meandmyrestlesssoul.blogg.se

Lite deppig pysseldag

Kategori: pyssel

Vilken dag!
Började dåligt med att jag fick ett brev från Moderna försäkringar om att de nekar ersättning för att laga displayen på min kamera.
Så då passade jag på att hämta ut den från Elgiganten medans jag ändå va nere i stan. Som tur va så fungerar den ju i a f så att jag kan börja fota igen.
Jag har ni skrivit ett långt mail till Moderna försökringar och överklagat. 
 
Hämtade även 2 paket som jag hade beställt från appen wish. En billig klocka och en väska. Visar sig att väskan inte alls är så stor som den ser ut på bilder och den va helt plastig och absolut ingen kvallité alls. Jag skrev och krävde pengarna tillbaka, även om det bara va 80kr.
Klockan va ok.
 
Sen har jag städat här idag för att det kommer en tant för att titta på min lägenhet i morgon :(
Efter det besöket får jag veta mer om jag har nån chans att bo kvar här eller inte.
 
Sedan har jag pysslat lite.
Va bla på Panduro o köpte griffelfärg innan idag så jag gjorde om tavlan jag hade i köket och målade den helt enkelt bara svart så kan man skriva/måla lite vad man vill på den sen.
Målade även en burk jag köpte på IKEA förra helgen. Hade tänkt att ha den som en kruka till kryddor. Tyvärr lossnade färgen när jag började skriva på den så det får bli ett lager till.
 
Har även klätt in min hattlåda som jag hittade på second hand för bara 20kr.
Den ska nog inte se ut så här i framtiden men för nu får den va så. Ska komma på nåt bättre ;)
 
 
 
Sedan började jag med ett projekt som jag har tänkt på sen i våras men inte tagit tag i förräns nu.
Jag har använt en instagrambild jag tog hemma hos mamma som inspiration och klistrat på massa färgglada papper på en canvasduk. Sedan ska jag måla dit horisonten och björken.
 
 
 
 
Igår kväll pysslade jag lite oxå. Då blev det en ljusstake av gamla värmeljus.
 
 
 
 
 
 

Isle of Skye

Kategori: resa

Häromdagen printade jag ut en karta över Skottland och sen började jag gå igenom allt jag hade highlightat i min lilla guidebok om just Skottland.
Resultatet blev en karta med massa kryss på:
Helt enkelt platser där det finns något av intresse att se.
 
Det jag verkligen fastnade för va Isle of Skye.
Fairy Glen, som verkar vara ett fint grönområde/skog.
 
Spar cave, en grotta men bara kan komma åt vid lågvatten.
 
Quiraing, ännu mer natursköna områden
 
Claigan Coral Beach, Vacker strand i de nordligaste delarna av Skye.
Coral found on the beach on Skye.
 
Neist Point Lighthouse
View as sun sets over Neist Point Light House.
Standing stones near Lighthouse on Skye.
 
Old man of Storr.
Path leading to Old Man Of Storr.
 
Och givetvis måste vi besöka Fairy Pools
 
Det är ofta man ser denna lila bild när man googlar på det men verkligheten ser ni härunder...
 
2 andra saker jag måste se är Glenfinnan Viadukt:
 
Och Eilean Donan Castle:
 
Längtar nu!
Tänk att få köra runt i detta vackra landskap och få ta massa bilder!
 
 
 

Dagens tråkiga nyhet...

Kategori:

...är att jag kanske inte få bo kvar här.
Får veta mer om en vecka.
 

Gbg-Jkpg-Nkpg-Lkpg-Jkpg-Gbg

Kategori:

Jag har länge tänkt att efter nyår när allt har lugnat ner sig ska jag åka till Norrköping o hälsa på och även hämta mitt staffli som Erika har lånat.
Men eftersom jag inte fick nån ledig helg i januari så passade jag på när jag fick sön-tis ledig. Men så bokade jag in jobb på non på tisdagen (idag) så då fick jag skynda på för att hinna med allt.
Jag åkte till Jönköping efter jobbet i lördags och hann en sväng hem till Malin och Tommy för att se hur det har det. Sen hämtade mamma mig och så sov jag där.
På söndag morgonen åkte jag hem till Margareta i Grevby där de håller på att rensa huset inför flytt. Det va en ända stor loppis, fast allt va gratis :)
Jag hittade 3 stolar, en pidestal, en fotpall, en lampfot, lite skålar o en söt väska. 
Efter att ha stuvat in allt i bilen så körde jag upp till Norrköping där jag skulle träffa Virre, Erika och Måns.
När jag kom upp fick jag inte tag på någon och fick sedan svar att Erika inte va i stan förräns senare på kvällen och Virre hade inte tid att ses så jag köpte med mig lite sallad o åkte hem till Måns på en sen lunch.
Vi såg på en Beck film, Levande begravd, och en ny film som heter American sniper.
Efter 20 hörde Erika av sig så jag åkte dit för att prata lite och hämta mitt staffli. Sen köpte jag lite MAX mat och så blev det några avsnitt på spåret hos Måns innan vi somnade.
I går skulle Måns till skolan tidigt så jag började med en frukost på Ingelsta innan jag åkte till Linköping där jag hälsade på på Netonnet.
Sen åkte jag hem till Jennifer på lite nyttig fika.
Efter det blev det till att köra tillbaka till Huskvarna där jag gick på tyglagret, ville ha tyg till kuddar, men hittade inget jag gillade.
Istället åkte jag till farmor och överlämnade en födelsedagspresent. Hon va pigg och på gott humör vilket va kul att se.
Till sist åkte jag till IKEA innan jag lämnade tillbaka bilen till pappa och Helena på stationen och tog bussen hem. Då va jag trött!
 
Nu (eller den 7:e februari när mamma och Göran kommer till Gbg) har jag i a f fått tillbaka mitt staffli så att jag kan börja måla igen :)

scrapbook

Kategori: pyssel

I måndags tog jag en dag ledig.
Skulle varit ledig söndag- tisdag o hade sagt till non att jag kunde jobba tisdag för det va en röd dag och då fick jag ändå 2 dagar ledigt. MEN i söndags hade de panik o behövde all hjälp de kunde få så jag hoppade in o jobbade 10-18. Kunde då inte säga att jag ville va ledig på tisdagen istället eftersom de redan hade lagt in mig i schemat men min chef är snäll och låter mig jobba så mycket/lite jag vill. Så då sa jag att jag kunde jobba en halv dag, 9-14, så fick jag fortfarande betalt för 10 timmar och fick eftermiddagen ledig. Måste verkligen lära mig att säga nej till att jobba så mycket ;)
 
Men i måndags va jag i a f ledig.
Gjorde det gamla vanliga som man alltid gör när man är ledig. Städa och tvätta. Sen träffade jag Mia för en lunch på stan innan jag lämnade in min kamera för lagning. Det kan ta mellan 2 och 3 veckor. Jag hoppas på 2 veckor.
Sen tänkte jag att nu har jag tid att pyssla lite med min scrapbook på eftermiddagen. Började vid 15 tiden och när klockan va 18 så trodde jag att den va 20 så insåg att jag kunde hålla på i minst 2 timmar till :)
Hann en bit på vägen och kom fram till sommaren och den helgen då både Måns, Jennifer och Tina hälsade på samtidigt som jag jobbade 3 nätter. Vi gick på sightseeing, lyssnade på Måns systers band i Camden, va på kubansk restaurang, käkade på Friday's, gick igenom Notting Hill, åt sunday roast på Gordons och Måns och jag avslutade helgen med god mat på Zedel, mojitos (2 för1) och pubhäng på Waxy O´Connors. 2 av mina favoritbarer/pubar i London.
 
Totalt fick jag nog ihop max 10 timmars sömn på 3 dygn. Va allderles för lite när man ska jobba hela natten, sova några timmar på morgonen och sen umgås och sightseeinga hela dagen för att sedan jobba hela natten igen. Sista natten somnade jag och slog i huvudet i en hylla när jag satt på golvet på lagret och prismärkte reaplagg på GAP.
 
Men det är ändå härliga minnen. Och det är så kul att se bilder och gå igenom bloggen från mitt år i London och minnas allt roligt man gjorde, och inte bara komma ihåg det jobbiga med att aldrig ha tillräckligt med pengar.

Och det varde ljus

Kategori:

Det har blåst väldigt mycket några dagar nu och i natt ven det utanför fönstret så jag knappt kunde sova. 
På morgonen tittade jag ut på balkongen och allt låg i en hög.
 
Så jag ställde ihop bordet och stolarna, plockade in äppellådorna och mattan och tryckte ihop alla växter i ett hörn.
Lådorna använde jag inne i vardagsrummet ist då jag fick plats över när jag packade ner julgranen.
 
Satte även upp lite nya lampor när jag tog ner adventsljustakarna. 9 olika lampor räknade jag att jag hade till slut i bara vardagsrummet.
 
Men favvolampan är den från Texa. Enkel men cool design. 
 

mål 2014/2015

Kategori:

Då är år 2014 slut och mycket har hänt. Kanske inte tillräckligt?
Gjorde en lista i början av året. Vad har jag genomförst och inte?
 
De lite större målen:
- Hitta ett jobb jag trivs med. 
  Halvcheck. Jag har fått ett heltidsjobb som jag får fortsätta med även efter februari. Om det är drömjobbet? Återstår att se.
- Hitta en lägenhet. 
  Halvcheck. Bor i en lägenhet jag trivs i men vet inte om jag får bo kvar längre än till sommaren.
- Bli skuldfri.
  Check!
- Resa minst 2 gånger. 
  Check! London och Berlin.
- Spara pengar. 
  Check! 
- Va en JA sägare.
  Har blivit mycket bättre på detta. 
- Grubbla mindre. 
  Har varit svårt när jag inte haft ett jobb. Då grubblar man på både jobb, pengar, boende o allt annat som kommer med det. Men nu i höst har jag skapat mig en mycket lyckligare vardag.
- Umgås med vänner och träffa nya männsikor. 
  Har bara träffat några nya människor här i Gbg men många genom jobbet. Men jag har försökt att hitta på saker med dem jag redan känner.
- Träna. 
  Det blev det inget med.
- Njuta av den svenska sommaren. 
  Det tycker jag att jag gjorde även om man aldrig tycker att man njuter tillräckligt av sommaren. Men det blev mycket häng i Slottskogen, lite grillning, många fina solnedgångar, häng på uteserveringar, lite bad, utflykter och fick även prova på vattenskidor.
 
Och så lite kreativa saker:
- Måla tavlor. 
  Målade mycket i början av året men blev tyvärr inte mycket efter jag hade flyttat.
- Fota massor! 
  Fotat mycket men absolut inte tillräckligt.
- Lära mig spela piano. 
  Nope.
- Sjunga i en kör. 
  Nope.
- Lära mig ett nytt språk. 
  Nope.
 
Så kommer vi då till årets mål. De kommer se väldigt lika ut jämfört med förra årets fast jag har minskat på dem lite.
 
-Få ett förstahandkontrakt på boende.
 Jag trivs jättebra i min lägenhet men vet inte om jag får bo kvar efter juni. Så antingen får jag hyra ett år till (om det går), ta över förstahandskontraktet (om det går) eller hitta nåt annat.
-Hålla ögonen öppna för ett jobb med utvecklingsmöjligheter.
 Har 2 jobb nu som fungerar bra men vill nog ha ett jobb med lite mer ansvar och möjligheter att utvecklas.
-Resa minst 2 gånger.
 Planen är en helg i London, Scottland i vår och roadtrip i USA till hösten. Förhoppningsvis nån/några fler resor utöver det.
-Lära känna fler i Göteborg.
 Vara öppen för att träffa nya människor att umgås med.
-Satsa på fotografering.
 Köpa en ny kamera (till mig själv i 30-års present), lära mig att redigera bilder, kanske gå med i nån fotogrupp här i Göteborg.
-Sjunga i en kör.
 Sjunger alltid både på jobbet och hemma. Har hittat en kör här i Masthuggskyrkan som jag tänkte höra om jag kunde provsjunga i.
-Göra klart min scrapbook från London
 Nu har jag varit hemma i ett år och jag har inte kommit längre än till april månad i min scrapbook. "Bara" 7 månader kvar att göra klart.
 
Kommer säkert på fler grejer under årets gång men just nu är det det här som jag kan komma på.

Best of 2014

Kategori:

De största händelserna från förra året men även favoritbilder jag har lyckats med:
Firade in nyår med Nikki, Tom, Mikael och deras kompisar.
 
Flög sedan hem från London.
 
Släktkalas när farmor fyllde år.
 
Hemma på landet fick jag ta hand om Goliat lite.
 
I februari gifte sig Magnus och Linda.
 
Vi firade pappa i Göteborg med restaurangbesök och teater.
 
Simon och Carro gifte sig.
 
Flyttade till Göteborg och fick världens bästa utsikt!
 
Började jobba på Gina Tricot och Netonnet.
 
 
Såg Maria springa tough viking och tog en av mina bättre porträttbilder.
 
Familjen va här och firade min födelsedag.
 
Emelie och Jennifer kom hit en helg.
 
Midsommar firades i Äng hos Magnus och Linda.
 
Många härliga sommarkvällar.
 
Nikki och Tom va här en helg och vi hade en underbar dag på Visingsö.
 
 
Vi va på Hållö där mamma och Göran bara nån vecka tidigare hade gift sig i hemlighet.
 
Festade med Malin och Clara.
 
Elin och Klas gifte sig.
 
Åkte båt med familjen.
 
Provade på vattenskidor.
 
Sen blev det ett besök på Skara sommarland.
 
Besökte Marstrand.
 
Tog massor av kort på systrarna Zachrisson.
 
Va på Lotta på Liseberg och ssåg bland annat mina idoler Galenskaparna/After shave
 
Jimmie och Mia gifte sig.
 
Började jobba på LampHuset.
 
Tog jättefina bilder på Mia.
 
Bowlade med familjen när Hasse fyllde 50år.
 
Fotade Tessa.
 
Besökte Berlin med Mike.
Besökte Liseberg med Jennifer, Mia och Emilie.
 
Firade jul med familjen.
 
Firade in det nya året med Maria.
 
Gott nytt år!