meandmyrestlesssoul.blogg.se

Buda sidan

Kategori: resa

Igår började vi dagen med att tunnelbanan till centrum. Sedan gick vi över chainbrigde och vidare bort mot parlamentet längst med Donau fast på Buda sidan. Efter lite bilder på parlamentet gick vi upp till Fisherman's Bastion. Vacker byggnad med underbar utsikt över Pest sidan. Efter ett varv i gamla staden gick vi in i Mattiaskyrkan där en barnkör sjöng och spelade blockflöjt.

Väl tillbaka ute i solen fortsatte vi bort mot Buda Castle. Där hittade vi en bod som sålde gulasch så vi tog lunch i solen med ljuvlig utsikt.

Sedan var det bara att börja vandringen upp till Citadella, Budapests högsta punkt. Där njöt vi av utsikten, åt glass och tog en drink och såg frihetsstatyn.

Sedan gick vi ner på andra sidan och besökte Gillette Hill Cave Church some Är en kyrka insprängd i berget. Häftigt.

Sen tog vi en snabb sväng hem för att byta om. På tunnelbanan på väg tillbaka fick vi böter för att vi inte hade rätt biljett. 8000HUF. Tack o lov att det inte va mer.

Lite nere hoppade vi på en båttur och åkte en kryssning i mörkret för att se alla byggnader och broar upplysta. Vi satt längst fram och på ena hållet blev det kall motvind. Men det va vackert att se allt upplyst.

Efter det gick vi till The anchor som Richard hade tipsat om. Lite udda ställe med med god mat. Sedan började jakten på en irländsk pub eftersom det va st patrick's day. Den första va alldeles för högljudd, den andra hade inget firande alls. Vi stannade även till vis ytterligare en ruin bar men att stiga in i den va som att stiga in i ett rum av rök. Vi fick inte alls samma känsla som för Szimpla kert igår så vi vände ganska snabbt i entrén. Den 3:e irländska puben va lagom livad. Högre medelålder, inte så skrikigt, livemusik och grön cider. Efter en stund kom även 4 män och spelade säckpipa. Det vibrerade i hela lokalen. Bra avslut på dagen.  

Kommentarer


Kommentera inlägget här: