meandmyrestlesssoul.blogg.se

Välkommen december!

Kategori:

I torsdags jobbade jag 14.30-23.30. Pga ett litet fel när jag stängde kassorna fick vi stanna kvar lite längre. Så jag va hemma runt halv 1.
 
Då kom jag in på en fotoblogg som tipsade om ett program på svt som heter Alla kan fotografera. 
Blev nyfiken så jag va tvungen att se ett avsnitt.
Det va Johan Rheborg och Henrik Schyffert som utmanade varandra och ta ett ärligt självporträtt.
Så de träffade varsin fotograf som hjälpte dem med tips och idéer.
Resultatet:
Det va ett enkelt program som gav idéer och inspiration.
Vill ut och fota nu!
Efter det såg jag ett nytt avsnitt av Homeland så det blev ganska sent.
 
I går va det black friday. Jobb 12-21. Det är den dagen då julshoppingen drar igång på riktigt. 
Amerikanskt från början då det är en klämdag efter thanksgiving.
Vi hade sjukt mycket folk på jobbet. Galet mycket folk!
Största tiden av dagen stod jag i kassan och bara matade på kön. Den tog aldrig slut.
Och skulle man försöka städa så gick det 2 minuter och sen va det total kaos igen. Och kunderna stod på kö för att få hjälp av de som jobbade på golvet. Kl 20 lugnade det ner sig så att vi kunde börja städa.
Detta är bara början.Välkommen decembershopping!
 
Hemma igår tittade jag på Love Actually. Min absoluta favoritfilm. Kan se den hur många gånger som helst!
 

Arbetspsykologiskt test

Kategori:

Idag har jag sökt lite jobb i Gbg. Planen är nu att försöka komma hem nån gång i januari/februari.
 
Till det ena jobbet jag sökte fick jag göra ett arbetspsykologiskt test. Jag kommer ihåg att vi fick göra det innan vi började på Netonnet också. Då fick vi berättat för oss vilken personlighet vi hade men vi fick aldrig se det på papper.
Nu skickade de ett mail till mig på direkten och berättade vilken personlighet jag har med hjälp av svaren på ett x antal frågor:
 

Dina resultat

·         Du verkar tycka om att träffa nya människor och du har mycket lätt för att prata med främlingar och få dem att känna sig bekväma även i ovana situationer. Du kan prata avspänt och naturligt med alla olika typer av personer och du hittar alltid bra samtalsämnen. Du känner av stämningar i grupper och anpassar ditt sätt att prata utifrån det.

·         Du verkar få mycket energi av att det händer mycket under dagen och att du har mycket att göra samtidigt. Det är då du kommer till din rätt. Du upplever ofta att de roligaste arbetsdagarna är när de nästan har för mycket att göra. Du verkar njuta av att vara spindeln i nätet i olika projekt och uppgifter.

·         Du föredrar att allt ligger på sin plats och att det ser perfekt, ordnat och städat ut på ytan. Du irriteras av oordning och lägger därför mycket tid på att plocka i ordning, både hemma och på jobbet.

·         Du tappar sällan humöret och du tar de flesta situationer med jämnmod. Det händer att du blir arg men då går det över snabbt och du lyckas för det mesta dölja det för andra om det behövs. .

·         För det mesta verkar du motivera dig själv och du behöver inte så mycket tryck från kollegor eller chefen för att göra det du ska och nå dina mål. Du gör mycket för att vinna eller nå de mål du har. Du är förmodligen tävlingsinriktad.

·         Du verkar ha lätt att anpassa dig till förändrade sociala situationer och arbetssätt. Du känner dig bekväm med, och kanske till och med föredrar, att dina planer ändras. Du kan uppleva omorganisationer som inspirerande och energigivande. Du är sällan den som måste bestämma hur det skall vara utan du rättar dig smidigt efter gruppen när det behövs.

·         Du har en inre kompass för vad som är rätt och fel. Du håller dig helst till detta, trots att det kan ge dig nackdelar. Du funderar ibland över vad som är rätt eller inte att göra.

·         Du lägger stor ära och vikt i att vara lojal mot din arbetsgivare. Du utför de arbetsuppgifter du får utan att ifrågasätta dem. Du finner stor tillfredsställelse i att fullfölja det överenskomna och du arbetar hårt för att uppfylla detta. Du ser dig själv som en plikttrogen person.

·         Du är duktig på att hjälpa och bistå andra i ditt arbete. Du ser andras behov och lyckas vara lagom tillgänglig för att hjälpa till vid behov utan att för den skull vara påträngande. Du finner tillfredsställelse i att hjälpa till och vara den som löser svåra eller hopplösa situationer.

·         Du väljer ofta och gärna att fixa praktiska saker hemma och på jobbet. Du gillar att det är ordning och att allt fungerar. Du njuter av ordning och att känslan av att ha fixat något. Du hugger gärna i och gör grovgöra när det behövs

·         Du verkar sällan ta illa upp om du får kritik och du bryr dig inte så mycket om vad andra säger om dig. Du vet själv om du gjort ett bra jobb eller inte. Det andra säger om dig tar du som input för att lära och förbättra dig men ibland kan det hända att du tar åt dig och blir ledsen eller besviken.

·         Du känner sällan behov av att fråga andra om råd och stöd utan du tar beslut själv. Du ser vad som behöver göras och drar igång det på eget initiativ.

 

Jag tycker att denna beskrivningen passade ganska bra in på mig. Vissa frågor va ju svårt att svara ja eller nej på eftersom jag kanske tycker mittemellan. 

Triss i vinster

Kategori:

Idag jobb 7-16. Vill verkligen inte va kvar nu. Kan inte säga att jag blir illa behandlad men de pratar till mig som om jag vore ett barn. Jag va ändå ansvarig för netonnet själv flera dagar i veckan i Sverige så jag VET hur det är att driva en butik. Troligtvis har ju jag mer erfarenhet än mina båda supervisors men de har lite mer driv än mig. Men det är enbart för att jag har slutat bry mig. Jag vill bara hem och tjäna pengar nu!
Ikväll va jag på pubquizet och det gick utmärkt! Först vann vi big mixed bingo=maltesers=mina favoriter. Sen vann jag denna individuella frågan. (hur många tops är det i glasburken, bara 1st ifrån det rätta svaret) och till slut vann vi hela quizet :) 2:a ggn sen vi började i feb.  
 

tillbaka till jobbet

Kategori:

går jobb 7-16. Jobbigt att komma tillbaka efter 4 dagar ledigt. Hela butiken va väldigt stökig oxå så vi fick börja dagen med att städa.
Jag hade i a f 2 kunder som lyste upp min tillvaro. Bla en kille (troligtvis tysk med tanke på hans brytning) som jag hjälpte i kassan. Han skämtade och jag retades tillbaka och vi skrattade gott.
Den andra kunden va en dam som först kändes jobbig men som visade sig va väldigt snäll. Först gillade hon mina örhänge och sen frågade hon var jag va ifrån. Sverige. Jag älskar svenskar. De är så trevliga. Va gör du här? När jag sedan svarade på frågan om jag hade pojkvän tyckte hon det va konstigt att jag va singel eftersom jag va så söt. Sen kramade hon mig.
På eftermiddagen fick jag äntligen tillbaka internet med hjälp av Pedro så jag kollade på sista avsnittet av ensam mamma.

Shopping

Kategori:

Idag träffades vi på Primark. Jag lämnade tillbaka lite grejer medans mamma och Tessa köpte mer.
Sen ville Tessa leta lite ensam utan att vi störde henne så då gick mamma och jag och fikade.
Kl 12 checkade de ut från sitt rum och vi hann med en lunch på en pub i Notting Hill gate innan jag placerade de båda på rätt tunnelbana till Heathrow.
 
Jag stannade till i en affär där allt kostade £5 på vägen hem och hittade ett par nya skor (eftersom mamma slängde mina eftersom hon tyckte de va för trasiga)
 
Och här är favoriterna från shoppingen på Primark i lördags. Skor: £10
Klänning £5
Blus: £5
 
 
 

Mer shopping och en flamsig kväll

Kategori:

I går började vi dagen med en morgonpromenad i Kensington Gardens.
 
 
 
 
 
 
Sen blev det en snabbvisit hemma hos mig innan vi tog bussen till Westfield.
 
 
Tessa viile shoppa, shoppa, shoppa men mamma va lite trött i fötterna så vi satte henne i en bar  så tittade hon på folk medans jag hjälpte Tessa.
 
Sedan åkte vi till mitt jobb där både mamma och Tessa hittade lite kläder.
Efter det stängde butikerna och vi började inta dryck!
Först träffade vi Nikki och Sjoerd på en pub på Carnaby Street. Även att inte mamma fattade allt de sa tyckte jag att det gick bra. Vi hade trevligt och skrattade mycket.
 
 
 
Efter det gick vi till Jewel och beställde mojitos.
 
 
 
Bling bling på toan.
 
Lite lagom lulliga tog vi oss till Chinatown där vi åt väldigt god mat och va allmänt flamsiga innan jag släpade med dem in på O'Neillis där vi lyssnade på ett coverband. Men inte alltför länge för musiken va alltför hög enligt mamma och Tessa. Lagom tyckte jag.
En kul kväll.
 
 

Lördag = shopping och Winter Wonderland

Kategori:

I lordags började vi dagen med 3 timmar på Primark. Efter det åkte vi tillbaka till mamma o Tessas hotell för att lämna alla påsar.
Tillbaka in till Oxford Street för att äta lunch. Vi hittade ett ställe i St Christopher's place där vi åt crepes. 
Istället för att fortsätta shoppa gick vi till Regents Park för att det va ganska fint väder.
 
 
 
 
 
 
 
Och sedan upp till Primrose Hill för att titta på utsikten.
Sedan gick vi längst Regents Canal till Laville där vi stannade för att se solnedgången och ta ett glas dryck.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan tog vi bussen till Harrods.
 
 
Innan vi gick till Hyde Park för att se Winter Wonderland.
 
 
 
 
 
Mulled wine som är en form av glögg.
 
 
 
 
 
Sedan åkte vi tillbaka till St Christopher's place där vi hittade en turkisk restaurang som Tessa ville prova. Jag va lite tvesam men det visade sig vara jättegott!
 
Efter maten blev det en snabbvisit på Forever 21 innan vi tog en till dryck på en pub.
Här va en häftig dekoration på Bond Street.
 
 
 
 

Mamma och Tessa är här!

Kategori:

Idag tog jag tunnelbanan ut till Heathrow där jag mötte Tessa och mamma.
Jag hade inte sagt att jag skulle träffa dem där utan förklarat tydligt hur de skulle ta sig in till stan och vart vi skulle ses.
De blev glatt överraskade.
 
Vi tog tunnelbanan till Notting Hill Gate där vi åt en god lunch på La Pain.
På väg till mamma och Tessas hotel.
 
Sen tog vi en sväng på Primark (utan att handla) innan vi gick ner till Covent Garden.
 
 
Vi stannade till i Tea House och köpte mammas och mitt favoritte.
 
 
 
Sedan blev det en drink på the Globe innan vi gick till Bella Italia och åt middag.
Det blev en tidig kväll dels för att mamma och Tessa va uppe tidigt idag men även för att shoppingen börjar kl 8.30 i morgon.
 

Snart besök

Kategori:

Idag jobb 7-16.
Efter jobbet träffade jag Mike. Vi åkte till Whitechapel gallery ich dåg en utställning Mike ville se. Enligt mig va den enbart konstig.
Efter en kaffe (salted caramel latte) åkte
vi till pubquizet. Ikväll kom vi på 3:e plats.

Nu är det bara 1 jobbdag kvar sen kommer mamma och Tessa hit på fredaf och jag får hela 4 dagar ledigt :)

Kall höstdag

Kategori:

Igår va det jobb 7-16.Gillar att jobba desssa skift. de går snabbt och man får mycket gjort.
 
På kvällen träffade jag Nikki på Jewel bar i Piccadilly Circus. Söndag till torsdag har de halva priset på alla mojitos. Munna va gott det va och vi hade mycket att prata om eftersom vi inte har setts på 2 veckor.
Jag provade en strawberry, orange and passionfruit och lemon and butterscotch. Alla va goda men jordgubben är favorit!
Va hemma innan kl 21 igen. Gillar sånna kvällar när man är ute och gör nåt men ändå får en hemmakväll.
 
Idag har jag varit ledig. Åkte till House guard parade och såg på vaktavlösningen. Men precis som i Oslo så stog de bara och stirrade på varandra länge så jag gav upp och gick vidare.
Det va soligt men väldigt kallt och lite blåsigt. Jag hade inte tagit på mig min mössa så jag frös ordentligt om öronen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Gick vidare genom Green park. Och tog lite bilder på människor som njöt i solen....
 
...och barn som matade fåglar....
...och några tanter som matade duvor. Jag hatar ju fåglar och absolut duvor men duvorna satt och åt ur deras händer men även på deras huvud, armar och axlar. Usch!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Frusen åkte jag hem och lagade heta enchilladas och drack massa te.
 
Ikväll gick jag och Mike en sväng längs med Themsen och kikade lite på en fotoutställning vid Southbank.
 

Kick off

Kategori:

Idag har jag jobbat 13-21.
Under dagen har 3 olika chefer berömt mig för bra jobb igår kväll då jag slutade 23.30 och fick hjälpa till att styra upp allt.
 
Efter stängning hade vi kick off med lite förberedelser inför juslruchen, modevisning av nya kollektionen och diplomutdelning.
Jag fick diplom för att vara den största hjälpen för ledningsgruppen på herravdelningen :) Stolt som en tupp :)
Så kvällens aktiviteter och erkännande gav mig lite extra energi och motivation.
 

Barnkalas??

Kategori:

I fredags va det jobb 7-16.
Åkte sen hem och städade, tvättade, åt och gjorde mig iordning för kvällen. 
Margot ville att jag skulle följa med på en temafest. Med tema bubbelplast. Konstigt men ändå lite spännande.
Kände inte för det och biljetten kostade £10 men jag tänkte att jag vill ju prova på lite olika saker här i london.
Tänkte dra mig ur i sista sekund men Margot sa att hon redan hade köpt biljetter.
Så jag åkte hem till henne där vi, hennes spanska rumskompisar och Haris träffades för lite förfest med snacks.
Margot hade gjort snittar och bakat ost/skinka/oliv bröd och de andra värmde på några pizzor.
Alla va lite stela i början men efter lite alkohol hade vi jättetrevligt och diskuterade både det ena och det andra.
När det va dags att gå så frågade Margot om jag hade med mig min biljett. När jag sedan nämnde att den har ju du så hade hon inte alls köpt nån biljett till mig utan bara Haris och henne.
Tänkte att jag åker hem ist. 
 
Följde med de andra till Angel där festen va och kände ännu mer att jag ville åka hem men de andra övertalade mig att följa med in.
£20 betalade jag i entrén! £20! Mådde redan då dåligt över mitt dumma beslut. £20 är en veckas mat från affären.
När vi sedan kom in sprang det runt 18-20åringar som inte alls va uppklädda och vi kom in med klänning och högklackat. Fick ännu mer dåligt samvete för att jag hade betalat £20. 
Stället va som ett barnkalas med en legohörna, bubbelplast på golven, uppblåstbart slott man kunde hoppa i mm.
När vi sedan kom in på dansgolvet och de slängde runt stora bollar (ni vet sånna där med 2 hantag som man sitter och hoppar fram med) som jag fick i huvudet 2 ggr så kunde jag inte hålla mig längre. Hittade ett hörn och kände tårarna komma. Jag va så arg på mig själv att jag hade gått in även fast jag inte ville.
Skrev lite med Nikki och tänkte sen smita därifrån när jag mötte Haris och Margot utanför. De tyckte inte heller om det.
Så vi åkte hem.
 
Idag kändes det inte lika farligt. Men istället va vi utan stöm när jag vaknade. Och så hade jag inga pengar kvar på mobilen så jag gick ut för att tanka mobilen och passade på att ta en lång promenad längst kanalen och igenom Regents park. Solen sken och jag mådde mycket bättre.
Hittade denna stora tavla längst med kanalen.
 
 
Jobb 14.30-23.30. Va lite nere några ggr under mitt skift för att cheferna behandlar mig som om jag inte har en aning om hur man sköter en butik. 
När de förklarar för mig in i minsta detalj hur jag ska ta hand om golvet under de 30min de går på rast tex. Jag hade ju hand om en hel butik en hel helg när jag jobbade på Netonnet.
Men jag jobbade med några riktigt mysiga och roliga killar ikväll så de vägde upp betyget på dagen.
Träffade även Niklas Lindberg som jag jobbade med på IKEA på GAP idag. Hörde någon säga mitt namn och vände mig om och såg honom. Han hade inte en aning om att jag jobbade där. Han jobbar fortfarande för IKEA men på huvudkontoret i Helsingborg och reser till IKEA i London lite då och då. Han hade bara 1 dag över och tänkte shoppa lite. Roligt att världen är så liten ibland.
 
Efter jobbet frågade Haris om jag ville komma förbi klubben där han jobbar på lördagar för en drink, Han tyckte synd om mig från igår kväll. Konstigt nog va jag inte trött så jag gick dit efetrsom det ligger nära mitt jobb och drack en drink innan jag skyndade till tunnelbanan för att hinna med sista tåget hem.
 Så här ser statyn på Piccadilly Circus ut nu. Inburad i en stor uppblåsbar snöglob.
 
 

En vanlig jobbvecka

Kategori:

- Måndags, jobb 7-16.
- Tisdags, besök hos doktorn innan jobbet och fick en till dos antibiotika. Förhoppningsvis behöver jag inte gå tillbaka igen. Jobb 14-23.
- Igår, ledig.
Jag började dagen med en promenad i solskenet i Battersea Park.
 
 
 
 
Efter att varit hemma och lagat lite mat åkte jag till Angel och hälsade på i min gamla butik.
Hängde med Mike och Jordan när de hade lunch.
På kvällen va jag, Margot och Haris på pubquizet. Det gick jättedåligt men det va trevligt ändå.
Blev lite halvt smålullig av all likörchoklad vi skulle smaka och komma på vilken smak det va.
 
- Idag, jobb 7-16.

Oslo part 3 - Gå på tur

Kategori: resa

I söndags tog vi tåget upp till skogarna bakom Holmenkollen.Vi gick på tur i skidspåren. Det va lite kallt men solen sken!
 
 
 
 
 
 
 
Vi tog paus vid en fjällstuga där Emilie hade jobbat när hon först kom till Oslo. Där åt vi våfflor och morotskaka.
 
 
Tanken va att ta liften upp för backen men den va inte igång så vi fick helt enkelt gå upp för backen.
 
 
När vi väl kom upp hade vi underbar utsikt!
 
 
Holmenkollen 
 
Efter vår promenad rusade vi hem till Emilie för att hämta våra väskor och sen åkte vi till stationen där Jennifer tog bussen och jag flygbussen.
 
Flyget gick bra och väl framme på Stanstead va jag tvungen att ta ersättningsbuss efetrsom tågen till Liverpool Street Station va inställda.
 
Helgen va jättekul men gick alderles för snabbt. Som tur va bor juj Emilie kvar där ett tag nu så att jag kan åka och hälsa på igen.
 

Oslo part 2 - party

Kategori: Foto

Efter att ha vilat lite började vi göra oss iordning. Ammie, Emilies rumskompis, och Hanna var oxå med oss under kvällen. Det va kläder och skor hit och dit, smink, plattång, locktång och så lite tacos, godis, popcorn och en hel del vin på det.
Många kort blev det under kvällen. Nägra bra men de flesta mindre serriösa. Men kul hade vi:)
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Provade fjärrkontrollen till min kamera och det va ju hur kul som helst!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är viktigt att tömma glaset ordentligt ;)
 
Emilie la på lite extra röd toning i håret inför kvällen...
 
 ...och på Jennifer gjorde vi en fläta.
 Hon drabbades oxå av hicka.
 
 
 
denna bild är helt galen. Det ser ut som om Emelie pussar på Jennifer, men jag är där emellan.
 
 
 
 
Vi tog sedan tunnelbanan till en liten pub/club där vi träffade några av Ammies jobbarkompisar och dansade in på småtimmarna.
Lyckad kväll!
 
 
 

Egoboost

Kategori:

Idag när en av mina kollegor ville ta med mig och bjuda mig på glass för att jag är tillbaka på antibiotika (japp, va hos doktorn idag igen för ytterligare en "jättefinne" under armen) så tänkte jag på all uppmärksamhet jag har fått av killar den senaste veckan.
- Det började med vår nya supervisor som varje dag frågar mig om han får bjuda mig på middag,fika eller en drink. (Jag tackar snällt nej varje gång.)
- Sen hjälpte jag en kund i kassan härom dagen (troligtvis italienare) och när han gick sa han helt enkelt "by the way, you are beautiful".
- I Oslo fick jag kommentaren "Du är typ den coolaste tjej jag har träffat" vilket kändes ganska kul.
- Och idag ville Junior bjuda på glass för han tyckte synd om mig.

Oslo part 1- Sightseeing

Kategori: Foto

I fredags skulle jag jobba 7-16. Jag gick en timme tidigare för att hinna med mitt flyg tll Oslo för att spendera en helg där med mina tjejer :)
Tog tunnelbanan till Liverpool Street Station och tåget till Stanstead. Väl där hade jag ju gott om tid på mig. Fick ist sitta och vänta 1 timme.
Flyget va 30 minuter sent så när jag kom fram till Oslo Torp så skyndade jag mig ut för att hinna med bussen. Tog typ bara 5 minuter från planet till bussen. Men sen stog den och väntade på alla som hade kommit med flyget så vi blev sena i starten där oxå.
I Oslo mötte Emilie och Jennifer mig på busstationen och vi tog tunnelbanan hem till henne där vi satt och pratade långt in på natten.
 
I lördags hämtade vi Mia på busstationen vid 11 och gick sedan ut på sightseeing. Började med Operahuset som ska se ut som ett isberg som sticker upp ur vattnet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan traskade vi ner på stan för en fika.
 
 
 
 
 
 
Efter det tog vi oss till slottet.
 
 
Några killar tog kort på oss och sa att det va massa vakter uppe vid slottet så vi traskade upp och kollade. Någon slags vaktavlösning pågick.
 
 
 
 
 
När de hade stått och stirrat på varandra i ca 5 minuter utan att något hände gav vi upp och gck därifrån.
 
Sist ut blev Vigelandsparken där vi tittade på massa statyer av människor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Frusna tog vi en sväng i ett shoppingcenter innan vi åkte hem till Emilie.
Först blev det lite vilopaus med te och macka för att sedan gå över till vin och förberedelser för kvällen.
 
 

Norge

Kategori:

Nu är jag hemma igen efter en helg i Oslo. Tiden har gått så fort men det har varit så härligt att få komma ifrån Londonlivet lite och göra något annat.
Mysigt att träffa dessa tjejer oxå:
 
Får bli ett längre inlägg (och massa bilder) i morgon. Nu är det läggdags. Kl 7 ska jag vara på jobbet i morgon igen.

Packa

Kategori:

Idag har jag jobbat 7-16.
Hem och städa och laga lite mat för att sedan ha tid att packa inför en helg i Oslo.
Det ska bli så kul att komma iväg lite. Och att få träffa Emilie, Mia och jennifer :)
Efter 3 timmar är jag fortfarande inte klar :P
Vilka skor ska jag ha med mig? Hur kallt ska det bli? Ska jag ha med mig båda mina objektiv? 
Har även skypat med mamma och pappa.
Så nu får jag nog ge upp...

Mer fyrverkerier

Kategori: Foto

I går jobbade jag 7-16.
Efter jobbet va jag hemma och åt lite innan jag åkte till bermondsey park d'r jag tr'ffade Nikki och Tom och Nikkis kompis Paul.Vi ställde oss i kö till baren när vi kom dit men det gick väldigt sakna fram. När fyrverkerierna började klev vi ur kön.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fyrverkerierna va fina och tillsammans med musik.
Jag blev även förvånad över hur bra bilderna blev.
I slutat hördes en stor smäll. Himlen lös upp och det kom ett fint ljusregn som final.
 
 
Efter fyrverkerierna åkte vi till Waterloo fär vi åt smarriga mexikanska tapas på Wahaca, Gillade skylten för deras badrum.
 
Sedan tog vi en pint på the firtestation som är en gammal brandstation.
 
Idag va det jobb 10-19. Hela veckan har det varit ont omm folk så dagarna går fort för man har fullt upp.
 
Ikväll va det en spelning i Camden med the Harlots.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Promenad, musik och pumpan

Kategori: Foto

Jag skulle jobbat igår egentligen och varit ledig idag men en annan tjej ville vara ledig idag så bytte skift.
Det betydde att jag helt plötsligt va ledig.
Jag gjorde det jag är helt besatt av för tillfället. Gå runt i London och fotografera.
Tog bussen till Hampstead Heath (igen) men gick lite längre in ni skogarna än sist jag va där.
Tog även en sväng förbi Kenwood house som är med i Notting Hill filmen. Ett stort, fint hus som de höll på att renovera sist jag va där. Helt vitt och mycket fint i solskenet, även om det blåste kallt.
Sedan traskade jag vidare upp till Highgate village som jag har hört ska vara speciellt men va inte så imponerad. På vägen dit gick jag igenom ett område som kan kallas gräddhyllan. Stora höga murar/staket, stora grindar, intercomradios och man såg lite av husen sticka upp över staketen. Fina bilar va parkerade i området
också.
Gick mot tunnelbanan och stannade till i ytterligare en liten park där jag hittade ett fint träd med röda fina löv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan åkte jag till Fulham Broadway där jag mötte upp Nikki för lunch, frukost för henne.
Jag beställde pannkakor, frukt och bacon. Så underbart gott. Och sirapen smakade som kolasås :)
Efter lunchen gick vi en promenad längst med Themsen.
 
 
Jag lämnade mitt rum kl 10 på morgonen och kom hem kl 17.
Första promenaden va ca 8km och tog 2 timmar.
Andra promenaden va också ca 8km. 
 
På kvällen åkte jag till 12 bar club där Jordan skulle uppträda för första gången på open mike night.
Enda va också där i vanlig ordning.
Jordan va så nervös men hans röst är helt underbar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag jobbat 7-16.
Efter jobbet har skurit ut en pumpa (pumpkincarving) Hade inte funderat på det så mycket men alla andra har gjort det och visat bilder så då ville jag också prova. Har ju inte gjort det sen jag bodde i USA. Så jag köpte en liten pumpa igår när jag och Nikki va på promenad.
 
 
Det ska ju sitta ett ljus i pumpan men jag har ingen tändare eller tändstickor. Får ordna det i morgon.
Sen rostade jag alla frön. De är redan slut. Supergoda :)
 
 

Nåt eget

Kategori:

I förrgår skrev jag att jag va sugen på att inreda ett hem och pyssla mer med kreativa saker, inreda, pyssla, fota, måla mm.
Detta är något jag har funderat över mycket de senaste dagarna. Är så inspirerad av detta tema just nu och jag kan inte direkt göra nåt åt det (förrutom att ta massa bilder) 
I natt drömde jag t o m att jag gjorde om ett bord.
 
Har även börjat fundera över om jag skulle öppna en egen liten second hand butik där jag även skulle kunna sälja lite tavlor som jag målat och kanske ha en liten utställning av mina foton.
En rolig tanke om inte annat.

helg

Kategori:

Igår va jag ledig och fick en hel del gjort även om jag inte stressade.
På morgonen bakade jag scones och tittade på Homeland i lugn och ro med en stor kopp te.
 
Sen åkte jag till Westfield och lämnade tillbaka ett par jeans som inte passade.
"Råkade" köpa 4 halsband på H&M. Men på rea så bara £5 för alla 4 :)
På vägen hem ville jag ta en promenad i Holland Park men det började regna.
Väj hemma bakade jag sundried tomato and parmesean bread som jag hade köpt en färdig mix av för ett tag sen. Blandade bara med vatten. Sen skulle det knådas och jäsas och knådas och jäsas.
Blev till slut en limpa. Väldigt god :)
 
 
 
Sen hann jag att måla lite.
Blev en bild på Robbie Williams och en på mig.
 
 
På kvällen va det dags för fyrverkeri.
 
Guy Fawkes, förmodligen född 13 april 1570 i York, död 31 januari 1606 i London, var en av de katolska konspiratörerna som försökte lönnmördaJakob I av England genom att spränga det brittiska överhuset i Westminsterpalatset, i vad som kallas för krutkonspirationen år 1605.
 
Konspiratörerna lyckades införskaffa ett hyreskontrakt för ett källarvalv som låg precis under det brittiska överhuset och de utsåg Fawkes som ansvarig för sprängämnena som lagrades där. Dock varnades myndigheterna om det planerade sprängdådet via ett anonymt brev och när de genomsökte Westminsterpalatset tidigt den 5 november 1605 fann de Fawkes när han vaktade sprängämnena. Under de följande dagarna tortyrförhördes Fawkes och han gav slutligen upp och erkände sig delaktig i konspirationen, vilket gjorde att han senare dömdes för högförräderi.
 
Fawkes förknippas starkt med den misslyckade krutkonspirationen och hans minne firas i England den 5 november varje år, under vad som kallas förGuy Fawkes Night. Hans avbild bränns då på en brasa, vilket åtföljs av fyrverkerier.
 
Till minne av konspirationen diktades ett poem som lyder:
Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot..
 
Detta betyder massa fyrverkerier! Tyvärr så fuskar de och har haft de flesta stora fyrverkerierna ikväll (lördag) Men eftersom jag visste att jag skulle jobba sent så googlade jag fram ett fyrverkeri i går kväll som jag och Nikki gick och tittade på. Tyvärr va det ganska mesigt.
Efter det åt vi mat och drack några drinkar innan jag tog tunnelbanan hem igen.
 
Förhoppningsvis är det vi ska gå och kolla på på tisdag bättre. Ska läsa på lite om hur man tar bra bilder på fyrverkeri tills dess.
 
Idag började jag sent så jag tog en sväng till Hyde park på förmiddagen för att ta lite kort.
 
 
 
 
 
 
 
Prinsessan Dianas minnesmärke.
 
 
 
När jag kom ner till the Serpentine så va det en gammal dam som va ute och simmade i sjön. Det såg ruskigt kallt ut. Det va ca 12 grader i luften.
Gick även förbi platsen där de nu har börjat bygga upp Winter Wonderland. Oh va mysigt det ska bli att hänga där:) 
 
Jobb 14.30-23.30 idag. Jag fick stänga alla 17 kassor själv och det gick allderles utmärkt.
På lunchen gick jag över till Starbucks som bara ligger några butiker från GAP på 2:a våningen. Jag provade en salted caramel mocca vilken va fantastiskt god och satte mig med utsikt över Oxford Street.
Det är ju alltid spännande att se hur de stavar mitt namn. Denna stavningen ahr jag aldrig sett innan dock.
 
 

Inspiration och inredning

Kategori:

I går hamnade jag på en blogg som skrev om precis det jag vill syssla med mera. 
Inredning, pyssel och foto.
Som jag förstod det så är det 2 tjejer som har bloggen. De åker runt på loppisar och gör fynd och sedan gör de om grejerna de har hittat till sina egna.
 
Jag blev så inspirerad till att inreda ett hem så jag vill bara åka hem NU!
När jag kommer hem så ska jag nog oxå ha en kreativ blogg där jag kan lägga upp foton, bilder på mina tavlor och tips på pyssel och inredning.
Längtar så till ett eget hem!