meandmyrestlesssoul.blogg.se

På jakt efter ett bankkonto + förkylning

Kategori:

Igår kände jag förkylningen komma smygandes och idag bröt den ut. Rinnande näsa, halsont och hosta.
Men det stoppade mig inte från att försöka få tag i ett bankkonto.
Gick först och skrev ut mitt hyreskontrakt. Sen gick jag till banken men blev nekad för att jag inte hade proof of adress.
Hm...är inte ett hyreskontrakt bevis nog?? Tydligen inte. De måste ha en räkning eller något annat slags "viktigt" brev där både mitt namn och adress står skrivet. T ex brevet då de skickar mitt NI nummer. MEN det kunde ta upp till 4 veckor och jag vill ha mitt bankkonto NU!
Danny tipsade mig om hans bankkontakt som hade hjälpt honom öppna ett konto utan några papper alls förutom passet.
Jag gick dit och han va supertrevlig MEN han sa tyvärr samma sak. Inget konto innan jag har fått mitt brev.
 
Gick till Primark och tröstshoppade lite. Ett par skor och lite nagellack.
 
 
Väl hemma lagade jag en tacogratäng. Det räckte och blev över. Hela 4 matlådor.
 
 
Insåg idag att jag gärna klär mig i svart. Svart jacka, svarta byxor, svarta skor, svarta handskar och svart väska.
Hade faktiskt en blommig scarf men den syntes ju inte under jackan.
 

Comedy cafe

Kategori:

Nu innan jag har börjat jobba så vill jag gärna inte slösa de slantar jag har. Därför har jag googlat lite på saker man kan göra GRATIS i London. Hittade bla en comedy club som har fritt inträde varje onsdag då de provar lite nya komiker.
Jag frågade om Nikki ville följa med dit denna onsdagen.
Vi skulle ses vid Old Street Station. Även där hade de ett tema precis som på Baker St och Bond St.
ABSOLUT VODKA UNIQE. 
 
Vi åt först en burgare på restaurangen intill comedy cluben. Där hittade jag denna varning i drinkmenyn.
 
Väl uppe på Comedy Cafe så va det 2 akter med 3 komiker i varje akt. Några va bra, några va dåliga och några hörde jag inte riktigt va de sa, men det va en kul grej ändå. I slutet röstades en vinnare fram. Och allra sist fick vinnaren från förra veckan göra ett uppträdande.
 
Jag drack en ny favorit som Mikael introducerade för mig. Desperados.
 
Sedan gick vi till ett lugnare ställe och snackade lite innan vi kom på att vi måste hinna med tunnelbanan innan den slutar gå. Man skulle kunna tro att den går dygnet runt här i en storstad men icke. De flesta stationer stänger runt 12. Sen är det buss som gäller. Men vi hann med våra tåg denna gång:)

Dagens frisyr

Kategori:

Hade lite tråkigt idag på morgonen så jag gjorde en liten fläta i luggen
 
Insåg när jag tittade på denna bilden att ansiktet är väldigt likt min mammas. Har aldrig tänkt på att jag är lik mamma utan mer lik pappa (vilket kan va skrämmande ibland). Men detta skulle ha kunna vara min mor i unga år. 
 
När jag träffade Mario nu så hoppade han till och sa bara "Your hair". Vet inte om det va en positiv eller negativ reaktion. Men sen sa han att det va fint:)

Tealover

Kategori:

Idag gav jag mig ut på te jakt eftersom jag känner att jag börjar få lite ont i halsen. Plus att jag inte har köpt nåt gott te än. Och ni som känner mig vet att jag pimplar mycket te. Även så här i London.
Skulle även kika på te till min kära moster som har bett mig köpa koffeinfritt earl grey.
Först va jag och lämnade boken, som jag tog och signerade till en amerikansk kille förra veckan, på hans tjejs kontor.
Sen begav jag mig till The Tea House i Covent Garden. Där va jag första gång 2008 på min första Londonresa med Stina och Linda. Jag va även där 2011 och köpte lite téer när jag hälsade på Nick.
HIttade 2 som jag gillade.
 
Blev dock inget till moster idag. Men jag lovar att köpa till dig nästa gång jag går och handlar på en supermarket.
 
Stannade till och köpte lite honung och halstabletter på Poundland på vägen hem.
Givetvis kommer ju solen fram nu i eftermiddag och jag skulle så gärna vilja gå ut på en promenad men eftersom jag känner mig lite krasslig i halsen så sitter jag inne med solen i ögonen (fast genom fönstret) och en kopp te.

Argo

Kategori:

Ikväll har jag och Danny varit på bio. Vi gick till Coronet i Notting Hill Gate som är en gammal teater.
Varje tisdag så kostar biljetten bara £3.50. Ikväll visades Argo.
Nackdelen va att det fanns absolut ingen benplats. Den som har längre ben än mig måste haft problem med att få plats. Jag hade knäna tryckta mot stolen framför mig. Kanske inte va alla rader. Idag satt vi på balkongen. 
Ljudet nådde inte riktigt ända upp dit heller. Vi lyckades hamna mitt i en fransk klass som inte riktigt va tysta så det kan ju bero på det oxå.
Filmen började lite segt men satt på helspänn fram mot slutet.
 
När jag kom hem låg det £1.50 vid min dörr. "Tack för växten". Jag köpte en växt åt Jeff på IKEA igår.

Nya böcker

Kategori:

Har jag sagt att jag gillar att fynda?
Köpte 3 böcker för £2.10 idag :)
Ordinarie pris för alla 3= £23.97
 

Jobb - check :)

Kategori:

Idag va jag nervös för 2 saker.
Det första va att jag inte skulle kunna få mitt  NI number pga att jag inte hade fått mitt boendekontrakt=bevis på var jag bodde.
Nr 2 va att jag inte skulle hinna med både intervjun för att få mitt NI number och provjobba på GAP.
 
Jag är alltid bra på att planera mina dagar om det är nåt jag måste göra men på nåt sätt så klämmer jag in massa onödiga saker så att jag alltid blir stressad i slutändan i a f. 
Så va det idag. 9.25 skulle jag ha min intervju för att få mitt national insurence number som man måste ha för att få jobba här i England. Satte mig på bussen och tänkte att jag hinner nog precis. MEN vilken trafik det va. 9.30 sprang jag in på job centret, fick ett nummer och satte mig och väntade. Tänkte att jag aldrig skulle hinnan innan jag va tvungen att åka till GAP. För Nikki hade det tagit 1 timme och för Jeff som jag bor med 2 1/2 timme.
Så fort jag hade satt mig ropade de upp mitt nr. En tant hjälpte mig. Hon hade ett tjockt häfte vi skulle gå igenom och sen tog hon mitt pass och gick iväg med det. Skynda, skynda, skynda tänkte jag bara.
Efter hon hade kopierat mitt pass började vi gå igenom häftet. Det gick hur smidigt som helst. Frågade var jag bodde (det va inga problem att jag inte hade kontraktet, det kunde jag visa senare om det behövdes) va jag tänkte jobba med, hur länge jag hade varit här, om jag va gift eller hade barn mm.
Efter 15 minuter bad hon mig skriva på det vi gått igenom och sen va det klart :)
Då hade jag helt plötsligt 45 minuter kvar till jag skulle va på GAP.
 
På GAP fick jag börja med ett test: att plocka ut en outfit för en mamma i 30 årsåldern som inte va så bekväm med sin kropp som skulle gå ut på teater med sina kompisar.
Va svårt det va! Hittade ett par byxor jag gillade, hittade ingen top som passade. Hittade en skjorta, hittade inga bra byxor som passade. Till slut fick jag ihop en outfit och la till en scarf som passande.
Fick bra betyg. "Vi har ju egentligen bara ledigare kläder så det va en utmaning som du klarade galant. Scarfen gjorde hela outfiten"
Sen fick jag hjälpa till i omklädningsrummet, ta hand om kunderna och hitta andra storlekar. Det va lite svårt att hitta men roligt. 
Efteråt frågade de lite mer frågor och sa att de hör av sig inom 7 dagar.
Tog ca 1 timme innan de ringde tillbaka och erbjöd mig en tjänst på 16h i veckan. Inte jättemycket men en början :)
Och hon sa att man ofta får jobba mer om man kan. Jag börjar på måndag!
Min tanke är mest att få lite erfarenhet av klädbutik för att sedan kunna söka mig vidare.
Lönen däremot är inte så mycket att hurra för. Hon frågade va jag hade på mitt senaste jobb. Eftersom jag vet att timlönen inte alls är så hög här skämdes jag nästan lite när jag sa hur mycket jag tjänade i Sverige. £6.50 blir min timlön här.
Får jag ihop ca 25 timmar i veckan är i a f hyran betald.

Intervju

Kategori:

Idag på förmiddagen va jag på intervju på GAP. Det är en klädbutik med lite ledigare, enklare kläder, mycket jeans.
Jag hann aldrig bli riktigt nervös. Killen som intervjuade mig hade en skottsk accent tror jag. Det va lite svårt att förstå allt han sa men jag gjorde så gott jag kunde. Några gånger fick jag fråga honom att ta om frågan men jag pratade på och försöke vara mig själv hela tiden. Ljög en gång när han frågade om hur jag hänger med i modet. Sa att jag läste modetidnigar, vilket jag aldrig gör. Men nämnde även att man ser i olika butiker vad som är modernt.
Några gånger stakade jag mig och tappade engelska ord vilket irriterade mig lite eftersom jag kan orden.
Efter 20 minuter va intervjun klar och det kändes som om jag hade gjort mitt bästa i a f :)
Handlade lite mat och åkte hem och lagade lunch.
Bestämde mig sedan för att åka till IKEA igen. Sist jag va där köpte jag en billig läslampa men ingen glödlampa (dumsnål som jag är) eftersom den va dubbelt så dyr som själva lampan. Tänkte att det borde finnas billigare. Men jag har letat och hittar inga. Behövde även fler galgar.
Och eftersom bussresan dit tar ett tag tänkte jag att det kunde vara bra tidsfördriv.
På väg till IKEA hörde jag av mig till Nikki och hon va också på väg dit eftersom hon flyttade in i sitt rum igår och behövde lite nya saker. Vi träffades där och gick och shoppade lite innan vi tog lite te och en kaka innan vi tog bussen hem igen.
 
Ikväll skypade jag med mamma och Göran för första gången. Kul att det fungerar så bra.
Medans jag pratade med dem ringde GAP tillbaka. De ville att jag kommer tillbaka i morgon kl 11 och provjobbar 1 timme :) Lycklig:)
Sen kom jag på att jag ska ju på intervju för att få mitt national insurence number kl 9.25 i morgon. Jag tror att jag ska hinna. Nikki sa att det tog ca 1 timme på intervjun och tunnelbanan tar ca 10 min så om jag skyndar på dem lite ska det nog gå.
 
Nu ska jag försöka skypa med pappa men det går sådär när han inte har nån mick på sin dator. Han hörde mig men jag hörde inte honom. Dock såg jag honom. Han skulle prova från mobilen istället.
 

Redo för intervju

Kategori:



Brända muffins

Kategori:

Misslyckades med mina muffins idag kanske man kan säga. Sen va lite svårt att ställa in ugnen på rätt värme eftersom det inte finns några siffror eller symboler kvar som visar vad som är vad.
Sen så va det ju det här med röken. Inte konstigt att det ryker från ugnen när det ligger typ 1 kilo gammal bränd mat på botten. Innan jag abvänder ugnen igen så ska den tvättas ur och en manual ska finnas för att kunna lista ut rätt temperatur.  (insidan va jättegod!)

Melodifestivalen

Kategori:

I går började jag dagen med en promenad/löpning längst med kanalen. Sprang väl 20 av 50 minuter. Tillräckligt för att få svårt med andningen. Kändes som om jag fick tillbaka astman som jag hade som liten. Tänkte inte så mycket mer på det.
Åkte istället och shoppade lite. Hittade ett på stövletter på Deichmann för ca 60kr. De fanns i både blått och rött. Hade svårt att bestämma vilka jag skulle välja. Det blev det röda för de kändes lite större.
Köpte även en kavaj som jag ska ha på intervjun i morgon.
 
På kvällen skypade jag med plutten, Maria, John och Niklas som förfestade inför Jimmies 30årsfest.
 
Sen åkte jag till Svenska kyrkan och tittade på melodifestivalen med Walter. Denna gång va de i a l f rätt låtar som gick vidare. Otroligt kraftfullt nummer som Ralf Gyllenhammar hade! Både röst och show. Och det märktes att Ulrik Munter är van att stå med sin gitarr för som han viftade med armarna. Jag gillade Robin Stjärnbergs låt men varför ska han alltid va så skrikig?? Och jag säger som min kära moster, Lucias låt lät precis som Adeles Roling in deep.
Nästa vecka på andra chansen hejar jag på Robin, Erik och Tone, Cookies n beans och Martin.
 
Precis som förra veckan gick vi till den svenska puben efter mellon. Vi kände igen några från förra veckan och lärde känna några fler. Ett tag räknade jag alla bögar (tror de flesta va det i a f) omkring mig och insåg att det va jag och 8 bögar som dansade.
Efter ett tag började jag känna av att andningen blev svår igen. Kom hem vi 23 och mötte Frankrike (kommer att kalla dem det för de är alltid i grupp) i dörren som va på väg ut. Kände mig lite gammal och tråkig men så skönt det va att ta av de nya skorna och lägga sig under täcket. Fortfarande lite svårt med andningen.
Idag på morgonen kom jag knappt ur sängen. Vilken träningsvärk jag har i benen! Blir sängläge idag tror jag. Lite film och tvätt. Kanske bakar den där kladdkakan jag skulle bakat i torsdags.
 
Gjorde en spellista på spotify med Melodifestivalens bidrag 2013
 
HIttade även favoriten från deltävling nr 2 tror jag. Pensionär :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Harlem Shake

Kategori:

Museum och bio

Kategori: sightseeing

Idag blev det en lugn förmiddag.
Först vid 2tiden gav jag mig ut och åkte och mötte Mikael och Nikki på Baker Street station. Vi tänkte gå till Sherlock Holmes muséet. Kön va ca 20min lång utomhus och det va väldigt kallt så vi gick till Brittish Museum istället. 



 
 
Efter några timmar på muséet gick vi till ett café och åt/drack te och scones.
Sen bar det av till Westfield igen där vi gick på bio. Vi såg "I give it a year"
Lite smårolig film men med tanke på att det är samma skapare som till "Notting Hill", "Love Actually" och "Bridget Jones diary" så va jag inte imponerad.
 
Efter filmen blev det 3 rätters på Carluccio´s, den italienska restaurangen där Mario arbetar.
Bruchetta, ravioli med spenat/ricotta och tiramisu.
 

Harlem shake med Josh Duhamel

Kategori:

Wow vilken dag det va igår!
På förmiddag gjorde jag inget speciellt. Gick och handlade lite ingridienser till kladdkakan som jag tänkte baka till våran välkomstfest.
Följde med Danny till banken för att öppna ett bankkonto men hans kontakt va inte där så jag åkte vidare till Westfield där jag hade läst att Nicholas Sparks skulle signera sin nya bok, Safe haven, tilsammans med skådespelarna från filmen, Josh Duhamel och Julianne Hough.
Jag gillar verkligen hans böcker och filmer. Han har bland annat skrivit A walk to remember, Dear John, The Notebook, Message in a bottle, The last song, the lucky one mfl.
Min favorit är helt klart Dear John boken. Men filmen är inte riktigt lika bra som boken.
När jag kom dit va det kö så jag gick och köpte boken. Då frågade de om jag ville ha den dedikerad. REBECKA stavade jag och de tyckte att det va en konstig stavning men skrev upp det på en lapp och sen ställde jag mig i kön, som nr 86. De 10 första skulle få en biobiljett för att se filmen. Missade det :( Trodde jag....


De skulle komma kl 4 men kom inte förräns kl 5. Framför mig stod en kille från Washington DC som ville ha sin bok signerad till sin systerdotter TIFFANY. Vi pratade lite om USA. Efter ett tag frågade han om jag ville signera hans bok också för han hade inte tid att stanna kvar. Snäll som jag är så tog jag hans bok också och så ska jag träffa honom i helgen och lämna den.
Precis innan jag skulle gå in (va kanske den 10:e sista i kön) började de dela ut biljetter till förhandsvisningen av filmen som skulle visas precis efter signeringen. Tänkte inte ta den först eftersom vi skulle ha välkomstfest för mig men jag tänkte att jag kan hinna både och.

Det va svårt att ta bilder för de bara skjutsade igenom alla. Man fick knappt stanna. Men när Nicholas Sparks stavade mitt namn med CC så fick jag stoppa upp kön lite och sa att mitt namn minsann stavas med CK precis som det står på lappen. Han rättade till det och bad om ursäkt.
 Framför mig va det 2 döva tjejer så Josh Duhamel försöke på att prata teckenspråk. Sen ville de ha bild med honom och dom själva. Det va inte populärt bland de som anordnade det hela men han va snäll och ställde upp.
När jag kom fram frågade han om det va jag som va TIFFANY. Nej jag är REBEBCKA. "Have a nice evening, Rebecka". Lite starstruck blev jag allt för han är ju inte ful direkt ;)
 
Gick sen till bion. På vägen ringde det. Jag hade ett missat samtal från tidigare på dagen så jag såg att det va samma nummer. Det va från GAP i Angel! Killen frågade om jag kunde ha en 10minuters telefon intervju för att sedan kunna välja ut några som fick komma på en riktig intervju. Javisst sa jag men hörde dåligt eftersom det va mycket ljud i shoppingcentret.
Frågorna va inte jättesvåra och jag babblade på med både det ena och det andra.
"Jag hör av mig senare ikväll för att berätta om du går vidare eller inte"
"Det går inte för jag ska gå på bio nu"
"Då gör vi så här, vi bestämmer en tid nu. Kl 11 på måndag är du välkommen på intervju"
"Thank you!"
Gick vidare på direkten :)
 
Tillbaka till bion.
Josh Duhamel och Julianne Hough kom in och svarade på lite frågor och presenterade filmen. Men innan de startade filmen bad Josh oss att göra en liten tjänst. Han vill göra en Harlem shake. 
Så han hoppade upp i publiken och började dansa loss. Sedan sa han till alla att vara med och gå loss ordentligt.
Resultatet ska komma upp på facebook. Jag ser verkligen fram emot att se den.
 
 Filmen va jättebra, bättre än boken skulle jag vilja säga. Man fick både skratta och gråta samtidigt som den va spännande ibland. Och givetvis snygga skådisar.
 
Skyndade sedan tillbaka till huset och vår välkomstfest. Som tur va hade bara den franska sidan av vårat hem börjat. De går tydligen inte riktigt ihop med den spanska sidan så de hade en egen fest.
När frankrike hade ätit och gömt sig i ett rum började vi, Spanien/Italen/Sverige, laga mat.
Det blir ganska trångt i köket när alla är där.

Mario, från Spanien, jobbar i en italiensk restaurang så han gjorde baconrullar. Mycket gott. Ilaria, från Italien, gjorde Pasta Cabonara. God mat och gott sällskap. Tyvärr han jag inte baka nån kladdkaka men jag ska försöka göra det idag istället.
 
Dany, från Spanien.
 
Det är nåt fel på ugnen här i huset så den bildar ganska mycket rök varje gång man ska använda den. Detta leder till att brandlarmet går när man använder ugnen. Dany fick stå och vifta med en handuk vid brandvarnaren ett tag innan det blev tyst.
 
Vi skulle gått ut och träfffat Mickael och Nikke efetr vår middag men eftersom de andra bjöd dit kompisar så sa jag att de kunde komma också. Nikke är från Australien och har just flyttat hit precis som jag.
 
Sen satt vi bara och drack, pratade och skrattade mycket. 
 
Vid halv 1 gick Dany och hans kompis ut men jag va för trött då så jag diskade och plockade undan lite istället.
Galet bra dag blev det i alla fall :)

Shopping

Kategori:

I dag gav jag mig ut för att hitta en jacka. Jag hade tänkt ta med mig 2 jackor från Sverige men dagen innan jag skulle åka gick dragkedjan sönder på min "finjacka" så jag tog bara med mig min skidjacka.
Den är ju inte så rolig att ha när man vill klä upp sig lite.
Jag gick till Primark eftersom det är billigt där. Vill inte slösa mer än jag måste innan jag har fått ett jobb.
På Primark hittade jag ingen jacka men en väst, 2 tröjor och ett par tofflor. Allt detta för 200kr.
 
Sen åkte jag ut till Westfield för att söka vidare men även leta mer jobb. Där gick jag in i en liten butik och hittade en jacka på direkten. Den hängde på rean och det fanns bara 1 kvar. Tur för mig va det min storlek :) 
Ordinarie pris £59.90, rea pris £29.90 men när jag kom till kassan gick den in för £19.90 :)
 
Frågade om jag kunde lämna mitt cv i några butiker men alla säger samma sak. You can only apply online. Så istället skrev jag upp alla butiker jag skulle kunna tänka mig jobba i och så ska jag gå in på deras hemsidor och se om jag kan hitta nåt ledigt där.
 

Soligt väder och pubrunda

Kategori:

I går gick jag ut på en morgonpromenad lägst med kanalen som går här utanför. Det va soligt och härligt. Jag gick igenom området som kallas little Venice. Sött med små husbåtar på båda sidorna. Tyvärr så luktade man rök efter att ha gått där eftersom många eldade för att få värme antar jag.
 
 
Sedan gav jag mig ut på jobbjakt igen. Jag gick hela Portobello Road och sedan genom Bayswater men hittade inte nåt som tilltalade mig. Jag såg dock en skylt utanför en liten restaurang när jag nästan va hemma igen att det sökte serveringspersonal. Jag gick in och lämnade mitt cv så jag kanske skulle få komma och provjobba några timmar.
 
Det känns som om jag har slappnat av lite mer i jobbletandet sen jag fick boendet vilket inte är bra. För då kommer jag inte hitta nåt jobb. Innan hade jag större press på mig att hitta jobb och boende. 
Sen känns det som jag har varit "överallt" vilket jag inte har men det börjar bli lite tråkigt att leta jobb. Men jag ska inte ge upp. Väntar ju på lite svar från onlineansökningar.
 
Vid lunchtid va jag hemma igen och lagade mat och städade köket (alla här i huset har ett område att städa varje vecka) 
Blev lite rädd då också för min dator gick inte att starta. Men efter ett tag så ryckte den upp sig och nu fungerar den som vanligt.
 
Sen gick jag och träffade Mikael, Andys kompis från Sverige som är här och hälsar på lite kompisar denna veckan, och hans australienska kompis Nicki på Portobello Road. Vi gick till några pubar och snackade och sen blev det en supergod burgare på en Nya Zeeländsk restaurang.
Där fick man nötter till maten.
På kvällen ville Mikael se på fotboll så då åkte vi till den irländska puben jag på förra veckan. Inte alls så fullt denna gången men trevligt.
Framåt småtimmarna beställde vi nachos men massa guacamole och sourcream. Mumma!
 
Idag ska jag fixa mitt kontantkort till mobilen. Jag fyller på det för att få gratis internet i 1 månad men på nåt sätt har jag missat att akttivera det så jag får fylla på hela tiden. Men ska gå till 3 butiken så får de hjälpa mig. Det är ju lite skillnad på £15 i veckan och £15 i månaden.
Efter det ska jag leta efter en ny jacka och ett jobb.

IKEA

Kategori:

Sov så där i natt. Vaknade inte alls när de andra kom hem men va lite störd av trafiken på en ganska stor huvudgata utanför. Men jag antar att jag vänjer mig ganska fort. 
 
Jag tog mig till Poundland på morgonen för att se vad de hade innan jag åkte till IKEA. Det låg på Portobello som är den stora marknadsgatan i Notting Hill. Jag tog tiden att gå dit för skojs skull och det va inte mer än 5 minuter dit:) Där låg även mataffären.
Hittade lite smått och gott som jag gick hem med innan jag tog bussen till IKEA som ligger vid Wembley Stadium.
Bussturen tog ganska lång tid men samtidigt fick jag ju se andra delar av London.
Wembley Stadium ligger i bakgrunden men det va svårt att få bild på det. Men det såg riktigt stort ut.
 
På IKEA köpte jag bla små tyglådor som jag kan rensa upp underkläderna i, en blomma, en liten läslampa, galgar, en pläd och några krokar. Sen blev det lunch i bistron.
 
I eftermiddag va jag med Jeffory och Lea, 2 av mina franska roomies och handlade sen har jag pyntat lite i mitt rum.
Det känns lite mer hemtrevligt nu i a f. Ska tydligen få några vägghyllor i morgon också.
 
Ikväll blir det lugnt med tvätt och film.
I morgon får jobbsökandet börja igen.
 

Jag har mitt eget rum!

Kategori:

Idag fick jag äntligen flytta till ett rum!
 
Jag checkade ut och tog mig ner till Primark för att kolla vad de hade för lakan och handdukar efetrsom jag behövde köpa det till mitt nya rum. Ville kolla priserna där innan jag åkte till IKEA eftersom detta är gejer jag inte kommer ta med mig vidare så vill jag ha billigast möjliga.
Kl 11 när jag kom dit va det 30 min kvar till de skulle öppna men folk stod och köade redan då. Eftersom solen sken bestämde jag mig för att ta en promenad i Hyde Park som ligger precis intill Primark tills det öppnade.
Det kändes skönt att få ta på sig solglasögonen och känna solens strålar värma. Det va runt 10 grader. Gick runt en sväng och va anmält nöjd med tillvaron.
 
Tog mig in vid öppning tillsammans med massa andra köpsugna människor. Kollade läget och åkte sedan tillbaka till vandrarhemmet för att hämta mina väskor.

Tog mina ca 35kg och släpade med på bussen till Notting Hill


Kl 14 hade vi bestämt träff med hyresvärden idag igen men han dök inte upp då heller. När vi hade smsat och ringt några gånger svarade han till slut och sa att han va på väg. Innan han kom och jag hade skrivit på kontraktet vågade jag inte börja packa upp. Kl 15.30 kom han till slut så att jag fick skriva på. Fram till juni får jag bo här till en början med och sen får man förlänga några månader i taget.
Så här såg mitt rum ut när jag kom dit:

 
Jag tänkte åka till IKEA idag för att köpa lite lakan, handdukar, nån växt, lite förvaring mm idag med eftersom hyresvärden va så sen hann jag inte så det blev till att åka tillbaka till Primark och köpa lakan och en handduk.
Det får bli IKEA i morgon. Men jag ska gå till Poundland först och se vad som finns där. Som man hör på nanmet så kostar allt där £1. 
Hittade även lampan LAMPAN i garderoben. Ska bara köpa glödlampa till den. 
Så här ser det ut nu:
 
Här kommer lite bilder på köket:
 
 
Dörren inne under trappan är till mitt rum.
 
När jag hade fyllt på mina kläder i garderoben kändes det lite glest.
NU kan jag säga att jag inte har några kläder! Och BARA 4 par skor! 

Melodifestivalen

Kategori:

I går åkte jag till Tate Modern. Ett museum för modern konst. Men jag va inte imponerad. Tyckte det inte va nåt speciellt alls.
Sen tog jag bron över till St Paul´s Cathedral.
 
 
Gick mot tunnelbanan för jag skulle åka till mitt nya boende och skriva på kontraktet. Hade god tid på mig så jag satte mig och tog en lunch. Givetvis va ju tunnelbanestationen stängd. Skyndade mig till nästa och då va den oxå stängd.
Nu va jag stressad. Halvsprang till en 3:e station och där kom jag med ett tåg. Givetvis va det fel linje så jag fick byta till buss den sista biten. Kom inspringande 10 minuter för sent. Precis då ringde hyresvärden och sa att han inte kunde komma. Vi bestämde kl 14 idag istället då jag även kommer att flytta in så nu håller jag tummarna igen att inget går fel. Vill inte komma dit med all min packning och inte kunna flytta in. Men den italienska tjejen som ska flytta ut kan ändå inte stanna för hon flyttar till sitt nya rum idag. Jag satt kvar och pratade i ca 1 timme. De va verkligen trevliga. 
Sen åkte jag tillbaka till vandrarhemmet ett tag och sökte lite mer jobb online. Bla som barista till ett litet café som heter apostrophe och som säljare till GAP.
På kvällen rörde jag mig mot Svenska kyrkan för att se på melodifestivalen. Försökte hitta lite mat på vägen men allt jag fick tag på va en banan. Måste skärpa mig med maten här.
När jag kom dit hade jag inga större förväntningar. Satte mig vid ett bord med en kille och en tjej som jag började prata med lite.
Själva delfinalen tyckte jag va den bästa hittills men jag skulle nog sett att några andra gick vidare. Absolut inte Ugglas i a f. State of drama hade en bra låt men jag tyckte inte att de skulle gått vidare till finalen.
Men jag röstade inte så då ska jag inte klaga.
Näär det tog slut gick vi till The Harcourt, en svensk pub som ligger precis vid kyrkan, för efterfest. De spelade bara massa svenska schlager genom tiderna. Först stog vi bara och pratade lite men sen kom alla igång med sång och dans. Många av de som va där va inte äns svenskar men de älskade den svenska melodifestivalen. Jag pratade med både spanjorer, holländare, portugiser, mexikanare, britter och några svenskar. Jättekul! Jag kommer absolut gå dit de andra finalerna också.
 
När de stängde va jag hungrig så då följde 2 av killarna med till en lebanesisk restaurang som vi hittade. Maten va stark och de rökte vattenpipa på stället. Jag stank i a f rök och vitlök när jag gick därifrån. Håret och kläderna måste tvättas för lukten satte sig verkligen.
När jag skulle åka hem hade tunnelbanan slutat att gå men med lite research hittade jag rätt buss tillbaka. 
Idag ska jag flytta!
 

Nytt försök med ett rum

Kategori:

Under veckan har jag åkt väldigt mycket tunnelbana. Jag har bytt tåg vid Bond Street stationen några gånger och reagerat på att den ena uppgången va helt tapetserad med bilder från Skyfall. Inget jag tänkte på de 2 första gångerna men sen insåg jag att det måste ju vara för att den heter just BOND Street.
 
En annan rolig station såg jag idag. Baker Street. Där va det ett litet Sherlock Holms huvud på alla kakelplattor i uppgången. När jag kom upp så såg jag att Sherlock Holms muséet låg där.
 
Jag va ju tvungen att byta till ett nytt rum på vandrarhemmet över helgen. Nu bor jag i ett 21 bäddars female rum. Innan hade jag ett 6 bäddars mixed. På nåt sätt gillar jag det här stora rummet bättre. Det är uppe på vinden med snedtak och stora synliga bjälkar. Men samma små söta gardiner för varje bädd.
 
Idag fick jag ett svar på min annons på spareroom om ett ledigt rum i Royal Oaks, nära Notting Hill.
 
Det va en italiensk tjej som bodde i rummet nu men som hade fått ett nytt rum med en kompis så nu behövde hon bli av med det fort. Det va en lägenhet med 6 rum. Kök, allrum och detta rum som förhoppningsvis blir mitt på bottenplan och 5 rum+ badrum på övervåningen. Det va 3 spanska killar och 2 franska tjejer.
Så fort jag kom in frågade den ena killen var jag kom ifrån. Så fort jag sa att jag va svensk sa han "henne ska vi ha!" och så började han prata svenska med mig. Då hade han bott i Stockholm i 3 år så han ville ha nån han kunde öva sin svenska med. Super trevliga och roliga. En avslappnande stämning och vi började skämta på direkten. "Vill du ha rummet så får du det". Frågade några ggr extra p g a va som hände med det förra rummet som jag "fick".
Men tjejen ringde hyresvärden på direkten och ordnade så att jag får komma dit och skriva på kontraktet i morgon kl 14. Sen kunde hon flytta ut på söndag och det passar ju mig perfekt! Jag va kvar en lång stund och pratade med dem. De undrade t o m om jag ville stanna och äta och följa med ut ikväll men jag avböjde. Däremot blir det en välkomstfest för mig och hejdå fest för den andra tjejen nästa vecka. Nu håller jag bara tummarna på att jag faktiskt får skriva på kontraktet i morgon. 
Eftersom jag tror på ödet så va det nog inte mening att jag skulle ha den andra lägenheten utan vänta för att få den här istället. Bättre område och billigare. Den ligger nära Regents Canal oxå. Tror den heter så. Där kan man ta promenader :) Jag håller verkligen alla tummar och tår i natt och fram till kl 14 i morgon.
Rummet va inte så stort men det hade en säng, litet skrivbord och en garderob så det ska nog räcka för mig. Ser bara fram emot att få packa upp. Sen får det bli en sväng till IKEA för att få det lite personligt :)
 
 

En trip till Svenska kyrkan

Kategori:

Idag på morgonen svarade jag på massa rumannonser. Jag har fått 2 svar hittills. Hoppas på fler. Har försökt ringa Joss idag igen utan att hon svarar.
Checkade ut ur rummet eftersom jag måste byta rum till inatt.
Jag startdade dagen med att gå till svenska kyrkan. De hade några anslagstavlor där man kunde söka både boende och jobb men det fanns inget passande där idag.
I morgon ska de visa Melodifestivalen på storbildstv så då tänkte jag gå dit. Hoppas på att man kan träffa nån trevlig människa.
Idag är jag ute och lämnar cv:n igen.

Seg dag

Kategori:

Idag har jag inte gjort många knop. Tog mig ut på en promenad eftersom solen sken. Gick lite i Regents park och sen hittade jag en utsiktsplats.

 
Vid 16 va jag på Hollister i ett annat shoppingcenter för en intervju. När jag väntat en kvart frågade jag om det skulle bli nån intervju. Nej det har vi bara på tisdagar och fredagar. Så får åka dit i morgon kl 16 igen. Hoppas det blir nån intervju då.
Westfield shopping mall och olympia stadion i bakgrunden.
 
På väg hem skulle jag ta bussen. Gick på rätt buss med åt fel håll. Efter ca 10min insåg jag det, gick av och hoppade på bussen åt rätt håll. Kan väl inte säga att det va nåt jättetrevligt område. Insåg oxå att jag va den ända vita på bussen. Men jag klarade mig hela vägen tillbaka.
Jag har fortfarande inte fått tag på tjejen som jag skulle få bo hos. Har mailat, sms:at och ringt. Får nog börja leta efter nåt annat rum. Förlängde boendet här på vandrarhemmet över helgen men måste byta rum.
Ikväll blev det en dejt med mig själv. Kändes lite fånigt att sitta och äta ensam på alla hjärtans dag men det gick oxå.

Bakis?!

Kategori:

Vaknade med huvudvärk. Hur kunde jag bli bakis på 4 cider? Troligtvis för att jag inte åt nåt i går eftermiddag/kväll.
Gick ner och åt en macka men nu blir det sängen ett tag till.
 

Pub kväll

Kategori:

Ikväll frågade en brasisliansk tjej på mittmrum om jag ville följa med och ta en öl med hennes irländska pojkvän och hans kompisar. Jag tackade ja och vi åkte först till en irländsk bar och såg på fotboll sen 2 andra barer. Trevligt i a f . Hoppas jag får träffa dem igen

Första intervjun

Kategori:

Dagen började med sol som nästan tog sig igenom molnen. Men det va fortfarande kallt.
 
 
Jag tog tåget till Dalston Kingsland där det skulle finnas lite coola butiker enligt Joss. Jag vet inte om jag inte va på rätt ställe eller om jag bara inte tyckte att de va så coola. Hittade inget särskillt mer än en second hand butik som va cool. Ingen vanlig som typ Erikshjälpen eller Myrorna utan lite snygare och med bara skor och kläder. Lämnade mitt cv där i a f.
Där va det även lite marknad.
 
Sen åkte jag till ett område som heter Angel. Det tipsade också Joss om. När jag kom upp från tunnelbanestationen så fick jag en deja vu. insåg att jag och Nick va där och åt och drack lite gott en av de ggrna jag va och hälsade på honom 2011.
Gick runt lite men hittade inget speciellt. Lämnade mitt CV på GAP i a f. Pratade med en tjej som hade pluggat i Uppsala som sa att det kanske kunde finnas nåt ledigt.
Efter en lunchbuffé som va sådär åkte jag tillbaka till vandrarhemmet.
 
Passande staty i Angel
 
Jag gjorde mig iordning för min första (grupp)intervju som skulle äga rum på Hollister kl 17.
Va inte så nervös eftersom jag inte hade något att förvänta mig.
Det började med att hon som skulle intervjua oss va 30 min sen.
Sen satte vi oss mitt i food courten där det va ganska högljutt så det va svårt att höra.
Jag satte mig givetvis närmast hon som intervjuade vilket resulterade i att jag fick börja svara på alla frågor.
Vad är viktigt för att det ska fungera mellan dig och dina kollegor? Var är teamwork för dig och vilken nytta kan man ha av det? Nämn något tillfälle du va tvungen att genomföra nåt stort i ditt liv. Hur vet man att man gjort sitt bästa?
Det som va bra med att va först är att jag inte behövde säga "Jag håller med henne"
Det sämsta med att va först va att de andra sa bra saker som jag oxå ville ha sagt men då va det för sent.
Tyckte mest synd om den sista i gruppen av 5 som va en kille från Italien. Han fattade inte äns frågorna. Och när han väl fattade så kunde han inte svara. Jag tror inte att han får jobbet.
Sen fick vi fylla i våra uppgifter, bli fotograferade och sen va det klart.
Inte en enda fråga om man hade erfarenhet av butik sen innan. det ville inte äns se ett CV.
Får svar inom 2 veckor om jag får jobbet, annars hör de inte av sig alls.
 
Passade på att lämna mitt CV på GAP och Topshop när jag ändå va i Westfield igen. På Topshop sökte de faktiskt folk. Både heltid, 20 timmar och 8 timmar så jag håller tummarna.

Gårdagens bilder

Kategori:

Mobilen ville inte riktigt ladda upp bilderna igår så här kommer lite bilder.
 
Redo för en ny jobbsökardag. Nöjd med nya väskan oxå :)
 
Turistfärd i nordöstra London i dubbeldäckare
 
3 våningar i Westfield mall
 
Dags att prova skor
 


Älskar Forever 21

 
Dessa skor blev det så att jag har nåt att byta med eftersom jag går så mycket nu
 
Ner bäddad i min lilla koja. Jag har underslafen och små söta gardiner så att jag kan stänga om mig.
Maria och Mindy blev kvällens underhållning
 

Dålig jaktlycka idag

Kategori:

Efter turisttrippen i bussen bytte jag till tåget till Westfield Stratford som ligger i OS byn. Nytt stort och fräsht.
Frågade runt om ledig jobb och om jag fick lämna mitt cv fast utan positiva resultat. Fick samma kod till Hollister som jag fick igår.
Jag gick till Primark och provade skor istället. Köpte ett par "vardagsskor". Funderade på att gå på bio men det gick ingen film just då plus att jag nog ska spara på mina pengar till jag får ett jobb. Blev film på datorn istället.
I morgon ska jag till Dalston och Angel som är 2 områden nära där jag ska bo. Där finns det tydligen massa coola butiker och restauranger jag kan söka jobb i.

Besviken på IKEA

Kategori:

Tog mig till IKEA. Först tunnelbana och sen buss.


Tog ett varv i butiken och den va fin. Skulle äta nåt i restaurangen men de hade bara köttbullar eller fisk. Blev en blek korv i bistron.


Fick heller inte lämna mitt cv där utan får söka på nätet.

Nu blir det dubbeldäckare tillbaka till stan. Jag sitter längst fram där uppe som en annan turist. :-)

Jobbletardag nr 2

Kategori:

Idag har jag ringt och bokat tid till intervju för att få ett national insurence number. Det måste man ha för att få jobba här i England. Så den 26:e får jag göra det.
Jag mailade Joss och tackade ja till rummet också :-)
Nu ska jag ge mig ut på jobbletande igen. Idag blir det IKEA och ett nytt shoppingcenter.
Bekväma skor har åkt på oxå. Har fått ont i både tår, fötter och ben efter mina stövletter med lite klack.


Boende typ klart :)

Kategori:

...tillbaka på h&m i stan så sa det att man bara kan söka på nätet. Gick vidare och frågade några fler men orken, batteriet i mobilen och faktiskt de trevliga butikerna tog slut så jag åkte "hem" och sökte till Hollister, Abercrombie och Forever21 på nätet. 
Holliseter ska jag på intervju på på onsdag kl 17, tror jag i a f. Fick bara ett bekräftnings mail att jag inte va bokade för intervjun förräns jag va där och skrev upp mig på deras lista samma dag. Det skulle vara gruppintervjuer. Trodde de skulle ringa och bekräfta men tydligen inte.
När jag ansökte på Abercrombies sida så måste jag ha tryckt i att jag va under 16 år för i mailet jag fick skrev de "tyvärr du är för ung för att arbeta hos oss". När jag sedan skulle söka igen gick inte det så nära inpå. Men intervjun va ändå inte förräns den 7 mars. 
Till Forever 21 skrev jag ett käckt mail så man kan ju hoppas på det bästa.
 
Vid 19 så åkte jag och tittade på ett rum i en mini lägenhet. Bara 2 rum, ett badrum och ett litet kök. Det va en kanadensare, Joss, som bodde där. Hon va jättegullig men jag tyckte att £700 verkade lite mycket per månad.
 
På väg därifrån (i regn/snö/hagel=jättekallt) kom jag på att jag skulle kolla på en annan lägenhet ikväll så jag messade honom och jag fick komma på direkten. Som tur va va det i samma område. Han hade en större lägenhet med 2 våningar och ett stort kök och stort vardagsrum, allt ganska nytt. Den kostade ca £660.
 
På väg därifrån (när jag va tvungen att stå ute i regn/snö/hagel= jättekallt o vänta på tåget i 15 min) blev jag bara förvirrad. Var ska jag bo? Ska jag hitta ett jobb först? Är £700 för mycket i månaden? Va det rätt att åka till London?
 
När jag kom tillbaka och tjatat till mig ett extra täcke igen, eftersom ägaren till det förra tydligen behövde det, fick jag svar från Joss att hon tyckte att jag skulle passa perfekt i rummet och att jag fick det om jag ville ha det :)
Då kändes allt mycket bättre:) Jag har tills i morgon på mig att bestämma mig men jag tror att jag ska ta det. 1 månad i a f att börja med så man slipper bo på vandrarhem.
Hon tipsade även om att det finns massa barer, restauranger och butiker inte alls långt därifrån som jag kan söka jobb. Utöver detta hade hon massa svenska kompisar och gillade Sverige och den svenska kulturen.
 
Detta ska nog bli bra :)
 
 
 

På jobbjakt

Kategori:

Det blev kvarteret skatan i Laholm som söndagsfilm. Lite smårolig. Pratade lite med killen i mitt rum oxå. Han va oxå från Colombia. Konstigt att man aldrig har träffat nån därifrån så möter man 2 st på samma dag.
Jag lyckades få tag på ett extra täcke så natten gick bra. Mammas raggsockar gjorde susen oxå :-) Fast benen och axlarna protesterade lite efter gårdagen.
Efter en hotellfrukost som inte va jättebra men ändå inte dålig gav jag mig ut för att köpa ett simkort till mobilen. Jag fick fråga på många ställen innan jag hittade nåt. Till slut blev det ett 3 kort.
Efter det fixade jag ett månadskort till tunnelbanan och åkte in till Oxford st. Jag började att gå till Primark eftersom jag behövde en handväska lite snabbt.


Sen började jag gå ner/upp längs Oxford St. New look va det första stället jag stannade på. De behövde ingen personal förens i april. River Island kunde man bara söka till online. På Forever 21 fick jag en mailadress som jag ska skicka mitt cv till. På Abercrombie & Fitch (som jag äntligen hittade) fick jag ett inlogg till deras rekryteringssida där jag får välja vilken dag jag vill komma på intervju. Deras butik är så häftig!



Sen tröttnade jag på det snöblandade regnet och åkte till Westfield shoppingcenter istället. Här åt jag pot pie med potatismos. Blev jättemätt.


Efter maten gick jag till Hollister som är en av mina favoritbutiker. Där fick jag oxå ett inlogg så att jag kunde välja när jag kan komma på intervju.
På H&M fick jag tips om att de söker folk på båda H&M butikerna på Oxford St så nu ska jag snart åka tillbaka dit. Måste bara vila lite. Kroppen är lite trött.

På plats i London

Kategori:

Då va man i London nu. Sitter i ett allrum som är en gammal sal med stora fönster, öppen spis och stuckatur i taket. Här finns ca 10 soffor som är fulla av ungdommar som sitter med sina laptops i knäet.
 
Dagen började tidigt. Åkte vid halv 8, stannade till på jobbet och hämtade mina kakformar och fikade på flygplatsen innan jag checkade in. Fickorna fulla med smycken eftersom de vägde en del och väskan va för tung.
Flyget gick utan problem, ca 2 timmar.
Väl framme på Stansted skulle jag ta tåget till city och byta tunnelbana 2 ggr enligt vandrarhemmets beskrivning.
25£ skulle bara tåget kosta. Men när jag skulle köpa biljett tipsade de om buss ist som gick direkt till den hållplatsen jag skulle och kostade bara 10£ :)
På bussen satt jag bredvid en kille från Colombia som hade varit i Sverige och kollat på rally. Han pluggade här i London och gav mig tips på både boende och jobb. 
 
När jag blev avlämnade gick jag en bit till vandrarhemmet. Uppförsbacken i regn med 20kg på ryggen och 10kg att dra på va ingen hit. Benen värkte när jag till slut kom fram. Sedan gav jag mig direkt ut och letade efter mat. Hittade Nando´s, ett mexikanskt ställe, där de undrade om jag va amerikan när jag beställde. Sen frågade de om jag hade bonuskort när jag skulle betala vilket jag inte hade men fick ändå 20% rabatt...trevlig kille det där ;)
SIMkort till mobilen kom jag på sen men eftersom det är söndag så stängde alla butiker här runtomkring kl 17 så jag missade det på minuten. Efter att ha sprungit fram och tillbaka på gatan i regn/snöblandat regn så gav njag upp.
Efter ca 10 timmar på väg va det skönt att ta av sig skorna. Tog en lång varm dusch efter det men det hjälper inte så mycket när det är kallt på rummet. Fönstrerna är enkelglas så man hör allt som händer utanför och det känns som om vinden blåser rakt igenom, Jag har frågat efter en extra filt. Får se om de hittar någon.
 
Skulle åkt och tittat på ett rum idag men eftersom jag inte fick tag på nåt kort till mobilen kunde jag inte höra av mig till henne och sen när jag skrev på mailen tyckte hon att det blir bättre i morgon.
 
Nu blir det söndagsfilm!

På väg

Kategori:

Packa går bra när vågen man använder inte är korrekt. Det blir värre när man kommer till flygplatsen med 3 kg övervikt. Så med 0,5kg godkänd övervikt i väskan och fickorna fulla så fick jag med mig (nästan) allt. Strax dags för ombordstigning. Vi ses på andra sidan.

Varför jag kastar mig ut i världen

Kategori:

Jag började skriva på en blogg den dagen jag sa upp mig från jobbet. Inte så mycket för att andra ska se utan för att jag själv ska kunna gå tillbaka och följa min egen resa. Givetvis är ju en blogg ett bra sätt för familj och vänner att veta vad jag håller på med och hur jag mår.
 
Jag har alltid haft en dröm att jobba utomlands. Jag gjorde ju det 2004-2006 när jag jobbade som au pair i USA. Det va efter det mitt resebegär startade. Jag tycker verkligen om att få åka ut i världen och se mig om, möta nya människor och lära mig om andras kulturer.
2011 tänkte jag ge mig av till Australien i 1 år och jobba MEN då blev jag erbjuden tjänsten som ansvarig på jobbet och den kunde jag ju inte tacka nej till. Ser ju bra ut på cv:t. Då blev det bara 3 månader. Men så mycket jag hann med på dessa 3 månader!
 
Efter att ha letat nytt jobb från och till i ca 2 år utan positiva resultat så bestämde jag mig för att börja leta utomlands istället. Första tanken va att åka till Australien igen men efter lite mer betänketid beslutade jag mig för att mjukstarta i London. Det ligger lite närmre, jag kan åka hem o hälsa på och familj och vänner kan komma och hälsa på mig.
 
Så jag tog beslutet att sluta någon gång i mitten av december men väntade med att säga upp mig till julruschen och mellandagarna va över. Det blev första jobbdagen på det nya året istället, 2/1. Vilken start på året! Jag som hade räknat med att förra året skulle bli ett förändringarnas år men det fick vänta till 2013 :)
 
Nu har det redan gått en månad och jag är nu arbetslös, eller arbetssökande som det nu heter, och hemlös.
Idag går flyget till London och mitt äventyr börjar. Jag är fortfarande inte nervös utan väldigt lugn. Tror att allt kommer lösa sig och bli jättebra. Jag tänker inte ge upp i första taget :)
 
 
 

Sista dagen i sverige

Kategori:

Idag packade jag lite innan jag åkte till Huskvarna och hjälpte till med farmors flytt. Det bästa idag va kebabpizzan med massa god sås.
En sväng hem o packa klart och sen blev det tacos (igen) och melodifestivalen hos kusinerna.
Nu ska nästan allt vara packat. Det finns lite som hänger på tork efter en tvätt fortfarande och ska packas i morgon. Är lite orolig att allt inte ska få plats men då får jag lösa det.

Vandrarhem bokat

Kategori:

Nu har jag bokat vandrarhem. Palmers lodge heter det. Ligger inte supercentralt men nära en tunnelbanestation så att man enkelt kan ta sig runt i London.
Här kommer lite bilder. Gammalt och mysigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas att det är lika fint som på bilderna. Det har tydligen vunnit pris som 1 av världens 10 bästa hostel.
 

Samling av familjen

Kategori:

Idag har det blivit mera fika. Först hos farfar. Vi satt länge och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag frågade även lite om hans barndom då jag tycker att det är intressant att veta hur de hade det förr. Farfar drog även sina skämt. En riktigt rolig mysfarfar är han. Lite som Åsa Nisse. Efter det blev det fika hos farmor igen. Kusin Jeanette gjorde oss oxå sällskap. Sen hjälpte vi farmor rensa hennes kläder.
Ikväll har vi samlats hela familjen hos mamma och ätit tacos och smakat på ölsorterna jag fick från jobbet. Till min förvåning tyckte jag inte alls så illa om öl som jag trodde.
Vi tog även några gruppbilder där hela familjen är samlade.
 
 I morgon är sista dagen i Sverige. Då ska mycket hinnas med. Bokning av vandrarhem, packning, hjälpa att flytta farmor igen, släktkalas hos kusinerna och melodifestivalen.

Fika och katter

Kategori:

Igår provpackade jag lite på förmiddagen. Det är mycket som ska med även om jag tycker att det egentligen inte
är så mycket. Men enligt min beräkning borde det mesta få plats. Här är för övrigt mitt rum hemma hos mamma.
    
Jag lunchade sedan med mamma och Tessa på stan. Efter det tog vi en sväng på A6 där jag bla hälsade på lite gamla jobbarkompisar på IKEA.                                                                                            
På kvällen åkte jag hem till pappa och Helena på kvällsmat och glass :)
Idag har jag varit hos min moster Ingalill. Men för oss i släkten så är hon bara moster. Eller t o m Moster med stort M. Det dröjde länge innan jag ens visste va hon hette för vi säger altid bara Moster.                                 
Jag hade köpt en liten present till henne efetrsom jag vet att hon gillar katter.
Hon fick även lite av mina ingridienser som jag hade i skafferiet. Katten Nikki verkade gilla påsen bäst.
Hos Moster är det ett muséum när det gäller USA. För er som tycker att jag  gillar USA mycket och att jag har varit där många ggr så är det inget mot henne. Hela hennes väggar är dekorerade med bilder och minnen från hennes USA resor. Fick reda på att hon har besökt 45 av USAs 50 stater. Själv har jag bara varit i typ 18 stater.
Sen blev det en härlig fika med årets första och kanske ända semla (dock med vaniljkräm då jag inte tål mandelmassa) och massa prat med Clara på Elsies i Nässjö. 
Ikväll blev jag bjuden på mat av Plutten (även han med stort P för det är ju så han heter...eller? Henke eller Henkeplutten går också bra). Fick en kelsjuk katt brevid mig i soffan.

Sjukling

Kategori:

Igår så rann näsan hela dagen. Det blev lite jobbigt när jag skulle hjälpa farmor. Var 5 min va jag tvungen att snyta mig. Men vi fick en hel del gjort. Jag fick med mig lite grejer som hon inte ville ha bla annat dessa söta kragar. Idag har jag mest legat i soffan. Hjälpte mamma att rensa lite bland gamla kort. Åt sedan middag hos mormor och morfar då vi fick med oss lite bilder från när jag och mina syskon va små som han har lagt in på datorn från diabilder.
HIttade bland annat en bild på farfar och Vera i unga (yngre) år
 
Favoritsysslan varje gång vi åkte till mormor och morfar va att klä ut oss i mormors gamla klänningar och hattar när vi va små.
Här är en bild på de då existerande kusinerna. Jag, Tessa, Louise och Jimmie.
 
En liten ledsen Becka bus med mormor och Tessa
 
Tänk så söt man va som liten.
 
I övrigt har jag svarat på massa mail jag har fått sedan jag gick med i flatshare. Har t o m bestämt en visning redan på måndag. Det är ett rum i en lägenhet med 2 musiker. Har även fått flera nr som jag kan ringa nästa vecka när jag har fixat ett brittiskt nummer. Nu blir det ryggläge resten av kvällen.

Leta boende halvkrasslig

Kategori:

Idag på förmiddagen har jag suttit på internet och letat boende i London. 
Va tvungen att sluta efter ett tag för jag blev helt snurrig i bollen när det finns så mycket att välja på.
Fick i a f tips om att gå in på flatshare.co.uk vilket jag gjorde.
Skapade en profil där jag skrev vem jag va och vad jag sökte och bara efter några timmar har jag fått massa erbjudanden.
Alla rum känns inte helt enligt mina önskemål men några ska jag gå och titta på när jag kommer till London.
Det känns som att denna sidan va ett bra alternativ i a f. Det känns inte helt hopplöst :)
 
Annars är ju lite halvkrass idag. Jag försöka komma på om det är förkylning eller allergi. Tog just en allergitablett. Får se om den gör någon verkan eller inte.
 
Snart bär det av till farmor igen. Idag ska jag hjälpa henne att rensa ur en hel garderob fullproppad men lakan och handdukar. De gamla har verkligen samlat på sig massor genom åren. det märkte vi bara igår när vi diskade alla deras glas. Det tog aldrig slut. Glas i alla möjliga former och storlekar, med fot och utan fot.
 
Detta va bara en liten del av samligen.

Nu börjar semestern...

Kategori:

Igår va en produktiv/stressig dag. Packade upp resterna på vinden, städade och fyllde bilen. Blev klar lagom till 14 då den nya hyresgästen kom för att hämta nyckeln. På väg ut träffade jag på en av mina pensionärsgrannarna. Han frågade vad jag skulle göra i London. Strippa? Han är ju rolig;-)

Proppfullt föråd.



Bilen blev proppfull. Resesällskapet i framsätet spändes fast ordentligt.

I Linköping stannade jag på jobbet och lämnade in mina kläder.

Sen uträttade jag lite ärenden i Lkpg. Växlade bla lite mynt från min sparbössa. Tog även en sväng på IKEA. Hittade dessa skospeglar som jag måste ha i mitt kommande hem.


Eftersom Andy oxå ska flytta så hade han utvandrarfest på kvällen. Han fick en fin Sverige tröja som va designad för honom.


Framåt kvällen körde jag hem till mamma, lastade in allt och la mig o kollade på Melodifestivalen. Ingen hit direkt.

Idag målade jag klart bilden på mamma och Göran. Men klantig som jag är lyckades jag spilla te över halva bilden. Som tur va syntes det inte jättemycket.


Sen har jag hjälpt farmor att flytta. De ska bo på ett seniorboende nu. Gillade korridorerna där alla hade parkerat sina rullatorer.


Sista natten i lägenheten

Kategori:

Jag började dagen med att baka scones.


Efter en klippning va det bara att börja packa. Det mesta åkte upp på vinden och det som ska med hem till mamma ligger utspritt i vardagsrummet.
Vindsförrådet är fullt och klädkammaren är tom.



Imorgon så är det städningen kvar. Kl 14 så ska det vara klart. Då kommer den nya hyresgästern.

Ikväll har jag varit ute och ätit med Erika och Virre på Manesa. God Tapas och goda drinkar.