meandmyrestlesssoul.blogg.se

Röd dag

Kategori:

Aldrig förut har jag varit så glad att få jobba en röd dag.
10-18 på netonnet idag = 14 timmar betalt. Jobbet är så enkelt att det är skrattretande.
Men jag ser mycket saker som kan bli bättre som vi gjorde i Linköping. Får ta ett snack med chefen.
 
Ikväll blev det en sväng till Bishops med Henke, Maria och Malin.
 
I morgon ska jag jobba 4 timmar på Non och 4 timmar på Gina.
 
Underbart att jag för 1 månad sen bara jobbade 1 dag i veckan och att jag nu bara har 1 dag ledigt i veckan :) 

Fixardag

Kategori: inredning

Idag hade jag intro på friskis på morgonen. Kl 6.30-8.30. Skulle lära mig rutinerna men det va enkelt och lugnt så jag och hon som jobbade satt och pratade i över 1 timme.
Gick sedan hem från Mölndal. Det tog ca 1timme och 20min, 7km.
Sedan tog jag en sväng till IKEA för att köpa lite smått och gott.
Det blev bla lite krukor till balkongen och gardiner. Nu ska jag bara tvinga Henke att hjälpa mig att få upp gardinstänger.
Sen stannade jag till på ÖoB och köpte lite vaxduk. 
Sen idag har jag fixat på balkongen.
Måste bara plantera om några plantor så att de passar i krukorna
 
Började sy på dynor till stolarna idag oxå. men jag orkade inte sy klart så bilder kommer nån annan dag.
Byrån år färdigmålad nu oxå :)
Hade ingen bra före bild. Men den va skavd och den vita färgen hade gulnat. Passade inte alls med min nymålade vita piktittare och mitt vita sängbord.
 
Lådorna färdigmålade:
 
 
 
 
 
Så nu så ska jag börja måla soffbordet :)
 
 

Fotodrömmar

Kategori: Foto

Åh va jag vill fota!
Fota människor! 
Resa och fota nya platser!
 
Får utforska Göteborg lite mer och försöka hitta nya fotoplatser.
 
Sen till sensommaren blir det London så jag får fota på mina favoritplatser men där jag även har Margot, Jordan och Mike att fota.
Vackra Margot i ett foto där jag verkligen lyckades med motljus :)

Megaloppis

Kategori:

igår gick jag och Clara en sväng på eftermiddagen/kvällen. Från Stigbergstorget ner till Röda sten och vidare till Nya Varvet. Målet va Långedrag men när vi kom till massa grindar, stängsel och återvändsgator tog vi oss till en spårvagnshållplats ist. Det va i a f en fin och mysig väg.
 
 
 
Idag tog jag en sväng ner till stan i hopp om att hitta ett par nya skor. Men hittade inget kul, tappade lusten och åkte hem igen.
Sedan blev det ist Megaloppis i Majorna. Jag hade verkligen sett fram emot det och tackat nej till att hobba. Men det va bara så mycket folk och folk sålde massa skräp precis överallt så jag tappade all köplust!
 
 
Jag och Clara gick till Slottskogen ist och mötte upp Andy och några av hans jobbarkompisar. Solen va varm men vinden va kall tyvärr.
I eftermiddag har jag suttit i dörröppningen till balkongen och läst i min brassestol. på så sätt slapp jag den kalla vinden men fick fortfarande solen.

Nya jobbkläder

Kategori:

Idag va det löning! Kändes så bra att kunna sätt över lite pengar på sparkontot tack vare bilpengarna och lönen från Gina och Netonnet (har ni förresten sett netonnets nya reklam med Backstreet boys-LAGER than life).
Jag har nu oxå bestämt mig för att jobba på netonnet i sommar. Det är en kille som ska vara sjukskriven ett tag plus semestrar som gör att jag kommer få ett mer eller mindre fast schema.
Känns så skönt att ha det klart inför sommaren. Inga fler veckor när man inte vet om, när och hur mycket man får jobba.
Men jag ska även vara kvar i vikariepoolen på Gina. Men vet ju aldrig vad som kan komma upp till hösten. Och ibland kan det ju vara kul att få klä upp sig och snygga till sig lite när man ska gå till jobbet. Plus att jag får behålla min personalrabatt :)
Så pga dessa 2 faktorer gick jag idag efter jobbet på Kungsgatan till fredsgatan och provade massa kläder. Finns ju mycket fint men försökte välja ut några få plagg som jag kan använda både på jobbet men även privat.
Hade även bestämt mig för att köpa en klocka till mig själv i födelsedagspresent innan den tar slut. Och jag hade sån tur att dte va halva priset på alla smycken idag:)
Frågan är om jag ska slå in den och vänta 2 veckor på att få använda den eller börja använda den på direkten.
 
Köpte en top som jag inte alls gillade första gången jag såg den men efter att ha provat den gillar jag den starkt. Är fortfarande lite osäker på mönstret men det är med i den nuvarande kampanjen så det ska helst visas upp.
Ett leopardlinne slår aldrig fel.
En jättefin (och billig) blå-lila långklänning blir perfekt på jobbet och fina sommardagar.
 

Tidig morgon

Kategori: inredning

kl är nu 21.45 och jag sitter på balkongen i linne för det är för varmt i lägenheten.
 
Kl 5.45 idag på morgonen vaknade jag av att Henkes alarm ringde. Han själv snarkade för fullt så det tog ett tag innan han stände av det. Men gick han upp? Nej då. Han snarkade vidare. Jag kunde förstås inte somna om.
Kl 6 ringde hans klocka igen. Så fort jag hörde honom vakna så skrev jag "I detta hem snoozar man inte!"
Jag låg kvar i sängen en stund men kunde inte somna om så jag klev upp när han gick till jobbet.
 
Började med att måla mina byrålådor:
Målade ett lager till ikväll så nu är de klara. Nu är det bara resten av byrån kvar.
 
Sen städade jag lägenheten, diskade och gick ut på en 5km promenad innan jag målade lite. Då va klockan bara 10. Jag började bli hungrig igen så jag tog en second breakfast.
Efter lite småpyssel lagade jag kikärtsbiffar till lunch innan jag åkte till jobbet.
 
Flyttade även runt mina prylar lite och mina favvougglor från Rusta hamnade ovanför garderoben tillsammans men en bråkdel av mina böcker.
 
Det blev bara 4 timmars jobb på Gina på Kungsgatan. Sen gick jag till Gina på Fredsgatan (som är mycket större) och provade lite kläder och köpte lite nytt.
 
Ikväll har jag bara varit hemma.
Provade att göra hummus av kikärtorna som va över efter biffarna och jag måste säga att det blev så gott.
Läste ett recept om vilka ingridienser man skulla ha i men måttade helt efter behag. Kikärtor är något jag kommer äta mer i framtiden. Så gott när man tillreder det rätt!

Nytt soffbord

Kategori: inredning

Igår va jag och hämtade ett soffbord som jag hittade på blocket. Endast 100kr för detta unika bord med lejontassar!
Jag ska måla det vitt så kommer det bli ännu finare :)
 

Solnedgång

Kategori: Foto

Hela förra veckan jobbade jag på netonnet och hade fått jobba hela denna veckan oxå men ska jobba på gina fre och lör så jag tar ons o tors ledigt. Jag har mer eller mindre tackat ja till sommarjobb på netonnet nu efter att jag aldrig får svar på hur jag får jobba på Gina.
I morgon får jag schema från Gina igen. Jag hoppas att juni och julischemat är med och sen får jag utgå från det när jag bestämmer mig var jag ska jobba i sommar.
När jag kom hem ville jag ta en promenad men va rädd att det skulle börja regna så jag bestämde m ig för att springa rundan på nästan 5km. Sprang i a f hälften. Var förvånad själv över hur lätt det gick. Lagom när jag kom hem så började det regna och åska. Jag satt med kameran i 30 min och tog ca 200 kort i hopp om att fånga en blixt men inte :(
Men senare när stormen va över blev det ett sånt där härligt ljus och en jättefin solnedgång!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skärgården

Kategori: Foto

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just me

Kategori: Foto

 
 

Fotoinspiration

Kategori: Foto

Jämfört med sista tiden i London har jag varit lite dålig på att fota sen jag kom hem.
Vet inte riktigt varför. Har väl bara haft annat att tänka på och saknat inspirationen lite.
Men nu när flytten är klar, diverse projekt i lägenheten är genomförda, fasta jobbtimmar saknas och då pengarna börjar tryta så finns kameran alltid där!
Denna gång va det faktiskt ett samtal med pappa som fick igång inspirationen.
Vi pratade om att resa. Han trodde inte att han skulle kunna resa ensam som jag har gjort mycket för att man vill ha nån att dela upplevelserna med. 
"Du har ju alltid din kamera som ditt resesällskap" sa han till mig. Och ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att det är ju precis så det är. Hade jag inte haft mitt fotointresse hade jag nog inte tyckt att det va så roligt att resa ensam heller. Nu har jag alltid en "vän" med mig på mina resor som jag kan dela och minnas (i form av fotona) upplevelserna med. Och jag letar alltid efter nya platser att upptäcka tillsammans med kameran.
 
Detta fick mig att googla på "bra fotoplatser i Göteborg" igår. Det första jga fick upp va just botaniska trädgården.
Ska söka efter fler platser men vill även hitta lite "modeller" att fotografera.
 
Idag kom jag även in på en blogg där de berättade om en fotoresa/roadtrip i USA. Det hade ju varit jättekul! Ett gäng fotofantaster tillsammans med några fotografer som utbildar under vägen. 
Tyvärr går ju den resan samma väg som jag redan har åkt. Los Angeles-Las Vegas-Grand Canyon-San Francisco och Highway 1 tillbaka. Det ända är att de stannar i Yosemite National Park och Death Valley där jag inte har varit. Men hela kalaset kostade ca 25000kr vilket jag tycker låter mycket. Då kan jag göra min egen fotoresa och åka dit jag vill och stanna när det passar mig för en billigare peng. Jag får ju i o för sig inte utbildningen då men google finns ju ;)
Men det kan ju vara värt att titta på flera fotoresor. Kanske inte så långt bort eller dyrt.
 
När jag ändå skriver om USA roadtripen 2007 passar jag på o kolla på lite bilder på denna fantaska resa med Jennifer.
San Francisco:
 
 
 
 
Highway 1:
 
 
Los Angeles:
 
Grand Canyon:
 
 
 
 
Las Vegas:
 
 
 
 
Det jag mäker är att jag hade ett fotointresse. Men kvantitet stod framför kvallitet. Och så hade jag bara en kompaktkamera. Vad jag har utvecklats sen dess. 
Skulle ju helt klart kunna åka igen och ta "nya" bilder.
 
 
 
 
 
 

Fotobomb - Botaniska trädgården

Kategori: Foto

Då solen kom fram och jag va rastlös så googlade jag på bra fotoplatser i Göteborg och fick fram botaniska trädgården. Eftersom det bara ligger på andra sidan Slottsskogen från mig gick jag dit. Solen sken och det blev många fina bilder. (Ursäkta blandningen mellan stora och små bilder. Uppladdningen funkar inte som jag vill)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På väg hem va alla negativa tankar som bortblåsta. Veckans depp hade vänt! Tack vare 2 soliga timmar med kameran bland massa färgglada blommor:)

Baka baka liten kaka

Kategori:

Bakade muffins idag.
Hade lite torr kladdkaka kvar som jag hackade ner tillsammans med vit choklad i vanlig sockerkakassmet:
 
 
 
 

Eurovision song contest 2014

Kategori:

Igår tittade jag och Clara på Eurovision song contest. Vi gjorde först pizza och Clara hade med sig morotskaka som hon hade bakat och sedan blev det grönsaker med dip :)
Vi hade små röstkort där vi skulle gissa top 5. Vi va enade om vem som skulle vinna men sen va vi lite oeniga.
Jag trodde på Sanna även om jag är sjukt trött på den låten nu.
Sen så fattade man ju att det skulle gå bra för Österrike vilket jag inte hade nåt emot. En bra låt och ett statement.
Armenien hade jag en känsla för att den skulle gå ganska bra oxå. 
Grekland va dansant.
Danmark blev man ju bara så glad av. En liten Bruno Mars kopia.
Jag hade även med Nederländerna, Ukraina och Montenegro på min första lista innan jag va tvungen att komprimera den till 5 länder.
 
Så här blev resultatet:
1. Österrike
2. Nederländerna
3. Sverige
4. Armenien
5. Ungern
6. Ukraina
7. Ryssland
8. Norge
9. Danmark
10. Spanien
 
Clara och jag tippade rätt på 3 länder var i top 5.

Charlie Chaplin

Kategori:

Efter jag hade bloggat sist så målade jag en bild till. Denna gången blev det på Charlie Chaplin
Det jag använde är en svart tunn tuschpenna och en kaligrafitusch. Det va så roligt så jag vill hitta fler motiv att måla! Tanken är att jag ska göra en fotovägg med lite svartvita bilder. Bla bilder jag har målat själv, några foton och några texter/citat jag gillar.

Pysseldag

Kategori: pyssel

Vaknade idag och det va mulet och regnigt ute. Bestämde mig direkt för att stanna inne hela dagen.
 
Fick massor gjort. Massa pyssligt :)
Började med att baka bröd och kladdkaka (känner jag mig själv rätt så kommer det bli kladdkaka minst 3 ggr om dagen tills den tar slut;))
 
Fikade med mina loppisfynd.
 
Sedan rengjorde jag min kökslampa. det blev stor skillnad:
 
Sen har jag scrapbookat i några timmar innan jag började måla. Först blev det en uggla:
Sen hittade jag min teckning av Elvis som jag gjorde i London. Började måla med tusch på denna och helt plötsligt hade Elvis blivit svart :) Den va nog tyvärr snyggare innan.
 
 
 
 
 

Från mycket till lite till mycket igen...

Kategori:

Jag hittade denna bilden på min garderob ifrån mitt första rum i London igår när jag började med
min scrapbook.
Hur klarade jag mig med så lite kläder? Och bara 4 par skor?
 
Nu ser det ut så här i min garderob:
Alla kläder som va nerpackade på diverse ställen under min Londonvistelse plus kläderna från London. Klädhängaren plus de 3 lådorna i garderoben är fulla. Byrån är oxå full även om allt ligger på golver nu pga att jag ska måla lådorna.
Och då är ju inte skorna eller jackorna medräknade. Det hänger i min miniklädkammare ;)
 
 

Ändrade planer

Kategori:

Idag har jag kommit fram till en sak hos mig som jag gärna vill ändra på.
Vaknade ganska tidigt, gick upp och städade och fixade, plockade ner det sista i förrådet, rensade bland mina ramar och foton lite innan jag åt en god frukost.
Sen bestämde jag mig för att slipa mina byrålådor ute på balkongen så att det skulle va smidigt att måla dem när jag fick tid över.
Insåg då att jag lika bra kunde måla dem direkt men färgen va slut. Eftersom jag vill ha samma färg som på pigtittaren bestämde jag mig för att åka till Frölunda torg där ÖoB finns. Samtidigt tänkte jag lämna tillbaka lite kläder på Gina, tittar på Önska om jag kunde köpa nåt för mitt presentkort jag hittade när jag flyttade som är en julklapp från 2 år tillbaka och handla lite mat.
 
Tittade på Önska men kunde inte bestämma mig. Men hittade dessa 2 som det står emellan:
Ett kakfat och en kandelaber.
 
Gick sedan för att lämna tillbaka kläderna på Gina. Det gick inte för att det inte är "min" butik.
 
Vidare till ÖoB så fanns inte färgen där:(
Handlade på Hemköp (fick ångest för att spendera pengar) och tog spårvagnen till Marklandsgatan där jag skulle byta. Givetvis va det nåt fel på just 11:ans spårvagn som jag skulle ta så jag fick vänta i typ 20min.
När jag sen väl sitter på vagnen så känner jag att jag bara vill gråta. Varför detta??
 
Analyserade det hela och kom fram till att jag gillar inte när mina planer inte går som de ska:
-Jag hade planerat att bara åka en snabb runda och den blev utdragen.
-Jag planerade att måla när jag kom hem men eftersom färgen inte fanns blev det inget med det.
-Jag fick inte lämna tillbaka kläderna som planerat.
 
Dessa småsaker kan förstöra min dag helt och hållet. Och då kommer allt annat. Jag har dåligt med pengar, jag får inte jobba så mycket som jag vill, jag är singel, jag har inte så många vänner osv..
 
Så detta är något jag måste släppa!
 
Jag är inte ensam. Jag har vänner!
Visst, jag är singel men letar ju inte efter någon nu.
Jag har ett (2) jobb, jag måste bara vänta på lite fler tider!
 
Åkte sedan ner till stan för att lämna tillbaka kläderna i femmanhuset. Kollade även på ÖoB men de hade inte heller färgen. 
 
Väl hemma igen började jag istället på mitt London album och fick massor av ny energi!
Här är alla mina ca 1000kort jag har framkallat:
Organiserat kaos när jag pysslar:
Och kvar står byrålådorna på ett lakan, redo att målas:
 
Hittade lite grejer som jag tänkte skulle hamna på min önskelista:
En liten spegel till badrummet. Finns både på Lagerhaus och Dimoda. Har svårt att betsämma mig för svart eller silver.
 
 
 
Det finns även en klocka på Gina som jag vill ha. Denna fast i silver:
 

Jobbvecka

Kategori:

Det är söndag kväll och veckan bestod av jobb.
Tisdag till fredag på Gina tricot i deras nya butik på Fredsgatan och lördag och söndag på netonnet. Totalt fick jag ihop 40timmar. Plus att torsdag va röd dag= dubbelt betalt :)
 
I den nya Gina butiken så ska de anställa några från vikariepoolen. De hade helt enkelt inte räknat med att de skulle få så mycket att göra så de har inte anställt tillräckligt många.
Alla från poolen har jobbat på för fullt denna veckan för att visa vad de går för. Alla är jätteduktiga så det är svårt att säga om jag har nån chans att få något fast. Men jag hoppas. Det har varit jättekul att jobba där i veckan!
Nu får vi se om det blir nåt jobb nästa vecka.
 
Lite kontrast mellan arbetskläder i veckan.