meandmyrestlesssoul.blogg.se

Chicago

Kategori:

Vi började dagen med frukost på hostelet. 
Vi tyckte boendet va lite dyrt men vilka ytor! O läget va perfekt!

Vi gick först till Hancock tower dit vi hade köpt biljetter till observatoriet. När vi kom dit provade vi att åka upp i restaurangen, the signature room, först för det skulle va gratis. När hissen öppnades förväntade vi oss en vacker utsikt. Istället såg det ut som om de hade målat alla fönster vita. Besvikna satte vi oss vid ett fönster, beställde en kaffe o väntade på att alla moln skulle försvinna. 


Men det gjorde de inte. Så där satt vi med varsin biljett som vi inte behövde. Frågade om vi fick lämna tillbaka dom men det fick inte. Däremot tipsade han oss om att sälja dem till nån annan som kanske ville komma tillbaka när molnen hade försvunnit. Hittade några som nappade på direkten. 
När vi hade blivit av med dem gick vi ner till vattnet o strosade längst med Lake Michigan till ett pizzaställe, Giordanos, Monika hade tipsat om. 


Vi fick vänta 45min på pizzan som vi sen tog med oss till Grant Park. Vi satte oss framför den kända fontänen, Buckingham Fountain, som tyvärr inte sprutade nåt vatten o åt innan vi körde ut från stan. 

Tog först en sista titt på tågen som går över mark i Chicago. Det va nog det jag fastnade för mest. Man har sett dem i så många filmer o helt plötsligt va man där mitt ibland dem. 
ca 2 timmar innan vi va helt utanför Chicago på väg mot St Louis. Stannade till på route 66 som går parallellt med 55:an som vi kör på.
Vi kom bara till Bloomington-Normal där vi ikväll har gått på bio. Vi såg The Intern som va riktigt rolig. Så rolig att folk i bion vid olika tillfällen applåderade. Synd bara att mannen som spelar maken va sån dålig skådespelare.

Nu har halva resan gått. Galet 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: