meandmyrestlesssoul.blogg.se

Vill man va fin....

Kategori:

...får man lida pin.
Och som jag led igår.

Utekväll

Kategori:

Kl är 5 (egentligen bara 4) och jag har just gått och lagt mig. Det är iskallt på mitt rum. Elementet verkar inte fungera. Jobbade 13-17 idag. Mycket att göra=roligt.
Ikväll följde jag med Nikki till resraurangen Cinnamon Kitchen där vi träffade hennes gamla jobbarkompis från Sydney. Vi åt gott och pratade om resor. Blev väldigt sugen på Austraklien igen. Vi fortsatte sen till en pub. Efter nån timme gick vi till en annan pub där vi träffade Sander och hans kompisar Sander, Julian och Lorenzo.
Här hoppade en random kille in i bilden och lyckades hälla ut hela sin drink över min jacka.
 
Tanken va att gå till en klubb och dansa men vi stannade kvar på puben till de stängde. De andra gick vidare men mina nya pumps tillät mig inte att ta ett steg till. MEN va tvungen att traska till en buss. På vägen fick jag dansa med en kille som inte kunde engelska och krama en kille som inte hade nån jacka. I Oxford Circus va jag tvungen att byta buss. Och därmed gå en bit. Aj aj. När jag väntade på nästa buss kom en kille fram och sa att jag va vacker. "Är du från Sverige?" Va det mitt blonda hår eller min accent som avslöjade mig. "Din accent" Skit oxå, jag som trodde att jag inte hade så mycket svengelska.
Mellan bussen och lägenheten tog jag årets första barfotasteg utomhus. ISKALLT! Men det va ändå bättre än att ha skorna på.

Glad påsk!

Kategori:

Igår va det långfredagen och jag jobbade 7-16.
Hela Nothern line va avstängd så där jag vanligtvis brukar byta tåg i Kings cross fick jag byta till buss.
Tog även bussen hem. 1 timme tog det jämfört med tunnelbanans 30 min.
Jag åkte bussen längst med Oxford Street och bestämde mig för att aldrig gå dit på en helgdag. Det kryllade verkligen av människor.
 
I går kväll gick jag och la mig tidigt eftersom ikväll blir det party all night long och även i morgon ska vi ha en påskfest.
Men först ska jag jobba 4 timmar.
Glad påsk!

Porträttbilder

Kategori:

Jag måste bli bättre på att fotografera när jag är här. Har knappt använd min systemkamera sen jag kom hit. Blir mest mobilbilder och det är ju ingen jättekvalité på de bilderna.
Jag vill öva mer på att ta porträtt. Bilder på människor i det stora hela. Det vill jag bli bra på!
Här är några favorit bilder jag har tagit på människor, inklusive mig själv, som ja är ganska nöjd med.
 
Börjar med en bild på Henke när vi va i Washington DC. Han är så cool med solglasögonen, kragen uppvikt och tröjan slängd lite slarvigt över axeln.
Denna bild tog jag på min syster när det va kalas för mormor. Hon ser så glad ut i motljuset :) 
Nästa bild är på pappa och Helena en kall dag när de spelade byakampen i Äng. En ögonblicksbild.
Detta är den första bilden jag tog med mitt nya 35mm objektiv. Söta Ebba provade mina solglasögon. Gillar att bilden är så ljus.
Sen har vi bilden jag fångade av Måns en sommarkväll på Trädgårn. Underbara ögon som lyser! (Kan va favvobilden)
En härlig sommarkväll på Virres uteplats fångade jag denna coola brud. Tror det är Karin som speglas i solglasögonen.
Erika under en photosession. Det började regna men paraplyet funkade tillsammans med de gula rapsfälten.
Vackra Clara på hennes födelsedagsfest. Ytterligare en ljus bild jag gillar.
Denna är bara för söt. Kärlek! En promenad vid kanalen i Söderköping innan himlen öppnade sig och regnet öste ner.
 
Sen har jag 2 egobilder. Första är från midsommar förra året. Hade gjort mig en krans och använde mig av ljuset genom fönstret.
Denna tog jag en tidig, kall morgon innan jag åkte till London. Va ute och övade på att justera exponeringen för att få ljusa bilder efter att ha fått tips av duktiga fotografen David Zandén.
 
Nu hoppas jag bara på bättre väder så att jag kan ge mig ut och fota :)

Löning+Ledig dag=Shopping

Kategori:

Quizet gick bra igår. Vi hade flest poäng hittills av de 4 ggr vi har varit där. Tydligen hade de andra lagen också väldigt höga poäng för vi tog oss inte in på topp 5:(
Men vi fick tröstpris när dessa lottades ut :)
Prisutdelningen går till så att det vinnande laget får:
-3 papperspåsar med 3 olika svar på
-en korg med massa olika priser så som vin, öl, godis mm
-en fråga där ett av svaren på påsarna är rätt
Sedan ska de fördela priserna i påsarna på de svaren de tror är rätt. De vinner det som är i den vinnande påsen. (Precis som i pengarna på bordet.) Så är de säkra på svaret så lägger de allt i samma påse, annars delar man upp det. De 2 andra påsarna lottas ut bland de andra lagen.
Igår va de ganska säkra på svaret men hade fel och fick bara en "liten" påse. Vi däremot fick den påsen som de trodde va det vinnande svaret, alltså bäst priser:)
Sander hoppade högt och skrek, det gjorde inte vi. Hoppade upp alltså. Han satte sig ner lite försiktigt och viskade "jag trodde ju att ni oxå skulle ställa er upp"
 
Rolig idé på puben
 
Idag har jag haft en ledig dag efter 7 dagars jobb. Tvättade en maskin tvätt och städade lite på morgonen.
Jag började sedan med att åka till banken och se varför jag inte har fått mitt bankkort. Alex, min bankman, va ledig och vinkade in mig på direkten. Konstigt, tyckte han eftersom kortet ska beställas automatiskt när man öppnar ett konto. MEN det hade det inte gjort. Så han tryckte på lite knappar så i mitten av nästa vecka kommer mitt kort (eftersom det är 4 lediga dagar nu) Jag fick i a f se att jag har fått £600 i lön som nu fanns på mitt konto :)
 
Sen gick jag till 3butiken för att få reda på varför min mobil inte fungerar. Då va det så enkelt att de nr jag försökt ringa inte är godkända på den "fria" månadsplanen jag har. Pinsamt. Jag hade bara försökt att ringa banken och ett svenskt nr. Hade inte provat att ringa ett "vanligt" nr här.
 
Efter det blev det besök på forever 21. Kände att jag tog rätt beslut som hoppade över intervjun där. För stort och opersonligt. Men jag hittade en klänning och ett armband på rea :)
 
 
Vidare till Primark där jag strosade omkring ett tag. Till slut blev det lite sockar, nagellack, en klänning och ett på skor som va på rea :)
 
 
Hem igen och tvätta en till maskin tvätt, göra lite lunch och ta det lite lugnt.
 
Ikväll har jag varit på Westfield och botaniserat lite bland skönhetshyllorna på Boots pharmacy. Blev lite smink, krämer och rengöring. Är len som en babyrumpa i ansiktet nu :)
 

Dagarna rullar på...

Kategori:

I går morgon trotsade jag kylan och gav mig ut och sprang. Allt detta för att jag hade tryckt i mig ett helt paket Ben & Jerry's kvällen innan.
Sen va det jobb 11-20. Vi hade inventering i natt så det va mycket förberedelser igår. Cheferna har stressat som bara inför det så dte är skönt att det är över nu.
(En lustig sak som hände på jobbet. Jag tänkte tillbaka till min och Jennifers resa till Rom förra sommaren. Tänkte på vårt besök på Colesseum där vi träffade 2 killar från Australien som spelade i ett band som heter Wolfmother. TÄnkte att jag ska fråga Nikki om hon känner igen dom. Ca 2 minuter senare spelade de en låt som handlade om just en vargmor och ordet wolfmother upprepades flera gånger. Märkligt)
Efter jobbet blev det bio på Coronet. Underbara £3.50 tisdag! Det va jag och Danny som såg "Identity thief" Lite smårolig men trodde den skulle va ännu roligare.
 
Sen va det raka vägen hem och sova innan kl ringde 5.30 idag på morgonen. Det va en fin soluppgång när jag gick till stationen och tittade ut över innergården.
Idag har jag jobbat 7-16. Idag va uppgiften att återställa allt efter inventeringen.
Nästa veckas schema kom ut idag oxå. Har bara 24timmar då. Kanske har fått jobba så mycket dessa 2 veckor just för inventeringen. Jag hoppas att de ber mig jobba 1 dag till i a f. Annars kan det va skönt med en lite lugnare vecka.
 
När jag kom hem hade jag fått kort av mormor och morfar. Så att jag inte ska "glömma var jag hör hemma". 
 
Har 2 samtal jag har tänkt göra länge men som inte har blivit av pga mycket jobb och annat.
Det ena är till banken. Jag insåg för ca 1 vecka sen att jag inte har fått mitt bankkort än. Då blir det lite svårt att använda min lön :P
Samtal nr 2 är till farfar. Jag lovade honom att jag skulle ringa så fort jag fick ett jobb. Nu har det gått ett tag och när Henke berättade för honom att jag jobbar för fullt hade han blivit ledsen att jag inte hört av mig.
Så idag tänkte jag ta tag i dessa 2 samtal. Då är det givetvis nåt fel med telefonen. Den säger att jag inte har några pengar att ringa för när jag försöker ringa men när jag kollar mitt saldo så har jag 300 gratis minuter som räcker 1 månad (jag fyllde på igår)
Så i morgon på min lediga dag ska jag ta mig dels till 3 för att se vad som är fel och även till banken.
 
Ikväll blir det pubquiz :)
 

Pub resultat

Kategori:

HIttade resultatet på från vårt första pubquiz på AdVentures hemsida.
Vi går under namnet Non-Londoners eftersom vårt lag bara består av "utlänningar".
På onsdag kommer inte Sander. Får se hur bra vi klarar oss då.

Ben & Jerry's

Kategori:

Igår va det jobb 15-19. Innan och efter va jag allmänt lat.
 
Idag har jag jobbat 9-18. 
Efter jobbet gick jag och handlade och tänkte INTE köpa nåt onyttigt.
Dum/galen som jag är gick jag på "halva priset på Ben & Jerry's glass" i värsta kylan när jag har gått och frysit hela dagen på jobbet. Och dessutom köpte jag 3 st. Får knappt rum med nåt annat på min hylla i kylen nu. 
Vill så gärna äta den nu men det är för kallt. En kopp te passar bättre.
Kanske bäddar ner mig under täcket när jag ska se finalen av Top Model Sverige och smakar lite :P
 
Idag fick jag erbjudande om en till intervju för Forever 21. Jag tackade för inbjudan men svarade vänligt att jag trivs bra på mitt nuvarande jobb. Kändes skönt att tacka nej. Jobbet på GAP känns helt rätt just nu. Tyvärr blev nattjobbet på tors inställt så jag får vänta lite till på att prova rollen som visual merchandiser. Men jag fick 2 andra tider ist så denna veckan kommer jag upp i heltid :)
 
Skypade med pappa idag. Alltid lika roligt att få "se" honom ;) Håret i a f :P
 
En sista sak. På tunnelbanestationen, Angel, vid mitt jobb har de en liten whiteboardtavla där de skriver lite olika ordspråk/citat varje dag.
Igår stod det: 
"Sorry I'm not perfect but I'm definately not fake"
Idag stod det:
"Dreams are plans without a date"
Tycker det är lite kul att läsa dagens ord.
 

Kvällens bild

Kategori:

Igår va det jobb mellan 12.30-21.30.
Jag va medbjuden på fest på kvällen men va väldigt trött när jag åkte hem så jag bestämde mig för att gå o lägga mig.
Men när jag kom hem så va Danny och 2 av hans kompisar på väg till festen och tyckte att jag skulle följa med. Jag behöver ju träffa lite nya människor och det kommer jag inte göra om jag sitter på  mitt rum. Dessutom så va det ju väldigt roligt där sist. Så jag bytte om lite snabbt och följde med. Utöver lite svartsjukedraman, grannfejder och fylla så va det jätteroligt så jag är glad att jag inte stannade i sängen. Duktig va jag som bara drack ett glas vin också;) Annars dansade vi för fullt, de hade värsta DJ båset. Pratade med både gamla och nya vänner från alla världens hörn (t o m en svensk tyvärr) Det negativa va att alla rökte innomhus. Blää!

Kvällens DJs:


 
 


Kvällens trummis:

Kvällens hattbilder:
 



 
 
 
Kvällens dansbilder:
 
 
Kvällens pose:
 
Kvällens gruppbild:
 
Vid 2 tiden (jag som skulle gå o lägga mig tidigt) så fick jag hjälpa Danny hem för att han hade druckit lite för mycket. Hela vägen hem gick han (läs blev släpad hem av mig) och bråkade med sin spanska tjejkompis. Jag fattade ingenting eftersom det hela skedde på spanska men hon va i a f sur på honom av någon anledning. Jag kände mig lite ivägen. Men vi kom hem till slut.
 

Besök hos en detektivbyrå

Kategori:

Igår va det jobb mellan 7-16.
På vägen hem stannade spårvagnen mitt emellan 2 stationer och de ropade ut att Edgware Road stationen va avstängd på grund av safety reasons (säkerhetsskäl). Tåget jag satt på skulle bara gå till stationen innan och sen vända tillbaka. Då började jag tänka på bombningarna i Londons tunnelbana för några år sen. Och där satt jag fast i ett tåg bara 1 station ifrån den som va avstängd.
Kom till slut fram till stationen där alla fick gå av och byta tåg. Åkte till Paddington för att ta bussen vidare hem. Väl framme i Paddington stog de med stängda grindar och släppte inte in några. Kändes lite som i Titanic vär folk vill komma upp men några står och vaktar grindarna. Jag kom i a f ut och kunde ta bussen hem.
 
På kvällen åkte jag till Earls Court där jag träffade Nikki för att gå på en bar som heter Evans &Peel Detective Agency.
Det va väl gömmt med en vanlig dörr utan några skyltar. När vi kom in fick vi berätta en historia om varför vi ville träffa en detektiv. Vi hittade på att Nikki va i London för att hitta sin riktiga mamma. När de frågade vem jag va så va jag hennes syster som va svansk. Tjejer/receptionisten som frågade oss frågor om detta gick verkligen in för det. Efter ett litet "föhör" fick vi komma in genom en hemlig dörr i bokhyllan. (ursäktar för de dåliga bilderna men ville inte använda blixt)
Det va en mysig liten bar/restaurang med gammaldags inredning och massa böcker överallt.
Vi beställde en miniburgare och dricka. Nikki ett glas bubbelvin och jag en drink som va jättestark.
Gamla glas, skålar, flaskor och tallrikar
 
När jag till slut surplat i mig den där drinken gick vi till en pub eftersom det va väldigt dyrt på denna mysiga bar.
Där träffade vi Nikkis franska rumskompis Dany som inte va så bra på engelska men va trevlig.
 
 Idag tänkte jag ta en promenad inna jobbet men när det såg ut så här
utanför fönstret hoppade jag över det.
 

Jag trivs med mitt jobb :)

Kategori:

Jobbade 5 timmar extra idag men det gör mig ingenting för jag trivs verkligen med mitt jobb. Det är kul att gå dit :)
Man kan ju fundera över hur kul det kan va att vika kläder hela dagarna men det är ganska rofyllt. Passar mig perfekt just nu. Nästan som när jag målar. Man glömmer allt omkring. Man blir ensam med sina tankar och funderingar.
Det är roligare att vika kläder är än att packa ihop kartonger ;)
Men viker kläder är ju inte allt jag gör. Hjälper ju givetvis kunder också. Och detta är ju lite mer mitt område.
Det är roligare att hjälpa kunder att välja färg/storlek/modell på kläder än att välja en dator ;)
 
Och Cathy på jobbet är så snäll/hjälpsam/omtänksam. Hon har verkligen tagit mig under hennes vingar.
Det va hon som berättade för cheferna att jag ville jobba som visual merchandiser. Hon berömmer mig. Hon pushar mig att inte va så svensk utan att skryta för cheferna när jag har gjort nåt bra så att de ska veta vad jag går för (annars gör hon det så jag får beröm i vilket fall som.) Hon berömmer mig för min uniform (ihopsatta outfit av de 8 plagg jag har att välja på). Hon är helt enkelt supergo!
Jag ska jobba för henne på måndag för att hon behövde vara ledig då. I utbyte skulle hon försöka jobba nån dag för mig när Erika kommer hit (Jippi, hon kommer 3 dagar efter att mamma, Göran, Tessa och Hasse åker hem och stannar över helgen)
 
Jag tror jag har smittat mina rumskompisar. 3 av 6 hostar och har ont i halsen nu. Jag mår i a f toppen:) Det kommer säkert tillbaka till mig igen :(

Ledig dag

Kategori:

Ledig dag idag. Inte mycket har hänt.
Städat och tvättat.
Hittade ett recept på bröd som inte behövde jäst. Bakade en halv sats men med ugnen blir det ju sådär.
De va goda men blev lite torra.
 
Fick för mig att åka till Westfield eftersom jag inte har varit där på länge. Hängde ju där typ varje dag när jag kom hit.
Men efter att gått runt där ett tag blev jag bara trött. Men jag köpte i a f en ögonmask så att jag ska kunna sova på dagen efter att jag har jobbat natt utan att vakna med solen som skiner in genom fönstret.
 
I kväll har vi varit på pubquiz som vanligt (efter 3 ggr). Det är svårt men roligt. Idag skulle vi bla smaka på 5 olika currysåser och bestämma vilken som hörde till vilken beskrivning.
Vi hamnade inte äns i top 5 denna gång:(
 

det blev ingen intervju

Kategori:

Fick ett mail att alla intervjuer redan va fullbokade. Skönt, nu behöver jag inte fundera över det längre :)

Intervju på Forever 21

Kategori:

Idag kollade jag min mail och såg ett mail från Forever 21.
De vill att jag skulle komma på en gruppintervju i morgon. Jag fick 3 olika tider att välja på.
Forever 21 va mitt förstahandsval när jag kom hit. Jag ville verkligen jobba där. De har så mycket fina kläder. Har alltid varit min favoritbutik i USA tillsammans med Hollister.
 
MEN nu trivs jag ju jättebra på GAP plus att jag kanske kan få jobba som Visual Merchandiser som verkligen är nåt jag vill prova på och få erfarenhet av. 
Men jag har allmänt intresse för en av tiderna. Så får vi se om jag kommer på intervju och i så fall kan jag ju höra mig för lite. Får jag fler timmar, mer betalt osv? Det kanske inte alls är så intressant. Och frågan är om jag ska välja pengar före erfarenhet i detta skede.
Kanske bäst att bara gå dit då och då och titta på alla fina kläder, som en hobby. Man vill ju inte jobba med sin hobby, för då blir det ju tråkigt efter ett tag ;)
 

Städa, städa, städa...

Kategori:

Idag började jag kl 7. Första gången jag ställde klockan på väldigt länge. Men det gick bra.
Jag fick det stora nöjet att städa på herrernas lager. Herrkläderna alltså. Det är dags för inventering snart.
För många skulle detta va ett straff men jag gillar ju att städa, plocka iordning och organisera. Den ända nackdelen va att det va kallt på lagret.
Men efter 8 timmar därinne va i a f hälften klart :) Undrar bara om det får hålla sig ett tag nu.
 
Efter jobbet köpte jag lite nya kläder. Är så tråkigt att använda samma hela tiden. Köpte en scarf också eftersom det är så kallt på jobbet oftast. 
 
I morgon är jag ledig. Då ska det städas, tvättas och lagas matlådor. Kanske försöker mig på att använda ugnen igen med lite brödbak.
Jag har märkt att det blir väldigt stökigt fort när man bor litet. Så fort man inte lägger tillbaka något på sin plats så blir det stökigt.

Beröm :)

Kategori:

Idag besökte jag H&Ms nyrenoverade butik i Oxford Circus. Jag hittade denna skjorta på rea. Den blev min :)
 
På jobbet fick jag ytterligare beröm :) Denna gång kom vise butikschefen och sa att jag tar för mig och är duktig för att bara ha jobbat där ca 1 vecka. Han gav mig 32 timmar även nästa vecka plus natt på ons för att prova att jobba med visual teamet :)

St patrick´s day

Kategori:

Idag är det den 17 mars vilket betyder St Patricks day. Detta är något som irländare firar ordentligt så vi hjälpte dem på traven. Traditionen är att ha på sig nåt grönt.
Jag och Nikki började kl 13 på en irländsk bar, O´Nellis i Earls Court med lite nachos och öl/cider. Det va jag , Nikki och massa män/killar/gubbar.
Sen rörde vi oss vidare mot Leicester Square för att gå på O´Nellis, en av de större irländska pubarna i London. Där va det en lång kö så vi gick till SoHo och hittade en pub med massa ballonger utanför. Därinne hittade vi små fyrklöver, som hör till den irländska kulturen, som vi fäste på kinden.
 
Därefter googlade vi fram en ny irländsk pub som va mysig men väldigt liten, the Toucan. Där fick vi stå utomhus och dricka för det va så trångt innomhus.
Till slut hamnade vi på en 4:e pub. Där träffade vi 2 irländsaka killar som vi började prata med. Dette ledde även till bekantskap med en finne, 2 spanskor och 2 tyskar. Stannade där ett tag, blev bjuden på cider och hade roligt innan vi följde med de 2 irländska killarna, Stephen och Thomas och käkade kinamat. Yummy!
 
Sen va det raka vägen hem för en gammal kvinna som mig. Kl 22 va jag hemma i sängen :)
Nån gång under kvällen fick jag ett armband.

 
 
 


 

A good offer :)

Kategori:

Idag har jag jag jobbat 11-20. Jag hamnade på herrarnas avdelning med en tjej som heter Cathy. Jag berättade att jag skulle vilja jobba som visual merchandiser eftersom jag är kreativ och gillar att jobba med ögonen och bygga om osv. 
Jag berättade även att dte är svårt att jobba med det i Sverige eftersom man måste ha erfarenhet eller utbildning.
"I will tell Barry!" som jobbar med visual på jobbet. Efter 10 min kom Barry och frågade om jag ville jobba med honom nån natt med visual. Va enkelt det kan va :) 
Det negativa är väl just nattarbetet. Men det är den ända tiden man tjänar extra. Man får inget extra OB för att jobba kväll och helger här.
Men jag tänker verkligen prova. Tänk om jag kunde få jobba med visual och få erfaenhet av det också. Detta kan bli riktigt bra:)
 
Fick beröm idag också
"Thanks Rebecka, you did a great job today. Helping customers and putting on such a great allround effort" -Mike
Blev jätteglad när chefen kom och lämnade denna till mig idag men sen insåg jag att alla fick varsin. Men det är ändå roligt att man får beröm för det man gör.
 
Har varit lite fundersam med många tankar snurrande i huvudet och har haft lite ångest de senaste dagarna men nu är det som bortblåst :)
 
 

Sen till jobbet

Kategori:

Jag skulle tydligen jobba idag.
En av cheferna ringde och frågade om jag kunde jobba längre i morgon vilket jag givetvis ville. Eftre nån timme ringde han igen och frågade var jag va eftersom jag skulle börja jobba kl 15.
PANIK! Jag visste inte äns att jag skulle jobba idag men jag skyndade mig så gott det gick. Va på jobbet 16.30. 1 1/2 timme för sent. Usch vad jag skämdes. Jobbade dubbelt så effektivt. Frågade chefen om han ville att jag skulle jobba lite längre eftersom jag kom sent. "Det vore snällt om du ville stanna till kl 20." Visst, sa jag. Då kändes det lite bättre.
Enligt schemat jag fick för 1 vecka sen skulle jag inte jobba idag och jag minns att jag tittade på schemat i går morgon innan jag gick hem och tänkte nu har jag 2 lediga dagar. De måste ha lagt till dagens pass i går. Då är det ju inte så lätt för mig att veta att jag skulle jobba idag när de inte har sagt nåt. Men men. Får helt enkelt va lite mer uppmärksam med mina tider. Nästa vecka har jag hela 36 timmar schemalagda :)
 

Déja vu

Kategori:

Många gånger sen jag kom hit till London har jag kommit till en plats jag känner igen. Lite déja vu. Antingen från min första resa till London 2008 med Stina och Linda eller mina 2 besök hos Nick 2011. 
Det tar alltid ett tag innan jag kommer på exakt vilken av gångerna det va och vad vi gjorde.
Detta hände i förrgår igen. Jag gick över Hungerford bridge och när jag kom till slutet kände jag att jag hade varit där innan. 2008 på kvällen kom jag fram till. Vi letade efter en pub i det området. Ett mysigt ställe i en källare.
Så började jag leta i området efter just den puben men hittade den inte. Gick hem och googlade och det måste ha varit Gordons Wine Bar. Det blir att leta upp den nån kväll :)

I don't speak spanish...

Kategori:

Igår va det sängläge till kvällen då jag åkte till Harrods och träffade Danny. Han va helt överlycklig för att de hade haft en Diorvisning och han hade fått vara "vakt" i samma rum som grundaren av Dior och massa top models.
 
Vi mötte även Dannys bror Oscar som är här denna veckan.
Först gick vi till en pub och satt och snackade lite. Sen kom Oscars kompis Penelope som va från Cypern.
Sen åt vi lite innan vi åkte til den irländska puben i Chinatown och avslutade på en bar i Soho.
Tyvärr kunde den andra tjejen spanska så för ofta under kvällen snackade de spanska och jag satt där som en fågelholk och fattade ingenting. Men men det va trevligt. Nejdå, jag är inte bitter ;)
 
Lite suddig bild men tyckte ändå den va bra. Min kamera borde bytas ut snarast.

Lång dag

Kategori: Foto

I går bestämde jag mig för att min förkylning hade gått över så jag gick upp tidigt och tog en lång promenad innan frukost.
 
Eftersom solen sken tog jag kameran och åkte till Big Ben. Där tog jag en liten promenad runt Temsen.
Helt plötsligt började det snöa. Efter ca 5 min försvann det. 2 ggr hände det under min 1 timmes promenad. Sen sken solen igen.
 
 
 

 
 
 
 
Ytterligare en "flygande man"
 
Så nu hade jag varit på 2 promenader. Perfekt då borde jag kunna sova lite innan jag skulle jobba natt.
Startade en film och täknkte, snart så. Filmen va inte äns så bra men ändå somnade jag inte. 30 minuter hann jag att sova innan jag gick och mötte Nikki och Sander på pubquizet.
Va med en stund innan jag åkte till jobbet.
Sen spenderade jag natten med att sätta 20%, 40% och 60% taggar på nästan alla plagg i butiken. Tröttsamt? Ja mycket. Vid kl 2 hade vi "lunch" så att man fick lite mer energi. Annars fick alla och åt godis för att få lite sugarrush. Men det gick bra. Min första jobbnatt avklarad :)
Kom hem kl 8 och mötte Lea, Carolin och Jeff som va på väg till jobbet.
Jag gick och la mig. Sov fram till 14. Sen ville solen titta in hos mig.
Nu ska jag gå och äta frukost/lunch eller va det nu blir och sen blir det en till film.
 

Kallt

Kategori:

Igår va det jättekallt! Det blåste och kom även några små snöflingor.
Även här hemma är det kallt. Som tur va har jag mammas handledsvärmare som hjälpte framför datorn.
e
 
Efter att ha värmt upp mig och tvättat lite så gav jag mig av till Hammersmith. Hade läst att de hade ne liten mall där med Primark.
Gick där länge och provade mycket. Hittade bla de coola skorna jag provade första veckan. De va nu på rea.
Men de va inte bekväma så jag köpte de faktiskt inte. Även att de bara kostade £6. Jag är stolt över mig själv:)
Däremot blev det en tröja, mysbyxor och en fleecetröja. Jag går ju alltid med mysbyxor när jag är hemma och jag tog bara med mig ett par från Sverige. Både mysbyxorna och fleecetröjan från herravdelningen. Givetvis va allt på rea :)
 
Igår kväll fick jag för mig att göra flätor i mitt nytvättade hår. Började dock göra dem lite för små så det tog tid och blev ca 40 flätor.
 
Resultatet

National Science Museum

Kategori: sightseeing

Idag är jag ledig så jag tog en sväng till National Science Museum. Va sådär impad.
Jag började med rymden. En ganska liten utställning med ca 1000 skrikande småbarn så jag passerade den avdelningen ganska fort. Däremot tog jag några kort på denna coola jordglob som snurrade i taket. Den visade hur jorden ser ut från himlen i olika satelitbilder. Bla hur den ser ut på natten, alla flygplan som flyger, klimat mm. Orkade dock inte titta så länge pga de 1000 skrikande skolbarnen.






 
Vid nästa utställning va det olika maskiner som uppfunnits under olika år. Gick igenom det ganska snabbt.
 
 
 
Den bästa utställningen va "Who am I?" Enkla förklaringar till varför vi ser ut som vi gör, hur hjärnan fungerar, va vi gillar och inte gillar, minnet, manligt/kvinnligt mm. Där fanns även många olika datorer med olika övningar och test för att testa just de olika sinnerna och hjärnan. Spelade bla ett spel i 11 omgångar mot några tyskar. Jag va snabbast i alla hjärnövningar. Men sen insåg jag att de kanske inte fattade alla övningar.
De hade byggt upp en man och en kvinna i massa lager av wellpapp. Snyggt!
 
 
Det här vet jag inte vad det hade att göra med det hela men ställde jag mig framför denna skärn så speglades jag i prickar i olika färger och former.
 
Efter ett snabbt stopp på atmosfär/klimat utställningen avslutade längst upp på "framtiden". Det känndes som om de hade glömt bort den utställningen lite. Va bara 2 stora bord och en lång bänk med lite funderingar om hur framtiden kunde bli.
Längst med alla våningar så fanns dessa "rör" som det "rann" ljus igenom och som på vissa ställen blev text.
 

Michael Jackson

Kategori:

Efter en film så ville jag skissa lite. Fick en idé att måla ett porträtt av Michael Jackson. Halva som ung och hälften som "vit". HIttade 2 bilder som jag utgick ifrån.
Resultatet blev sådär. Det va kul i a f :)
 
Dessa bilder använde jag:
 
 

Rolig jobbdag

Kategori:

Nyss hemkommen från 4 timmar jobb.

Idag har det varit jättekul. Mycket folk och fullt upp. Många positiva ord för min insats idag :)

Mellomys

Kategori:

Igår morgon va huvudet lite tungt efter festen så det blev en lat morgon. 
Jag träffade Nikki hemma hos henne för att gå ut och äta lunch. Hon bodde i en stor modern lägenhet (förutom köket) på högsta våningen. De hade också ett stort vardagsrum.
I hennes rum hade hon snedtak med ett stort fönster precis vid sängen. Fatta va underbart att vakna med den utsikten över London varje morgon. Gillar höjder och saknade mitt  hem lite när jag såg det.
 
Vi gick på Kings road som är en stor huvudgata i södra London. Vi hittade ett litet café och jag valde en pizza. Tyvärr va den slut så jag tog samma mat som Nikki valde. Båda blev snopna när vi såg hur lite mat det va.
En bit sötpotatis, en skiva abourgine, lite tomater och champinjoner med getost på toppen. Det jättegott men väldigt lite som sagt va. 
 
Efter lunchen skulle jag ta tunnelbanan hem men just den ljinjen jag skulle åka va avstängd. Fick ta bussen och blev på köpet sen hem. Så jag bytte snabbt om och  hann till jobbet. 
I veckan har jag tänkt att de jag jobbar med inte är supertrevliga. De kanske bara är proffesionella och därför inte så personliga som jag är van vid att va med mina jobbarkompisar.
Men igår så va det flera som va trevliga och frågade hur det gick för mig och om jag behövde hjälp och t o m frågade personliga frågor.
Jag blev ansvarig för jeansavdelningen som va i totalt kaos efetr lördagens shoppingglada kunder. Jag fick en liten påminelse om hur man viker jeans och till slut va det mycket fint. Fick t o m beröm :)
Fick även veta av chefen att jag snart får kassautbildning.
Kl 20 stängde vi. Då hade jag 1 1/2timme att bara städa. Allt skulle vara i storleksordning och helt perfekt vikt mm. Detta tog tid men jag gillade det. Lite terapiarbete:)
 
Väl hemma blev det lite wok och melodifestivalfinal. Jag tycker att rätt låt vann:) Och är otroligt nöjd att Yohio inte kom ikapp Robin.
 

Fest

Kategori:

Igår va det jobbdags igen. Vi startade en kampanj med 30% rabatt för VIP medlemmar igår så det va mycket folk. Roligt och tiden gick fort. Jag va nöjd med mina nya kläder oxå :)
 
På kvällen gick jag och Nikki till Portobello Road för att äta middag. Vi hittade en mysig thairestaurang. Nudlar, curry och en flaska vin blev det där.
Sen traskade vi till en av Dannys kompisar som inte bor långt härifrån. På vägen köpte vi en till flaska vin.
På festen va det en salig blandning av folk. I lägenheten bodde en kille från Finland, 2 killar från Frankrike, en tjej från australien och en brittisk tjej. Sen va det nån från Spanien, Indien och jag och Niiki där.
Nikki och jag hällde upp varsit glas vin men sen va flaskan puts väck. Kunde inte hitta den nånstans under hela kvällen.
Så det blev lite öl och bubbel. Men glasen tog oxå slut så vi fick dricka ur skålar.
Vi kommer nog gå dit fler gånger på fest. Många roliga och trevliga människor. De har redan bjudit in oss till premiärgrillning på deras stora terass precis vid kanalen. 
 
 
 

Checklistan börjar bli klar :)

Kategori:

Nu har allt äntligen fallit på plats:)
Det va svårt att veta hur lång tid det skull ta när jag lämnade Sverige för att komma hit till London. Nu, efter nästan 1 månad är alla "måsten" klara.
Efter 1 vecka flyttade jag in i ett rum.
Efter 1 vecka och 2 dagar fick jag ett jobb.
Efter 3 veckor och 1 dag började jag jobba.
Efter 3 veckor och 3 dagar fick jag mitt National Insurence nummer. 
Efter 3 veckor och 4 dagar (idag) skaffade jag ett bankkonto.
Nu ska jag börja LEVA. Hitta vänner att umgås med, utforska staden, hitta favoritrestauranger/barer/pubar, se fram emot våren och besöken som väntar.
 
Idag åkte jag till jobbet (på min lediga dag) för att få lite mer tid att prova kläder. Jag fick listan på de artiklar vi har 60% rabatt på. Hittade 2 tröjor, 1 skjorta och ett par jeans.
Köpte även ett par röda byxor. Dessa för eget bruk då de va utgående och vi måste använda nya plagg när vi jobbar.
Men jag tyckte att de va snygga (och billiga). Förutom reapriset så fick jag 30% på dessa.
De ljusa jeansen och gråa tröjan köpte jag i tisdags.
 
Efter shopping så blev det ett besök på banken. Jag åkte tillbaka till Dannys kontakt Alex. Vilken kille. Att öppna ett bankkonto kanske borde ta 20-30 min med efetrsom han pratade så mycket så tog det minst 1 timme. Han pratade om allt. Boken han höll på att skriva, hur han kom till London, om hans moster som hade flyttat till Kalmar och gift sig med en rik snubbe som hade byggt ett hotell i hennes namn, favoritfilmer, min släkt(!?), mat, kärlek och förhållanden mm mm. Han va riktigt underhållande! Och det bästa av allt, jag fick bitt bankkonto:)
 
Idag har jag lyckats använda ugnen. Nästan helt utan problem :)
Först bakade jag scones och sen blev det kladdkaka :)
 
Yummy!
 
Köpte denna lilla söta sak på Primark för ett tag sen. En tygbit med lite ståltråd i. Passade bra runt knuten idag :)

Snart får jag besök!

Kategori:

Härom dagen fick jag ett meddelande från Tessa att hon har bokat flygbiljett hit med Hasse, mamma och Göran. De kommer den 13-16 april. Nu längtar jag tills dess!

Pubquiz

Kategori:

Innan jobbet idag åkte jag till GAP på Oxford Street och provade massa kläder. men jag köpte inget eftersom jag inte har fått mitt rabattkort än. Tanken va att handlla efter jobber kl 17.
När jag skulle åka hem va Regents Street avstängd vilket gjorde att jag fick vänta 20 min på bussen= jag hann inte äta lunch innan jag va tvunget att åka till jobbet. Slämngde i mig en yoghurt.
Eftre nån timme frågade de om jag kunde stanna till kl 19. Javisst sa jag. Vill verkligen jobba mer! Idag va det lite stökigt på jobbet eftersom massa människor från huvudkontoret va där och byggde om typ allt. Om jag hade svårt att hitta allt innan så blev det inte bättre nu.
Kände att jag va hungrig men ville visa mig duktig. Kl 18 (jobbade från kl 13) frågade jag om jag kunde ta en liten paus så att jag kunde dricka nåt. "Har du inte haft rast än? Har du jobbat från kl 13? Du ska ha 30 min rast. Gå och ta det lugnt 30 min." Kände mig lite dum att jag inte hade sagt nåt tidigare då. men gick och köpte mig en macka.
Glömde nästan av tiden på min rast med jobbade den sista kvarten (vilken blev 25 min).
Sen åktre jag direkt hem (blev inga nya kläder) och mötte Nikke och 3 av hennes kompisar på puben som ligger precis vid mig brevid kanalen.
de hade pubquiz ikväll. Efter en burgare började det. Kan säga att det va långt ifrån HOGU musikquiz. Första omgången va att gissa vilka ingridienser det va i 5 olika oljor. Man fick bröd till för att dippa och smaka. 2 smaker i varje olja. SOm tur va fick man en lista på alla 10 smaker man hade och välja på.
Sen va det 12 frågor som va skitsvåra. Sen skulle man gissa kändisen a la på spåret med olika poäng beroende på hur många ledtrådar man behövde. Gissa religioner utifrån symboler. Och gissa vad de tillverkade med ljud från Discoverys "how it's made".
Det sista fick vi 3 minuter på oss att gissa olika sms meddelande fast utan bokstäver, bara siffror. 1=abd, 2=cde osv.
Vi hamnade till slut på 5:e plats av 8 lag.
Man fickäven under kvällen gissa hur många ord det va på ett dokumen de hade lagt i en glasskål. jag gissade typ 4600 ord och kom 2:a :) Den ena killen i mitt lag vann. Så vi va nöjda med kvällen. Det blir nog att gå dit fler onsdagar :)

Idag kom mitt NI nummer=mitt namn och adress i samma brev= nu kan jag öppna ett bankkonto:)
 
Läste lite i GAP handboken och hittade nyttig info:
 Shit, jag som inte duschade idag innan jobbet ;)
 
I morgon har jag 3 mål.
1. Åka till jobbet och köpa lite nya kläder
2. Öppna ett bankkonto
3. Försöka hitta ett par bekväma skor att använda på jobbet.
 
 

Jobb, jobb, jobb

Kategori:

Idag liksom igår va jag på jobbet kl 15. Idag hann jag i a f köpa lite kläder innan. Ett par jeans och en tröja.

Annars hände samma sak som igår. Jag plockade kläder från provrummen och städade.
Fick frågan om jag ville jobba natt nästa onsdag. 22-7. Javisst sa jag. Hm... hur tänkte jag där? Jag är ju absolut ingen nattmänniska! Men får väl hinka i mig kaffe och Red Bull.

Första dagen på jobbet.

Kategori:

I går kom äntligen dagen D!
Jag skulle börja kl 15 men tänkte åka dit lite tidigare för att hinna skriva på alla papper och köpa nya kläder.
Efter ett litet missöde med tvättmaskinen så blev det inte så. Jag startade tvättmaskinen men inte något program så efter en timme när jag räknade med att tvätten va klar hade den inte äns börjat tvättas. Startade den då men insåg att det kommer bli tajt med tiden.
Men jag hann till jobbet. Va där 14.45 men fick ändå vänta ca 30min innan de hade fått ordning på alla papper.
Sen va det bara att läsa igenom och skriva på.
Efter det tog vi ett varv i butiken för att se var lagret och alla nödutgångar va.
Sen va det bara att börja:)
Jag fick ansvaret för provrummen. Hjälpa kunderna där och gå ut med kläder i butiken igen som kunderna inte ville ha. Detta för att lära mig att hitta. Men det va svårt att hitta. Kändes som om jag plockade med mig mer plagg in till provrummen än därifrån. Samtidigt så gick jag och vek och städade lite.
De va väldigt noga med hur man viker, att alla knappar ska vara knäppta på plaggen, att allt hänger i storleksorning mm. Så det tog ju ett atg att städa iordning.
Redan efetr nån timme frågade de om jag kunde stanna längre. Eftersom vi skulle ha housemeeting kl 20 kunde jag bara va kvar 30 min extra.
När jag slutade skyndade jag mig hem för att inte komma sent till mötet men inte va det nån hyresvärd här inte.
Blev sur att jag va tvungen att tacka nej första dagen, att det va just den dagen jag hade planer och att det inte blev nåt.
Socialiserade mig med både Frankrike och Spanien istället.
Först följde jag med Lea och Jeff till en pub i vårt område och tog en cider.
Sen tog jag en kopp te med Danny och Mario när jag kom hem.
 
Idag blir det jobb igen. Och idag ska jag hinna åka dit tidigare och köpa mina nya jobbkläder :)

Min adress

Kategori:

Häromdagen fick jag ett testvykort av mamma för att se om posten kunde hitta mig. Vilket de nu gjorde :-)
Här är adressen om någon mer vill skicka något.


Störd nattsömn

Kategori:

Inatt har jag inte sovit så bra. Inte hela natten i a f. Mellan 12 och 5 gick det bra. Men kl 5 vaknade jag av att ett par stog utanför fönstret på andra sidan gatan och skrek på varandra. Det va mycket svordomar och killen skulle minsann ta livet av sig. Funderade på om jag skulle ringa polisen. Men det kändes lite jobbigt. Fler borde ju ha hört dem.
Tog på mig mina hörlurar men hörde ändå. Startade musik men hörde ändå. Efter 30 min såg jag blåljus genom fönstret och då blev det äntligen tyst. Men då va jag så irriterade att jag inte kunde somna om. Till slut så. Men sen vaknade jag 6.30 igen när Mario gick till jobbet...

Solig dag

Kategori: Foto

I dag såg jag Soul surfer på förmiddagen. Det är en film om en surfare som förlorar sin ena arm i en hajattack och hur hon  försöker fortsätta surfa efter det. Baserad på en sann historia. Jag har blivit så himla bölig på de senaste åren så jag satt här och grät när jag såg den.
 
Eftersom solen sken idag så tog jag mig ut. Gick genom Kensington Gardens och Hyde Park in till "stan" och tog lite bilder i solen.
 
 
 
 
 
 
Tittade även in på ett hotell på vägen som Tessa hade bett mig att kolla upp. De kanske ska bo där när de kommer och hälsar på i april.
Hade sikte på the Photographers gallery. Blev besviken. Inga roliga bilder alls och superlitet.
Åkte till Covent Garden och träffade Nikki istället. Vi skulle fika. Jag har lärt henne det ordet på svenska. Istället för att "take a cup of coffee" eftersom jag inte dricker kaffe.
Hittade dessa coola bokstäver på marknaden också. På bokstäverna satt det hänglås med små hjärtan med meddelande på. 

 
 
Som vanligt "stod" den flygande mannen på plats.
 

Andra chansen

Kategori:

Igår va det åter igen dags att ta sig till Svenska kyrkan för att se andra chansen. Denna gång men Gerhard från Nederländerna.
Det va bra att Robin gick vidare men nån annan än Anton hade gärna fått ta den andra platsen.
 
Som vanligt fortsatte vi till Harcourt Arms för efterfest. Tanken va egentligen att träffa Nikki efter mellon men hon va på en fest dit det inte va så enkelt att ta sig plus att jag inte mådde riktigt hundra så det blev traditionsenligt den svenska puben.
Först snackade jag och Gerhard ett bra tag och sen tog vi oss ut bland alla dansande människor.
Samma människor som va där förra veckan. Alla glada och trevliga. Jag kände hur näsan täpptes igen och jag inte längre kunde använda näsan för att få luft men jag fortsatte ändå ett tag. Tydligen så länge så att de stängde (23.00)
Då va vi kvar en stund och snackade. Några kom fram till mig och tackade för tipset om att titta i Svenska kyrkan. "Det va SÅ mycket bättre än på puben".
Sen följde Gerhard och en kille mig till tunnelbanan. Den här killen trodde i början av kvällen att jag och Gerhard va tillsammans men fick ganska fort redan på att så va inte fallet. De föll dock för varandra ganska snabbt och flörtade på dansgolvet.
Jag tog fel tunnelbana men löste det med en buss hem ist.
 
Det här med att umgås med bögar är ju ganska kul. Och så många pussar, kramar och komplimanger man får! Igår va jag "supercute", hade "beautiful eyes" och "a gourgeous smile". Men får nog börja leta efter fler hetro vänner :)
 

Portobello Road

Kategori: Foto

Näsan fortsätter rinna men halsen gör inte ont längre.
 
Idag när jag skulle gå och handla på Portobello Road så tog jag med kameran för skojs skull. 
Jag har gått på Portobello Road flera gånger innan men aldrig har jag varit med om så många marknadsståd. Och de tog aldrig slut. Jag gick o gick. Har alltid trott att den gatan va mycket kortare eftersom det alrdig har varit så många marknadsstånd innan. Gick och kikade lite och tog lite kort innan jag handlade.
 

Hittade supergulliga mini cupcakes


Fotoutställning med kaffe och te som tema
 
 
Presentrosetter som prydnad 
 
 
 
 
Köpte en blandning av färdiga wokgrönsaker som jag blandade med kyckling och sötsursås idag. Smidigt, billigt och gott tillsammans med nudlar.
 
Köpte även en tidning (första på väldigt länge) för att börja plugga lite trender. Dags att hänga med nu när man ska jobba i klädbutik :)

Förkylning

Kategori:

Igår kände jag att jag började bli förkyld. Idag kom rinnande läsa och snor och hosta. Därför stannade jag i sängen mest hela dan. Såg några filmer innan jag blev rastlös. Ville måla men visste inte vad. Hittade biljetten från filmen förra veckan och målade av den. Original Min version Framåt eftermiddagen städade jag "vardagsrummet" och badrummet som stod på min tur. Ikväll följde jag med Danny till Frank. Han bodde precis vid Temsen. När killarna skulle gå ut tog jag bussen hem. Behöver vila för att bli frisk till på måndag.