meandmyrestlesssoul.blogg.se

Mot Zadar

Kategori: resa

Glömde helt att blogga om gårdagen.

Jag tog i a f bussen ut till Landvetter med mamma på morgonen. Vi flög till Split där vi plockade ut en hyrbil som vi bokat i förväg. När jag frågade hur vi kom ut till kustvägen, nr 8, fick jag svar höger i rondellen o vänster vid trafikljusen. Vi körde o körde men kom aldrig till nån rondell. Vi hade kört åt fel håll. 
Svängde av för att vända o hamnade nere vid vattnet där vi hittade en restaurang som efter mycket lång väntetid, fast vi va de ända gästerna, serverade pizza.
 
 
 
Efter det körde vi mot rätt håll o svängde höger i rondellen o vänster vid trafikljuset och följde den vackra kustvägen upp till Zadar. 
Väl framme i Zadar, vid 19 tiden, körde vi ett varv runt den gamla stadens enkelriktade gatan för att hitta vårt boende. Förbjudet att svänga sa skylten. Vi tog ett varv till o hittade en parkering och drog sen väskan genom staden till vår lägenhet. Värden som va höggravid va mysig och vi fick ett rum med havsutsikt. 
När vi bytt om gick vi ner till vattnet och sen organ. Massa rör som ger olika ljud när luften från vågorna slår upp i dom. 
 
Efter ett glas födelsedagsprossecco i vinden gick vi o tog på oss byxor innan vi traskade upp längst main Street. Gick upp i ett torn där vi såg solnedgången, lyssnade på folkmusik och hittade en cool utomhusbar i en stor park innan vi satte oss ner o åt o drack. Den starkaste mojito jag någonsin provat :P
 
 
Innan vi gick tillbaka gick vi ner till vattnet igen där de hade ett ljusspel i en stor cirkel på marken som levererade olika ljus. Greetings to the sun hette det. Häftigt!
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: