meandmyrestlesssoul.blogg.se

Mias födelsedag

Kategori:

Igår började vi dagen med att gå till på IHOP. Från 34:e till 14:e gatan. Mumsiga pannkakor, hash browns, ägg o bacon. Och en termos kaffe för min del. Va helt hypad efter det ;) Satt i precis samma bås som jag, Malin o Tobbe satt i september 2012 när jag va där sist. 
Sedan gick vi rakt över Manhattan till början av Highline park. 
Vi gick hela vägen till 30:e gatan. Det va varmt och soligt och vi båda tog många bilder. 
Sedan gick vi till Penn station för att köpa biljetter till tåget idag men fick reda på att det skulle gå från Grand Central Station. Så istälöet gick vi upp mot Time Square. 
Stannade o köpte iskaffe på Starbucks och hittadd en musig plats där en man spelade ukulele o sjöng. 


Vid Time Square hade vi tänkt köpa musikalbiljetter med det va öber en timme kvar till de skulle öppna så efter några kort gick vi upp till Central Park. Från 46:e till 59:e gatan. 
Vi hade köpt med oss lite frukt så vi satte oss vid the mall, den kända allén från många filmer o tittade på folk som passerade. 
Efter en liten promenad o massa bilder gick vi ut vid 71:a gatn och tog metron tillbala till Time Square. Först såg vi John Lennons minnesmärke. 
Tillbaka till Time Square va det fortfarande kö så vi valde att gå till Grand Central Station där vi köpte tågbiljetter innan vi gick tillbaka till vårt hostel på 34:e gatan. På vägen köpte vi varsin god bagel, kycklingsallad och chips som vi åt på rummet. 
Då hade vi gått ca 2 mil. 
När vi hade gjort oss fina gick vi tillbaka till Time square, denna gång i högklackat. 
När vi kom fram va det ingen kö till musikalbiljetterna längre med den billigste låg dubbelt så dyrt va vi hade tänkt lägga på den så vi gjorde nya planer.

Vi gick ist 5 avenyer västerut till en takbar vi hade hört talas om. Givetvis va det ett private party där så vi fick inte komma upp. Men dörrvakten tipsade om en annan takbar runt hörnet så vi gick dit. Köpte varsin mojito ( Mia en alkoholfri fast till samma pris som min) som tjejen i baren blandade samtidigt som hon slängde med håret o lollade så att brösten satt där de skulle hela tiden. Vi skrattade bara åt henne. 
Efter drinken styrde vi kosan tillbaka till Time Square för att ist gå på Ellen Stardust som ska ha sjungande servitriser. Där va det lång kö. 
Ist gick vi till en annan takbar men där va det för hög musik  ( vi är ju båda 30 nu ). 
Istället hamnade vi på ett ganska sunkit Fridays där vi åt en jättegod efterrätt men mindre lyckad dryck. De sjöng i a f för Mia. 
Sen gick vi tillbaka till vårt hostel. 
Kvällsturen i klackar va nog närmre 1 mil. 
Nu är kl 7 o vi är båda vakna ( jag sen 4) o reda för att hämta upp våran bil o börja vår roadtrip. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: