meandmyrestlesssoul.blogg.se

Nattjobb

Kategori:

I måndags när jag kom tillbaka till lägenheten fick jag reda på att vattenpumpen i köket inte fungerade.
Surt när jag i går hade en stor tvätthög efter att ha packat upp.
Gårdagen va slapp. 
Va och handlade lite på morgonen och gick på The Bling Ring på Coronet på eftermiddagen. Handlar om några ungdomar som bryter sig in hos kändisar i Hollywood för att stjäla deras kläder, skor, smycken och väskor.
Den va helt ok. Jag blev mest sugen på att bli rik, skaffa ett hus och fylla en stor walk-in closet med massa skor och kläder:)
 
På kvällen tog jag mig till Nikki för att tvätta 1 maskin tvätt.
 
Kl 10 började jag jobba. Min uppgift blev att byta kläder på alla skyltdockor på herravdelningen. Kan väl inte ta så lång tid att byta kläder på 10 dockor tänkte jag. Det gjorde man ju hela tiden när man va liten ;)
Men det tog sin tid. Först ska kläderna väljas ut och sen strykas. Sen ska dockan plockas isär och tas av de gamla kläderna. För att sedan kläs på igen (och inse att jag har tagit för korta byxor, gör om gör rätt) sätta ihop dockan och till sist stylas.
var kan jag hitta en vältränad kille som denna i verkligheten va min tanke hela natten när jag gick och kramade dockorna?
 
Visualchefen valde ut hälften av kläderna och sa plocka ihop resten själv och visa mig så kan jag bara godkänna. Men han godkände inte. Och han gav mig bara 1 outfit i taget så jag fick gå till honom varje gång 1 docka va klar (för att han sedan skulle styla om dom igen) Gillar inte när jag inte vet vad jag ska göra och måste be om hjälp hela tiden. 
Men natten gick fort och jag blev inte alltför trött.
Kom hem kl 8 och gick o la mig. Sov bara till 10. Låg kvar och läste och blev trött igen men då började de andra städa i huset så då gick det inte sova. Får försöka ta en nap senare i eftermiddag istället.
 
 

Fler bilder från semestern

Kategori:

Nu är jag tillbaka hemma och givetvis ska livet inte va enkelt här inte. Nej nu har vattenpumpen i köket gått sönder så vi kan inte använda kranen eller tvättmaskinen.
 
MEN jag har lagt över alla bilder från Sverige på datorn nu :)
Lägger några favoriter här.
Henke och jag på Ramberget
 
Niklas på Henke och Marias balkong
 
 
Hemma hos mamma och Göran 
Dammen i Ribbingsnäs
Ribbingsnässjön
 
Glass i Söderköping med Jennifer
Bad i Skiren med Danne
 
Underbara åska med massor av blixtar
Grilla i parken med Martin, Måns, David, Pontus o Ludde
 
 
 
 
Solnedgång i Göteborg sista kvällen

bilder

Kategori:


lördagspizzan

bra flytthjälp. De satt nere på trottoaren och pratade. Båda släpen snart fulla.

flyttpizza.

Pausar på vägen hem. Justerar presenningen. Regnet har dock gjort så att lite möbler och lådor har blivit blöta.

Tillbaka till Göteborg. Fin solnedgång.

God (men dyr) sallad på Hardrock café.

Hej då Sverige.

Framme på Gatwick.







Tillbaka i London

Kategori:

Gissa va jag gjorde i lördags, jo packade o städade. Framåt eftermiddagen åkte jag till Gransjönäs och solade och tog ett dopp. På kvällen köpte jag pizza (för att alla mina matlådor va slut) och tittade på Pearl Harbor på tv.

I går va den stora flyttardagen. Va uppe med tuppen och gjorde det sista. Pappa o Helena skulle komma kl 10 med kärrorna men som tur va va de 1 tumme sen vilket gjorde att jag precis hann färdigt.
Måns, Martin och Pontus hjälpte till att flytta så det gick smidigt. Hissen gick varm och pappa stod på gatan och packade allt. Det va bara sängen som inte gick in i hissen som fick bäras ner alla 7 våningar.
På 2 timmar va det tomt och lägenheten va städad. DÅ gick hissen sönder. Vilken tur vi hade :-)
Efter att ha lämnat lite möbler hos Måns (tvingade honom att ta lite extra möbler jag inte hade fått sålt) så blev det obligatorisk flyttpizza.
Sen va det bara att köra ner till Kynholmen där allt ska förvaraa och börja packa av allt igen. Detta gick smidigt då vi va många som hjälpte till. Mia och hennes kompis Krille kom och hämtade min soffa. Sen åkte jag med dem ner till Göteborg med ett stopp för glass i Jönköping.
I Gbg lastade vi in soffan hos Mia. Vilket blev jättebra.
Sen åkte jag hem till Henke o Maria och sov gott.
Idag tänktr jag gå ner till stan men kom bara igenom Östra kyrkogården innan jag kände att träningsvärken i rygg o vader inte tillät mig att gå.
Traskade en sväng på Nordstan innan jag träffade Clara för lunch på Hardrock café där jag även träffade Andy som jobbade.
Sen skjutsade Maria mig till Landvetter.
Planet va lite sent men flyget gick bra och nu ska jag bara ta bussen till Victoria Station och sen tunnelbanan hem.

Parkhäng

Kategori:

Igår kväll efter en regnig dag kom solen fram. Jag träffade Måns, David, Martin o Pontus i folkparken. Vi grillade korv på en engångsgrill o drack vin. Efter en stundbkom även Niklas med Davids hund Ludde och gjorde oss sällskap.
Det va en riktigt skön kväll.
Lånade Måns cykel för att ta mig till Davids lägenhet för ett toabesök. Va längesen det va jag cyklade. Och litr smålullig va det jättekul. Skrattade för mig själv hela vägen.
När det blev mörkt gick vi ner mot stan och stannade vid Världens bar där vi träffade Ortiz.
Sen vidare till Wasa. Men då skulle alla stå ute o röka så jag gick hem.

Städa och packa

Kategori:

I tisdags kväll kom Erika hit en sväng o drack vin. Sen gick vi till taco bar och trädgårn. Inte nån jag kände som va ute.
Igår packades det igen. Va på Erikshjälpen och lämnade lite grejer. Hade tänkt att de skulle och komma hämta lite möbler men de hade fullt upp till nästa vecka.
På eftermiddagen va jag hos Sofie och klippte mig. Efter det åkte jag och Danne och badade. Efter en stund kom hand kompisar Niklas och Sofie. I går kväll tittade jag på Limitless som gick på tv. I pauserna torkade jag ur alla garderober.



Idag vqknade jag av åska. Underbart! Försökte fånga en blixt med kameran. Det gick sådär men till slut hamnade en blixt i ena hörnet av bilden. Annars har dagen varit som de andra dagarna. Packa och städa. Men nu är allt packat i a f.
Va nere på stan för att använda min wrapp (50:-) på indiska som jag har fått av Malin. Hittade en stor temugg som jag tittat på länge för 49:- Perfekt tänkte jag men det va inte godtjänt att köpa nåt under 50kr. Då ska jag inte ha nåt sa jag vänligt och gick.
Va även på myrorna och frågade om de kunde hämta mina möbler men de hade oxå fullt upp.
Packade bilen full och åkte till Erikshjälpen och lämnade det jag kunde.
Sen har jag bara städat. Men jag kommer inte så mycket längre nu. Det är bara golven och badrummet kvar att städa.

Packa packa packa

Kategori:

Igår körde jag tillbaka till Norrköping. Började bära ner kartonger från vinden på direkten. Men blev uttråkad ganska snabb. Åkte och handlade och lagade en jätteform med pastagratäng.


Det ska förhoppningsvis räcka till söndag.
Sen va det dags att putsa fönster.


På kvällen gick jag och köpte popcorn och Daim. Helt dött på stan.

Idag när klockan ringde trodde jag att jag va hemma i London. Stängde av klockan snabbt så att inte Margot skulle vakna. Sen tog det en stund innan jag fattade var jag va.
Sålde min kamera idag på morgonen. Mer packning och städning.
Vid 2 tiden kom ett par hit och köpte mitt bord, stolar och vitrinskåp :-)
Sen blev det en tur till Söderköping med Jennifer. Vi skulle äta glass på smultronstället men kön va för lång så vi köpte glass på ett annat ställe istället och satte oss i solen i hamnen.




Besökstid

Kategori:

Idag skulle jag åkt och besiktat Henkes bil men den ville inte starta.
Så jag åkte till farmor en sväng, sen Tessa, sen mormor och morfar innan jag rensade mina kassar med kläder som jag har hos mamma och solade (läs sov) lite innan jag åkte till farfar, sen pappa för att rensa mina lådor där och till slut till Ribbingsnäs för att ta ett bad med Simon. Ikväll va Tessa och Hasse här och grillade.
 

BAD

Kategori:

I går tog jag, Simon och Jeanette en sväng till Netonnet i Gbg innan vi åkte hem. Jag som körde trodde jag skulle hitta dit enkelt men ack så fel jag hade. Hamnade lite fel men till slut kom vi fram. Jag köpte nytt batteri till min fjärrkontroll till kameran.
Körde lite fel på vägen hem också. 3 olika viljor i bilen när man kör blev mest rörigt. Till slut hittade vi rätt. DÅ skulle vi åka Emil och Malin på Delsjön campingen. Men det fanns inget som hette så och ingen visste var de va. Till slut efter vi hade åkt runt o letat hittade vi dem.
Jag fick agera chaufför på vägen hem för de andra va för bakis.
Väl hemma blev det ett dopp i Ribbingsnässjön.
På kvällen grillade vi hos pappa.
 
 
 
 
Sötaste Goliat!
 
 
 

Robbie Williams

Kategori:

I går morgon åkte jag till Slottskogen med Clara. Vi solade och pratade några timmar till Jeanette kom. Sen blev det en sväng hem till Henke innan vi skulle ta oss ner till Ullevi och Robbie Williams konsert!

Jag tyckte att Robbie va lika bra som sist. Han är en underhållare och man kan inte annat än att sjunga med i hans låtar. Helt värt pengarna.
Kritikerna tyckte dock inte likadant:
 
Denna tjej va ju ganska cool också. Fick komma upp på scenen med Robbie under 1 låt och hon tog minsann för sig.

o lite bilder

Kategori:











Första dagen på semestern

Kategori:

Härligt att få vakna upp till måsarnas skrik ist för massa trafik idag.
I torsdags la jag mig i solen några timmar innan jag tog tunnelbanan till Victoria station där jag tog tåget till Gatwick. Svettigt värre med en ryggsäck på ryggen i ca 30 graders värme.
Incheckningen och flygningen gick smidigt.
På flyget läste jag men de visade ett gammalt avsnitt av dolda kameran pch en dam 2 rader bakom mig skrattade så mycket att hela planet till slut skrattade åt/med henne.
Plutten hämtade mig på flyget och när vi kom hem till honom gosade jag med katterna vilket gav mig de mest röda och svullna ögon jag någonsin haft.
I går åt vi frukost på balkongen innan vi städade lägenheten (som att det hjälpte när katterna fäller otroligt mycket) och sedan åkte en sväng till allum och ramberget.
Tillbaka hemma tillbringade vi resten av dagen på balkongen i solen.
Försökte fylla i ansökan för jobbet på banana republic men kom inte så långt. Måste avsluta det idag för att hinna ansöka innan deadline.
På kvällen kom Nicke bus. Balkonghänget avslutades runt 22 med god mat:-)

Semester!

Kategori:

Igår va det jobb 12-21.
Efter jobbet gick jag och Mike ut och tog några pints. Eftersom jag alltid är hungrig så beställde jag en nacho tallrik. Mums så gott men så mätt jag blev.
 
Innan vi gick skilda vägar vid Kings Cross satte jag mig ner vid ett piano och försökte komma ihåg det jag en gång i tiden kunde spela men kom inte på mycket.
 
Idag gav jag mig £20 för att gå och shoppa med. Har inte shoppat på en månad men tänkte unna mig nåt nytt nu.
Det gick bra tills jag hittade ett par skor på rean som jag har tittat på länge.
Men för £30 fick jag 2 kjolar, 2 toppar och ett par skor. Helt ok. Älskar rea :)
 
 
 
 

Nya öppningar

Kategori:

Här har man helt gett upp hoppet om en promotion så ringer butikschefen idag och säger att det finns en ledig supervisor tjänst på Banana Republic. De är under samma ledning som GAP men har "finare" kläder (= dyrare kläder).
Så det är mest affärsmän/kvinnor med mycket pengar som handlar där.
Jag sa att jag skulle besöka ett Banana Republic och sen ringa tillbaka.
Kände på direkten att jag kanske skulle tackat ja. Så jag skyndade hem från Hyde park, tog en snabb dusch och åkte till Westfield för att kolla läget.
Kläderna är ju helt klart mer kostymaktiga och det va ganska tomt därinne. De satsar på långa samtal med kunderna medans jag gillar de snabba kunderna samtidigt som jag vill ha mycket att göra.
Va fortfarande osäker och messade lite med Mike. Ringde till slut tillbaka till butikschefen och sa att jag inte va 100% säker på att det är något för mig men att jag får dåligt samvete om jag tackar nej.
Hon tycker att jag ska ansöka och gå på en intervju och sen se vad som händer. Jag kanske inte ens är intressant för dem.
Jag berättade även att jag skulle åka hem till Sverige nu i nästan 2 veckor men hon sa att vi kan lösa det med ansökan ändå.
Hon sa "sov på saken".
 
Kom ikväll på att det är tisdag så jag åkte till Coronet och såg the Internship.
Karaktärerna va typ desamma som i Wedding crashers. Ganska kul, på sina ställen väldigt rolig.
Konstaterade att jag vill verkligen ha ett jobb jag trivs med, utmanar mig och som jag är bra på. En dag...
 
Har sett 2 filmposters på Kings Cross stationen några dagar i rad nu. De sitter bredvid varandra och jag tror att det är samma person som har gjort båda.
 
Eller så är det helt enkelt inne med neonskyltar just nu ;)
 
Fick sms av Mike nu ikväll. Han sa att de har ändrat mina timmar från 16 till 24 på kontrakt. Gör inte så stor skillnad eftersom jag oftast får runt 30 timmar ändå :P

2 varma dagar i solen

Kategori:

I söndags jobbade jag 9-18. Ännu en stråland dag ute. Det va fortfarande 29 grader ute när jag slutade. Va sugen på att ta en iskall dryck på rn uteservering men istället va jag duktig och gick en timmes lång promenad. Gick förbi British summer festival i Hyde park där det va konsert på g. Lyssnade mig till Jennifer Lopez. Såg henne även lite över stängslet på storbildsskärmen.
 
Igår jobbade jag bara mellan 8 och 12 på morgonen. Det va 2 som ringde in och va sjuka så de ville att jag skulle stanna längre. Sorry så jag. Jag ska sola i parken:-) Det va nog första gången jag har tackat nej nen jag hade verkligen längtat efter att få ligga i solen och få lite färg. Efter litr lunch hemma åkte jag till Kensington Gardens och la mig på en filt. Efter 2 timmar kom Margot och gjorde mig sällskap. Sen satt vi kvar 2 timmar till. Gassande solsken! På promenaden hem stannade vi och tog en pint på en uteservering. Sedan åkte jag till Nikki som hade lagat skinkpaj. O så drack vi lite vin. Senare kom även Sjoerd och gjorde oss sällskap. Trevlig kväll med gott sällskap. Idag jobbade jag 8-12 igen. Även idag ville de att jag skulle stanna men nej tack. Dags för parken igen. Margot och jag gick till Hyde park. Jag somnade i solen men senare blev det disigt men fortfarande varmt. Spännande regnbåge runt solen.  

Kommande present från moster

Kategori:

Häromdagen skrev min moster till mig att mina resebilder på facebook har inspirerat henne till ett nytt handarbetsprojekt.
 
För er som inte vet så är min moster väldigt duktig på att brodera. 
Bla har hon kopierat ett foto på sig själv och sina systrar. Nu har jag inte exakt den bilden hon använde utan en från en annan vinkel:
 
 
HOn har även gjort en bild av kronprinsessan Victorias bröllop:
 
Och av min kusin Louise och kusinbarn Lex:
 
Och så brukar hon gjort en tavla efter sina USA resor:
 
Och nu har turen kommit till mig!
Såg en bild på hennes blogg idag och jag är så nyfiken på hur detta ska bli!
Jag ser London, Sydney, Rom, Washington DC, New York, Aten och Nya Zeeland :)
 
Tack tack moster!!!!
 
 
 

Lugn kväll äntligen

Kategori:

När jag kom hem igår satte jag mig i solen lite med datorn för att titta efter nya jobb här i London. Men det finns ju så mycket jobb så man vet inte vart man ska börja kolla.
Tar tag i det nån dag när jag är uttråkad istället.
 
På kvällen åkte jag, Margot och hennes kompis till en bar som heter Freud. Där mötte vi Godefroy, Nick, Haris och deras kompis Dimitris. Baren va mysig med trång och högljudd. Börjar jag bli gammal som klagar på att de spelar för hög musik ute?? ;)
Eftersom det tog väldigt lång tid i baren innan man (de andra, jag va nykter eftersom jag skulle jobba idag) fick sin drink så gick vi vidare till en restaurang/bar som hette Aqua. Så fort man kom in där tänkte jag DYRT. Hade rätt men de hade en stor takterass ut mot Regent Street där vi stod och pratade ett tag.
 
 
Det visade sig att det tog t o m längre tid att beställa sina drinkar här.
Satt och snackade lite innan de stängde vid 1. Då va jag trött och kände att jag inte hade varit något speciellt bra sällskap på den senaste timmen. Och hela tiden tjatade de om att jag skulle följa med dem idag till klubben där haris jobbar. 
Jag åkte i a f hem när de gick vidare. Men det tog ytterligare en timme innan jag va hemma. Fick vänta på bussen 25 min och sen tog bussen minst lika lång tid.
 
I början av kvällen fick killarna ett ark med klistermäsken av några tjejer. De hade nån slags utmaning att hitta olika killar med olika egenskaper/utseende. De där klistermärkena roterade runt på oss alla men jag lyckades ha 4 av dem på mig när vi gick från baren. Plockade bort lapparna när vi gick in på bar nr 2 men den på foten satt fortfarande kvar när jag kom hem kl 2 på kvällen.
 
Jobb 10-19 idag. 
Vädret har varit soligt (som den senaste veckan har varit) och idag va det över 30 grader. Synd att man inte fick va ute. Satt i skuggan lite på lunchen. Ville inte svettas i solen för att sedan gå tillbaka in i airkondition.
 
Ikväll gick jag och köpte mig en pizza och glass sen blir det en hemma kväll med ett tidigt slut. Min kropp behöver vila!

Going crazy with the GAPcrew

Kategori:

Igår jobbade jag 12-21.
Har otur med att jobba på den ända våningen aircondition fungerar. Jag som typ är den kallaste människan i världen. Och de andra har en tendens att ställa den på 18 grader vilket jag tycker är jättekallt.
Så igår när jag äntligen fick lunch efter 5 timmars jobb gick jag ut i solen :)
 
Efter jobbet va vi ett stort gäng som åkte till Camden för att åter se the Harlots spela.
Sherwin har frågat om jag vill ta lite bilder på dem och givetvis vill jag det men igår hade de en annan fotograf så då ville jag inte va i vägen. Använde kameran senare när alla började dansa.
Spelningen va bra. Jag börja känna igen låtarna nu och det va en liten spelning med många fans och härlig stämning:) Man kunde se att de har roligt när de spelar.
Efter giget va det en salig blandning av musik och folk började bli fulla så det va dans som gällde!
 
 Alltid så coola Regina
 
 
 
Nöjd med inställningen på kameran. Gillar ljuslinjena
 Matrix
 Nobody puts Jordan in the corner
 
 
När de stängde puben gick vi vidare till en annan pub. Satt ner och hade trevligt och drack ytterligare lite innan de stände och alla beslutade sig för att taxi hem till Cathy. Jag tog istället bussen hem till mig.
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessa "nördar" satt vid vårat bord. Vi funderade länge på vad de hade i den ena killens ryggsäck men de visade oss till slut. Udda.
 
Hade inte tänkt att drcka nåt dels för att jag inte har några pengar men även eftersom jag har varit ute lite för mycket på senaste tiden. MEN alla köpte drinkar till mig ändå...Suck! Va gör man? Man kan ju inte tacka nej ;)
 
Idag har jag och Mike gått hela vägen från mig till Kings Cross. Det är ca 8km.
Vi stannade först på ett café som jag länge ha velat gå till som heter LaVille. Där åt vi engelsk frukost. Yummy! Jag va så hungrig.
En vanlig syn när man hänger med Mike. Med mobilen i handen.
 
Väldigt mysigt! Och god mat!
Sen stannade vi även vid Camden market där vi gick runt i cirklar för att hitta glass eller lemonade. Till slut hittade vi lemonade. Så gott efter en promenad. Sedan fortsatte vi att cirkulera för att titta på solglasögon till Mike och till sist försöka hitta ut.
VI stannade även vid ett stånd där de hade massa foton på olika platser i London som ser ut som en bokstav. Så de satte ihop våra namn av bilder. En bild för varje bokstav. Tex va M i Mike formen på en av grindarna utanför Buckingham palace. Detta gav mig en ny idé så nu ska jag leta "bokstäver" i min omgivning att fota.
Sedan gick vi vidare till Kings's Cross där Mike tog tåget hem och jag tog tunnelbanan hem.
 

För och nackdelar London vs. Sweden

Kategori:

Jobb 12-21 igår och sen åkte jag hem och dog i sängen- jag va trött!
 
Jag har åter igen börjat fundera över min framtid.
Har ju sagt att jag ska stanna här minst till mitten av september då mitt hyreskontrakt går ut samtidigt som jag har avtjänat 6 månader på GAP. Nu börjar september helt plötsligt närma sig och jag känner en press att jag måste bestämma mig!
Det är nu alla frågor dyker upp.
Ska jag stanna kvar i London?
Ska jag jobba kvar på GAP? (Eftersom jag tror att en promotion inte ligger så nära som jag hade hoppats på)
Om jag stannar kvar i London, ska jag bo kvar i mitt rum eller försöka hitta nåt större/billigare?
Ska jag åka tillbaka till Sverige?
Va gör jag om jag inte hittar nåt jobb?
Var ska jag bo? (Gbg är ju redan bestämt men man måste ju ha tak över huvudet också)
 
Det finns ju både bra och dåliga saker med både London och Sverige.
 
Fördelar:
London:
Finns alltid något nytt att upptäcka.
Finns alltid nya människor att träffa.
Bra erfarenhet
Sverige:
Jag tjänar bra
Jag kan spara pengar (och därmed resa)
Jag kan ha mitt eget hem
Allt känns "tryggare"
 
Nackdelar:
London:
Man tjänar uselt! (sparpengarna försvinner snabbt)
Jag måste dela hem
Sverige:
Lite tråkigare helt enkelt (är rädd att jag kommer bli uttråkad fort)
Svårt att hitta jobb
 
(Finns ju så många mer för och nackdelar men detta är de största för mig)
Så i det stora hela är valet mellan ett stabilt jobb/inkomst/hem i Sverige eller ett spännande men fattigt liv i London.
 
Det är nog bra att jag kommer hem på semester ett tag i Sverige för att dels få bo lite ensam men även komma ifrån Londonlivet för att se om det är något jag kommer att sakna.
 
Jag har i a f sökt ett jobb i Göteborg som assisterande butikschef på Myrorna idag. Får jag jobbet är det meningen att jag ska komma tillbaka till Sverige ;)
Och skulle det vara så att jag "måste" åka hem så är inte det något jag skäms för. Jag är stolt över att jag vågade säga upp mig och komma hit helt ensam utan jobb, boende och vänner. Helt sjukt att jag nu har bott här i ca 5 månader och har både jobb, boende och vänner :) 

St Albans

Kategori:

Kl är nu 3 på natten och jag har just kommit tillbaka med tåget till London. Idag (läs igår) va det Mikes födelsedag så han hade frågat om jag ville komma till St Albans som ligger en bit utanför stan och hänga med honom. Tog tåget, som bara tog 20 min, vid 1 tiden.
Mötte upp Mike på stationen för att sedan gå till en stor park. Passerade stan och en jättekatedral på vägen.
 
Vi solade och snackade några timmar innan vi traskade tillbaka till stan, tog en öl och sedan gick hem till Mike. Då va det dags för mig att vila lite medans han lagade mat.
    
Efter det gick vi ner till stan igen och drack några drinkar och sen tillbaka till Mike för att äta cupcakes som jag hade köpt till honom i födelsedagspresent.
 
Sen missade jag tåget och fick vänta till nästa 2.20. Nu är jag i a f snart hemma. Ska bli skönt att få sova. 

Parkhäng

Kategori:

Igår jobbade jag 13-17. Hann med att sitta i solen lite innan.
Efter jobbet åkte jag till Hyde Park där jag träffade Nikki. Man kan väl säga som så att vi va inte direkt ensamma i parken. Nu när sommaren äntligen har kommit till London så samlas folk i parkerna på helgen. Det är oxå en stor festival i Hyde Park denna veckan med ett stort inhägnat festivalområde.
Nikki skulle träffa sin kompis Sjoerd, en kille från Holland, hans holländska kompis och han hade med sig Haris, Nick och Lukas från Grekland.
Margot mötte även efter en stund.
Vi satt i solen, tills vi hamnade i skuggan, och pratade, skrattade, drack öl och hade jättetrevligt. Efter bara några minuter kändes det som om vi alla hade kännt varandra hur länge som helst.
 
 
Efter ett tag i skuggan flyttade vi oss till solen igen.
 
 
Efter att ölen va slut och vi tjejer stått i toalettkön ca 30min (panik!) så gick vi vidare mot puben the Swan vid Lancaster Gate.
Gick förbi festivalområdet och lyssnade till Beach boys som spelade. Tyvärr såg man inget eftersom de hade satt upp höga stängsel. Fast jag har ju redan sett dem en gång i USA på 4 of July.
 
När vi kom fram fixade vi ett bord på uteserveringen och beställde mat. Nick beställde en sunday roast och fick en halv kyckling. Men han lyckades få ner hela.
 
Här har vi den grekiska ligan. Så härliga killar!
 
Jag och Margot bestämde oss för att gå hem. När vi passerade en restaurang som heter the Tiroler Hut som Margot har berättat om gick vi in för att ta en drink.
Vi beställde varsin Apfelkorn.
 
 
I ett litet bås satt en man och sjöng tyska schlager. All serveringspersonal va klädda i läderhosen och små söta klänningar. Och till slut va det dags för karaoke. Vi blev inte långvariga men intressant va det.
 
Idag har jag jobbat 10-14. Segt. Nu ska jag ut i solen igen!
 

Blommor!

Kategori: Foto

Igår gick jag en sväng genom Regents Park och tog lite bilder. Det va helt underbara färger. Massor av blommor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha vandrat runt i solen i ett hav av färgglada blommor va jag helt lycklig!
Jag gick upp till Primrose hill där jag la mig ner i solen.
Tillbringade ca 4 timmar i solen. Läste, tittade/ lyssnade på människor som kom och gick och njöt av vädret och utsikten.
 
 
Kom hem och insåg att jag inte hade världens vackraste solbränna. Dels från linnet från när jag gick runt i regents park men även efter bikinin på ryggen. Jag som tyckte att jag mest solade framsidan.
Lyckades även bränna armbågarna efter att ha riktat dem mot solen medans jag höll min bok.
Men alla kan vara lugna. Idag har jag en fin jyllenbrun färg på ryggen :)
 
På kvällen följde jag med Margot och hennes 2 franska killkompisar till Waxy's. 
 
 
 
 
 
 
Vid 21 gick jag till ett ställe som hette Voodo vault för att lyssna på the Harlots. Men när jag kom dit va det helt tomt.
Trodde jag hade kommit fel. Gick in och ut några gånger, skrev till Sherwin på fb och Mike. Till slut tänkte jag att jag ger upp och går tillbaka och träffar de andra igen. Då fick jag sms av Mike att de skulle spela om 10 min. Gick tillbaka...igen. Tyvärr va det fortfarande tomt i baren men de gjorde en bra spelning och jag fick några bra bilder av bandet.
 
 
 
 
 
 
Sen blev det en sväng till O'Neills för lite livemusik och galna människor.
 
 
Efter att ha pratat med en kille från London och en från Virginia som hade pluggat ihop i USA tog jag sista tunnelbanan hem.
 
När jag bytte tåg vid Baker Street så väntade folk på det sista tåget mot Kings Cross på plattformen mittemot. När tåget kom rusade alla in. Inte ofta man ser så många människor trängas på en så liten yta.
 
Idag jobbade jag 10-19. Och jag är så nöjd med min insats. Hann med att (nästan) totaltömma lagret samtidigt som jag hjälpte kunder och höll städat. Cathy va inne mellan 12-16 och hjälpte mig och tillsammans lyckades vi få en av de bättre försäljningsdagarna på länge. Vi va båda snabba med att berömma varandra inför butikschefen. Jag har lärt mig att det är viktigt att berätta vad man har gjort under dagen (om man har gjort nåt bra vill säga).
 
Efter jobbet träffade jag Mike på the York där vi tog några öl/cider innan vi åkte till Holborn för att träffa Nikki och hennes kompisar.
Mitt lokalsinne, eller rättare sagt min mobil va inte på topp så vi gick i helt fel riktning när vi kom dit. Men till slut hittade vi till Bounce. Ett ställe där man kan spela pingis. Nikki och Sander har berättat om detta ställe innan och jag hade tänkt mig en liten bar med dålig belysning och typ 4 pingisbord. Men va fel jag hade. Det va en stor lokal med minst 15 pingisbord. Alla va fulla med spelade människor och pingisbollarna flög hit och dit!
Vi stannade bara nån timme. Sen blev det sista tunnelbanan hem igen.
 
En bra helg hittills.

Jobb jobb jobb

Kategori:

Igår va det jobb 12-21.
Idag va det oxå jobb 12-21.
Pratade äntligen med chefen angående min promotion. Hon sa att hon hade mailat rätt person men även typ alla butiker i distriktet = hela London.
Dock har jag inte hört nåt mer så jag tror de redan har tillsatt den tjänsten jag skulle få komma på intervju för.
Så nu är det väl bara att hoppas på att någon av de andra butikerna hör av sig. Annars blir det Sverige igen.

Promenad genom London

Kategori: Foto

Idag fick jag som sagt va sällskap, av Mike som oxå va ledig.
Vi dividerade länge om vad vi skulle göra och kom fram till att det får inte kosta pengar eftersom båda av oss är panka.
Vi bestämde oss till slut för att ses på Kings Cross St Pancras dit han skulle komma med tåget. De 2 tågstationerna (som ligger precis bredvid varandra) är inte speciellt små. Det tog ca 20 min innan vi hittat varandra.
Vi gick längst med kanalen till Camden och fortsatte till Regents Park. Det duggade lite men det va ett helt ok sommarregn. Vi gick igenom parken till Baker Street där vi tog en tunnelbana till Embankment.
Det va en underbar explotion av färgglada blommor i Regents Park. Dit måste jag gå igen och fota. Ville inte tråka ut Mike som stod snällt bredvid och väntade.
 
 
 
Den blomman gillar jag, pekar Mike ut.
 
Vid Embankment gick vi i princip samma sträcka som jag gjorde igår fast ner till Tate modern muséet. Mike har studerat art så han pratade lite om de olika konstnärerna och deras verk.
Sedan gick vi tillbaka till Westminster. Jag va då både kall, trött och hungrig efter ca 4 timmars promenad ute i duggregn.
Till slut efter mycket om och men åkte vi till Marble Arch och åt på the Tyborn.
En mycket trevlig dag :)

Fota med stjärnfilter

Kategori: Foto

Och så va det en ledig dag igår igen. Känns som jag är ledig mer än jag jobbar nu.
Började med en långpromenad på 1 mil.
Sen tog jag tag i att storstäda hela lägenheten. Det va ingen som hade städat efter festen i lördags, bara plockat undan. Så det va inte alltös fräsht här. Det verkar som de andra inte bryr sig men jag kan inte bo i ett skitigt/snuskigt hem.
Och även fast jag mailade ut till alla förra veckan att vi skulle följa vårat städschema så va det bara 2 av 6 som städade och den ena va jag. Jag är trött på att städa efter alla andra hela tiden nu. Hoppas de nya hyresgästerna är bättre.
 
Sen blev dagen seg. Handlade lite, lagade mat, gjorde en rabarber/jordgubbspaj (som inte blev jättegod men den slank ner ändå tillsammans med vaniljsås), läste, kollade på film.
 
Till slut när solen började gå ner åkte jag ner till Westminster med min kamera i hopp om att få lite bra bilder.
 
Sen gick jag över till Southbank. Har aldrig direkt gått där men nu insåg jag att jag hade missat något. Det va jättemysigt men massa restauranger, barer och pubar. Många av dem utomhus. Här va det t e x en liten "by" med olika restauranger och pubar.
Och här va under en bro. De hade hängt upp några ljusslingor och satt ut några bord.
 
Sprang på några killar som gjorde stora såpbubblor. Ganska coolt. Tyckte jag tog massor av bilder på detta men det va inte många som blev bra.
 
 
Sen gick jag vidare och fick en fin utsikt över St Pauls katedral. Nästa kvällsvandring blir runt det området.
 
Satt och läste en stund i väntan på mörkret. Ville prova mitt stjärnfilter som gör alla lampor till en "stjärna".
Tyvärr blev de bilderna lite suddigare men jag gillar effekten.
 
 
 
 
Idag är en ny ledig dag. Förhoppningsvis får jag lite sällskap idag.