meandmyrestlesssoul.blogg.se

blodpudding

Kategori:

Här sitter jag o äter blodpudding för första gången sen jag bodde hemma tror jag. Och givetvis har jag massa sirap på precis som när jag va liten.

I veckan

Kategori:

Jobb, jobb, jobb. Mina 9 jobbdagar börjar gå mot sitt slut.
 
-De senaste 2 dagarna har jag gjort om väldigt mycket på jobbet. Det är lugnt nu när solen börjar titta fram så man får passa på. 

-Isöndags fick jag äntligen min kökssoffa :) Mamma, Göran och jag va även hos Ann-Catrin och Jonas och fikade. Lilla Agnes och jag träffades för första gången och det gick bra kan man säga. Hon ville inte att jag skulla åka hem och vägrade släppa mig.

-I veckan har jag varit lite rosslig i halsen. Jag är rädd att jag ska bli sjuk men inget bryter ut. Min kollega som har samma symtomer påsstår att det är pollen. Jag vet inte men bara det inte blir värre.
 
-Igår "knastrade" till i knät på morgonen när jag steg ur sängen. Sen knastrade det till igen när jag böjde knät och efter det fick jag väldigt ont. Lindade in knät under jobbdagen och försökte att inte böja det. Under dagen gjorde det ont till och från.
När jag på kvällen kom hem kände jag inget alls.
Men inatt när jag böjde knät så knastrade det till igen. Då "låste" det sig så jag knappt vågade räta ut benet igen. Så nu är jag rädd för att böja knät. Blir det inte bättre så får jag nog gå till farbror doktorn.
 
-Tråkig upptäckt när jag kollade skatten...ska betala tillbaka en hel del. 2 weekendresor kan man säga. Eller en kamera. Och inghet får jag för det. Tillbaka ska det bara. Men har lagt upp en ekonomisk plan så det ska gå utan att störa alltför mycket.
 
-Hela veckan har jag sett/hört saker som påminner mig om USA. Längtar verkligen dit! Om 1 år får det bli en resa!
 
-I helgen åker jag hem till Jönköping. Ser fram emot att bara vara hemma på landet. Hoppas det blir bra väder så att jag kan va ute o gå och ta kort.

solig dag

Kategori:

Igår va jag ledig igen. Sista lediga dagen innan mina 9 dagars jobb. 

Började med att ringa comhem. De hade ändrat mitt pris på mitt Internet abonnemang. Från 199:- till 329:-  Det tyckte jag va för dyrt. Ringde o ville ändra men 199:- gäller bara för nya kunder. "Då vill jag säga upp mitt abonnemang så att jag kan teckna ett nytt om ni inte kan lösa det åt mig". 
Kopplades vidare o än en gång "jag vill säga upp mitt abonnemang" 
Lite diskret frågade han varför o jag förklarade. "Jag ska prata med chefen" 
Vips så hade jag fått internet för 219:- i månaden i ett år :)

Sen va målet att hitta skor. Va nere på Nordstan o köpte 3 par på Skopunkten. 
Ett par svarta till jobbet, ett par vita "moderna" sneakers (som va smala vilket passar mig) och ett par "converse".

Gick även till Synoptik för att prova solglasögon. Har 600:- rabatt där som jag tänkte utnyttja till ett par solglasögon med min styrka. Använder ju solglasögon mer eller mindre hela sommaren. 
Jag tyckte att alla jag provade (av den modellen jag vill ha) såg likadana ut. 
Så det blir nog till att välja de billigaste bara. 

Sen satte jag mig i solen nere på klipporna  (innan jag fick sol på balkongen) o drack kaffe o läste. 
Lagade mat och satt på balkongen o åt den. 
Gick en promenad i Slottsskogen. 
Sist åkte jag till heart for people second hand innan jag bara tog det lugnt på kvällen. 

"backatour"

Kategori:

3 härliga lediga dagar är nu slut. 
Idag va jag på en "Backatour". 
Började att ta bussen till Netonnet för att lämna tillbaka en anslagstavla jag hade beställt som inte passade. Soligt och härligt va det ute. 
Sen åkte jag vidare till IKEA där jag oxå lämnade tillbaka lite grejer o köpte lite nytt. 
Köpte mig en 5krs kaffe o traskade till Jysk för att titta på en ny vaxduk till mitt skrivbord. Behövs en ny för den befintliga är full av färg o klister o har börjat gå sönder på vissa ställen. Hittade ingen rolig så tog bussen till Biltema där jag köpte en gängstång o sprayfärg. 
Vidare till Blomsterlandet där jag hade 50kr rabatt. Fick vårfeeling o köpte lite växter till balkongen. 
Sedan gick jag till Backaplan med mina kassar o tog bussen hem. 
Väl hemma planterade jag lite på balkongen. 
Dessa hyllor och blomlådan ska senare i vår fyllas med massa blommor!
Sedan sprayade jag några ramar o en vas ute o insåg hur härligt vädret va. Så tog med mig en te o min bok ut till klipporna och såg hur solen började dala medans ramarna torkade. 


När det började bli kyligt gick jag in o satte upp en tavelvägg över soffan. Jag tycker det är läskig att spika i en helt nymålad vägg men det blev ganska bra. 


Nu börjar det verkligen se ut som jag så länge har föreställt mig att det ska bli :)

Mellofinal

Kategori:

I går va det mellofinal vilket ingen kan ha missat.
Jag bjöd hem Clara, Mia och Maria.
Maria kom lite senare men Clara och jag gjorde klart den hemmagjorda pizza precis till kl 20 då vi tittade på finalen.Sen blev det dipp med grönsaker, chips och popcorn och godis. Precis som en mellokväll ska se ut.
Vid 10:e bidraget dök Maria upp.
Sen gissade vi alla på vilka vi trodde skulle komma topp 3. Ingen ville riktigt gissa på Frans även om han va favorittippad.
Men han vann ju. Jag tycker väl inte det är en dålig låt. Jag hörde låten på radio innan jag såg framträdandet och får nog säga att jag tyckte den va bättre innan jag såg honnom. Tyckte att han såg lite arrogant ut på scen. Likaså när han vann. VISA KÄNSLOR tänkte jag.
 
Bäst under kvällen va Måns framträdande med alla barn. Jag fick gåshud!
Och roligast va helt klart Linda Woodruff! Vi skrattade så vi grät.
Men Jonas Gardell är ju inte dålig han heller.
 
Annars hade vi en trevlig tjejkväll då vi satt och pratade fram till 1 tiden. Vi ska göra om det vid Eurovision.

How to be single

Kategori:

Igår va en dålig dag på jobbet.
Och jag lyckades få på mig en t-shirt som redan när jag kom till jobbet började lukta svett. En sån där som man aldrig blir av med lukten från.
Så jag gick o skämdes hela dagen. (Note to myself: ta med en extra tröja som kan ligga på jobbet ifall det händer igen)
Maria ville i a f pigga upp mig efter jobbet så vi åkte till Taras där vi käkade för halva priset (enjoy guiden) och drack vin.
Maria hade även tagit med en t-shirt jag kunde byta om till så att jag kunde känna mig lite fräshare.
På denna bilden med en lite för stor t-shirt ser jag äckligt smal ut.
 
Sen gick vi till Bergakungen där vi såg "how to be single".
En rolig film om just hur man ska va single. Rebel Wilson är som alltid jätterolig!
 
Det de kom fram till va väl mer eller mindre att man ska lära sig att vara själv och ta till vara på det så länge man kan vilket jag verkligen gör. Känner mig helt lugn med att va singel. Det ger mig tid att göra sånt jag vill göra precis hur och när jag vill :)
 

tavlor

Kategori:

Har massa små prints o kort som jag vill sätta upp på väggen men vill inte att det ska bli plottrigt. Därför tänkte jag göra lite egna större tavlor. 
Gjorde först en siluett med blommor i "håret". Nåt jag har tänkt göra länge. 

Sen har jag googlat massa art deco bilder o mönster vilket ledde till tavlan jag gjorde ikväll. 
Ska bara köpa en ram till den. En guldram får det nog bli. 

Så här såg det ut när jag va klar. 

Englands landsbygd

Kategori: resa

Nu har jag kommit på en till resa till sommaren. Åker ju till Italien första veckan i juni och sen planerar jag att åka till Island senare i höst.
När jag nu va i London pratade vi om den engelska landsbygden. Jag har ju varit på Irland och i Scottland så tänkte nu köra runt i England och även åka in i Wales för att kunna bocka av ytterligare ett land på listan.
Finns kansje inte så jättemycket att se i städerna men det finns några nationalparker på vägen som verkar fina. Annars blir det Cambridge, Manchester, Liverpool, Bristol, Bath och Brighton som jag vill åka till.
 
Glömde ju Stonehenge. Dit måste man ju om man ändå har vägarna förbi. Hittade även massa andra sevärdheter nu efter denna rutt lades. Denna resa tåls att tänka på.

Fyndig pysseldag

Kategori:

I onsdags va jag ledig. Då tänkte jag åka till IKEA o köpa bla ben till min hylla som jag har byggt och tidskriftssamlare bla. 
Tråkigt väder ute gjorde att jag inte ville åka då jag måate byta bussar/spårvagn några ggr. 
Hoppade ist på buss 60 som tog mig genom hela stan till heart for people som är en second hand butik i Mias kyrka. Där hittade jag några slags konsoler som jag köpte som ben till hyllan. Satte lite marmorplast på fem bara. 


Jag hittade även tidsskriftssamlare i papp som jag oxå klädde i marmorplast.

Så istället för att betala ca 200kr för dessa 2 betalade jag 16kr. 
Köpte även små flaskor som jag försöker odla avokado i. 

Primark

Kategori:

Sista dagen i Londoj tog jag tåget in till London. Tåget va helt packat eftersom jag åkte i morgonrusningen. O när jag skulle byta tunnelbana så gick o gick jag till jag till slut hamnade i en kö. Då gick jag upp vid green park och gick upp till Oxford Street ist. Jag började på Forever 21 där de hade massa rea men eftersom all hänger huller om buller så orkade jag inte leta. Tog mig ist till Primark. Där hittade jag lite smått o gott o blev förvånad över att det bara kostade 15£ i kassan. 
Sen gick jag till Pret o köpte frukost att ha med på bussen. 
När jag kom till hållplatsen va det 10 mim innan bussen skulle gå men tydligen va bussen innan sen så han stängde just dörren när jag kom fram. Suckande öppnade han åt mig o jag kom med bussen :)
Flyget hem gick smidigt och väl framme på Landvetter ännu smidigare. Gick av planet, visade passet, gick ut o då skulle flygbussen precis gå så jag va sista man som kom med. Så från flyget till jag satt på bussen va max 10 min. 
Idag nät jag packade upp min Primark påse insåg jag varför det blev så billigt. Hon glömde skanna en tröja, den dyraste ;)
Detta va även tröjan jag inte provade men som jag haft på mig idag o är en ny favorit. 
O att den va gratis är ju ännu bättre :)