meandmyrestlesssoul.blogg.se

Blommor och balkongfix

Kategori: inredning

När mamma va här i lördags ville hon köpa en inflyttningsblomma till mig. Vi fick ingen tid över så jag fick en slant att köpa en egen blomma för.Ekonomisk som man är fick jag en hel den :)
Det blev en blomma till köket:
2 murgrönor till badrummet:
Och så köpte jag 5 petunior som jag planterade i min blomlåda. Jag köpte även hållare för att hänga upp den på räcket.
 
Jag passade på att plantera om mina solrosor och min ananas som jag hoppas ska ta sig. Kanske måste ha den inne ist.
 
 
Nu ska jag bara försöka hitta en liten pall/bänk där jag kan ställa mina blommor. Ska även köpa lite krukor på ikea istf den tråkiga "blomhållaren".
Givetvis får ugglan plats oxå. Endast 15kr i Ullared :)
'
I lördags fick jagäven en för tidig födelsedagspresent av mamma. Utemöbler. Nu ska jag bara ha en liten duk på bordet och dynor på stolarna.
 
 
 
 

Rya skog

Kategori: Foto

Igår såg jag en bild på instagram från Rya skog. Det är en inredare jag följer som bor här i Göteborg som va just där igår.
Jag som alltid vill ha nya platser att utforska och fotografera tog mig dit med spårvagn, buss och till fots. Och det va så värt det. Vilken liten oas mitt i ett industriområde fullt av vitsippor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen tog jag massor av bilder på några maskroser. Blev en hel del bra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tough viking

Kategori: Foto

I lördags va det dags för Maria att ta sig igenom Tough viking loppet i Slottsskogen. Och det va verkligen tufft.
Kl 13 startade hennes grupp.
 Även Sara ver med i denna grupp. Hon hade blivit anmäld i smyg till hennes möhippa. Clara va där och hejade.
 Först skulle de igenom ett amerikanskt fotbollslag.
 
 
 
 
Efter starten gick vi raskt vidare för att se dem i nästa hinder min missade dem. Såg ist nästa grupp slänga sig ner i den skitiga dammen.
 
Ett hinder va att springa upp för en ramp/vägg. Där tittade vi ett tag innan vi gick vidare för att se Maria och Sara i nästa hinder.
 
 
 
 
 
Medans vi väntade på tjejerna va det 2 små killar som peppade alla tävlande. Skrek och ropade glada hejarrop. De flesta tävlande lös upp och fick nog lite extra energi av detta.
 
 
Sedan kom tjejerna och tog sig igenom rören ner i den andra dammen.
 
 
 
 
 
Snabbt sprang vi vidare för att se dem försöka komma upp för rampen.
 
Tyvärr va det inte så många där uppe som kunde hjälpa dem dra dem upp. Alla fick 3 försök var innan de fick göra straffarmhävningar och gå vidare.
 
   
 
 
 
 
 
Efter att ha fått bada i en isvak va sista hindret att springa genom ström och vatten innan man kom imål.
 
 
 
 
 
 
Maria klarade loppet på 1.30.
 
 
Sen firades hon av sina vänner.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen grillade vi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7
 
 
På kvällen blev det UNO och kortspel.
 
 
 
 
 
 
 
 

Reseminnen från 2011

Kategori: pyssel

Jag har ju skrivit ut ca 1000 bilder från mitt år i London för att göra en scrapbook. Men så hittade jag mina andra resealbum och såg att mitt album från Australien och Nya Zeeland inte är klart. Så idag hade jag lusten och inspirationen att göra klart detta så att jag kan börja på det andra med gott samvete.
Satte mig inne vid min pysselhörna först (som funkar riktigt bra) men så insåg jag att solen sken och jag har balkong så jag satte mig ute och avslutade resten. Nu är det helt klart!
 
Samtidigt som jag gick igenom albumet och min dagbok från den resan så kom minnena tillbaka :)
Jag har några favoritsidor i mitt album med goda minnen som kommer bli svåra att gömma.
 
1. Den andra dagen på Great Ocean Road med Clara och Malin. Härliga bilder från ett vattenfall. Roliga bilder från när vi reser tältet och minnen från när vi grillade, drack vin och spelade kort på kvällen.
2. Solen och lugnet i bilderna från Lord Ard Gorge, Great Ocean Road
3. Här är det mest för minnena. Vi stannade vid en obemannad camping och la pengar i ett kuvert i en låda, reste tältet, pimplade vin (vilket vi gjorde ganska ofta på vår resa, se bara texten på sidan nedan), gick ner till stranden och såg kängrur på vägen och sen åt middag på stranden i solnedgången.
4. Kings Canyon. Svettigt men otroligt vackert!
5. Tror att denna helgen va min bästa på Australienresan. Segla i Whitsundays. Det va nog den ända gången under 3 månader som jag verkligen levde i nuet. Stannade upp och verkligen uppskattade och njöt denna segeltur. Sol, vatten, bad, snorkling, roliga människor, fest och drinklekar från alla världens hörn. Synd bara att man inte kommer ihåg alla dessa.
6. Härliga, soliga och sandiga bilder från Fraser Island. Bilden på mig som står på klipporna och fotar ut mot havet är en favorit.
7. Nya Zeeland. Klättra på glaciären Franz Josef. Så annorlunda! Så spännande! Så fint! Så soligt! Så härliga människor! Så roligt! 
8. En av dagarna körandes på Nya Zeeland. Galet vacker natur! Just denna sträckan ville vi köra under natten men en hotellägare avrådde oss för han tyckte att vi skulle missa för mycket. Vi är honom evigt tacksamma att vi stannade på hans hotell en natt och körde dagen efter i solen ist! 
Kortet när vi hänger på bilen är en annan favorit. Vi tyckte själv att vi va så coola med vinden i håret och Malin som halvligger lite coolt på motorhuven. Och som hon slängde sig upp efter att ha ställt in kameran på självutlösaren ;)
Vilka härliga reskompisar!
9. Sista sidorna är från en av mina sista dagar utanför Sydney. Jag, Clara, Hannes, Enda och Ciaran tog tåget till Three Sisters. Vi gick och gick men hade väldigt roligt och det va väldigt vackert.
 

Slottsskogen

Kategori:

Livet på landet har nu ändrats till livet i Slottsskogen. Det tar mindre än 5 minuter från mig så är jag i Slottsskogen. Jag har nu varit där och gått ca 5 ggr sen jag flyttade hit. Ingen promenad bilr den andra lik eftersom det finns så många olika vägar och stigar. Jag försökte att gå runt parken häromdagen. Kan väl säga att jag genade genom halva inser jag när jag kikar på kartan hur stor den faktiskt är. Den rundan jag gick då va i a f 5km. Lite lagom promenad. Det är också väldigt många upp och nerförsbackar som känns i skinkorna efter några promenader. Härligt när det känns att man har gjort något för att anstränga musklerna :)
 
 
 
 
 
 
 

Fotopromenad

Kategori: Foto

Försöker komma igång att ta bilder igen. Men saknar inspiration. Va uppe på Skansens krona en sväng igår och idag gick jag ner till Älvsborgsbron. Men sen tröttnade jag och gick hem igen.
 
 
 
 
Solen strålade genom molnen på bron ikväll:
 
 
 

Har man inget att göra....

Kategori: inredning

....så får man skaffa sig nåt att göra;)
 
Så jag fixade iordning skafferiet idag :)
Satte in silvrigt presentpapper, ställde iordning allt och satte dit lite text på burkarna.
Före:
Efter:
 
Blev en kaffeburk brevid teburkarna oxå:
 
 

sovrum

Kategori: inredning

I går kväll började jag gör om en av pallarna jag köpte till köket (men som inte fick plats där) och idag blev den klar.
Ville ha en pall som passade i sovrummet framför min spegel. Hittade den lilla stolsdynan när jag va i Ullared och så klistrade jag fast små bitar av silvrigt presentpapper på pallen.
Före och efter:
 
 
Här kommer lite bilder från sovrummet:
Här behövs gardiner, en liten tv/bokhylla som jag o Henke ska bygga, sänggavel, fler kuddar och en annan matta. Jag behöver även måla om byrån då den är blek och sliten.
 
 
 

lättförtjänta pengar

Kategori:

I helgen har jag varit tillbaka på Netonnet o jobbat. När detta jobb erbjöds först va jag inte för glad. Det fanns ju trots allt en anledning till att jag slutade i början av förra året. Men jag måste säga att jag tycker faktiskt det har varit roligt att jobba nu i helgen.
Jag har liksom inget ansvar, behöver inte bestämma nåt, behöver inte ta hänsyn till nån annan, hade inte äns några inlogg så jag kunde göra nåt. 
Jag gjorde jag tycker är roligt. Fyllde på varor, städade, hjälpte lite kunder, pratade med de andra som jobbade där. 
Tiden gick fort o jag kände att det va ett väldigt enkelt sätt att tjäna pengar på.
De nya kläderna va så sköna o man kände sig nästan snygg i dem ;)
Ny på jobbet skylt kändes lite konstigt när man har jobbat på Non 3 år redan men det va för att jag inte hittade så bra första dagen.
 

kök

Kategori: inredning

Köket börjar likna nåt nu oxå.
Stolarna jag köpte på loppis är klara nu oxå.
Före:
 
Eftersom sitsen va lite dålig hjälpte Göran mig att sätta dit en ny.
 
Efter: 
De blev vita med svart blommönstrat tyg på.
 
 
Kök före när Tommy bodde här:
 
Kök före när jag flyttade in:
Kök efter:
Min lilla samling av loppisfynd:
 
 
Köpte en diskmedelspump i ullared:
 
 
 

Blommor och djur i Slottsskogen

Kategori: Foto

Idag har jag varit lite deppig för att jag inte får jobba.
 
Tog med mig kameran ut i solen och gick en sväng i Slottsskogen. Kändes mycket bättre efter det plus att jag fick frågan om jag vill jobba i morgon :)
 
Här kommer lite bilder från promenaden:
 
 
 
 
 
Älskar påfåglar så jag stod en lång stund och tittade på dem. Tror aldrig jag har sett en påfågel "uppfälld" live nån gång men nu va det 2 st som blåste upp sig.
 
 
 
 
 
 
 
 

walk in closet

Kategori: inredning

I min lägenhet finns en liten klädkammare. Den är bara 218x54cm.
Men jag har lyckats få in mycket. Dock inte så mycket kläder då de fick rum i garderoben och byrån som står utanför.
 
I klädkammaren finns även ett litet sött gammalt skåp. Funderade på vad jag skulle göra med detta men kom sedan på att det ska bli ett smyckesskåp. Har allderles för mycket smycken för att de ska få plats på badrummet plus att man tydligen inte ska ha smycken på badrummet.
 
Väldigt mycket smycken:
 Före:
  Målade lite vitt inuti:
Satte speglar längst in och sorterade mina smycken i små glasskålar som jag har hittat på loppis:
På dörren hängde jag upp mina halsband på små krokar. Och på översta hyllan hamnade alla hårtänger:
Utanför det lilla skåpet hamnade mina örhängestavlor:
På insidan av dörren hamnade några solglasögon:
Under skåpet hänger jackor:
Och över ligger väskor, presentpapper mm:
Skor fick sin förvaring på den andra sidan i klädkammaren tillsammans med långklänningar:
Över blev det en spelhylla och lite förvaringslådor:
 
Jag är nöjd med hur jag löste förvaringen i denna lilla mini klädkammare :)
 
 

Flytt och pysselhörna

Kategori: inredning

Nu har det gått ca 1 vecka sen jag flyttade och jag har äntligen skaffat internet:)
 
Vi packade släpet på lördagkvällen och körde ner till Gbg på söndagen. Upp med alla grejer till 4:e våningen vilket gick snabbt och smidigt. Sen en lunch på Glenns som ligger i huset bredvid.
På kvällen kom Clara och hjälpte mig diska av alla köksgrejer som vi sedan ställde in i köksskåpen. Sedan fick jag halsont och feber. Så tyvärr blev det en ganska sömnlös natt. Så på morgonen va jag uppe vid 7 och trotsade feberfrossan för att börja packa upp. Natten till tisdagen bestod även den av feber men på tisdagen könde jag mig bättre. Sen dess har jag pysslat här hemma med undantag för lite jobb i onsdags, bio och födelsedagsfirande i torsdags och Gekås idag.
 
Flyttlasset färdigpackat.
Kaos när allt va färdigt.
 
 
Det som jag har gjort klart är min pysselhörna.
Bild före när Tommy bodde i lägenheten:
Bild före jag har gjort nåt:
Bild efter:
Har köpt mig en ny HELMER :) och använt en vas som förvaring till mina presentpapper.
Jag har använt ljusstakar som hållare till pennor och penslar.
Jag har redan gjort om några gånger. Nu ser det ut såhär:
Hittade en liten väska på Erikshjälpen för 15:-. Visste inte vad man skulle ha den till men tyckte att den va så söt. Så nu är den i min resehörna tillsammans med boken THE TRAVELBOOK, mosters broderi och en pennvässarjordglob jag hittade på TGR för 10:-.
 
Dessa bilder får räcka för idag.
Ska försöka få upp fler i morgon. Kanske på mitt superfina smyckesskåp jag har gjort i min 50cm x 150cm "walk in closet"
 
 

Soluppgång över Nätaren

Kategori: Foto