meandmyrestlesssoul.blogg.se

Stirling to Fort Williams

Kategori: Foto

Idag gick vi upp till slottet för att se utsikten.
 
Riktigt fin utsikt uppe från toppen. Vi valde att inte gå in på slottet eftersom det va inträde.
Man såg bort till William Wallace Monument.
Jag trodde att filmen "Braveheart" bara va påhittad med fick just här uppe på berget veta att det va på riktigt.
För att komma in i den skottska dialekten så ropade jag o Maria "FREEDOM" lite då o då ;) 
 
 
Utanför slottet va en fin kyrkogård.
 
 
 
 
Och när vi traskade därigenom hörde vi pampig orgelmusik från kyrkan. Vi gick in i the church of Holy Rude där kroppen vibrerade när kantorn drog på fullt drag i den nyrestaurerade orgeln. Den haltande gubben i kyrkan berättade de 2 viktigaste faktan. Något om ett litet ängelfönster uppe i taknocken och att det är den ända kyrka som fortfarande används, förutom Westminster Abbey, där de har haft en kröning. han va snabb på att berätta o peka och sen gick han. Hann aldrig fråga nåt.
 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi till william wallace monument. Även här va det inträde så vi gick upp till monumentet för att sedan traska ner igen.
 
 
 
Vidare för att stanna till vid Doune Castle efter att ha läst att det är med i Monty Python och Game of thrones.
 
 
 
 
 
 
 
Sedan körde vi igenom nationalparken Loch Lomond. Vägen gick längst sjön Lomond och den va krokig o smal o var 5:e minut regnade det. 
 
 
 
 
 
 
 
Snabbt stopp vid ett vattenfall.
 
 
 
Sen kom vi allt högre upp o bergen va snötäckta. Detta va ju hur häftigt som helst (då hade vi inte aning om vad vi skulle få se senare). Men vi va båda tagna av hur vackert det va och hur annorlunda det va mot hur vi trodde det skulle va.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen gick det neråt i en stor dalgång, Glencoe. 
Svårt att fånga alla dessa vyer på bild.
 
 
 
 
Sen körde vi längst med en sjö innan vi hittade ett ställe att sova i Fort Williams. Där passade vi även på att äta på en pub o Maria fick se fotboll. 
Efter det körde vi ut till Morar. Det är en one way väg som vi hade sett att det fanns mycket fint längst med. Vi passade på att köra på kvällen för att hinna med så mycket som möjligt.
 
 
 
 
 
Vi satsade först på Glennfinnan viaduct som jag verkligen hade längtat efter att se. Men jag blev lite besviken. Det såg inte alls ut som på bilderna :(
 
 
 
 
Sedan körde vi ut till kusten o såg på vita sandstränder i solen o kylan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi tillbaka till vandrarhemmet. O nu ligger vi i ett litet rum med kurrande magar eftersom inga matburiker är öppet på söndagskvällar o vi orkade inte gå på restaurang. 
Imorgon ska vi till en annan höjdpunkt, ön Skye. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: