meandmyrestlesssoul.blogg.se

Mer besök

Kategori:

I natt kom Malin och Clara hit. De bor på ett hostel en bit i från mig. Jag åkte dit idag på morgonen och mötte upp dem.
Vi gick tillsammans till Oxford Street och började på Primark. Börjar bli lite smått uttråkad på detta ställe nu måste jag säga ;) Men jag hittade en väska, en skinnväst (som jag inte vet när jag ska använda) och ett linne. Sen har vi sakta rört oss längst med Oxford Street.
Vi tog lunch vid St Christoffer Place, en liten gränd med olika restauranger. Det blev fransk 2 rätters och en flaska rosé ute (dock sken solen med sin frånvaro).
Karin, som jag träffade i Australien och är kompis med Malin, kom och gjorde oss sällskap oxå.
Sedan fortsattes det shoppa i diverse butiker till kl 20 då de stängde med ett uppehåll för några pints på en engelsk pub.
 
 
Tanken va att gå ut ikväll så vi åkte till Malin och Claras rum och lämnade deras saker och de bytte om.
Efter ett stopp på Tescos för lite mat och dryck åkte vi hem till mig. Lagade mat och började göra oss fina. Men klockan gick och vi blev trötta så vi hoppade över utgången.
 
 
Hur skulle vi klara oss utan mobilerna?




 

Dagens uniform

Kategori:

Skrev detta igår men tydligen publicerades det inte.
 
Började dagen med att springa en kort sträcka. 
Hade ingen lust med det egentligen men måste komma igång så att det blir lättare nästa gång.
Åt frukost i lugn o ro för att sedan ha beslutsångest över vilka jobbkläder jag skulle ha på mig.
Nya rosa byxor oxh svart t.shirt eller ny turkos t-shirt och blåa jeans.
Det blev allternativ 2. Med de nya skorna. Fick bara lite skavsår på hälen se de blir godkända :)
 
Jobb 12-16. Fick frågan att göra en 3:e jobbnatt. Ska redan göra fredag och lördag natt och nu blir det även söndag natt. Då ska vi bygga om hela butiken med nya sommarkläder. Det ska bli spännande men kommer oxå bli jobbigt.
Chefen tyckte även att jag borde säga nej till lite tider han föreslår och ta några dagar ledigt så att jag inte "går in i väggen". Jag vet inte hur de jobbar här men jag är van vid 40 timmars veckor och nu ligger jag på mellan 32 och 40 timmar i veckan så jag ska nog klara mig från att gå in i väggen. Dessutom har jag nästan 3 lediga dagar nu förutom ett 4 timmars pass på tisdag kväll.
Jag sa vänligt att jag sparar min semester till slutet av juli när jag måste komma hem till Sverige och flytta, och gå på Robbie Williams förstås :)
Hade en svensk kund idag oxå. Hörde så väl att han pratade svengelska men ville inte säga nåt utan fortsatte att hjälpa honom på engelska.
När han va i provhytten kom en mor o dotter ner och pratade svenska och då fattade jag ju att jag hade rätt om killen. Så när han sa "thank you, I will take these jeans" på knagglig engelska sa jag "så bra, du kan betala där uppe" på svenska :) Snopen blev han.
Ikväll va det tråkigt väder plus söndag så allt va stängt så jag gjorde lite småsaker från min to do lista. Mailade bla Ellen, min gamla värdmamma från USA, och berättade att jag va här nu. Har tänkt göra det i några veckor.

Stressig dag

Kategori:

Så va det jobb idag igen. 10-19. Höll mig på herrarnas som vanligt. Det va inte lika lugnt som det brukar vara. Massa att göra. Vi har slutrea så t o m herrarna har rivit bland rean idag. Brukar vara värst på damavdelningen annars.
Det va t o m kö till omklädningsrummen större delen av dagen. Mitt i allt hittade vakten några larm i ena omklädningsrummet= stöld och då kände jag mig dum som inte har haft koll på allt.
MEN det va ju inte lätt när man får frågor hela tiden samtidigt som man ska hjälpa folk i omklädningsrummen samtidigt som man ska hänga tillbaka alla kläder samtidigt som man ska hålla iordning i butiken ENSAM.
Kl 18 när tjejen som skulle jobba kvällen kom så va jag helt slut. Chefen kom och sa att jag gärna fick gå hem om jag ville eftersom jag alltid gör ett så bra jobb. Och så kan du "glömma" att stämpla ut så skriver jag att du jobbade till 19 ;)
Ja tack sa jag. 
Köpte ett par rosa byxor på rean innan jag åkte hem :) £6.99. 
Köpte likadana blåa men de kostade ju hela £11.99 så de ska jag lämna tillbaka ;) Blev en t-shirt för £2 oxå.
 
Resan hem tog lång tid. Först vänta 10 min på tåget. Ta tåget 10min. Sen leta reda på bussen. Vänta 5 min på bussen. Ta bussen 30min. Gå de sista 10 minutrarna eftersom bussens dörrar slutade fungera.
En lugn hemmakväll fick det bli. 
Fick se en fin solnedgång i a f när regnet väl tog slut.
 

Omvägar

Kategori:

I helgen är "min" tunnelbanestation avstängd. De brukar stänga olika delar av tuben på helgen för att laga/förbättra. Som tur va visste jag detta så att jag kunde förbereda mig och åka tidigare. Så nu får jag först ta bussen till en annan station och åka vidare därifrån.

Churchill Arms

Kategori:

Idag jobb till 10-19. Alla köpte massa nya kläder eftersom det va payday, inklusive personalen, dock intre mig.
Direkt efter jobbet åkte jag till Churchill arms där jag träffade Nikki. Det va puben jag åt på när mamma, Tessa, Göran och Hasse va här.
Idag fick vi ett bord i puben isf restaurangen. Eftyer nån timme började vi prata med killarna som satt bredvid oss. De va holländare och jobbade för den holländska ambasaden. Trevligt med lite sällskap.
Ovanför oss i taket hängde massa pottor av olika slag.
I en annan del hände gamla kannor. En tredje del lyktor av olika slag.

New flatmates

Kategori:

Idag får vi reda på vem som blir våran nya flatmate. En kille från Australien jat redan tackat ja till det ena rummet. Nu står det mellan 4 killar från Italien, Frankrike och Norge. Jag har ibtr träffat mån av dem så det blir spännande. Nästa helg flyttar Jeff och Carro ut och de nya in. I samband med det ska jag försöka rensa ur skåpen i köket och ta reda på om det finns ett större skåå ledigt till mig. Eller t o m kolla så att alla kan få varsitt skåp isf att dela.

Shoeshopping

Kategori:

Idag jobb 10-19. Hade inte lunch förräns 3.20 så då kände jag med lite yr men det blev bättre med mat i magen. Det positiva va att kvällen inte blev så lång.
Idag fick jag t o m beröm av en kund som tyckte att det va duktigt av mig att hålla så fint på herravdelningen när jag va ensam där. Chefen sa samma sak :) Klapp på axeln.
Efter jobbet råkade jag köpa ett par skor på rean på H&M. De va så glittriga och fina (läs billiga;))
De andra skorna köpte jag igår för att ha på jobbet.
 
Skrev jag att jag skulle bli nyttig igår?? Men jag måste ju äta upp godiset som mamma så snällt tog med sig hit ;)
 
 
 
 
 

Nyttig?

Kategori:

På min promenad idag på morgonen insåg jag att jag måste börja bli lite mer hälsosam. Det är ju enklare att va ute och gå/springa nu när vädret blir bättre. Jag har även lagt fram träningskläderna så att jag ser dem bättre i garderoben.
Insåg dock att alkohol kommer bli svårt att stå emot. Jag kan minska men inte sluta. Det är en så stor del av kulturen här och det är så man umgås. Man går ut och dricker. Och nu med 2 besök avklarade har det blivit en hel del. På söndag kommer nästa besök, Malin och Clara, och jag tror inte att de tänker ha 3 dagar nyktra här;)
Alltså tänkte jag koncentrera mig på att röra på mig mer och äta lite nyttigare. 
Jag började dagen med att prova att göra banana pancakes. Jag har sett/läst att många gör/äter det. Smidigt. Bara blanda ett ägg med en mosad banan och steka det som en pannkaka. Tyvärr fastnade min i stekpannan så det blev pannkaka av allt...eller inte. Mest äggröra med mosad banan. Jag gillar egentligen inte banan så mycket men med en kiwi till så smakade det faktisk bättre än jag trodde. Kände mig nyttig i a f.
 
MEN sen åkte jag för att träffa Nikki i Hampstead Heath, en stor park. Sen gick det utför.
Hon hade köpt pastasallad, mozarella med soltorkade tomater, ost, tzaziki, bröd, muffins, kex och gjort en fruktsallad och en vanlig grönsallad. Utöver det hade hon med sen en flaska champange för att fira att hon fått ett jobb och jag hade med mig en flaska vin. Jag tror vi åt upp nästan allt. Det va skönt i solen!
 
 
 
 
Satt mestadelen av tiden med bara linne och barfota
Mot slutet blev det lite molningt och blåsigt.
Jag åkte till en affär jag såg min första vecka här och då tänkte att hit ska jag åka när jag får pengar.
När jag gick in i provrummet för att prova lite kläder såg jag i spegeln att jag va röd i pannan och på näsan och armarna va oxkså röda. Årets FÖRSTA solbränna:) 
 
Hittade ett par ballerina. Inte perfekta men närmast so far av de jag har provat. De va billiga så jag fortsätter leta.
 
Ikväll va jag på pubquizet. dte gick sådär för oss. Vi hamnade i a f på 4:e plats och vi va bäst i poster omgången :)
Vi fick prova nån engelsk dessert som va mycket god. Vi klarade att gissa alla ingridienser utan äpple och rabarber som vi blandade ihop.
 
Nu är det läggdags. 10-19 3 dagar i rad fr o m i morgon.

Upptäcksfärd

Kategori:

Idag började jag dagen med en upptäcktsfärd. Jag gillar verkligen att upptäcka nya platser och saker att göra. Jag hade sett ett stort grönområde i närheten av mig på kartan så jag gick dit.
När jag kom dit började jag följa en liten gångväg i ett skogsparti. Jag provade att joggade lite försiktigt eftersom jag fortfarande är lite tjock i näsa och hals. Efter en stund blev gångvägen bara en liten stig oxh till slut tog stigen slut och jag kom ut på ett stort fält.

Joggade tillbaka över fältet där det fanns flera fotbollsplaner. Jag kunde även se London Eye långt bort i horisonten.
Sen gick jag hemåt igen. 1 timme i solen sammanlagt.

Gott humör

Kategori:

I dag har det varit en härlig dag. Solen och värmen gör att humöret hamnar på topp. Va ju ute på promenad. Hann även med att köra 2 maskiner tvätt. Äntligen har jag rena lakan till natten :) Städade även lite efter helgens gäst.
Jobb 17.30-21.30. På jobbet fick jag t o m ta av skjortan och bara ha line på mig. Jag har varit varm hela dagen. Ingen som Rebecka Sundahl är van vid ;)
Fick mitt schema för nästa vecka. Har ledigt hela tiden Malin och Clara är här förutom ett 4 timmars pass som jag ska se om jag kan byta. Jobbar sedan natt nästa helg. 
I morgon ska det bli runt 20 grader igen och jag är ledig så då ska jag och Nikki åka till Hampstead Heath, en park som ligger högt så man har utsikt över London. Vi ska ha picknick och fira att hon äntligen fick ett jobb idag :)

Kyrkogårdar

Kategori:

Idag skiner solen och det är sommarkänsla ute. Jag gick ut för en promenad och det va så skönt!
Hittade en kyrkogård jag började gå igenom. Den tog aldrig slut. Jättestort! Jag gick där i ungefär 1 timme men då gick jag ändå inte igenom allt.
Det va varmt och lugnt. Inte en "levande" själ så långt ögat nådde;) Eller jo några mötte jag på vägen.





 
 
 
 
När jag kom hem och googlade lite så verkar det vara 2 kyrkogårdar som sitter ihop. St Mary's Catholic Cemetery och Kensal Green Cemetery.

Viva forever

Kategori:

Efter lite pubmat och ett glas vin så gick vi för att se Viva Forever ikväll. Det är en musikal baserad på Spice Girls sånger.
 
I pausen gick vi till baren och köpte varsin Spice cocktail. Jag provade en Posh, Nikki en Sporty och Erika en Ginger. 
 
 
Musikalen va helt okej. I början va det lite svårt att höra allt de sa eftersom de dels pratade fort, brittiska och i mun på varandra plus att ljudet va allmänt lågt där vi satt längst upp. Vi va även lite besvikna att slutet kom så abrupt.
Men det blev en hel del skratt och sing-along. Den akustiska versionen av Viva forever med inslag av spanska va helt klart bäst. På andra plats en Spansk/Afrikansk inspirerad version av Spice up your life med karnevalkänsla och mycket dans. På tredje plats en rolig sängkammarversion av 2 become 1.

Promenad i Regents Park

Kategori: Foto

I dag medans Erika va och kollade på Harry Potter grejen så tog jag en promenad i Regents park. Det fanns mycket blommor och många dofter. Nös både en och två gånger.
 

   
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagsdryck

Kategori:

Igår jobbade jag 12-16.
Sen mötte jag upp Erika på Primark. Funderade först på hur jag skulle hitta henne i detta jättevaruhus men precis när jag gick in så kom hon från kassan med 2 stora påsar och en full liten kabinväska.
Vi gick till the Tyburn som är en restaurang i Wetherspoon kedjan. Jag hade läst att de hade kannor med cocktails.
Vi började med en Strawberry Daiquiri. Fortsatte sedan med mat, nachos och en till cocktail, the Brazilian.


 
 
På kvällen åkte jag, Erika och Danny till Nikki. Vi tog med oss diverse dryck och chips och satt och pratade. Sander va där också.
 
 
 
 
Tanken va att gå ut men sen blev klockan mycket och vi insåg att utbudet va inte så stort på en söndagkväll.
 
Nu har Erika åkt till "Behind the scenes of Harry Potter". Jag är ledig så jag ska försöka städa lite och kanske hinna gå och handla innan hon kommer tillbaka. Ikväll blir det musikal:)

Museum, shopping och gotte

Kategori:

Kl 1 natten till lör hämtade jag Erika vid Marble Arch.
Kl 5.30 ringde sedan klockan på lördag morgon. Jobb 7-11. Blev lite irriterad på alla "småbarn" som jobbar hos oss som stog och pratade i 45 minuter innan de började jobba. Ännu mer irriterande att chefen inte sa till dem. Och det är inte mitt jobb att få dem att jobba så jag sa inget heller. Jobbade bara ännu hårdare.
Sen åkte jag hem och hämtade Erika. Vi tog bussen till British museum där vi strosade runt lite. Jag hade ju redan varit där så jag följde med efter Erika till det hon ville se.
Va lite kreativ och tog kort på mig själv så att jag fick min spegelbild i en gammal grekisk mask.
 
Sedan gick vi mot Oxford Street och shopping. MEN vi va hungriga så vi tog lunch först. Insåg att kl då redan va 16.
Till maten provade jag en Magners Apple & Rhubarb. Gott tänkte jag. Men de hade lagt i kanel också så den va tyvärr inte alls god. Nu vet jag det till nästa gång.
 
På Oxford Street tyckte Erika att mycket va för dyrt. Hon hade ju sikte på Primark vilket hon har drömt om i flera månader. Klockan gick och till slut hamnade vi på Primark. Även här gick jag som en liten svans efter Erika och drog korgen medans hon shoppade loss. Vi va lite stressade så vi gick bara igenom klänningar, toppar och skor. (Resten blir idag)
Sen tog vi bussen hem för att snabbt fixa till oss innan vi tog bussen till Earls Court för att möta Nikki på en chinarestaurang. Vi köpte flera olika rätter som vi delade på. Gott gott.
Givetvis fick vi ju fortune cookies också.
Sen gick vi till en vinbar, Troubadour, i närheten. Lite udda med massa kannor, pannor och diverse andra köksattiraljer hängandes i tak och fönster.
Vi köpte en kanna med champange blandat med persikajuice. Yummy!
Sen tog vi bussen hem igen.
 
Nu har Erika åkt till Camden och jag ska åka och jobba lite innan vi ses på Primark i eftermiddag.

Redo för besök

Kategori:

Idag va det jobb 10-19 igen.
Innan öppnig varje dag har vi en liten samling där vi går igenom vilka mål vi har för dagen och vart alla ska vara. Idag hade vi t o m en stafett. 2 lag. De hade lagt ut en hög med 5 olika plagg som vi va tvungna att springa ut med på damavdelningen. Svårare än va man tror efetrsom de flyttar om alla kläder varje dag. Men mitt lag vann tack vare mig som fick springa ut med 2 plagg. Vi vann inget men det va en kul början på dagen.
Handlade lite efter jobbet eftersom det va ganska tomt på min hylla i kylskåpet.
 
Nu är sängen bäddad till Erika. Det finns inte så mycket mer plats kvar i mitt rum nu.
 
Popcorn och film tills jag ska möta Erika vid midnatt typ.

Lite nytt

Kategori:

Idag har det varit jobb 10-19. Har hållt till på herravdelningen som tydligen är "min" avdelning nu. Det har varit jättelugnt så herravdelningen är nu felfri :)
Butikschefen meddelade att han ska sluta. Gör inte mig så mycket. Har typ inte pratat med honom sen han intervjuade mig. Sen kanske jag undviker honom lite också eftersom jag inte förstår hans skottska dialekt.
Köpte nya arbetskläder idag, ett linne och en top på rean.
 
När jag kom hem fick jag redan på att 2 av mina rumskompisar ska flytta om 2 veckor. Nu ska vi hitta 2 nya. Inga fransmän eller svenskar är kravet ;)
 

Sovmorgon

Kategori:

Idag vaknade jag runt kl 8 men låg jag kvar i sängen och bara njöt av att inte behöva stressa upp.
Jag jobbade 12.30-21.30. Ställde kl idag ca 15 min innan jag skulle åka så att jag inte skulle göra samma misstag som igår.
Fick äntligen reda på mitt schema för helgen när Erika kommer.
7-11 på lör då Erika troligtvis kommer sova. 12-16 på sön då Erika kommer att gå på "the making of Harry Potter" (inget för mig eftersom jag inte har sett filmerna. Och på måndag är jag helt ledig :) Kunde inte bli bättre :)
Efter jobbet stannade jag till på pubquizet. Jag kom precis när prisutdelningen hade varit. "Vårt" lag fick tröstpris igen så vi satt kvar en stund och åt godis innan det blev läggdags.

Dåligt samvete

Kategori:

Idag kom jag för sent till jobbet. Visste så väl att jag började kl 17.30 men ändå blev jag sen. Jag är så van att börja heltimme och alltid åka hemifrån 20 över så jag gjorde det idag oxå. När jag satt på tunnelbanan insåg jag att det inte va rätt. Sprang in och bad om ursäkt och fick en spydig kommentar att jag inte borde komma sent när jag har bytt till mig ett annat pass som skulle passa bättre för mig än det andra jag fick först.
Får så dåligt samvete när sånna här småsaker händer. Antar att jag pushar mig ganska hårt hela tiden och när det inte blir som jag tänkt mig känner jag mig alltid dum.
Från att förra veckan tänka att här kan jag försöka bli manager till att idag tänka, jag är inte alls bra på det här. Måste stå på mig lite bara och inte ta allt så allvarligt. Alla kan ju komma för sent ibland. 
 
I morgon ska det bli skönt med sovmorgon. Jag mår ju fortfarande sådär. Men jag fick ett extrapass i morgon så så illa kan inte chefen tycka jag va. Han retas ofta så jag kanske som sagt va bara tog hans kommentar lite för allvarligt.
 

Sista dagen med familjen

Kategori: sightseeing

Idag blev det inte så många turistbilder. Lät de andra ta bilder ist.
Vi började dagen med att åka till Camden Market. Jag hade berättat för de andra att det är en STOR marknad och det kommer ta hela förmiddagen att gå igenom. Tyvärr va det knappt något som va öppet. Så vi gick igenom det hela väldigt snabbt.
Vilket gjorde att vi hann ner till South bank. Vi gick av tunnelbanan redan vid Embankment så att vi fick traska över bron.
Efter lite bilder på London Eye och Big Ben tog vi bussen till Picadilly där vi åt den sista måltiden, burgare.
Eftersom vi hade en liten stund kvar stannade vi till i några butiker på Oxford Street innan vi åkte och hämtade väskorna på hotellet och åkte till busshållplatsen för att vänta på bussen som skulle ta dem till flygplatsen. Givetvis har vi lyckats hitta fel stopp så vi halvsprang till det rätta stoppet för att hinna med bussen. Det gick utmärkt.
Allt som allt har helgen varit lyckad. Allt har gått smidigt, inga problem. Vi har sett massor! Vi har haft tur med mat och dryck och även de gångerna det kanske inte va fullt så bra så har det ändå varit något vi kunnat skratta åt. Vädret har varit jättebra förutom i lördags då det regnade. Det verkade som alla va trötta och nöjda. Och även om jag har varit extremt förkyld och inte kännt mig 100% så har jag glömt bort det.
När jag sagt hej då till de andra åkte jag hem igen, med ett stopp för att hämta mina omklackade skor, och tog tag i tvätten som har växt under besöket.
Ikväll ska jag jobba.
 
Börjar bli fullt på skohyllan i garderoben nu

Shopping och afternoon tea

Kategori: sightseeing

I går började vi dagen redan 8.30 på Primark. Ville ju hinna shoppa innan det blev fullt. Hasse och Göran tog sovmorgon och kom först framåt 10.30. 
Alla hittade nåt de ville ha och alla verkade nöjda. Jag köpte bla en ny vårjacka och en annan svart jacka :)
 
 
Efter några timmar där gick jag med Tessa för att hitta en klänning till deras spelning i Bingolotto i maj (missa inte att rösta på Excess) medans de andra gick och tog en kaffe. Vi hittade tyvärr ingen klänning.
VI delade på oss en stund. Jag tog med mamma och Göran till Covent Garden igen, till the Tea House och Tessa och Hasse fortsatte leta klänning. Bussen tog lång tid eftersom det va mycket trafik så först tog vi en fikapaus.
Mamma hittade 2 teer och jag köpte också ett nytt. Vi köpte även te till dig MOSTER!
 
Tillbaka till hotellet och lämna påsarna och byta om för sen va det dags för afternoon tea. Jag provade detta när jag va i London 2008. Mysigt, trevligt och gott. Jag hade bokat bord på Lancaster Hotel som låg nära de andras hotell.
Först fick vi välja vilket te vi ville ha. Då kom de med varsin liten kanna. Sen dukade de upp så mycket olika saker att de fick hämta ett extra bord för att få plats med allt.
Det va snittar med kyckling/gurka/skinka/ägg/lax/räkor. Scones med clotted cream och olika marmelader. Olika små bakverk och en fruktsallad (som dock inte va så god)
Det mesta va riktigt gott. Vi åt o åt o åt...En trevlig upplevelse.
 
 
 
Efter det va alla trötta och mätta. Vi tog tunnelbanan till mitt jobb så att de fick se hur jag jobbar. "Va litet det va sa både mamma och Tessa"
Sedan blev det en till engelsk pub innan vi tog bussen till Carluccio's där vi åt italiensk middag. Vi hade den mest röriga beställningen och stressade servitrisen.
Alla beställde samma. Kyckling. Efter en stund sa det att det bara fanns 4 kyckling kvar. Bra då tar Göran lasange. Efter en stund sa de att de inte hade någon kyckling kvar. Vi beställde annat. Helt plötsligt fanns det 3 kyckling kvar. 
Det slutade med att vi fick 3 kyckling, 1 kalv och 1 lasange vilket va rätt efter den sista beställningen vi fick göra.
Dock så såg vi till att vi fick det hela billigare.
Efter en öl på en pub åkte vi hem och la oss.
 
 

Heldag med familjen i solen

Kategori: sightseeing

På grund av att jag hade lånat ut min adapter till mamma och Göran igår kunde jag inte ladda min dator = ingen blogguppdatering.
Igår va en underbar dag!
Träffade de andra på deras hotell vid 9.30. Spatserade igenom Kensington Gardens till Royal Albert Hall i solen. Därifrån gick vi i Hyde Park en sväng till Harrods. Tyvärr vad et söndag och kl va innan 12 så det va stängt men de fick se det i a f.
Efter det gick vi till Buckingham Palace där vi "såg" vaktavlösningen. Tyckte de startade tidigt. Det ska vara kl 11.30 och de va klara redan 11.20. Vi började gå emot Westminster Abbey och Big Ben och hörde marschmusik och insåg att det va den "riktiga" vaktavlösningen. Ja, ja, vi såg i a f några musikanter och män i björnskinnsmössor.
 
 
 
 
 
Efter att ha sett Westminster Abbey och Big Ben (är den inte större än så? som Tessa sa) tog vi bussen förbi Trafalgar Sq till Convent Garden. Där hittade vi Lamb & Flag som jag hade googlat fram som en bra pub.Den låg lite gömd i en gränd. Vi åt en äkta engelsk sunday roast. Spännande och gott.
 
 
Eftersom solen sken och det va ca 20 grader varmt ville vi ha en uteservering. Vi gick till Gordons Wine Bar som jag va på 2008 och hittade ett bord i solen.
Vi skulle beställa öl och whiskey till herrarna men då skrattade det nästan åt oss.
"Det här är en av Londons äldsta och bästa vinbarer. Vi serverar inte öl." Hasse och Göran fick bli utan. Härligt va det i solen i a f.
Sedan åkte vi till Tower Hill där vi åt glass och drack kaffe i solen innan vi gick ner till Temsen för att se Tower Bridge och Tower of London.
På väg tillbaka åkte vi bussen förbi St Paul´s, Trafalgar Sq och Picadilly Circus.
Efter en sväng på hotellet åkte vi till Waxy O'Connors. som är en cool irländsk pub nära Picadilly Circus. Det va massa olika smårum i olika våningar. Bla ett rum som kallades the church som såg ut som just en kyrka. Där vi träffade Görans brorsdotter Martina som bor här i London. Efter det blev det ett besök på Zedel, en franska restaurant som hon hade tipsat om.
Stor källarlokal med högt i tak och kristallkronor. Gott va det också! Mört kött i huvudrätten och knaprig yta på creme bruléen. Och inte så dyrt. Passade oss perfekt.
 
 
 
Vi tänkte prova på The Swan, en pub brevdid de andras hotell, innan vi gick hem. Men det fanns ingen sittplats och de skulle strax stänga så vi gick hem.
Jag fick med min mina grejer som mamma hade tagit med sig från Sverige inklusive sandalerna jag köpte i USA i höstas som jag inte har använt än. (Tackar Helena för tygpåsen jag fick innan jag åkte som används flitigt)

 
Jag fick även massa godis  :)
 
 

Finbesök

Kategori: sightseeing

Idag har jobbat 7-11. Skulle egentligen jobbar till 16 men lyckades byta med en anna tjej på jobbet.
Sen åkte jag direkt till Liverpool Street Station för att möta upp mamma, Göran, Tessa och Hasse. Fick dock vänta ca 2 timmar eftersom jag inte va säker på exakt när de skulle komma.
Men till slut så kom de med bussen. Hungriga, törstiga och kaffesugna.
Vi åt  på puben mitt emot busshållplatsen. Fish and Chips för de andra och paj för mig.
 
Efter ett stopp på Starbucks tog vi tunnelbanan till Lancaster gate och checkade in på hotellet där de ska bo de här dagarna.
 
 
Tessa hade fjäskat lite och fick värsta terassen. Tyvärr va ju inte vädret på vår sida :(
 
Jag fick tillbaka mina gamla skor :) Mamma hade även med sig lite annat smått och gott till mig :)
 
Efter en snabb tur i regnet på Portobello Road ( utan att hitta en ända sittplats i de 4 pubar vi kikade in på) gick vi hem mot min lägenhet. Precis bredvid mitt hus finns en pub vi besökte för dricka paus. Känner att det inte kommer bli den enda under detta besöket ;)
 
Efter en titt på hur jag bor så gick vi till Union Tavern (där vi brukar ha pubquiz) för en öl.
Jag lyckades halka i trappan men alla tyckte att det va ju oxå en slags entré ;)
Tessa och jag pratade/provade kamerainställningar. Vi har ju båda en Nikon D3100 fast olika objektiv.
 
Sen va det dags för middag. Ringde till Churchill Arms, en pub jag har hört ska va bra, för att boka bord men det va fullt. Vi provade att åka dit ändå och lyckades få ett bord på direkten.
Själva puben är för sig och innanför har de en thairestaurang. Väldigt god mat och massa blommor och ballonger överallt. Vi tog bussen dit och givetvis satt vi längst fram i dubbeldäckarn :) Tyvärr såg vi inte så mycket för regnet.
 
 
Alla va trötta efter en lång dag så där slutade vi kvällen. Jag åkte hem till mig och de hittade förhoppningsvis hem till sig ;) I morgon hoppas vi på sol då vi ska vara riktiga turister :)

Kassautbildning

Kategori:

Idag när jag vaknade mådde jag inte alls så bra. Förkylning är på G.
Åkte till jobbet. Tänkte att det är ju bara timmar (12-16) så det går fort. När jag kom till jobbet va det äntligen dags för mig att få utbildning i kassan. Först stod en tjej med mig och visade hur man gjorde men efter 10 min fick jag klara mig själv. (De va fortfarande 2 andra kassörskor i 2 av de andra kassorna.)  Systemet va väldigt logiskt så det va inte alls svårt. Men jag kände mig stressad eftersom det va en lång kö och jag inte hade rutin på alla moment.
Chefen frågade om jag kunde stanna till stängning. Visst sa jag, även att jag inte kände mig frisk. Så de sista 3 timmarna stod jag i kassan. När det blev kö kom de andra och hjälpte mig. 
Lustigt hur snabbt jag lärde mig. Gjorde även några returer själv utan problem. Det va kul att göra något nytt.
Nu är det egentligen bara kids & baby avdelningen jag inte har jobbat så mycket på. Annars kan jag det mesta:) Ska bara påminna chefen om att jag fortfarande vill prova att jobba med visualteamet. Att alla 3 som är i det teamet är roliga, trevliga och snälla gör ju inte saken värre.
 
I morgon blir det jobb 7-11 sen så åker jag och möter upp mamma, Göran, Tessa och Hasse:) Jag hoppas bara att jag inte blir sämre.

Skrytmaja

Kategori:

Jag vet att det inte är så svenskt att skryta men jag måste faktiskt göra det nu.
Jag är SÅ duktig på jobbet!
Får beröm hela tiden och idag har personalchefen kommit och berömt mig typ 1 gång i timmen.
Jag fick uppgiften att fortsätta tömma och organisera herrarnas lager, som jag även gjorde häromdagen. 
Efter en liten stund kom chefen in och pratade med mig.
-Hur länge är det du har varit här nu? 3 veckor?
- Nej, snart 2 månader.
- Jaha. Oj va tiden går fort. Ville bara säga att du gör ett bra jobb och att Jamie (lageransvarig) bad att just du skulle ta hand om herrarnas lager eftersom du gör det så bra.
 -Okej, när kommer MEN.
- Det finns inget MEN. Du är jätteduktig!
 
Senare under dagen kom han och lämnade en round of Applause.
"Thank you Rebecka for delivering great results on mensfloor again. You always keep yourself busy and are an asset to the team."
 När han förklarade att jag va en "asset" fattade jag inte vad han menade men han sa att det va possitivt. När jag kom hem googlade jag det och insåg att det betydde förebild :)
 
Ikväll har vi druckit upp resterna från lördagens party. Det va jag, Mario, Danny, Nikki och Ilaria som bodde i mitt rum innan mig.
 
 
 
 
 
 

A round of Applause

Kategori:

I går kväll skulle jag, Mario och Danny sitta här hemma och dricka upp resterna av alkoholen från lördagskvällens fest. Detta bestämde vi redan i lördags. 
Jag va och köpte chips och va redo kl 19 men ingen Danny (som va huvudpersonen eftersom det va hans födelsedag) syntes till. Till slut fick jag ett sms att kl 21 skulle han komma hem. När han kl 22 fortfarande inte hade kommit hem, och jag hade hunnit äta upp ett helt rör Pringels i väntan, gjorde jag mig i ordning för att läggas. Fick då reda på att Danny va ute med en kompis och att vi skulle ta våran lilla "fest" imorgon (idag) istället.
Snackade jag lite med Mario innan jag gick och la mig. Han va också besviken på att Danny inte va hemma eftersom vi hade bestämt träff. Men vi började pratade relationer, kompisar, Spanien vs Sverige mm. Han är väldigt trevlig även om hans engelska är lite knagglig. 
Till slut gick jag o la mig. Innan jag hann somna så hörde jag Danny komma hem vid midnatt.
 
Ny dag idag. Jobb 10-19. Gick mycket bra. Fullt upp nu när det är rea.
Fick en till round of applause förra veckan av Josie denna gång.
"You've only been on the mensfloor a brief time and are already delivering great results! On thursday you did a great job!"
 
Efter jobbet gick jag och köpte några muffins till kvällens "fest". Men innan jag hann hem skrev Danny att han inte kunde ikväll. Alltså den pojken kan man ju bli galen på.
Nu har han flyttat fram det till torsdag men blir väl troligtvis inget då heller...
 
Ascool trummis som uppträdde utanför tunnelbanestationen idag på väg hem efter jobbet. Filmade lite också men jag vet inte hur man lägger in en film på bloggen.
 

Mer bilder

Kategori:

Då va det jobb i går natt igen. Denna natt ändrade vi priser på all rea.
Första halvan innan "lunch" gick fort men resten av morgonen gick segt. Sista timmen gick allt i slow motion. Fast man ville inte sakta ner farten för mycket för då kände man hur trött man va.
Kunde i a f sova när jag kom hem. Även att jag vaknade några ggr av oljud runt omkring.
Sen blev det lite städning och tvätt innan jag tog bussen till Waterloo och kollade på lite grejer.
Gick bla till Leake Street. En tunnel som går under Waterloo Stationen där grafitti är tillåtet.




 
Hittade en staty av Nelson Mandela
 
Blev en sväng förbi Big Ben oxå
 
 
Nu har det varit mycket foton de senaste dagarna men det är ju för att man vill inget annat än att vara ute när solen skiner.

Holland Park

Kategori: Foto

Spegelbild i Jamie Olivers caféfönster. Jag sitter givetvis längst fram där uppe :)







 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobbnatt

Kategori:

I natt har jag jobbat. Började kl 21.
När jag åkte till jobbet så började folk trilla in här hemma till Dannys födelsedagsfest. Jag va lite ledsen att jag inte kunde vara med.
På jobbet förberedde vi för rean som börjar i morgon. Vi flyttade om nästan hela damavdelningen. Mycket roligt.
Vi blev klara tidigt så vi fick gå hem 5.30. Tyvärr va det för tidigt så tunnelbanan hade inte hunnit öppna. Jag fick vänta på en buss i 15 min och sen fick jag vyta buss i Camden. Va nog hemma vid halv 7 tiden.
Det va ingen vacker syn som väntade mig i köket. Ett tjockt lager alkohol, lagom nertrampat av ca 20 pers, på golvet i köket, trappan och badrummet.
 
När jag kom in i mitt rum hittade jag en lapp på skrivbordet. Nikki hade lämnat ett litet meddelande. Det gjorde min morgon :)
 
Lyckades sova mellan 7 och 11. Nu ska jag se en film oc se om det kan få mig att sova lite längre. Jobbar inatt igen.

Promenad i solen

Kategori: Foto

Gick en sväng i Kensington Gardens idag.

 
 




 
  
 
 
 

 
 

Morgonpromenad och planering

Kategori:

Idag skiner solen! Underbart!
Jag började dagen med en lång promenad/löprunda längst med Regents canal. Gick ända bort till London Zoo vid Regents Park där jag vände om och sprang (nästan) hela vägen tillbaka.
Jag passerade Little Venice där husbåtarna ligger längst med kanalen.
Det fanns några tunnlar på vägen också.

Här va ännu mer husbåtar. "Trädgårdarna" va dekorerade längst med kanalen.
Sammanlagt gick jag 40 min till Regents park och sprang 30 min tillbaka. Det blev en 9km tur.
 
 
Nu har jag planerat lite för nästa helg då mamma, Tessa, Göran och Hasse kommer på besök. Jag har skrivit ner det jag tycker vi ska hinna med och har delat upp det i olika områden :) Vi behöver inte vara sysslolösa inte :)
 
Nu borde jag försöka sova lite eftersom jag ska jobba natt men det känns fel att lägga sig när det är så fint väder. Får nog bli en sväng till Hyde Park först :)

Musikaldags

Kategori:

I går kväll bokade jag biljetter till Viva Forever som är en musikal baserad på Spice Girls låtar.
Lite fånigt kanske men jag lyssnade ju faktiskt ganska mycket på Spice Girls den tid då de va populära och jag har hört att musikalen ska vara ganska bra.
Det är jag och Erika som ska se den när hon kommer hit om 2 veckor. Precis när jag bokat klart biljetterna kom jag på att Nikki ville följa med på den också. Som tur va lyckades jag boka platsen brevid våra :)
 
I dag hade jag huvudvärk på förmiddagen så jag gjorde inte många knop. Tvättade lite, tog mig ut och lämnade mina favvoskor på omklackning och gick och handlade lite. När jag kom hem insåg jag att jag hade glömt hälften av det jag skulle köpa så jag följde med Danny när han gick och handlade oxå.
 
Idag fick jag äntligen mitt bankkort så nu kan jag använda min första lön :)
 
Skulle jobbat 17.30-21.30 idag men kl 20.50 tyckte butikschefen att vi va klara så då fick vi sluta. Antar att han hade andra planer för kvällen ;)

Måla

Kategori:

Jobb 9-18 idag. Fick jätteont i benen även att jag jobbade lika länge som jag brukar och hade samma skor som vanligt. Till helgen blir det jobb 22-7 lör och sön då vi ska förbereda inför rean som börjar på måndag.
 
Började måla lite igår efter all inspiration på muséet.
Först kladdade jag bara lite med mina färgade blyertspennor.
 
Sen hittade jag en bild på en av Lichtensteins skulpturer jag såg på muséet som jag gillade.
 
Det fick mig att börja skissa på en bild i blyerts
 Blev extremt kladdigt och jag ville använda tusch som inte funkade på det pappret jag hade.
Så idag va jag och köpte ett glansigare papper och gjorde en ny variant.
Men jag glömde ena näsborren :( Annars ganska nöjd. Kan bli en blivande canvastavla när jag har tillgång till mina färger igen :)

Roy Lichtenstein

Kategori:

Idag träffade jag Nikki på Tate modern för att gå på Roy Lichtenstein utställningen.
Det är en populär utställning så vi fick vänta lite mer än 1 timme på att få se den. Medans vi väntade tog vi en kaffe och kollade in giftshopen. 
Till slut va det vår tur att se utställningen och den va riktigt bra. Tyvärr fick man inte ta kort där inne men många av hans kända verk fanns med. Och även några okända.
Såg bla dessa:

Tänk att så enkla bilder, oftast bara med några få färger kan bli så stora. Och jag gillar verkligen alla dessa prickar som är med i de flesta av hans bilder.
 
Jag fick massa inspiration till att måla. Tyvärr har jag ju inte alla mina färger här men ska försöka lite med mina tuschpennor.

Morgonpromenad

Kategori:

Idag blev jag lurad... av vädret. Kollade ut genon fönstret när jag vaknade. Sol och klarblå himmel. Gjorde mig redo för en lång promenad men när jag kom ut på andra sidan huset va det inte alls nån sol. Bara moln och blåst. Der blev bara en kort promenad. Gick hem och gjorde en god frukost istället.


Scones med ost, äggröra emellan, yoghurt och favoritteet.

Åkte till primark för att lämna tillbaka en klänning. Slutade med att jag köpte en annan. Dock orkade jag inte prova den. Fullt med folk och ovanligt många svenskar. De är väl här på påsklovet.

Biljett bokad

Kategori:

Oj det gick fort.
Kollade lite på ryanairs hemsida och hittade en tur och returbiljett för 450kr. Lagom :) Det bästa är att jag inte behöver nåt extra bagage. Har ju redan en del kläder hemma om jag skulle glömma något här.
Så nu ska jag bara hitta en klänning som jag kan ha på Johan och Emelies bröllop. Skor blir inte heller några problem eftersom jag har min samling hemma hos mamma ;)

Det positiva med att jobba på herrarnas...

Kategori:

Idag har det varit sol igen och jag har jobbat 9-18. Gick ut och satte mig en stund i solen på lunchen i alla fall.
Spenderade hela dagen nere på herravdelningen och tänkte till en början att det skulle bli en lång dag eftersom det inte finns så mycket att göra där nere. Men när jag slutade kl 18 så kände jag att jag hade mycket kvar av det jag hade planerat för dagen. Dagen bara flög förbi.
Jag kom på det positiva med att vara på herrarnas idag också. Många söta/snygga karlar/pojkar/män som även är trevliga. Och jag får bedömma deras kroppar....jag menar kläder :P

Chefen kom tillbaka efter 2 veckors semester, trodde jag. Han hade haft en operation i benet. Jag pratade i a f med honom om att få ledigt 1 juni för att åka hem och gå på Johan och Emelies bröllop. Det blir inga problem :) Först tyckte han att jag skulle ta 1 vecka ledigt men jag sa att jag inte ville va ledig så länge. Så han kommer lägga mina 16 timmar i början av veckan den helgen jag vill åka hem och i slutet på veckan efter. Så jag behöver inte ta semester. Nu ska jag bara hitta billiga biljetter fredag-måndag :)

3 härliga timmar ute

Kategori: Foto

I dag har jag spenderat 3 timmar ute på Londons gator.
Har varit allderles för lat ett tag nu så jag googlade lite coola platser i London, snörade på mig löparskorna, hängde kameran på axeln och tog tunnelbanan till East London.
Jag började att gå till Brick Lane. Det finns massa graffitimålningar överallt runt det området. Besökte även några second hand affärer.
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter Brick lane traskade jag till Leadenhall Market.
 
 
 
 
Sen gick jag ner till Temsen. Då kom även solen fram.
 
 
 
 
 
 
Sen gick jag och kollade på en restaurang som Tessa har tipsat om och en bar som jag har googlat fram.
Sen blev det en sväng till Trafalgar Square i solen. Ville verkligen inte gå hem för det va så fint ute.  
 
 

Båtrace och påskmiddag

Kategori:

Idag sov jag till kl 12 vilket inte va så konstigt eftersom jag gick och la mig kl 5. Men ändå konstigt för att va mig. Men med min "ögonlapp" blir det allderles svart och lätt att sova:)
Det va iskallt i mitt rum. Sov med mysbyxor och fleecetröja och täcket över huvudet. Värmen fungerade inte. När jag gick upp pratade jag med Mario och han hade oxå frusit så han hörde av sig till hyresvärden. Jag vet inte vad som va fel men nu är det i a f varmt igen :)
I eftermiddags åkte jag och Nikki till Putney bridge för att titta på roddracet mellan Oxford University och Cambridge University. Det va fullt av människor överalllt. Visste inte att det va så stort.
Vi såg starten mellan några kroppar. Och det va svinkallt!
Mycket folk
Starten
 
 
Efter starten gick det ca 2 minuter och sen såg vi inte båtarna länge. Men de visade allt på storbildstv.
Oxford vann.
 
På de ca 30 miuterna va ute höll jag på att frysa ihjäl! Det va ca 0 gradigt. Efter lite matshopping köpte vi varsin kaffe (mocha för min del) på starbucks för att dels värma oss men även vakna till eftersom vi båda va trötta efter gårdagen/natten.
Sen lagade Nikki lasange och gjorde egna vitlöksbaguetter medans jag drack Prosecco och åt chips och kex med dip :)
Vi hade några påskägg dagen till ära. Vi åt / drack även våra priser från pubquizet i onsdags.
Senare kom Sander och hans italienska vän Lorenzo. Tillsammans hade vi en trevlig påskmiddag. Senare kom även Danny en sväng.
Avundsjuk på Nikkis stora vardagsrum med utsikt över London

Lorenzo
Nikki
Smile:)
Och så avslutade vi kvällen med lite yoga övningar