meandmyrestlesssoul.blogg.se

Berlin dag 2

Kategori: resa

Denna dag blev lite tafatt. Det gick inte riktigt som tänkt och vi va båda trötta och hade ont i fötterna.
 
Frukosten på hotellet va god. Speciellt baconen som va riktigt knaprigt stekta.
 
 
 
Efter frukosten gick vi till Checkpoint Charlie som vi hade vandrat förbi några gånger när vi letade efter hotellet 2 dagar tidigare.
 
Tanken va sen att åka för att se Berlin Unterwelten. Guidade turer i tunnlar under Berlin. Vi hade läst på att de va vid 11 och 13 just på tisdagar. Vi åkte dit till 11 och det va stängt. Inser då att det flera olika "ingångar"/mötesplatser till dessa tunnlar. Jag blev besviken och arg på mig själv att jag inte hade läst på bättre och planerat in det innan jag åkte hemmifrån. 
Vi åkte tillbaka till Under den Linden där vi gick mot Berliner Dom där vi hade en rabattkupong på en rundvandring.
På vägen stannade vi till vid Neues Wache som va nåt slags memorial ("memorial to the victims of fas-cism and militarism"). Mycket vackert!
 
 
 
Sedan började vi vår rundvandring i Berliner Dom. Vacker kupol.
 
Sen vadrade vi upp några våningar.
 
 
Bra utsikt från en av läktarna.
 
Till min förtjusning (men inte Mikes) fick man gå upp i kupolen och ut för bra utsikt över Berlin :)
Stackars Mike strök sig längst med väggen hela vägen runt och tittade knappt ut medans jag gick o tog bilder.
Dimmigt även denna dag. 
 
 
 
Sen va det små smala trappor ner.
 
Sedan visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på . Vi va liksom klara med det som stod på vår lista förutom tunnlarna som jag fortfarande va nyfiken på. Vi funderade på att gå in på Neues museum men insåg att han man sett ett historiskt museum så har man sett alla ;)
Vi traskade ist till informationen på Alexanderplatz och hoppades på att vi skulle få info om tunnlarna. men då va kl redan för mycket så vi skulle inte hinna till den som började kl 13 och inte hinna med den som började kl 15 för Mike behövde åka till flygplatsen 15.30.
Istället åkte vi till Potsdamer Platz och började leta efter en utställnning om Leonardo Da Vinci som vi hade köpt biljetter till. Mitt lokalsinne svek mig och vi fick gå en lång omväg men vi hittade till slut.
Utställningen va bara på tyska...suck. Vi fick ett häfte där alla info stod på engelska men då skulle man leta reda på vilken text som hörde till vilken monter.
Inga äkta tavlor heller. Men lite intressant i a f. 
 
Efter det stannade vi till i ett shoppingcenter och åt i deras foodcourt (som va den största jag någonsin har sett) innan vi åkte tillbaka till hotellet för att hämta Mikes väska. Sedan åkte han till flygplatsen och jag till Primark och shoppade loss :)
 
I denna lilla stugan satt vi i måndags kväll. Den stod precis utanför Primark.
 Sedan tog jag en sväng i ett annat shoppingcenter innan jag åkte tillbaka till hotellet och packade om innan jag åkte till flygplatsen.
 
Även denna gång va jag tidig. Gick igenom security och tänkte sätta mig och äta och dricka nåt innan jag skulle gå ombord men det fanns bara 1 restaurang och de hade inget gott så jag satt och läste i 2 timmar.
På planet hem va det jag och massa kostymnissar.
 
Sammanställning av denna resa:
Berlin är överskattat!
Alla har sagt att det är en så fin och häftig stad och jag hade höga förväntningar men blev besviken.
Jag tyckte att det kändes som en ganska tråkig stad. Men det kan ju ha med vädret att göra oxå. På måndagförmiddag regnade det och på tisdagen va det kallt och grått och regnet hängde i luften.
Vi såg det vi ville se snabbt och sen kunde vi liksomn inte komma på nåt att göra.
Vi hittade inte en ända pub! Ville sätta oss på en tysk pub o dricka öl ur ett stövelformat glas.
MEN jag och Mike hade jättekul ihop. Vi har alltid massor att prata om och retas och skrattar mycket ihop. 
Och det är flera sevärdheter jag verkligen ville se som jag har gjort nu. 
Och julmarknaderna va väldigt mysiga (och äppelglöggen väldigt god)

Besök, Liseberg och planering

Kategori:

Irriterande att jag inte kan ladda upp bilder på bloggen längre. Jag hade problem med det redan häromdagen när jag bloggade om Berlin. Nu fick jag kopiera några bilder från facebook istället.
 
I fredags efter jobbet mötte jag upp Mia, Jennifer och Emilie för lite fika innan vi gick till Liseberg. Många fina ljus :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår efter jobbet kom gänget hem till mig där vi lagade tacos och åt massa gott. Godis, chips, popcorn och pepparkakor med ädelost :)
Sedan försökte vi planera vår USA resa lite. Vi kom nog fram till att vi ska åka från Dallas och köra upp till DC.
Så nu ska vi kolla upp vad flyg och bil kostar och vad som finns längst vägen. 

1:a advent

Kategori:

Fick igår lite snabbt städa och pynta inför helgen. Ska jobba i helgen plus att Jennifer o Emelie är här. Tänkte åka o köpa lite nytt o pynta lite bättre på tisdag då jag är ledig. 

Svart stjärna i dörren som knappt sitter ihop (väntar med att köpa ny till efter helgen då chefen sänker priserna på alla julsaker)
Virade även en liten slinga runt balkongräcket men där behöver jag en längre slinga.

I köket hamnade den gamla vanliga ljusstaken men tycker den ser liten o mesig ut. Såg en jättefin på jobbet idag som jag ska låna hem o testa. Ifall jag vill ha den får jag den för 250:- (ordinarie pris 1198:-) Man ska väl ha några förmåner. 

Sen spenderade jag 2 timmar med att försöka blogga. Inte lätt när jag va tvungen att ladda upp alla bilder 3 ggr om innan det fungerade. Så det blev bara dag 1 som blev klar. 
Det positiva är att vi inte gjorde så mycket på tisdagen som jag tog kort på. Dag 2 får komma upp på söndag. 

Berlin dag 1

Kategori: resa

I söndags packade jag väskan innan jag åkte till jobbet och hoppades att jag inte hade glömt något. Hade tänkt att sluta kl 15 men det va så mycket folk att vid 15.20 hade jag inte äns hunnit med att andas knappt. Då började det lugna ner sig och chefen sa skynda dig till flyget! Halvsprang till spårvagnen och åkte in till stan där jag skulle ta flygbussen. Lite stressad att det skulle bli tajt om tid. Då insåg jag att flyget skulle lyfta 19.25 och inte 18.25 som jag trodde. Så istället kom jag tidigt så att jag fick sitta på Landvetter och vänta på att checka in.
Flyget gick bra och när jag kom fram väntade jag på Mike 1 timme innan han landade. Vi åkte in till Berlin och först då insåg jag att jag inte hade adressen till hotellet. Så vi började traska och frågade till slut några på Dominos om de visste var det låg. Vi hittade och när vi skulle checka in berättade de att vi va på fel Winters hotel. Det finns 3st i detta område. Vi fick beskrivning till det rätta och insåg att det låg precis där vi steg av tunnelbanan. Efter att ha checkat in i rummet (som luktade rök) hittade vi en italiensk restaurang där vi åt lasange och drack lite vin. Mike och jag pratade som vanligt som om det va igår vi sågs.
 
På måndagen åt vi en god frukost där jag fick både ägg och bacon, yoghurt och fruktsallad, våfflor och pannkakor :)
Sedan gick vi mot vårt första mål, Holocaust Memorial som att ett gäng stenblock som står intill varandra. Lagom till att vi kom ut började det regna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan gick vi vidare till Brandenburger Tor.
 
Och Reichtag där vi ville gå upp i kupolen som va i glas men man va tvungen att boka tid till det så vi fick gå vidare.
Vi gick längst Unter den Linden till Museum Island. På vägen hittade vi några statyer och skulpturer. 
 
 
 
Vackra Berliner Dom.
 
 
Altes Museum
 
Utanför Neues Museum.
 
Spree.
 
Fernsehturm. Regnigt och dimmigt.
Vi passerade en av alla julmarknader på Alexanderplatz.
 
Sedan åkte vi till Easy Side Gallery som är en del av Berlinmuren som står kvar. Dessa bilder tog jag vid tågstationen. Härligt övergett och färgglatt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tillbaka vid Fernsehturn va vädret bättre och jag ville åka upp och titta på utsikten. Mike däremot är höjdrädd så istället blev det en lyxig lunch i restaurangen under tornet ist. 
 
Jag åt en kyckling sandwich och sötpotatis pommes och hjälpte Mike med hans nachos.
 
Sedan tog vi s-bahn till Kurfürstendam där vi såg Gedächtniskirche. Blev besviken på att den va så liten. Runtomkring va det ytterligare en julmarknad.
 
 
 
 
 
Sedan gick vi genom Tiergarten tillbaka till Brandenburger Tor som vi ville se upplyst i mörkret.
 
 
 
 
 
Soviet memorial
 
Branderburger Tor.
 
 
 
Med trötta och kalla fötter gick vi till Gedenmarkt platz där det va ytterligeare en julmarknad. Denna fick man betala för. Men bara 1€.
Därinne drack vi glühwein, lyssnade på en manskör och tittade på olika hantverk.
 
 
 
 
Efter ett stopp på en supermarket gick vi tillbaka till rummet och vilade. Jag va sjukt kall. Fötterna va små isbitar efter att ha gått runt i blöta skor och strumpor hela dagen.
Mike serverade Prossecco som vi hade köpt.
 
Dilemmat va när jag skulle ta en dusch för att få upp värmen men fortfarande ville dricka min Prossecco. Mike tyckte sig ha den perfekta lösningen.
 
På kvällen gick vi ut på en pubrunda, men hittade inga pubar. Stannade till på en bar där vi köpte varsin cocktail på happy hour.
 
Sen gick och gick vi men hittade inget. Kom till slut tillbaka till Alexanderplatz och julmarknaden där vi hittade en liten stuga med tysk schlager och mysig stämning. Jag drack t o m öl.
 
 
 
Men övergick sedan till glüwein, med äppelsmak. Mumma!
 
 
 
 
 
 
 

myshelg och resa på g!

Kategori:

Kommer ni ihåg ljusstakarna jag letade efter på netto som va slut i båda butikerna jag tittade i?
Senare på dagen fick jag ett meddelande från Maria. 
"Jag köpte 2st"
Åh va glad jag blev då :)

I fredags kväll träffade jag Henke på Avenyn. Vi va först på Olearys o åt burgare o sen gick vi till Flying Scottsman. Därefter traskade vi igenom Haga bort till Järntorget. 
Stannade till på Dubliners o mötte sen Johan och några kompisar till honom på Bryggeriet. 
Sedan gick de andra vidare till Henriksberg och jag gick hem o la mig. Jobb i helgen som vanligt. 
Igår efter jobbet va jag på Manana och åt med pappa, Helena, Henkr, Emil, Katarina, Margareta, Simon, Carro och hennes föräldrar. Jättegott meb halvvägs in i måltiden blev jag nästan lite äcklad av all vitlök o majonäs. Det blev för flötigt. 



Sedan åkte jag hem och tittade på så mycket bättre och packade upp mina böcker som pappa och Helena hade med sog hemifrån.
Nu är bokhyllan maxad!

Nu ska jag till jobbet några timmar och sen bär det av till Landvetter och Berlin:)

Dags att ta nya tag!

Kategori:

Det finns bra och dåliga dagar. Idag va inte en av de bästa.
Vaknade tidigt och tvättade och pysslade här hemma. Fick lite prylar sprayfärgade äntligen. So far, so good.
Sen blev det stressigt innan jag skulle åka till jobbet. Hämtade tvätten och hängde upp den snabbt i lägenheten och inser att jag glömde hälften i tvättstugan. Ner och upp för alla trappor igen.
Sprang ut och insåg att jag glömt några ramar som jag hade målat ute på balkongen.
Fick sedan ett meddelande på vägen till jobbet som gjorde mig väldigt ledsen.
Har ett tag jobbat på att få bort jobbiga saker ur mitt liv och göra sånt jag gillar och att tänka positivt. Och har verkligen märkt av en skillnad och mått riktigt bra de senaste veckorna.
Och helt plötsligt tycker man lite synd om sig själv.
Fick t o m frågan på jobbet om hur jag mådde eftersom jag inte va så pratglad och sprudlande av energi som jag brukar. 
MEN man får va deppig en dag. Sen får man glömma och gå vidare.
I morgon är en annan dag :)

Ofokuserad truckdag

Kategori:

Idag va jag på jakt efter 2 saker innan jag skulle åka och jobba.
Nr 1 va en ljusstake från netto.
Såg en liknande på blomsterlandet för några veckor sen men tyckte den va lite dyr så jag tänkte slå till nu. Gick ner till netto på andra lång men där va den slut.
 
Gick sedan till myrorna för att hitta nr 2, en bok om Berlin.
Fanns ingen där heller. Har letat i 4 olika second hand butiker nu.
Köpte ist en annan bok och en adventsljustake för 20kr tillsammans.
 
Åkte ist till Centralstationenen där ett netto ligger och skyndade mig dit innan jag va tvungen att åka ut till Netonnet. Men där va den oxå slut.
Då skickades en bild till mamma, Tessa och Maria. Får väl se om det blir nån napp ;)
 
Sedan har jag jobbat på non idag då jag är ledig från lamphuset.
Jag fick nöjet att köra truck på lagret och rensa/organisera/städa och fylla på så mycket jag kunde i butiken.
Va helt ofokuserad och körde in i saker och saker rasade ner på mig.
Blev träffad av en metallbåge så att jag fick en stor bula på benet.
Blev även attakerad av 3 lådor med stekpannor. Jag är glad för att det är tak på trucken. Såg dom falla från 3m höjd och tänkte bara att det här kommer göra ont, böjde mig framåt och drog händerna över huvudet. Men 2 av förpackningarna hamnade bredvid trucken och den andra la sig på taket på trucken.
I morgon blir det att fortsätta där jag slutade men med lite mer fokus kanske. 

Bowling

Kategori:

Så va det söndag igen. Veckorna går fort nu.
Helgen swishade förbi som vanligt.
I fredags efter jobbet åkte jag till Clara. Vi lagade tacos, drack te och spelade yatzy.
I går efter jobbet åkte jag in till stan där jag träffade Mia och ett stort gäng från kyrkan, närmre 60 pers, på starbowling. Där minglade vi, åt burgare och bowlade.
 
 
Efter bowlingen va det dags för after bowling men jag blev helt plötsligt jättedeppig och nästan gråtfärdig så jag åkte hem och la mig istället.
 
Idag på morgonen gick jag en lång promenad på 1 timme för att rensa hjärnan lite.
 
 
 
Ikväll efter jobbet så träffade jag Robin och Johan. Ett par som just blev ett par när jag träffade dem i USA för ca 10 år sen.
Robin va en tjej jag hade sett utanför mina barns skola några gånger och hade på känn att hon va svensk. På nåt sätt fick jag reda på ett gäng svenskar som spelade innebandy i DC och jag fick ett nummer jag ringde. Pratade med en tjej och snacka att jag blev förvånad när det va just Robin som jag hade pratat med och som hade värdbarn på samma skola som mig.
Vi spelade innebandy ihop i flera månader och min sista helg i USA hade Lulu's, klubben vi alltid gick till, bartömning för att de skulle stänga. Då sågs vi där.
 
 

Non

Kategori:

Igår pratade jag med en av cheferna på Netonnet.
Jag har de senaste 2 veckorna funderat på varför jag inte har fått jobba på non.
Igår fick jag svaret. Chefen har slutat och han va den ända som både mina lediga tider och mitt nummer.
Nu hade de till slut fått tag i mitt nummer så i dag får jag jobba :)
Saknar alla härliga människor!
 
Här är en bild från dagen innan vi öppnade netonnet i Linköping. Vilket gott gäng vi hade :)
 

På upptäcksfärd

Kategori: Foto

Satt hemma idag och hade inga planer eller idéer på vad jag skulle göra och ingen energi eller inspiration. Så jag bestämde mig för att gå en promenad i Slottskogen.
 
 
 
 
 
Men när jag ändå kom så långt så gick jag till Botaniska trädgården. Och om jag ändå kom så långt så fortsatte jag upp till Änggården som är ett naturreservat jag har velat besöka ett tag men aldrig har blivit av. Jag gick o gick tills skogen tog slut. Då vände jag och gick tillbaka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev totalt 11.525km och det tog 2 timmar och 11 minuter.
 
 

1080kr is a good deal:)

Kategori: resa

Nu så är allt klart och bokat med flyg och boende i Berlin:)
Mike bokade till slut flygbiljett. Så han landar 1 timme efter mig på samma flygplats som jag på söndagkvällen och åker ca 3 timmar innan mig på tisdagkvällen.
 
Har haft lite svårt att välja boende. Hotell eller hostel? Område? Lite dyrare med bättre läge eller tvärt om?
Hittade till slut 2 st igår som jag valde emellan som jag visade Mike och skulle boka idag. Men då va det ena fullbokat och det andra hade gått upp i pris.
Så gav upp när Maria tipsade om ett 4 stjärnigt hotell hon hade sett på sectret escapes. Det låg inte i det området jag hade letat men ändå centralt och nära en tunnelbanestation.
Erbjudandet fanns kvar så jag bokade direkt!
1080kr för 2 pers, 2 nätter och då ingick t o m frukost. 
 
 
Det ligger tydligen precis bredvid en av alla julmarknader i Berlin som börjar just den måndagen vi är där:)
 
Nu ska jag bara göra en liten planering om hur vi ska hinna med så mycket som möjligt utan att behöva stressa. 

Jobbhelg

Kategori:

Hatar att skriva ett långt inlägg som sedan försvinner när man ska publicera det. 
But here we go again. 

Har jobbat i helgen men eftersom jag inte jobbar så många timmar har jag hunnit med massa annat. 
Bara 10-16 på lördagar och 11-16 på söndagar. Jag sålde bäst i lördags igen då vi hade väldigt många kunder. Retades lite med de andra 2 jag jobbade med att jag hinner med fler kunder för jag springer dubbelt så fort som dem pga att de är dubbelt så gamla som mig. 
I går slutade kassan att fungera så då fick vi bara ta kontanter sista timmen. (Detta skulle fixas idag med först 5 minuter innan stängning fick de igång den nya kassan)

I fredags efter jobbet blev det aw med Maria. Vi sågs på Olearys o hann precis beställa 25 kronors burgaren innan kl slog 19. Sedan gick vi in på Hard Rock en sväng men det va så högljutt o mycket folk så vi hamnade istället på flying scottsman där vi hade en kvart kvar på happy hour så vi beatällde dubbla cider och hade en trevlig pratstund tillsammans. 

I lördags träffade jag Henke o Ellinor vid Järntorget för ytterligare en aw (för mig i a f) Alltid lika kul att umgås med plutten och stifta nya bekantskaper. Pratade bla med en kille som kom från London, bara 10 min från var jag bodde. 

Igår ålte jag direkt till Clarion Post Hotel efrer jobbet där Mias kyrka, connect church, skulle ha söndagsgudstjänst. En teevlig stund med bla Dogge Doggelito som gäst. Han rappade och berättade lite om sitt liv. 
Mia hjälpte till så jag hakade på några av hennes vänner som jag oxå har träffat några gånger. Alla va så snälla och trevliga. "Är det inte du som är kompis med Mia?" "Är det inte du som va med o spelade vollyboll i somras?"
Efteråt blev det minhel och after church på avenyn. 

Så det har inte gjort nåt att jag bara har 13 grader hemma för jag har inte varit hemma mer än för att sova. 
Imorgon komner de och luftar elementen. 

Ikväll är sista gången som receptionsvärd på friskis:)

Kyligt

Kategori:

Har ett tag tyckt att det är lite småkyligt hemma hos mig. 
Igår när jag kom hem så tyckte jag att det va lite kallare än vanligt.
Kom på att jag har en termometer i min digitala klocka och jag blev förvånad när jag läste 14.7 grader på den och bara 13.3 vid fönstret.
Idag på morgonen va det inte mer än 13 grader i vardagsrummet och nu när jag kom hem från jobbet är det fortfarande bara 13 grader.
Knasigt att det bara är 4 grader varmare inne än ute :P Och när det är varmare i trappuppgången än i lägenheten :P
Elementen är helt kalla.
Har i a f felanmält det med eftersom de är lediga i helgen får jag vänta till måndag troligtvis

pyssla och pynta och fixa och dona och greja

Kategori: inredning

Nu har jag haft 2 dagar ledigt och jag har fått massor gjort.
I går började jag dagen med att gå igenom alla bilder från hlegen. Det tog ett tag att redigera, lagga upp på fb, blogga och skicka bilder till Tessa.
Sedan åkte jag till Backaplan där jag hade lite ärenden. Gäller att samla ihop allt på en gång då man inte åker dit så ofta.
Började med att gå in på Chilli. Skulle inte ha nåt utan bara titta lite.
Hittade dessa lampfötter som de sålde ut för 29kr/st för att de hade en takkontakt ist för en vanlig väggkontakt.
Kunde inte bestämma mig vilken färg jag skulle köpa så köpte en av varje:
Mässing, krom och koppar.
 
Sedan traskade jag vidare och tog en titt på Lamphuset som även har en butik på Backaplan.
Efter det blev det Emmaus second hand. Letade efter en bok om Berlin men hittade 2 andra reseböcker ist.
 
Sedan blev det Rusta där jag hittade en pläd som jag tänkte att man kunde använda till min blivande sänggavel.
Sedan vidare till Jysk där jag köpte 2 handdukar och ett badlakan billigt och 2 nya kuddfodral.
På biltema köpte jag en arbetslampa och guldsprayfärg.
Och sista stoppet blev Blomsterlandet där jag köpte en ny växt till vardagsrummet och 2 växter till balkongen sen släpade jag med allt hem. Jag hade varit smart och tagit med mig en extra stor väska jag fick i ganska mycket i.
 
Det blev många fynd. Tror att jag gjorde av med max 600kr på allt detta.
 
Sen började jag pynta och städa och fixa och ordna. Det jag gillar alla mest.
 
Började med sovrummet. Nämnde för plutten häromdagen att jag ville göra en sänggavel och han hade då en spånskiva över som va rätt storlek. SÅ i tisdags kväll när jag kom hem stod den där o väntade på mig :)
Placerade in den innan jag åkte iväg på min shoppingrunda och funderade på vägen vad som skulle kunna passa.
När jag hittade den gråa, ulliga filten på Rusta fick jag en idé. Jag blev väldigt nöjd. Jag måste bara fixa nån vadd eller ett täcke att sätta bakom så att det bli mjukt och skönt att luta sig emot. 
 
Sedan gick jag över till vardagsrummet där jag hände upp min arbetslampa från Biltema.
Nu ska jag bara köpa en ny glödlampa där man ser glödtråden.
 
Här började jag bli trött. Så jag startade Let's be cops som alla säger ska vara så bra. Lite smårolig va den ju men jag blev rastlös och började pyssla efter ett tag.
Gjorde om en gammal bricka jag har köpt på loppis för längesen som aldrig blivit av tidigare.
Lite sprayfärg, lim och en bit ur alla mina kartböcker.
 
Sedan tog energin slut.
 
Idag börjagde jag med att åka ner till stan och Elgiganten. Lyckades ju få en spricka i displayen på vägen hem från Jkpg i söndags.
 
Att reparera den skulle ta 2-3 veckor. Eftersom det bara är 2 1/2 veckor kvar till jag ska åka till Berlin så vågar jag inte chansa så jag får plåstra om den lite och lämna in den vid ett senare tillfälle. Troligtvis efter nyår så med händer mycket i december man kanske vill ta kort på.
 
Efter det handlade jag mat på Willys. Hade fått ett erbjudande på gratis Ben & Jerrys så jag va bara tvungen att gå dit. Favoriten cookie dough :) Är sugen på att äta den nu men är lite kall så dte blir nog mer te ist.
Väl hemma blev det till att tvätta och städa.
Provade även att laga en ny maträtt som jag hittade recept på i en friskis tidning som blev ganska gott.
 
Sen har jag fortsatt att fixa och trixa och pynta och greja.
Ställde allt på bordet och började om. Det låste sig totalt. Fick inte till det ordentligt.
 
Till slut fick det bli så här. Målade krukan vit och sprayade flaskan guld. Dock är den inte färdig. Det va både regnigt, kallt och mörkt på balkongen så det gick inte så lätt att spraya.
Ska även köpa en stor glödlampa till denna lampfot.
 
Favvolampan fick hamna på en loppisspegel.
Pysslade till mig en marmorbricka av ett grytunderlägg och dekorplast.
 
Blev även lite marmor på min klocka som från början är röd och de senaste 5 åren varit svart.
 
Sen ikväll har jag målat en ljusstake till Henke och scrapbookat lite innan energin tog slut.
 
 
Nu blir det snart läggdags. Nöjd över allt jag har hunnit med dessa 2 lediga dagar.
 
 
 
 

tapas

Kategori:

Igår efter jobbet sågs jag, Clara, Maria och Mia på Cicero där de har alla tapas för 29kr på tisdagar. Ett ställe jag tänkt att gå till länge men det har aldrig blivit av. Men nu slog jag äntligen slag i saken. 
Blev förvarnad innan att tapasen är jättegod men servicen är så där o det stämde. Men vi hade en trevlig stund och vi blev alla mätta och belåtna. 


Tessa

Kategori: Foto

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En helg med familjen

Kategori:

VIlken helg det blev!
Jag och Henke tog bussen hem till Jönköping i fredags efter jobbet. Mamma kom och hämtade oss och sen blev det tacos som hon hade lagat till oss hungriga barn :)
Frågade lite försiktigt om det fanns godis till efterrätt. Självklart! Mamma vet hur hon skämmer bort sina barn i vuxen ålder :)
 
Vaknade tidigt på lördagmorgonen pga att snarkmaskinen Henrik Sundahl sov i samma rum.
Sen blev det ett besök hos mormor och morfar. Te och kexcheklad.
Efter det åkte vi till mosters museum och klappade katt och pratade om USA.
Winston är hennes nya katt och den va så mjuk och mysig.
 
Sen blev det en sväng förbi Linda och Magnus. Magnus va inte hemma men Linda bjöd på fika. Mer te och godis för mig :P
Innan vi åkte tillbaka till mamma så blev det ett stopp i Lockarp där Magnus mekade med bilen.
Göra sig fin och sedan tog vi bussen ner till Huskvarna där vi gick till Tessa och Hasse. Eftersom Hasse har fyllt 50 år så överraskade vi honom.
Först blev det bubbel och lite plockmat.
 
 
 
 
Här är 2 bilder som visar anledningen till att jag aldrig använder blixt. (Därav lite suddiga bilder)
 
 
Underbar bild på familjen!
 
 
Sen tog vi bussen in till Jönköping.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Där blev det bowlingdags:)
Hasses sköna stil:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter bowlingen gick vi till Anna Gretas där vi åt god tapas.
 
 
 
 
 
Sedan blev det en sväng till puben innan vi tog bussen tillbaka till Tessa och Hasse.
Där satt vi och halvsov nån timme innan vi tog taxi hem.
 
På söndagen gick jag fram till Järsnäs där vi hade lämnat en bil dagen innan.
Jag stannade till på kyrkogården där jag vet att vi har släktingar begravda.
Jag fick ett litet hugg i hjärtat och fällde en tår när jag såg Veras namn på gravstenen. Va inte beredd på att se hennes namn där. Hon va gift med min farfar och eftersom de bodde grannar med oss så va vi ofta där när vi växte upp. Hon va världens sötaste och raraste. 
Maria har jag fått mitt andranamn från.
 
Efter det blev det klippning hos Katarina. Höll på att somna då. Helt slut.
Sedan åkte jag till Kynholmen och tittade igenom mina lådor. 1 låda får åka till second hand och 3 lådor får följa med hem till mig. 1 låda med julsaker och 2 lådor med böcker.
Sedan full fart till hem till pappa där jag träffade Tessa. Vi åkte ner till sjön där jag tog lite bilder på Tessa som hon kan använda till lite tidnigsintervjuer.
 
Efter mat hos pappa och Helena åkte jag och Henke hem.
 
Helt slut efter helgen men så mycket vi hann med!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

nya glojärn

Kategori:

Så har jag då äntligen fått nytt glasögon!
Efter att ha tänkt att köpa nya i snart 1 år va det nu dags. 
Det blev 2 st på synoptik o så fick Tessa en värdecheck så att hon kunde skaffa nya oxå. 
Nu har jag använt båda i ca 1 vecka o har inte hittat nån favorit än. Men det verkar som om de flesta gillar de svarta i plast bäst.