meandmyrestlesssoul.blogg.se

Dag 1

Kategori: resa

Idag är det helgdag i Ungern så deras parlamentsbyggnad va öppet för allmänheten. Eftersom det blev en sen kväll igår så kom vi iväg sent idag på morgonen. Runt 10 va vi där och då va kön lång! Solen sken från och till men sista halvtimmen började det blåsa lite kallt. Strax innan 12.30 kom vi in. Precis innan de skulle stänga. 

Det va ett snabbt med vackert besök! Att få se den stora trappan va värt kön. 
Därefter blev det gulasch till lunch med piano/fiolspel i bakgrunden innan vi gick en sväng längst med Donau. Vi hade utsikt över slottet och de andra vackra byggnaderna på Budapest sidan av Donau.
Efter ett besök på for sale pub där det hänger små lappar med anteckningar och hälsningar i taket och på väggarna så skulle vi besöka den stora saluhallen. Men eftersom det är röd dag idag va den stäng. Gick förbi den stora synagogan och St Stefansbasilikan. 
Sedan tog vi en sväng hem till lägenheten, som är fin och i ett lugnt område, där vi vilade o bytte om innan vi tog tunnelbanan in till stan för middag på en italiensk restaurang. Efter en kort promenad längst med Donau åkte vi tillbaka hem. 
Bilder verkar inte fungera på bloggen  :(

Kommentarer


Kommentera inlägget här: