flyttkartonger med skor o pryttlar och 2 överfulla IKEA kassar med kläder. Kändes lite tråkigt, snålänning som man är, men det går ju till goda ändamål :)

Bild från loppisen

Kategori:



Slappardag

Kategori:

Nu har jag legat på latsidan med planeringen inför London.
Det som jag skjuter mest på är att skriva ett CV på engelska. Det känns så svårt men det är väl bara att ta tag i det.

Igår stog jag och Erika på loppis. Det hade inte varit så dåligt med folk där på väldigt länge. Otur man har :-(
Men jag lyckades få lite sålt i a f. tjänade väl 500:- kanske.
Resten får åka till Erikshjälpen nu.
Vi hade även avslutningsfest med jobbet i går. Vi va hos Josua o Madde där vi spelade Alias, drack o skrattade mycket.
Sedan gav vi oss ut o dansade.

Idag har jag inte varit produktiv alls.
Tog en lång promenad, lagade Shepards pie och målade lite.

Nästa vecka får jag ta tag i min lista igen.

Passet redan klart :)

Kategori:

Idag fick jag sms om att mitt pass redan va klart. Trodde det skulle ta 5 arbetsdagar.
Det har även ringt en man från A-kassan, som jag måste säga upp medans jag är iväg som jag har förstått det, och vill prata med mig men jag har jobbat så jag har inte kunnat svara.
Så nu ska jag maila honom om en tid som passar att han ringer. Det får nog bli när jag har slutat.
 
Jag har kollat massa efter boende i London men jag blir bara mer och mer förvirrad. Var ska jag bo? Vad ska man kolla efter? Vilka områden är bäst? Frågorna är många men förhoppningsvis så löser det sig.
 
Det är många som frågar om jag har bokat flyg än vilket jag inta har. Känner att jag inte har nån brådska med det. Finns ju massa billiga flyg. Allt får ta sin tid.
 
Näst så är det loppis och hej då fest med jobbet på lördag :)

Pass, bank & skriva kontrakt

Kategori:

Igår jobbade jag min sista söndag på netonnet. Känns härligt att inte behöva jobba några fler helger innan jag åker. Jag visade även lägenheten igår kväll för en kille som verkade lugn och skötsam. Han ville ha den!Så idag har jag varit och köpt andrahandskontrakt som han ska komma hit och skriva på ikväll. Jag har även fixat nytt pass idag. "Le inte, va neutral". Jag ser skitarg ut. Resultatet kommer om 1 vecka. Jag va även på banken idag och la om mitt sparande lite då jag inte kommer ha nån fast inkomst på mitt svenska konto. Har äntligen hittat en loppis oxå så på lördag kl 10 är det dags att kränga 2 fulla flyttkartonger och 2 IKEApåsar. Jag hoppas på köpsugna kunder!
Sista söndagen på jobbet.
Idag ska det skrivas kontrakt.

mailbombad

Kategori:

I går kväll la jag in en annons på blocket angående min lägenhet som jag ska hyra ut fram till sommaren. Det rasslade till i mailboxen på direkten. Bestämde visning med en kille till söndag kväll men det fortsatte ju rulla in svar så jag fick plocka bort annonsen. Så nu har jag svarat alla att jag valde ut den första som får kolla på lägenheten först så hör jag av mig på måndag om lägenheten fortfarande är ledig. MEN många är desperata. Försöker sig på alla möjliga mutor och övertalningar. Blev erbjuden 500kr extra varje månad bara de fick lägenheten. På måndag är det i a f troligtvis klart. Jag skrev även ner en lista på butiker jag vill söka jobb i när jag kommer till London.

2 effektiva men lugna lediga dagar

Kategori:

2 dagar passerar fort. Igår tvättade jag och va på banken och bokade en tid till måndag för att justera mina besparingar lite.
Kl 12 visade jag lägenheten men tyvärr hittade hon en annan lägenhet hon kunde flytta in i tidigare. Sökandet fortsätter!
Fick tips att se Django unchained så jag satte mig i soffan och somnade till den.
Åkte och lämnade lite grejer på Erikshjälpen ist. Köpte några böcker som vanligt;-)
Såg klart filmen innan jag somnade gott.
Idag har jag besiktigat bilen. Gick utan problem :-)
Köpte lite konstnärsgrejer på Gredelin där jag hade ett presentkort som jag hade fått när jag fyllde år.
Sen målade jag lite innan jag tog en promenad.




Provmålade med mina nya tuschpennor.


Har börjat på en tavla på mamma och Göran som små.

ledig

Kategori:

Klockan är 7 på den första av mina 2 lediga dagar. Jag har nyss varit nere o lagt in 2 maskiner tvätt. Vaknade redan kl 5 och fumderade på att gå ner redan då men beslöt mig för att ligga kvar i sängen ett tag till. Det är mycket som snurrar i huvudet nu. Jag har en lång lista med grejer jag måste fixa innan jag åker. Idag ska jag bla prata med hyresvärden vad som gäller när man hyr ut i andra hand. Och så kommer en tjej och tittar på lägenheten. Jag hoppas hon vill ha den så jag får stryka en grej till på listan. Annars är det grejer som att boka besiktning av bilen, boka tid hos banken, adressändra, säga upp mobilabonnemanget mm.

CV

Kategori:

Idag försökte jag börja på mitt engelska CV. Det är inte enkelt att veta vad man ska skriva. Men jag har googlat lite och fått fram info om att man inte skriver så utförliga CVn i England utan enklare listliknande CV.
Jag kom en bit men sen gav jag upp. Jag får ta lite varje dag.
I övrigt sa jag upp radiotjänsten idag. Nu hoppas jag bara att de inte trakasserar mamma o Göran eftersom jag ska ändra min adress dit.

Första inlägget- uppsägning från jobbet

Kategori:

Jag är en rastlös tjej som länge ha velat jobba utomlands men det har aldrig blivit av.
Jag va på god väg till Australien våren 2011 men förändringar på jobbet gjorde att jag bara åkte dit 3 månader och reste.
Efter över 3 år på mitt nuvarande jobb, netonnet så kände jag att det va dags att göra en skillnad i mitt liv, att ge mig själv en utmaning. Så jag sa upp mig 2013 års första jobbdag.
Det känns helt underbart att vara "fri".
Jag ska börja min resa i London. Jag ska åka dit och försöka hitta jobb, boende och lite nya bekantskaper.
Jag ska ge det minst 4 månader. Trivs jag inte då så åker jag antingen hem till Sverige igen eller ger mig av till Australien. Denna gång med ett visum så att jag får jobba i 1 år.
Så nu har jag en månad på mig att fixa och dona, säga upp, sälja, hyra ut mm.
Jag har börjat med att säga upp mitt mobila bredband och ska nu jobba på att hitta en hyresgäst till min lägenhet.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori:

Mitt första inlägg.