meandmyrestlesssoul.blogg.se

Resfeber

Kategori: resa

Börjar få lite refeber nu. 
Tänk om jag har glömt nåt? 
Men väskan är dels packad, alla boende är bokade, lägenheten är städad, flygbiljetten är utskriven, ska lämna nyklar till lägenheten på jobbet i morgon som Maria ska hämta så att hon kan vattna alla mina växter, Simon ska även lämna pappas gps till mig på jobbet i morgon, sista tvätten är bokad imorgon innan jobbet, båda kamerabatterierna är laddade och mina 2 minneskort tomma. 
Nu ska jag bara välja ut en bok eller 2 som jag ska ta med mig. Har en känsla av att jag kommer få mycket tid ensam att läsa.

Sen ska jag bara försöka att njuta av 1 vecka ensam i Italien. 

Casa Lucia i Tuscany

Kategori: resa

Ikväll har jag letat efter boende i Italien. Vill ju helst ha det klart nu när jag ska resa ensam.
Har planerat att bo 2 nätter i Toscana. Köra dit efter en halvdag i Florens, sova 1 natt. Spendera en dag med att köra runt i området, sova en natt till och sen köra vidare mot Pisa och senare La Spezia.
Jag ville gärna bo på en vingård men det blev inte riktigt så. MEN det verkar vara ett mysigt hotell som ligger bra till. De ordnar dagsturer till vingårdar, det finns olika vandringsleder runtomkring och det verkar vara så där gammalt o mysigt som jag ville ha. Inte alltför dyrt heller.
 
 
 
 Bokade även 1 natt i Florens och de 2 första nätterna är bokade på ett vandrarhem vid Gardasjön. Nu är det bara 2 nätter kvar i La Spezia (med omnejd) som ska bokas innan onsdag.

Italien närmar sig

Kategori: resa

Italienresan närmar sig med stormsteg. 
Idag betalade jag hyrbilen. 
Sista veckan har jag justerat min reseväg om o om igen. Men nu tror jag att den känns ok. 
Så nu är bara frågan om jag ska boka alla boende eller bara kolla upp olika alteenativ o ta det allt eftersom. 
Men även om jag jobbar varje dag så ska jag nog ha tid att få ordning på allt. 
Längtar!

Cinque terre national park

Kategori: resa

Idag har jag haft jättelångtråkigt. Det som är bra är att jag har fått lite småsaker gjorda som annars aldrig blir av.
Till slut satte jag mig i a f på balkongen med datorn. Det va varmt men inte soligt.
Sen har jag googlat o planerat min Italienresa i några timmar. Känner att jag har lite mer koll nu i a f.
 
Läste bla om Cinque terre, de 5 landen, som ligger längst med kusten norr om La Spezia. Riomaggiore-Monterosso al mare. Hit hade jag tänkt köra men efter att ha läst lite kom det fram att det inte går några vägar till dessa små fiskebyar.
Så nu är planen att lägga en hel dag i detta område. Man kan köpa ett dagspass så ingår pendeltåg fram och tillbaka från La Spezia plus biljett för vandringslederna.
Och eftersom tåget stannar i alla 5 byar kan man välja vilka avstånd man vill gå och vilka man vill åka tåg emellan. Kommer bli så mysigt!
  
Kustvandra i italienska Cinque Terre
 
Sista biten in mot Vernazza vandrar man rakt genom vinodlingarna.
 
 

Nytt jobb!

Kategori:

Tillbaka i februari så sökte jag jobb på Bauhaus. De ska öppna ett nytt varuhus i Sisjön.
Jag hörde inget så trodde att jag hade missat den chansen. Men så i slutat av april så ringde de från Proffice. Det va de som höll i uttagningen till Bauhaus med tanke på att de skulle anställa så många och fick väldigt många ansökningar.
När de förklarade tjänsten för mig igen (jag hade hunnit glömma vad det va jag sökt) så tänkte jag att ...nja det va ju inte riktigt det jag ville jobba med.
Gick till intervjun dagen efter helt oförberedd bara för att höra mig för va det egentligen va och det gick så bra!
Tjänsten lät precis som nåt jag ville jobba med och alla mina erfarenheter gick ihop med beskrivning av tjänsten.
Jag gick därifrån och ville verkligen ha jobbet!
Nån vecka senare ringde logistikchefen och bjöd in till intervju. Först fick jag ställa in och flytta fram den pga minimässan på Rydéns. Men i fredags va jag där. Även varuhuschefen satt med på intervjun och jag tyckte att den gick minst lika bra.
Jag fick positiva vibbar innan jag gick därifrån men fick vänta till måndag eftermiddag innan de ringde o sa att de hade blivit imponerade av mig på intervjun och ville att jag skulle vara med i deras nya team.
YES!
I tisdags sa jag upp mig och i går skrev jag på kontrakt hos Bauhaus. 
Jag fick även prova kläder och en tjock pärm med massa papper jag ska läsa till jag börjar i juli. 
Jag är så taggad!
Jag kommer troligtvis som det ser ut nu va ansvarig för trädgårdsavdelningen. Växter krukor o jord. Gräsklippare, skottkärror, uteverktyg, trädgårdsmöbler o grillar. O på vintern julsaker/belysning. Mm mm....
Massa stora tunga saker vilket är lite mindre att hålla reda på men desto större avdelning till ytan sett. 
Jag kommer inte jobba så mycket med sälj. Mer än att visa kunder var de hittar det de söker alt hänvisa dem till en säljare. Jag kommer va ansvarig för att fylla på min avdelning, inventera, justera beställningspunkter, se till att allt är prismärkt, hålla ordning och reda o prata med leverantörer mm. 
Jag kommer börja kl 5, 4 dagar i veckan, jobba en kväll i veckan och bara var 5:e helg. Då jobbar man som jour o har ett övergripande ansvar. 
Jag tycker att det ska bli jättespännande!

#esc

Kategori:

Jaha...va säger man om mellon??
Ukraina?
Man kommer inte alls ihåg hur låten går.
Politik hit o dit.
Kanske inte gillar Ryssland som land och det de gör men låten va ju mycket bättre än Ukraina.
Australien va oxå bra men kanske lite tråkigare.
Men vi hade kul i a f.
Mia, Clara o Anna va här o vi hade jättemycket mat!
Skrev även ut mallar och gjorde små hattar.
 
 
 
 
Låtarna som hamnar på min spotifylista är:
Ryssland- You are the only one
Australien- Sound of silence
Belgien Whats the pressure
Litauen- I've been waiting for this night
England- You´re not alone
Irland- Sunlight
Frankrike - J'ai cherché
 Och givetvis Justins låt Can´t stop the feeling

Rydéns

Kategori:

Igår tog jag tåget tidigt ner till Åsa där Mille o Marco plockade upp mig för att köra till Gnosjö. Där skulle vi gå på minimässa hos By Rydéns. Mia skulle oxå följt med men hon blev tyvärr sjuk. 
Vi började med att fika lite o snacka med de andra besökarna. Vi hade kommit från Malmö, Göteborg, Uddevalla, Stockholm, Växjö o Borås.
Sen kikade vi lite på nyheterna inför hösten innan det blev lunch.
 
Sist gick vi en liten rundtur på deras lager.  
Sedan gick färden vidare till Isabergs fritidsby. Där checkade vi in o små stugor. Jag fick en hel stuga för mig själv eftersom Mia hade fått ställa in. 
Så mysigt o fridfullt!
Först satt vi ett gäng på Mille o Marcos verandra men när drycken tog slut o den ansvariga för Rydéns anlämde till byn så gick alla dit med tomma glas. 
 
Det va jättevamt när solen gassade. 
Sen va det snabbdusch innan vi samlades i rastaurangen för att få laga vår egen mat. Detta gjorde vi i 3 lag.
 
Vi gick all in för vi va säkra på att det va en tävling, vilket det inte va. Men jag, Mille o en tjej från Udevalla gjorde förrätten. Det va ceasarsallad. Och jag gjorde en majonäs från grunden för första gången och den blev så bra!
2 killar, en från Rydéns o en från Stockholm gjorde kalvrullader o en tjej från Växjö gjorde rödvinssås. 
Till efterrätt gjorde en tjej från Stockholm rabarbertimarisu. 
Det här med namnen på alla lärde jag mig aldrig. 
Man fick banka kalven ordentligt. Denna tjej hette Ann o kom från Stockholm. Hon har träffat Mille o Marko flera gånger så vi hängde med henne under dagen. Trevlig tjej. 
 
Här är 2 från mitt lag. Killen som jobbar för Rydéns kommer oxå från Jönköping kom vi fram till när vi nästan va klara med maten. 
Sen satte vi oss till bords o de som hade lagat respektiva rätt fick servera. 
 
 
Innan vi va klara med alla rätter o kaffe va klockan nästan 1 på natten. Då traskade vi alla tillbaka till stugan för lite efterfest. Jag racade i högklackat upp för den långa backen ( inte skidbacken alltså)...o vann!
 
Vi satt o pratade om allt möjligt. Helt plötsligt va kl 4. Efter ytterligare efterfest så la jag mig kl 6. Kl 8 ringde klockan. 
Förstår inte hur jag orkade. 
Efter frukost körde vi tillbaka till Göteborg o det blev en seg dag på jobbet. 

Mumford and sons

Kategori:

Igår kväll va jag på konsert med Mumford and sons. Kanske inte jättemånga som känner till dem men hör man en låt som de gjort vet man nog vilka de är. 
Intresset för Mumford and sons började för mig i Australien. Där hörde jag låten "little lion man" lite varstans. När vi sedan körde runt på Nya Zeeland spelades den ofta på radion. Clara o kag gick bananas varje gång o Malin va lite lagom intresserad. När den sedan sjängs av ett trubadurpar (som va 2 snygga bröder) fanns det ingen hejd på allsången. 
Sen dröjde det mer eller mindre till jag bodde i London innan intresset blev pånyfött. 
Mike som jag hängde mycket med gillade dem o en dag såg jag en livestreaming från Glastonbury festivalen som de avslutade o då va min största önskan att få se dem live. 
Och igår gick den önskan i uppfyllelse :)
Det va en härlig konsert. Skön musik o musikalaiska, tonsäkta killar. Sångaren bla både sjunger, spelar gitarr (som byttes mellan varje låt typ) o trummor. Dessutom sprang han under en låt rakt igenom arenan o upp på läktaren för att sedan storma in i publikhavet o släpas över staketet längst fram utan att låta ett dugg anfådd. Det är skicklighet!
Det är kanske inte musik man dansar till men det va ändå ett rejält tryck i Scandinavium. Det va allsång o klappande i takt o några hopp.
Deras lugnare låtar gav gåshud o deras rockigare låtar gav massor av energi!

Jag skulle gått med Henke o Ellinor men kunde inte få platser bredvid varandra så jag gick själv. Men sen fick jag reda på att även Clara o Andy hade fått 2 separata platser så vi gick till Hard rock o åt innan. När vi sen kom till Scandinavium va det kö bort till korsvägen. Så vi gick upp till heaven 23 i hopp om att kön skulle bli kortare men den blev tvärtom längre.
Vi ställde oss i kö utanför Lisebergs entré  
De måste haft problem vid entrén för när det väl började röra på sig gick det fort.