meandmyrestlesssoul.blogg.se

Arbetspsykologiskt test

Kategori:

Idag har jag sökt lite jobb i Gbg. Planen är nu att försöka komma hem nån gång i januari/februari.
 
Till det ena jobbet jag sökte fick jag göra ett arbetspsykologiskt test. Jag kommer ihåg att vi fick göra det innan vi började på Netonnet också. Då fick vi berättat för oss vilken personlighet vi hade men vi fick aldrig se det på papper.
Nu skickade de ett mail till mig på direkten och berättade vilken personlighet jag har med hjälp av svaren på ett x antal frågor:
 

Dina resultat

·         Du verkar tycka om att träffa nya människor och du har mycket lätt för att prata med främlingar och få dem att känna sig bekväma även i ovana situationer. Du kan prata avspänt och naturligt med alla olika typer av personer och du hittar alltid bra samtalsämnen. Du känner av stämningar i grupper och anpassar ditt sätt att prata utifrån det.

·         Du verkar få mycket energi av att det händer mycket under dagen och att du har mycket att göra samtidigt. Det är då du kommer till din rätt. Du upplever ofta att de roligaste arbetsdagarna är när de nästan har för mycket att göra. Du verkar njuta av att vara spindeln i nätet i olika projekt och uppgifter.

·         Du föredrar att allt ligger på sin plats och att det ser perfekt, ordnat och städat ut på ytan. Du irriteras av oordning och lägger därför mycket tid på att plocka i ordning, både hemma och på jobbet.

·         Du tappar sällan humöret och du tar de flesta situationer med jämnmod. Det händer att du blir arg men då går det över snabbt och du lyckas för det mesta dölja det för andra om det behövs. .

·         För det mesta verkar du motivera dig själv och du behöver inte så mycket tryck från kollegor eller chefen för att göra det du ska och nå dina mål. Du gör mycket för att vinna eller nå de mål du har. Du är förmodligen tävlingsinriktad.

·         Du verkar ha lätt att anpassa dig till förändrade sociala situationer och arbetssätt. Du känner dig bekväm med, och kanske till och med föredrar, att dina planer ändras. Du kan uppleva omorganisationer som inspirerande och energigivande. Du är sällan den som måste bestämma hur det skall vara utan du rättar dig smidigt efter gruppen när det behövs.

·         Du har en inre kompass för vad som är rätt och fel. Du håller dig helst till detta, trots att det kan ge dig nackdelar. Du funderar ibland över vad som är rätt eller inte att göra.

·         Du lägger stor ära och vikt i att vara lojal mot din arbetsgivare. Du utför de arbetsuppgifter du får utan att ifrågasätta dem. Du finner stor tillfredsställelse i att fullfölja det överenskomna och du arbetar hårt för att uppfylla detta. Du ser dig själv som en plikttrogen person.

·         Du är duktig på att hjälpa och bistå andra i ditt arbete. Du ser andras behov och lyckas vara lagom tillgänglig för att hjälpa till vid behov utan att för den skull vara påträngande. Du finner tillfredsställelse i att hjälpa till och vara den som löser svåra eller hopplösa situationer.

·         Du väljer ofta och gärna att fixa praktiska saker hemma och på jobbet. Du gillar att det är ordning och att allt fungerar. Du njuter av ordning och att känslan av att ha fixat något. Du hugger gärna i och gör grovgöra när det behövs

·         Du verkar sällan ta illa upp om du får kritik och du bryr dig inte så mycket om vad andra säger om dig. Du vet själv om du gjort ett bra jobb eller inte. Det andra säger om dig tar du som input för att lära och förbättra dig men ibland kan det hända att du tar åt dig och blir ledsen eller besviken.

·         Du känner sällan behov av att fråga andra om råd och stöd utan du tar beslut själv. Du ser vad som behöver göras och drar igång det på eget initiativ.

 

Jag tycker att denna beskrivningen passade ganska bra in på mig. Vissa frågor va ju svårt att svara ja eller nej på eftersom jag kanske tycker mittemellan. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: